Skocz do zawartości

The Flash - 2014 - The CW

Kalel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedna kwestia się wyjaśniła.

Barry z Earth-2 to nie Zoom. Nawet gdyby udawał ciapowatego to nie oszukałby zegarka Iris.

Ja bym nie przekreślał jeszcze tej teorii.

W ostatniej scenie, odbicie Barrego w szybie jest pokazane jakby był pod maską Zooma.

A ten zamknięty koleś w masce to kto to?

Zoom jest genialnie zrobiony, przy każdej scenie z nim mam ciary. A to co się działo w ep.6 zapuszczam co jakiś czas, bo to najlepszy moment serialu.

• Plusik 2
  • Odpowiedzi 914
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Bardzo fajnie, że o tym wspominasz. Motyw z ostatniej sceny też zauważyłem.

No po tym trailerze również zaczynam się zastanawiać.

https://youtu.be/My9uSscBO8E

Myślę, że może być trzeci Barry Allen. Pamiętacie jak w pierwszym sezonie Flash cofnął się w czasie przy okazji mieliśmy zajawki z innych linii czasowych. W jednym z nich był Barry na miejscu swojego ojca, czyli w więzieniu. Może to przypadek. Ale co jeśli inny Barry odkrył przejścia do innych wymiarów? Zamknął Allena z Earth-2 i przyjął jego miejsce? Przy takim rozwoju spraw Barry może być Zoomem. Tylko jedna kwestia nie daje mi spokoju. Zegarek Iris z Earth-2. Niby wykrywa meta-ludzi. Flasha z Earth-1 wykryło to czemu doppelgangera nie wykrył do tej pory. Może ten trzeci Barry zmodyfikował jakoś zegarek by ukryć, że jest meta.

Skłania mnie to również do innego rozważania. W finale sezonu Barry spotka Supergirl. Podejrzewam 3 opcje: 

1) Dojdzie do otwarcia przejścia do całego multiwersum. Nie tylko do Earth-2 ale wszystkich Ziem.,

2)Dojdzie do scalenia się wszystkich światów ale o tym niżej,

3) Zoom wyśle Barry'ego do innej Ziemi, a sam zajmie jego miejsce na Earth-1 (klasyczny motyw badguy'a w ciele herosa, a nikt nic nie podejrzewa)

Mówi się ostatnio, że wszystko sprowadza się do historii z "Crisis on Infinite Earths", czyli wielkiego sprzątania w DC Comiks. I coś w tym jest. 

Niestety mam pewne obawy co do tego. Niby DC/WB odcinają seriale od filmów po czym

uśmiercają Deadshota z Arrow by ten nie kojarzył się z tym z Suicide Squad.

Następnie Zack Snyder wypowiada się jak to fajnie by było gdyby połączyć seriale i filmy, następnie w randomowy sposób

zabijają Amandę Waller w Arrow.

Przypadek? Nie sądzę. 

czego się boję to to, że filmowy Flash doprowadzi do Flashpoint Paradox. Historii, która zapoczątkowała restart w postaci New 52. Ucierpieć mogą na tym seriale. Mogą wtedy skasować Flasha i każdą postać do tej pory wykreowaną. Arrow mógłby dołączyć wprawdzie do Justice league ale jakim kosztem. Sezon 1 Flasha był wypełniony po brzegi postaciami i zastanawialiśmy się wtedy czy starczy im materiału na kolejne sezony. Filmowy Flash ma premierę w marcu 2018. Biorąc to pod uwagę serialowemu Flashowi zostały dwa sezony.

Edit: 

Szkoda tylko, że ostatni odcinek Supergirl był takim kałem, że ciężko wyrazić to słowami.

Paweł o którym odcinku piszesz? Ten z Black Mercy? Samo przedstawienie roślinki jak dla mnie super. Zresztą przypomnij sobie odcinek z Justice League gdzie to samo spotkało eSa. W serialu brakowało tylko Mongula xD Cieszy mnie, że wykorzystują postacie i historie, które nie były pokazane w Smallvielle. Bizzaro teraz Black Mercy. No i technicznie bardzo dobrze. Pozostaje tylko kwestia przesłodzonego drama jak w Modzie na Sukces. I ten trójkąt Supergirl/czarny Olsen/Toyman. Instant sandwich.
Edytowane przez Farmer.
  • Plusik 1
Opublikowano

Co do Supergirl- chodziło mi o odcinek z Bizarro, który był koszmarny. Ten z Black Mercy już lepszy ale dalej słabo.

