Kymel 786 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Świetny finał i dość niespodziewany. Tyle było spekulacji odnośnie ostatniego odcinka a trafiło pewnie niewielu Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Ja się ogólnie na nic konkretnego nie nastawiam i dlatego wychodzę pewnie na tym lepiej niż większość, co to oczekuje po finałach/serialach jakichś kosmosów. Te zabawy czasem to niebezpieczne są, idąc tym tropem mogę napisać, że dlaczego starszy Flash był w domu matki skoro nie powinien istnieć, bo Barry został Flashem 5 lat wcześniej? Odpowiedź jest chyba jedyna słuszna- multiświaty. No ale gdyby to było w pełni legitne to Wells pochodzi z innej linii czasowej i śmierć Eddiego nie powinna go wykasować . Ech, tak to jest gdy serial oglądają inteligentni ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 730 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 można oglądać Flasha bez oglądania Arrow? czy dużo lepiej jest jeśli się ogląda oba? przyznam że próbowałem Arrowa i po 3 odcinkach niezbyt mnie wciągnął, choć brat przekonuje że później jest o wiele lepiej, thx! Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 jasne. sam barry czasem przyznaje, że nie ogarnia co się dzieje u olliego . Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Najbardziej ciekawi mnie dlaczego Flash z przyszłości powstrzymał Barrego przed uratowaniem matki. Może śmierć matki mogła spowodować zwiększenie prędkości Barrego która pozwalała w przyszłości spokojnie rozprawić się z Reversem? Czy może uratowanie matki spowodowałoby jakieś tragiczne skutki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Dobry finał mocnego sezonu. Na ten moment serial jest niewiele gorszy od Agents of SHIELD i miliard razy ciekawszy od Arrowa. Z Daredevilem oczywiście porównywać nie wypada, ale ogólnie rzecz biorąc jest dużo lepiej, niż się spodziewałem. Największym problemem Flasha jest to, że 99% problemów rozwiązuje nadczłowiek Cisco, który od ręki potrafi stworzyć maszynę robiącą dosłownie cokolwiek (podobnie jest z Felicity z Arrowa i jej zdolnościami komputerowymi). Trochę to pójście na łatwiznę ze strony scenarzystów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 Najbardziej ciekawi mnie dlaczego Flash z przyszłości powstrzymał Barrego przed uratowaniem matki. Może śmierć matki mogła spowodować zwiększenie prędkości Barrego która pozwalała w przyszłości spokojnie rozprawić się z Reversem? Czy może uratowanie matki spowodowałoby jakieś tragiczne skutki? Różne są warianty. We Flashpoint jest jeden z nich. Matka Barry'ego żyje, on sam jest pozbawiony mocy, Cold jest "obrońcą" miasta, a świat pogrąża się w wojnie pomiędzy Wonder Woman, a Aquamanem. Konsekwencje podróży w czasie mogą mieć katastrofalne skutki i wpływać mogą nawet na multiwersum. Sama podróż w czasie wywołała przecież osobliwość w postaci czarnej dziury choć Flash nic nie zmienił (choć sama jego obecność w przeszłości zachwiała równowagę czasową). A tak w ogóle to odsyłam do zajęć dr Browna jeśli masz problemy z interpretacją zaburzeń czasoprzestrzennych i ich oddziaływanie na środowisko, ludzi i psa imieniem Einstein. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 21 maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 maja 2015 teraz jeszcze pewnie będzie skakał po multiwersum wyłącznie siłą woli . finał miał mniejsze Pie.rdolnięcie niż przedostatni odc, ale ogólnie mega i przede wszystkim robi smaka na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Garść informacji po Comic Conie: Zoom (z niebieską poświatą) jako główny zły, potwierdzeni Jay Garrick i Wally West, oraz powrót Grodda... http://tvline.com/2015/07/11/the-flash-comic-con-2015-season-2-spoilers/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Ok.... Dziwi mnie wrzucanie kolejnego speedstera jako głównego złego. No i co z Wellsem? Naprawdę uśmiercili tą postać? I dość młody Jay obsadzony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 (edytowane) No i co z Wellsem? Naprawdę uśmiercili tą postać? Cholera wie jak oni to chcą rozwiązać, skoro Eobard został wymazany i nigdy nie istniał, to nie mógł się cofnąć i zabić Wellsa. Fajnie że dostaniemy Edytowane 12 lipca 2015 przez Shen Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 (edytowane) Ale konsekwencje pobytu Reverse'a w tej linii czasowej są obecne. Tak przynajmniej wynika z opisu. Zawsze może wpaść z wizytą Wells z Earth-2. EDIT: “I mentioned he’ll have a new mentor in Season 2. In the second episode they’re already working together and in the second episode, Barry does something new with his powers that is really exciting to me. We’ve never done it before. It’s pretty different than anything else we’ve done.” “Wells and Barry won’t be interacting at all, right out of the gate. Wells is on the show, but we’re introducing the multiverse concept so that’s why he still exists somewhere.” No trochę dupa. Cieszy nowa moc ale szkoda potencjału Toma. Nowym mentorem zapewne będzie Jay. Edytowane 12 lipca 2015 przez Farmer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 356 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 (edytowane) Tak sobie myślę o tym niebieskim i się zastanawiam czy może nie zaczerpnęli czegoś z Futures End. Edytowane 12 lipca 2015 przez Rudiok Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Fajne niusy, ale chyba zbyt szybko chcę się wypstrykać z najlepszych postaci i villainów Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 tak jakby we flashu była ich masa... Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 No właśnie, i dlatego lepiej by było ich przyoszczędzić na dalsze sezony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 623 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Jo, żeby taka nuda była jak w 1 i 3 sezonie Arrow. Przecież w serialu jak i w komiksach się raczej nie zabija, będą wracać te same mordy z nowym planem podboju świata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Tak też można, no zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Obecnie sezon 2 zapowiada się przerewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 może źle się wyraziłem, ale miałem na myśli to że Flash zbyt wielu wyrazistych i rozpoznawalnych villainów za bardzo nie ma. albo ja ich nie kojarzę. Rogues już prawie są tylko muszą się oficjalnie sformować (czekam na mirror mastera), reverse już był i będzie pewnie jeszcze co najmniej jeden. grodda wprowadzili. kogoś pominąłem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 No niestety oprócz Mirror Mastera (no i Zooma) pokazali już chyba wszystkich ważnych przeciwników Flasha. Zawsze można skorzystać z bogatej biblioteki złoczyńców z uniwersum DC ale to nie to samo. Boję się, że przesadzili w pierwszym sezonie i teraz mają problem. Wrzucają kolejnego złego speedstera choć dopiero co był jeden i to kozak, i motyw z multiwersum ale co dalej. W trzecim sezonie wprowadzą Impulse'a i Interia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 12 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 lipca 2015 Ja Cię zrozumiałem Teka. Na szczęście będzie multiverse, w związku z czym będą pięknie mogli zamieszać w różnych wersjach znanych postaci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 18 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2015 Tata Colda Nie mogli lepiej obsadzić starego Snarta. Fajne były pokazane relacje Leonarda z ojcem w komiksach. Ironside idealnie się nadaje do tej roli. Plus jeszcze Atom-Smasher tylko wersja raczej z Earth-2 bo będzie villainem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 270 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 (edytowane) Jak to przy CW - nowy sezon, nowy kostium Pierwsze co wali po gałach to classic emblemat na klacie. I to są chyba jedyne zmiany względem poprzedniego. Edytowane 21 lipca 2015 przez Farmer. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 21 lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2015 Ciekawe czy już w tym sezonie będzie Flashem z przyszłości co zabroni młodszemu ratować matkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 7 sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 sierpnia 2015 Kid Flash w 2 sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi