Skocz do zawartości

Fargo (2014)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 262
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zgadzam się, najlepszy nowy serial sezonu. Rewelacyjny Billy Bob Thornton, rewelacyjna cała reszta aktorów (Odenkirk mistrz). Nawet Hanks mnie nie wkurza. Jest ciekawie, zabawnie, czuć ducha braciszków.

Opublikowano

Odcinek nr 6. Co by tu napisać? GOTY i 11/10 nie oddaje tego jaki to był szał pał. Z miejsca wskoczył do mojego top 10 najlepszych odcinków w historii seriali.

Gra o Tron chowa się przy tym co bracia Coen zrobili przez 60 minut. No niech mi ktoś powie, w którym serialu w przeciągu jednego odcinka ginie połowa obsady i to w tak spektakularny sposób? Coś niesamowitego.

• Plusik 1
Opublikowano

No i są fajne nawiązania do filmowego "Fargo". Droga, śnieg, płot i wbita szpachelka do szyb. Z miejsca przypomniała mi się scena gdzie 

zakrwawiony Buscemi zakopuje w śniegu część kasy z okupu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zdecydowanie najlepszy nowy serial tego roku. Zryty klimat Fargo od razu wali obuchem w łeb a bohaterowie, bardzo oryginalni, nie są kopiami filmowych postaci.

6ty odcinek faktycznie masakra, momentami przypominało mi się TLOU (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :P )

Fajnie, że serial oficjalnie już jest quasi-kontynuacją filmu.

Billy Bob Thornton najlepszy XD

Opublikowano

Szczerze ja po dwóch pierwszych epkach serialu odświeżyłem sobie film i zaraz całość nabrała innego kształtu. Jest też kilka nawiązań do filmu więc obejrzyj sobie film. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odcinki 6 do 10 GOTY. 

Scena wjazdu Malvo do siedziby gangsterów z Fargo mistrz. 

Z kilometra czuć zapach twórczości Coenów. W sumie można wywnioskować jedną ciekawą rzecz:

Wystarczy je*nąć żonę młotkiem, a los da ci szansę na nowe życie (a przynajmniej na rok).

No i to co wyżej. Najlepsza premiera roku.

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

5 odcinek i spoko wrażenia, ale że zacząłem oglądać Fargo tuż po The Wire, to trudno mi się przestawić na mniejszy kaliber. Dużo fajnych aktorów zagonili do roboty.

Opublikowano (edytowane)

Żaden serial od czasów Twin Peaks nie pozamiatał mną tak jak Fargo. Całość łyknąłem w 4 wieczory  :teehee:

Scenariusz, świetnie dobrani aktorzy, sceneria zimowego zad.upia- dosłownie wszystko tutaj zagrało i zbudowało rewelacyjny klimat.

Chyba powieszę sobie nad łóżkiem:

fish.jpg

Edytowane przez Wielki K
  • Plusik 1