Skocz do zawartości

Gotham

Zeratul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z wizualnego punktu widzenia serial przerósł moje najśmielsze oczekiwania. Szkoda, że takiego Gotham nie było u Nolana. Do tego świetnie obsadzone postacie - Pingwin, Gordon, Alfred, nawet młody Bruce Wayne daje radę. Oczywiście wdarło się do tego wszystkiego trochę chaosu i fabularnego pędzenia na złamanie karku, ale jest nieźle. Dużo lepiej, niż się spodziewałem.

• Odpowiedzi 325
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A właśnie, Alfred. W pilocie za dużo nie miał do roboty ale pokazał się z dość ciekawej trony. Bardziej szorstki i stanowczy względem młodego panicza Wayne'a. Nie jest elokwentnym dżentelmenem, do którego zdążyliśmy się przyzwyczaić na przestrzeni lat (filmy, animacje i komiksy). Podobno bliżej mu do wersji Alfreda z Batman: Earth One Geoff'a Johns'a

Gotham-Premiere-Alfred-Pennyworth.jpg

Opublikowano

No właśnie trochę leżała realizacja i sceny akcji ale ogólnie to 7/10.

Uchwyciło mnie tam coś co sprawia, że chcę koniecznie dalej zobaczyć.

Mam nadzieję, że będzie jak najwięcej naruszeń kanonu, piszę serio.

Opublikowano

No raczej nie, ponieważ konkretne postacie i ogólny design łączy parę różnych wizji.

Powtarzam się, ale mam wielką nadzieję, że nabrużdżą w kanonie ile się da.

W sumie już zaczęli od Ivy Pepper zamiast Pamela Isley.

Jedno co by mi przeszkadzało, to analogicznie do Smallville, niech Bruce zostanie Batmanem nawet wcześniej niż w wieku 25 lat, ale Batkiem a nie jakieś substytuty typu Redblue Blur czy Neo.

Zainteresowani wiedzą o so chodzi.

Opublikowano

No raczej nie, ponieważ konkretne postacie i ogólny design łączy parę różnych wizji.

Jedno co by mi przeszkadzało, to analogicznie do Smallville, niech Bruce zostanie Batmanem nawet wcześniej niż w wieku 25 lat, ale Batkiem a nie jakieś substytuty typu Redblue Blur czy Neo.

To się raczej nieprędko stanie. Twórcy od dawna wałkują w kółko, że to nie serial o młodym Batmanie, a o detektywie Gordonie i Gotham. Jeżeli sezon pierwszy okaże się sukcesem to raczej poczekamy sobie na Bruce'a w kostiumie. Chyba, że zrobią między sezonami time skip (10-15 lat) po którym Jim będzie miał wąsy, Bullock będzie stary, a Maroni wygryzie Falcone z interesu.

Jestem za jeśli chodzi o zmiany w origin bohaterów i villainów. Mam tylko nadzieję, że zobaczymy oryginalnego Red Hood'a jak się potyka w Ace Chemical :)

Opublikowano

To się raczej nieprędko stanie. Twórcy od dawna wałkują w kółko, że to nie serial o młodym Batmanie, a o detektywie Gordonie i Gotham. Jeżeli sezon pierwszy okaże się sukcesem to raczej poczekamy sobie na Bruce'a w kostiumie. Chyba, że zrobią między sezonami time skip (10-15 lat) po którym Jim będzie miał wąsy, Bullock będzie stary, a Maroni wygryzie Falcone z interesu.

Jestem za jeśli chodzi o zmiany w origin bohaterów i villainów. Mam tylko nadzieję, że zobaczymy oryginalnego Red Hood'a jak się potyka w Ace Chemical :)

No ja to dzisiaj wiem, że pewnie przed 6ym sezonem (bo spokojnie tyle będzie, w końcu to serial o uniwersum najpopularniejszego herosa na świecie) nie można to liczyć i nie mam z tym problemu absolutnie.

Tylko że jak już przyjdzie czas i będzie koło roku 2020 niech to w miarę sensownie rozegrają.

Widzę wielki potencjał w Pingwinie i Nygmie, niech tego nie spierdolą.

Fish Mooney również daje radę, mimo, że wali stylistyką 'Batman and Robin' na kilometr.

Opublikowano

No ja to dzisiaj wiem, że pewnie przed 6ym sezonem (bo spokojnie tyle będzie, w końcu to serial o uniwersum najpopularniejszego herosa na świecie)

WAT?! :ninja:

No Batek z Supkiem na podium ale Nietoperzasty przeważnie wygrywa. Polecam czasem coś poczytać na ten temat.

Opublikowano (edytowane)

Nowy trailer (oficjalnie niedostępny na razie u nas) pokazuje obecność Arkham City, Sala Maroni'ego, Profesora Pyg (prawie na 100% pewny jestem, że to on, 1.57), Zsasza i Scarecrow'a już w tym sezonie. Robi się ciekawie.

A i tak znalazłem trailer:

http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=108399

Victor Zsasz

Gotham-TV-Show-Victor-Zsasz.jpg

Jonathan Crane aka Scarecrow

Gotham-TV-Scarecrow-Mask.jpg

Edytowane przez Farmer.
Opublikowano

No ja to dzisiaj wiem, że pewnie przed 6ym sezonem (bo spokojnie tyle będzie, w końcu to serial o uniwersum najpopularniejszego herosa na świecie)

WAT?! :ninja:

No Batek z Supkiem na podium ale Nietoperzasty przeważnie wygrywa. Polecam czasem coś poczytać na ten temat.

jeśli wynik sprzedaży komiksów w stanach są jakimkolwiek wyznacznikiem to na podium są batek i spidey ;).

Opublikowano

Gordon i Alfred ch.ujowo obsadzeni, ale nie mogę się doczekać kolejnych odcinków.

Opublikowano

Cobblepot od początku zapowiadał się epic. 

Mam jednak wrażenie, że serial jest zbyt przerysowany. Ja wiem, że to origin i historia obsadzona jest w uniwersum człowieka w kostiumie nietoperza, który walczy z człowiekiem-pingwinem, panem pytajnikiem, klownem czy człowiekiem-zamrażalnikiem ale liczyłem po prostu na bardziej brutalny, dosadny styl, a tutaj zbyt często wieje groteską. Ale przez to bliżej mu do wizji Burtona (ale wciąż z elementami nolanowskimi).

Bullock kopie w jaja kolegę z posterunku i tyle w temacie. Inaczej wyobrażałem sobie zepsucie, korupcję i brutalność Gotham. Nygma też zbytnio przerysowany.  Za to Falcone to boss pierwszej klasy.

I chyba mamy początek kariery muzycznej Bruce'a. Już wiem jak wyglądało komponowanie jego debiutanckiego singla: ♪♫♪ Darkness.... No Parents.... Continued Darkness... ♪♫♪ Teka jak sądzisz?

Opublikowano

serio oglądanie tego niedoje.banego duetu rozwiązującego morderstwa i co jakiś czas jakaś znajoma morda wyskoczy + grundy w nazwie ulicy (łohohho jakie oczko dla fanów) szybko się znudzi. no i dżim ma być rudy do chu.ja wafla to samo barbara. alfreda też tyle lat nie potrafią zrobić takiego jak w komiksie. jeremy irons chyba będzie najbliżej.