Skocz do zawartości

Pokémon - temat ogólny

_mike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Crystal

2. Ruby / sapphire 

3. Soul silver

Jeszcze masz arceus ale to troche inna formuła pokemonow i polecam ograć to na emulatorku lub poczekać na switcha 2, bo na zwykłym switchu ta gra to żart technologiczny.

• Dzięki 1
Opublikowano
58 minut temu, jimmy napisał(a):

Wasze TOP3 Pokemonów?

Do tej pory niewiele ograłem, tylko 1gen (mniam), Let's Go (mniam), Sword (gówno) i coś tam liznąłem Scarlet. Może rzucą dzisiaj jeszcze jakimś remakiem starszych odsłon.

1. Crystal

2. DiamondPearl

3. X/Y

edit: poszła edycja, ale cholernie trudny wybór między BW i DP, ale ostatecznie pierwszy kontakt z DP robił bardziej pomimo tego, że BW doszlifował formułę 2D do perfekcji

• Dzięki 1
Opublikowano

Nareszcie jakieś mobilne pokemony, ale wygląda na jakąś typowa gre pod pvp.

Niezła nuda, kolejne pokemon legends pod koniec roku, zero podjarki.

Opublikowano

jak zwykle w moim przypadku 0 jakichkolwiek emocji w trakcie i po prezentacji moje odczucia to mniej więcej topepeforumek.jpg.ddb3d4bd53dbd7381289000375bbb0c6.jpg więcej razy nie muszę się przekonywać, że nie jestem klientem Nintendo, kiedyś się to Z-A sprawdzi albo i nie

Opublikowano

Wyobraźcie sobie największy ból jaki w życiu mieliście i teraz przekazmy go razem z stukrotnoscią tym patalochom z gamefreak. Za to co robią powinno być dożywocie. Ta seria gier musi trafić w inne ręce (a nie trafi bo są współwłaścicielami marki)

Opublikowano

Ja się pytam: co to jest?! Zero emocji, zero klimatu. Jakbym oglądał zapowiedź kolejnego odcinka Klanu czy Pierwszej Miłości.

Idę sobie poszukać innej gierki o łapaniu i trenowaniu stworków. A trochę tego na rynku jednak jest - tylko człowiek głupi i jakoś tak sentymentalnie do tych poksów podchodzi.

Opublikowano

Champions ma potencjał, ale czuje, że to będzie f2p skoro telefony też.

Dobrze, ze nic nie mowili o gen 10, bo to daje mi zludzenie, ze moze bedzie na switcha 2 tylko i game freak tym razem dopracuje gre xd

Opublikowano
Godzinę temu, Soban napisał(a):

Champions ma potencjał, ale czuje, że to będzie f2p skoro telefony też.

Mi to wygląda na Pokemon Stadium. Ściągasz swoje poki z banku i lejesz się z ludzmi online. Tylko teraz są te generatory pokemonów, więc musi być jakiś anticheat dobry.

Opublikowano

Fajnie, że coś kombinują z systemem  walki. Legends to taki poligon doświadczalny dla main line, także jestem ciekawy jak to wypadnie w praniu.

Ale te wszystkie giereczki na smartfoniki, karcioszki to daj pan spokój :frog:

Dlaczego te male zolte kurwy nie wydadzą jakis skladanek ze starszymi grami. Ss i hg teraz chodza po ponad TYSIĄC ZŁOTYCH. 

Opublikowano
5 godzin temu, jimmy napisał(a):

Wasze TOP3 Pokemonów?

1.  Soul Silver/Heart Gold 

2. Omega Ruby/Alpha Sapphire

3 miejsce na równi Yellow i Arceus - nie potrafię wybrać 

• Dzięki 1
Opublikowano

Oczywiście, że główna seria wyjdzie na Switcha 2 lol. Nikt nie zrobi czegoś takiego, żeby główna gra wyszła na starą konsolę półtora roku po premierze nowej, bez przesady. 

To Legends nawet na promocyjnym zwiastunie tak szarpie, że się nie chce czytać komentarzy, bo wiadomo cóż to będzie za ściek. Gra wydaje się mieć więcej detali, kosztem tego że nie jest wielkim open worldem. Dla kogoś grającego na jutjubie, może nawet zostanie uznana za lepiej wykonaną, niż Scarlet Violet.

Niektórzy nastawiają się nawet na wersję na Switcha 2, rozumiejąc wyrażenie "Nintendo Switch systems" jako włącznie z S2, a nie po prostu różne wersje S1. Niemniej, raczej chodzi o to drugie. Chociaż, kto wie, zawsze mogą zmienić zdanie po premierze nowej konsoli, albo po premierze gry. Ogólnie jednak Pokemon Company nigdy nie była i nie jest specjalnie chętna do portowania większych gier na więcej niż jeden sprzęt. Mimo że na pewno teoretycznie mogliby na tym sporo zarobić. 

Teraz wręcz ogromnie z tym zwolnili. Na Switcha wyszedł tylko Pokken z Wii U, i potem Mystery Dugeon w 2020 roku. Ogólnie te spinoffy sprzedają się na poziomie 10% głównej serii, a nawer Arceusa. 

Opublikowano

Szkoda strzępić ryja. Pytanie czy to nintendo każe robić poksy z grafika na telefony czy samo gamefrak ma tak wywalone, że i tak wiedząc o top sprzedaży nic, ale to absolutnie nic nie robi z tą marką. 

Marzą mi się pokomony takie odyebane z duszą, nowoczesne z aktywną walką (coś na wzór FF7 rimejku), że te pokemony żyją, skaczą, latają, walą raz na walkę ostatecznymi atakami jak w anime było. Do tego środowisko, które ulega destrukcji (dziury po atakach w ziemi, cząsteczki etc.).

I wtedy się budzę i widzę trailer takiego guwna jak powyżej :steamroller:

Opublikowano
11 minut temu, oFi napisał(a):

Szkoda strzępić ryja. Pytanie czy to nintendo każe robić poksy z grafika na telefony czy samo gamefrak ma tak wywalone, że i tak wiedząc o top sprzedaży nic, ale to absolutnie nic nie robi z tą marką. 

Nintendo ma tylko 33% udziałów Pokemon company gdyby byli włascicielem to moze by to inaczej wyglądało, a tak jestesmy skazani na gamefreak.

• Smutny 1