Suavek 4 816 Opublikowano 5 lipca 2014 Autor Opublikowano 5 lipca 2014 Polska edycja rejestrowalna na Steam kosztuje 58zł. Ten mankament, że premiera 18 lipca. Ale jak na nową grę tego pokroju to są to śmieszne pieniądze. Limitowana kolekcjonerka za 127zł zawierająca dwa klucze Steam oraz DLC to już w ogóle świetna oferta. 1 Cytuj
Velius 5 754 Opublikowano 5 lipca 2014 Opublikowano 5 lipca 2014 W takim razie poczekam do 18 lipca z nabyciem, dzieki za info. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 5 lipca 2014 Opublikowano 5 lipca 2014 ...szkoda tylko, że te DLCki są tylko dla kupującego a nie że dwa komplety. Bo kupisz taki pakiet i Ty masz wersje wypas a Twój kumpel wybrakowaną Chyba ze coś przegapiłem i DLC też są x2. Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 5 lipca 2014 Autor Opublikowano 5 lipca 2014 DLC to raptem dwa itemy - jeden kosmetyczny, a drugi zwiększający wartość itemów, z czego jak by nie patrzeć mogą skorzystać dwie osoby podczas rozgrywki. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Kupiłem i ja . Wcześniej w ogóle nie śledziłem losów tej gry ale sobie dziś poczytałem na zagranicznych forach jaki to rpg i jako fan staroszkolnych rpg od razu zakupiłem. Myślałem jeszcze wczoraj że to takie diablo jak jedynka divinity bez fabuły sensownej . Jak ktoś chciałby w co opie pograć to zapraszam w następnym tygodniu na wspólne granie. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Rowniez kupilem cyfrowke na cdp za 58 zl. po obejrzeniu 1,5 h filmiku z gamespotu nie bylo innego wyjscia. Głod "baldurowych" rpg'ow jest po prostu zbyt duzy u mnie Jeszcze czekam na Pillars of Eternity, ktory zapowiada sie wysmienicie ( premiera zima 2015). Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 6 lipca 2014 Autor Opublikowano 6 lipca 2014 Myślałem jeszcze wczoraj że to takie diablo jak jedynka divinity bez fabuły sensownej Przecież Divine Divinity to typowy RPG, z tą różnicą, że walkę rozwiązali jak w Diablo z czysto wizualnego punktu widzenia. Tymczasem cała reszta to także rozbudowane dialogi, liczne statystyki, wybory moralne, kilka drzewek rozwoju postaci itp. Jeśli nie grałeś, lecz sugerowałeś się tylko screenshotami, to naprawdę zachęcam do nadrobienia zaległości, gdyż dla mnie jest to jeden z najlepszych RPGów do dziś. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 lipca 2014 Opublikowano 6 lipca 2014 Spoko to zagram bo nawet mam na steamie kiedyś kupione. Teraz jestem już po 2 h grania w divinity original sin i jestem pod wrażeniem. Może nie jest to fabularny majstersztyk na razie a i mała interakcja z kompanami smuci. Jednak swiat i walki nadrabiaja braki. Tęsknilem za turowym systemem walk:). Gra też jest śliczna i ma bardzo dobry soundtrack. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 8 lipca 2014 Opublikowano 8 lipca 2014 Mam tyle gier do nadrobienia a Divinity strasznie kusi. Chetnie po premierze kupie wersje pudelkowa. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 Ludziska bierzcie i kupujcie nie czekajcie na polską wersję bo ta wyjdzie pod koniec sierpnia a zaraz za zakrętem wysyp hitów. To jest IDEALNA gra na LATO masz DIVINITY i nie potrzebujesz innych gier na jakieś 100 h . Jak ktoś naprawdę nie zna angielskiego to może język pl wyciągnąć z bety. Sam tego nie robiłem ale podobno dobrze ocenia się tą polonizacje. Może nie doskonała ale da się grać Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 10 lipca 2014 Autor Opublikowano 10 lipca 2014 Nie chodzi o język, tylko o cenę i/lub wydanie. Wysyłka za tydzień, już bez przekładania, więc tyle to się wytrzyma. I tak bym nie grał po Polsku, ale za cenę gry na Steam będę miał wersję kolekcjonerską zawierającą DWA klucze do gry + DLC + OST + bajery. Myślę, że jednak poczekam. Tym bardziej, że skoro gra dobra, to chce się mieć jej fajne wydanie na półce. Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 10 lipca 2014 Opublikowano 10 lipca 2014 (edytowane) Jak wyzej. Do tego rpg to akurat najlepszy gatunek gier i jak istnieje mozliwosc postawienia w kolekcji tak dopasionej edycji to nie moge nie skorzystac. Bedzie w sam raz na koniec miesiaca. Edytowane 10 lipca 2014 przez decoyed Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 11 lipca 2014 Opublikowano 11 lipca 2014 Mnie tam stricte chodzi o cenę, bo pudełko i tak się pewnie gdzieś zawieruszy za jakiś czas Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 Gra bardzo dobra. Jedyne zastrzeżenia mam do gry papier-kamień-nożyce i wolnego tempa gry. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 Wbijasz spację i nie musisz grać w papier-kamień-nożyce. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 To wiem. Ale uważam, że sam pomysł na takie rozwiązanie jest zły. Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 14 lipca 2014 Autor Opublikowano 14 lipca 2014 A to jest w jakikolwiek sposób uzależnione od statystyk? We wczesnej fazie developingu nie było RPS, tylko jakieś wewnętrzne przeliczenia, ale w ostateczności chyba zbyt kłopotliwe to było i zmienili. Teraz to nic innego jak RPS, czy statsy mają cokolwiek do gadania? Cytuj
Gość Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 Gdybym nie był totalnie spłukany po wakacjach, to bym już grał. Jeszcze tylko 2 tygodnie 2 tygodnie Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 (edytowane) Skusilem sie i ja, mam nadzieje sie nie zawiesc. e sliczne to jest Edytowane 14 lipca 2014 przez El Loco Chocko Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 16 lipca 2014 Opublikowano 16 lipca 2014 (edytowane) jakie wymagania? bo mam w robocie wiekszosc stron o grach poblokowana. Jak diablo i titanfall chodza to divinity tez odpale? Nie chce kompa zmieniac, bo we wrzesniu nadkonsola. Edytowane 16 lipca 2014 przez Guernica Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 16 lipca 2014 Autor Opublikowano 16 lipca 2014 Minimum: OS: Windows XP SP3 or higher Processor: Intel Core2 Duo E6600 or equivalent Memory: 2048 MB RAM Graphics: HD Intel Graphics 4000 or NVIDIA® GeForce® 8800 GT (512 MB) or ATI™ Radeon™ HD 4850 or equivalent DirectX: Version 9.0c Hard Drive: 10 GB available space Sound Card: DirectX9c compliant Recommended: OS: Windows 7 SP1 or Windows 8.1 Processor: Intel i5 2400 or higher Memory: 4096 MB RAM Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 550 ti 1GB ram or or ATI™ Radeon™ HD 6XXX or higher DirectX: Version 9.0c Hard Drive: 10 GB available space Sound Card: DirectX9c compliant 1 Cytuj
Suavek 4 816 Opublikowano 16 lipca 2014 Autor Opublikowano 16 lipca 2014 Szanowni Państwo, Dziękujemy za złożenie zamówień przedpremierowych w Sklepie gram.pl. Pragniemy poinformować, że w związku z opóźnieniem dostawy z winy wydawcy tytułu Divinity: Grzech Pierworodny, wysyłka z naszego magazynu nastąpi w dniu 18 lipca, z dostawą na poniedziałek, 21 lipca. Tego dnia nastąpi wysyłka wszystkich edycji gry: standardowej, kolekcjonerskiej i cyfrowej. Osoby zamawiające edycję cyfrową otrzymają kod 18 lipca Za niedogodności przepraszamy. Zespół Gram.pl FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU <flips table> Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Dla mnie GOTY na mur beton ( jesli do konca roku wyjdzie coś lepszego to oficjalnie uznam 2014 za najlepszy rok w branży od (pipi)a 10 lat ). W (pipi)e mam te konsolowe gówna ( Srestiny, Sralo 5, Fagott Age Inquisition, Ass Creed Unity i reszte tego szaro-burego , pełnego QTE badziewia w 30"kinowych" fpsach ). To jest gra na którą czekałem od LAT, co najmniej od Baldura i Nevewinter Nights.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi