Hejas 455 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Z wizualnego punktu widzenia serial przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Szkoda, że takiego Gotham nie było u Nolana. Do tego świetnie obsadzone postacie - Pingwin, Gordon, Alfred, nawet młody Bruce Wayne daje radę. Oczywiście wdarło się do tego wszystkiego trochę chaosu i fabularnego pędzenia na złamanie karku, ale jest nieźle. Dużo lepiej, niż się spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 IMHO to o ile niektóre postacie są fajnie obsadzone (Pingwin), tak poziom realizacji i reżyserki jest słabiutki. Szkoda, że komuś tak nieudolnemu powierzono ten serial. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 A właśnie, Alfred. W pilocie za dużo nie miał do roboty ale pokazał się z dość ciekawej trony. Bardziej szorstki i stanowczy względem młodego panicza Wayne'a. Nie jest elokwentnym dżentelmenem, do którego zdążyliśmy się przyzwyczaić na przestrzeni lat (filmy, animacje i komiksy). Podobno bliżej mu do wersji Alfreda z Batman: Earth One Geoff'a Johns'a Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 No właśnie trochę leżała realizacja i sceny akcji ale ogólnie to 7/10. Uchwyciło mnie tam coś co sprawia, że chcę koniecznie dalej zobaczyć. Mam nadzieję, że będzie jak najwięcej naruszeń kanonu, piszę serio. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Ten serial w ogóle bazuje na jakiejś konkretnej serii komiksowej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 No raczej nie, ponieważ konkretne postacie i ogólny design łączy parę różnych wizji. Powtarzam się, ale mam wielką nadzieję, że nabrużdżą w kanonie ile się da. W sumie już zaczęli od Ivy Pepper zamiast Pamela Isley. Jedno co by mi przeszkadzało, to analogicznie do Smallville, niech Bruce zostanie Batmanem nawet wcześniej niż w wieku 25 lat, ale Batkiem a nie jakieś substytuty typu Redblue Blur czy Neo. Zainteresowani wiedzą o so chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 No raczej nie, ponieważ konkretne postacie i ogólny design łączy parę różnych wizji. Powtarzam się, ale mam wielką nadzieję, że nabrużdżą w kanonie ile się da. W sumie już zaczęli od Ivy Pepper zamiast Pamela Isley. Jedno co by mi przeszkadzało, to analogicznie do Smallville, niech Bruce zostanie Batmanem nawet wcześniej niż w wieku 25 lat, ale Batkiem a nie jakieś substytuty typu Redblue Blur czy Neo. Zainteresowani wiedzą o so chodzi. To się raczej nieprędko stanie. Twórcy od dawna wałkują w kółko, że to nie serial o młodym Batmanie, a o detektywie Gordonie i Gotham. Jeżeli sezon pierwszy okaże się sukcesem to raczej poczekamy sobie na Bruce'a w kostiumie. Chyba, że zrobią między sezonami time skip (10-15 lat) po którym Jim będzie miał wąsy, Bullock będzie stary, a Maroni wygryzie Falcone z interesu. Jestem za jeśli chodzi o zmiany w origin bohaterów i villainów. Mam tylko nadzieję, że zobaczymy oryginalnego Red Hood'a jak się potyka w Ace Chemical Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Powtarzam się, ale mam wielką nadzieję, że nabrużdżą w kanonie ile się da.Propsy, tez mam taka nadzieje, ile razy mozna ogladac to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 No raczej nie, ponieważ konkretne postacie i ogólny design łączy parę różnych wizji. Powtarzam się, ale mam wielką nadzieję, że nabrużdżą w kanonie ile się da. W sumie już zaczęli od Ivy Pepper zamiast Pamela Isley. Jedno co by mi przeszkadzało, to analogicznie do Smallville, niech Bruce zostanie Batmanem nawet wcześniej niż w wieku 25 lat, ale Batkiem a nie jakieś substytuty typu Redblue Blur czy Neo. Zainteresowani wiedzą o so chodzi. To się raczej nieprędko stanie. Twórcy od dawna wałkują w kółko, że to nie serial o młodym Batmanie, a o detektywie Gordonie i Gotham. Jeżeli sezon pierwszy okaże się sukcesem to raczej poczekamy sobie na Bruce'a w kostiumie. Chyba, że zrobią między sezonami time skip (10-15 lat) po którym Jim będzie miał wąsy, Bullock będzie stary, a Maroni wygryzie Falcone z interesu. Jestem za jeśli chodzi o zmiany w origin bohaterów i villainów. Mam tylko nadzieję, że zobaczymy oryginalnego Red Hood'a jak się potyka w Ace Chemical No ja to dzisiaj wiem, że pewnie przed 6ym sezonem (bo spokojnie tyle będzie, w końcu to serial o uniwersum najpopularniejszego herosa na świecie) nie można to liczyć i nie mam z tym problemu absolutnie. Tylko że jak już przyjdzie czas i będzie koło roku 2020 niech to w miarę sensownie rozegrają. Widzę wielki potencjał w Pingwinie i Nygmie, niech tego nie spierdolą. Fish Mooney również daje radę, mimo, że wali stylistyką 'Batman and Robin' na kilometr. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikepointdotty 25 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 No ja to dzisiaj wiem, że pewnie przed 6ym sezonem (bo spokojnie tyle będzie, w końcu to serial o uniwersum najpopularniejszego herosa na świecie) WAT?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 no nie mów (pipi)a że Iron Man xD Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ten serial w ogóle bazuje na jakiejś konkretnej serii komiksowej? najbliżej może mu być do gotham city central. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 No ja to dzisiaj wiem, że pewnie przed 6ym sezonem (bo spokojnie tyle będzie, w końcu to serial o uniwersum najpopularniejszego herosa na świecie) WAT?! No Batek z Supkiem na podium ale Nietoperzasty przeważnie wygrywa. Polecam czasem coś poczytać na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Nowy trailer (oficjalnie niedostępny na razie u nas) pokazuje obecność Arkham City, Sala Maroni'ego, Profesora Pyg (prawie na 100% pewny jestem, że to on, 1.57), Zsasza i Scarecrow'a już w tym sezonie. Robi się ciekawie. A i tak znalazłem trailer: http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=108399 Victor Zsasz Jonathan Crane aka Scarecrow Edytowane 30 Września 2014 przez Farmer. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 No ja to dzisiaj wiem, że pewnie przed 6ym sezonem (bo spokojnie tyle będzie, w końcu to serial o uniwersum najpopularniejszego herosa na świecie) WAT?! No Batek z Supkiem na podium ale Nietoperzasty przeważnie wygrywa. Polecam czasem coś poczytać na ten temat. jeśli wynik sprzedaży komiksów w stanach są jakimkolwiek wyznacznikiem to na podium są batek i spidey . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Gordon i Alfred ch.ujowo obsadzeni, ale nie mogę się doczekać kolejnych odcinków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ktoś ogląda jeszcze? Drugi odcinek podobał mi się bardziej niż pilot. Spoko może być ten origin Pingwina, od zera do super zloczyncy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 No był lepszy, to fakt. Ale jak na odcinek o tytule 'Selina Kyle' to guwno prawie o niej było. Narazie Pingwin ownuje resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Cobblepot od początku zapowiadał się epic. Mam jednak wrażenie, że serial jest zbyt przerysowany. Ja wiem, że to origin i historia obsadzona jest w uniwersum człowieka w kostiumie nietoperza, który walczy z człowiekiem-pingwinem, panem pytajnikiem, klownem czy człowiekiem-zamrażalnikiem ale liczyłem po prostu na bardziej brutalny, dosadny styl, a tutaj zbyt często wieje groteską. Ale przez to bliżej mu do wizji Burtona (ale wciąż z elementami nolanowskimi). Bullock kopie w jaja kolegę z posterunku i tyle w temacie. Inaczej wyobrażałem sobie zepsucie, korupcję i brutalność Gotham. Nygma też zbytnio przerysowany. Za to Falcone to boss pierwszej klasy. I chyba mamy początek kariery muzycznej Bruce'a. Już wiem jak wyglądało komponowanie jego debiutanckiego singla: ♪♫♪ Darkness.... No Parents.... Continued Darkness... ♪♫♪ Teka jak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 no ja się nie jaram. liczyłeś na brudny i dosadny styl w proceduralu od foxa który wyszedł tylko dlatego, że akurat jest moda na telewizyjne dc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Kategoria pewnie kino familijne, nie bedzie krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 serio oglądanie tego niedoje.banego duetu rozwiązującego morderstwa i co jakiś czas jakaś znajoma morda wyskoczy + grundy w nazwie ulicy (łohohho jakie oczko dla fanów) szybko się znudzi. no i dżim ma być rudy do chu.ja wafla to samo barbara. alfreda też tyle lat nie potrafią zrobić takiego jak w komiksie. jeremy irons chyba będzie najbliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 No krew akurat już była a co do balansu to jest chyba pomiędzy Burtonem a Nolanem. Mnie póki co odpowiada. Oby nie zeszli do Schumahera zbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Jezu tylko nie sutki na kostiumie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi