Opublikowano 16 grudnia 20159 l Właśnie skończyłem cały drugi sezon. Obejrzałem praktycznie całość na raz i o ja cie pierdole kurwa mać oooooooooooooooooo Jaki ten serial jest GENIALNY. Ten klimat, te dialogi, te postaci, ta narracja. Dialogi z udziałem Milligana od razu przypomniały mi postać Malvo. Nie jest tak zayebisty jak Malvo, ale to dla mnie chyba najlepsza postać w tym sezonie. Do tego świetnie nakreślona postać Hanziego, wiedziałem, że typ jest zdolny do wszystkiego i z każdym odcinkiem tylko to powierdzał. Największym zaskoczeniem dla mnie jest Kirsten Dunst i Jessie Plemons, bo dosyć niechętnie byłem do nich nastawiony, ale zagrali na bardzo wysokim poziomie, szczególnie Kirsten mnie zauroczyła. No GOTY sezon i GOTY serial. Na pewno nie lepszy niż pierwszy, ale 10-/10 daję bez wahania. Czekam na 3 sezon.
Opublikowano 17 grudnia 20159 l Spoiler Mi się wydaje ze tych dwóch chłopaków co na końcu grali w baseball to ci sami co w pierwszym sezonie byli. Indianiec ich zwerbowal i potem pracowali dla niego spoiler
Opublikowano 17 grudnia 20159 l Skończyłem drugi sezon, równie boski co pierwszy do 2017 nic lepszego nie zobaczycie w tv.
Opublikowano 18 grudnia 20159 l Objerzałem dopiero 1 odcinek drugiego sezonu,ale juz widac ze bedzie konkret. Oprocz tego co wypisujecie dodalbym jeszcze czarny humor i wyczywalny Tarantino stajl. Przy takim serialu jak Fargo te o super bohaterach czy innych zombie to autystyczna popluczyna jak skuhwysyn.
Opublikowano 18 grudnia 20159 l o jezusie nazarenski co za finał co za serial. z czystym sumieniem stwierdzam, ze zjada dupom i wysrywa poprzedni. wincyj rozpisze sie jutro bo tera spiżdzony
Opublikowano 18 grudnia 20159 l Ja dopiero jestem na drugim odcinku obecnego sezonu, ale Mike Milligan żywcem wyjęty z filmów Tarantino. Co jest oczywiście wielką zaletą.
Opublikowano 23 grudnia 20159 l Bardzo dobry sezon,ale jednak poprzedni stawiam wyzej. Malvo niestety nie do przebicia,a zakonczenie tez bardziej mnie siadło. Zaluje troche ze niektore postacie jak najmlodszy z braci lub najstarszy maja malo czasu antenowego,ale moze to tylko zludzenie bo w przeciwienstwie do seriali o kalesoniarzach tutaj czas bardzo szybko leci i mozna spokojnie 3 odcinki pod rzad ogarnac. Wiele ze smaczkow tez nie bylem w stanie wylapac, bo musialbym ogladac 2 sezony w krotkim odstepie czasowym. Jesli chodzi o te wrzuty o faktach i prawdziwej historii to jest tylko dla efektu czy rzeczywiscie tak bylo?
Opublikowano 23 grudnia 20159 l Ogladam teraz s01 i pisanie ze on nawet nie stal kolo s02 to czysty idiotyzm. Same dialogi i rola Malvo to majstersztyk. W s02 jest poprostu wiecej akcji, caly sezon jest dynamiczniejszy i pewnie dlatego takie reakcje. S02 dla mnie jest lepsze, ale nie ma zadnej przepasci.
Opublikowano 23 grudnia 20159 l w 1 sezonie tylko pilot masakrował, pozniej poziom nie zostal zachowany a final byl przecietny. 2 sezon mial lepszy montaz, ujecia, aktorstwo, dialogi, wiecej ciekawych postaci no ku,rwa rozj,ebal leb po prostu czaicie
Opublikowano 24 grudnia 20159 l Jestem po 3 odcinkach drugiego sezonu i jak dotychczas to Może i postać grana przez Thorntona była wyjątkowa ale tutaj nie jest gorzej, a czuje że najlepsze dopiero przede mną. To dzisiaj po wigilii seansik.
Opublikowano 30 grudnia 20159 l Osobiście nie uważam drugiego sezonu za słabszy, jest co najmniej równie dobry. Przeniesienie akcji na końcówkę lat '70-tych dodaje specyficznej atmosfery, intryga jest dobra, a bohaterowie znów interesujący. Gdybym miał czegoś się czepić, to byłby to jedynie bardzo nijaki finał.
Opublikowano 31 grudnia 20159 l Bardzo dobry sezon, niemal same superlatywy, świetne zdjęcia i montaż wraz z różnymi efektami, ciekawa, nie zawsze liniowa narracja, bardzo dobre kreacje aktorskie (Dunst odwaliła kawał dobrej roboty, ale i Wilson z jego "yeah", czy też matka Gerhardowa plus oczywiście Indianiec i Murzyn), "fargowe" zwroty akcji i kilka fajnych easter eggów (Freeman jako narrator czy późniejsza tożsamość Indianina) do tego klimatyczna muzyka i świetnie odwzorowane lata 70 w każdym elemencie scenografii. 9/10 Tym co jeszcze nie widzieli polecam ostatnie odcinki oglądać po dwa, 7-8 i 9-10, zdecydowanie lepiej wtedy wypadają jako całość.
Opublikowano 3 stycznia 20169 l Od 3. stycznia na ale kino+ drugi sezon jak chcecie komuś polecić.Jeśli nie widziałem pierwszego sezonu ( jedynie oryginał mam za sobą ) to bez problemu mogę obejrzeć drugi? Edytowane 3 stycznia 20169 l przez cortezon
Opublikowano 3 stycznia 20169 l Możesz, jedynie stracisz kilka nawiązań. Ale jak masz wybór to jednak zacznij od pierwszego.
Opublikowano 3 stycznia 20169 l W S01 jest znacznie wiecej nawiazan do s02 i ja bym polecał oglądać chronologicznie czyli S02->S01 bo tak to często oglądająć S01 bohaterowie nawiązują do wydarzeń sprzed lat, o których nie masz żadnego pojęcia bo nie oglądałeś S02. Odświeżyłem ostatnio S01 i oglądało sięgo zupełnie lepiej świeżo po S02.
Opublikowano 1 lutego 20169 l kierwa, jestem w trakcie ogladania drugiego sezonu, aktualnie po czwartym odcinku. GOTY serial, chyba nawet jeszcze lepszy niz pierwszy sezon (a pierwszy sezon byl jednym z najlepszych seriali, jakie ogladalem w zyciu). Mistrz. Edytowane 7 lutego 20169 l przez tommi
Opublikowano 7 lutego 20169 l Skonczylem i moge powiedziec tylko jedno: Chyba najlepszy serial, jaki w zyciu widzialem. Postaci miazdza- wiekszosci aktorow nigdy wczesniej nie widzialem, a zagrali goty. Cala rodzina Gerhardow, Indianiec, Milligan, Lou... Masakra. Pospuszczalbym sie jeaszcze troche, ale w sumie juz wszystko napisaliscie. Aktualnie moje Top 3: 1. Fargo 2 2.-3. Fargo 1, TD1 Edytowane 7 lutego 20169 l przez tommi
Opublikowano 25 lutego 20169 l Jakiś czas temu skończyłem drugi sezon i stawiam go ogólnie wyżej niż pierwszy, z taką uwagą : S01 miał świetny początek, zapowiadający coś lepszego, niż w rezultacie dostałem (choć to nadal dobry serial), natomiast S02 na początku trochę zamulał, nie mogłem się przekonać do ekipy, ale z każdym kolejnym odcinkiem było coraz lepiej, by w okolicach E06-08 osiągnąć poziom wręcz rewelacyjny. Finał taki se, a rozwiązanie kwestii indianina to lekki lol (w ogóle postać była dla mnie trochę zbyt ostentacyjnie "cool", ja wiem, że to serial i to niekiedy mocno groteskowy, ale to co on tu odpier.dalał i uchodziło mu to płazem, to lekka przesada) ale całokształt jak najbardziej in plus, trzeci sezon sprawdzę z chęcią.
Opublikowano 7 marca 20169 l Jakiś czas temu skończyłem drugi sezon i stawiam go ogólnie wyżej niż pierwszy, z taką uwagą : S01 miał świetny początek, zapowiadający coś lepszego, niż w rezultacie dostałem (choć to nadal dobry serial), natomiast S02 na początku trochę zamulał, nie mogłem się przekonać do ekipy, ale z każdym kolejnym odcinkiem było coraz lepiej, by w okolicach E06-08 osiągnąć poziom wręcz rewelacyjny. Finał taki se, a rozwiązanie kwestii indianina to lekki lol (w ogóle postać była dla mnie trochę zbyt ostentacyjnie "cool", ja wiem, że to serial i to niekiedy mocno groteskowy, ale to co on tu odpier.dalał i uchodziło mu to płazem, to lekka przesada) ale całokształt jak najbardziej in plus, trzeci sezon sprawdzę z chęcią. A ja własnie mialem odczucia związane z oboma sezonami kompletnie odwrotne. Pierwszy sezon Fargo mnie trochę mulił, podobał mi się, ale mulił oprócz Malvo nie mogłem się przekonać do postaci (Lester, jego Brat, Sam Hess i jego żonka, Molly i ten piz,duś policjant no cięzko z nimi było) a drugi zaskoczył od samego początku, klimatem, narracją, scieżką dźwiekową po prostu bardziej skondendensowali formę i dla mnie wyszło lepiej chociaż było mniej sytuacji w których po obejrzeniu myślałem sobie "co się tutaj własnie odje.bało" Drugi sezon goty.
Opublikowano 21 maja 20168 l Evan McGregor w 3 sezonie Fargo http://paradoks.net.pl/read/29447-ewan-mcgregor-z-glownymi-rolami-w-nowym-sezonie-fargo