Ja się pytam- po kiego wała robić ZNOWU rehash tych samych historii? Ja to wszystko znam już, widziałem to w Smallville, widziałem w DC Animated Universe, czytałem o tym w komiksach x lat temu.

No dobra- The Flash również powiela komiksowe historie po części, ale po pierwsze z jego uniwersum mało co było a po drugie robi to w zgrabny sposób a nie tak koślawo jak Supergirl.

Cieszę się, że mimo połączenia Supergirl z Flashem i Arrowem oraz LoT, ten pierwszy pozostanie jednak w alternatywnym wszechświecie, pewnie nazwą go Earth-3.

No widzisz, niby pozbyli się

Katany, Deadshota i Waller,

ale te postaci ciągle się co jakiś czas pojawiają. Dlatego nie wierzę, że nagle w 2018 roku The Flash zostanie skasowany razem z resztą.

Co to w ogóle jest za durne rozumowanie, że ludziom się będą postaci mylić? No kurwa.

Nowy odcinek Flasha zapowiada się smerfastycznie :fsg:

Opublikowano

My to znamy ale te historie są robione głównie pod publiczkę. Jest to też oczko w stronę widza ogarniętego. Czasem ładnie jest zobaczyć jak postać ożywa z kart komiksów. Pierwsze sezony muszą jakoś przedstawić postacie. Później można zrobić historie nie oparte na komiksowej fabule. Ale np. właśnie Black Mercy nie był jeszcze wykorzystywany w serialu (nie licząc animacji). Z drugiej strony nie mogą od tak wrzucać całkiem nowych postaci nie związanych z uniwersum bo z Flashem (czy innym bohaterem) wspólne będzie tylko nazwa i moce. Bądź co bądź są to ikony i elementy, które kreują świat przedstawiony. A we Flashu było od groma rzeczy i postaci z uniwersum ale tak jak napisałeś podane są one w ciekawy sposób. Myślę, że warto sięgać po mniej znane postacie. Np. Calculator z Arrowa w formie Steve'a Jobs'a plus ciekawy twist.

Bizzaro jako postać była nawet znośna. Problemem było ckliwe podejście do tematu. Serial ma zarąbiste patenty ale ubrane są w gówno przez co dziwnie się ogląda.

Katana dead? Nie widziałem jeszcze najnowszego Arrowa. Deadshot teoretycznie może wrócić (on nie jego doppelganger) wszak to jego znak rozpoznawczy. A Waller? Jedynie doppelganger mógłby ją zastąpić albo klon. Albo resztki osi czasu... 

Problem polega na tym, że twórcy muszą myśleć też o noobach pokroju Blantmana co to nie czytują noweli graficznych. I dla nich dwóch Deadshotów to mógłby być problem. Niestety to jest spora grupa widzów. Niby nie chcą łączyć seriali i filmów ale we wrześniu to samo gadali o crossoverze z Supergirl. Ale na razie nie ma co gdybać. Trza się cieszyć tym co jest.

Opublikowano (edytowane)

Odnośnie tożsamości Zooma to...

niemoźliwe, niby czemu miło by tak być?

totalny random, zero poparcia w czymkolwiek

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Dobra dramaturgia jak na serial o super herosach na podstawie komiksów.

Co do starego to może być też tak, że on występuje w kostiumie z głosem Todda ale faktycznym Zoomem jest jeszcze ktoś inny.

Taki duży tzw mislead :potter:

Opublikowano

:fsg:

Po tym jak

murzyn z klatki podał imię Jay byłem pewny, że Garrick jest zdrajcą i od początku pracował dla Zooma. Ale końcówka rozwiała wszelkie wątpliwości.

Ale czy aby na pewno? 

Więc albo zfejkowali obaj albo nie i teoria o starym Allenie może być dalej legitna.

Albo też Zoom to Jay z Earth-3 np. Możliwości są teraz OGROMNE.

Scena jak Zoom napierdalał Flasha w tej klatce

:banderas: