easye 3 333 Opublikowano 17 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 grudnia 2015 No gra to lekka matura, zelaszcza, ze nie mamy zadnych podpowiedzi w questach, lokacje z nimi zwiazane nie sa zaznaczone, oldschool! Az przypomnialy mi sie czasy, gdzie odkrywalo sie questy z poradnikiem w reku! Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 (edytowane) Ktos podpowie co trzeba rozwinac, by moc krasc od npc'ow i na ktorym levelu trzeba byc? Edytowane 18 grudnia 2015 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 18 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 grudnia 2015 Masz zdolność kieszonkostwo, trafiają się też itemy co ją dodatkowo zwiększają. No i oczywiście w trybie skradania trzeba być. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 19 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 Czy w tej grze da się czytać teksty/dialogi/opisy przedmiotów bez użycia okularów i lupy? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 19 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 Gram w wersję na ps, nie mam z tym żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 480 Opublikowano 19 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 grudnia 2015 Na PC dało się skalować hud i tekst do swoich upodobań. Nie wiem jak na konsolach ale też powinni coś takiego dać. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 20 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2015 Na Xboxie rownież nie ma problemów z napisami, co do samej gry to mega Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 20 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2015 Tez sie niesamowicie wkrecilem ! Co prawda obecnie przeszkadza mi troche brak wskaznikow, oznaczania misji na mapie i choc czlowiek wychowywal sie kiedys na takich grach, to szukanie jakiegos npca 20 minut troche irytuje. Widac, ze gra nie byla tworzona pod konsole - sporo czasu spedza sie na samym zarzadzaniu ekwipunkiem, wymianie przedmiotow miedzy bohaterami - troche to wszystko trwa, jak dodamy jeszcze turowe walki z paroma przeciwnikami, to mozna smialo stwierdzic, ze gra nie trafi w gusta niecierpliwym ! Do tego przytlaczajacy wrecz rozwoj postacji, ktory jak dla mnie poki co jest malo czytelny! Mimo tego wszytskiego od giery nie mozna sie wrecz oderwac !Walki, w ktorych musimy sporo myslec by pokonac wyzszych levelem przeciwnikow, cala masa opcji z wykorzystaniem elementow otoczenia, poziom trudnosci kazdej z nich, tętniący życiem świat, swietnie zaprojektowane, cieszace oko lokacje, udzwiekowienie - no grzech nie zagrac ! Jeszcze w takiej cenie... Jezeli ktos sie zastanawial, co wziac na swieta, to niech biegnie do sklepu ! Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Jezeli ktos sie zastanawial, co wziac na swieta, to niech biegnie do sklepu ! Wczoraj zamówiłem Będzie grane Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 21 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2015 Polecam wszystkim którzy zaczną grę zrobić sobie jedną postać z jakimiś skillami z pirokinezy, co ja się czasami muszę nakombinować bez tego, szczególnie jak pokończą mi się strzały i inne wspomagacze z tym elementem. Myślałem żeby na nowo zacząć, ale 7 poziom trochę czasu zajęło wbić. Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Jeszcze jakieś porady na początek? Mag i łucznik jako postacie początkowe mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Dobre połaczenie, Mag akurat bedzie mial Pirokineze, a tanka do druzyny dojdzie szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Chciałem zrobić łucznika przywódcę że skillem polityk (czy jakoś tak) oraz rozmowa ze zwierzętami. Później można dodawać nowe talenty? Bo odzyskiwanie strzał by się przydało. Co do maga to umiejętności pyro teleportacja i geo z czarem olejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 25 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 grudnia 2015 Można, dostajesz punkt do wykorzystania na talent co 4 poziomy. Też sobie chyba dodam ten do gadki ze zwierzakami, szukając ostatnio jakiegoś info na wiki gry okazało się że idzie pominąć kilka side questów bez tej zdolności. Cytuj Odnośnik do komentarza
xtomashx 162 Opublikowano 27 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2015 A z tym SI przy tworzeniu postaci coś się wiąże? Bo dałem obie postacie bez. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 27 grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 grudnia 2015 Też dałem bez, to chyba opcja co odpowiada za te dialogi między dwiema głównymi postaciami. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 3 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2016 Taki tip, jak ktoś zobaczy do zakupu w Cyseal książkę Zapomniany język wróżek to warto ją wziąć, olałem to za pierwszym razem bo trochę złota kosztowała, teraz gdy jest potrzebna to jest niedostępna u vendora. Z książką można otworzyć pewien sarkofag, wiadomo że nie jest to niezbędne żeby grać dalej, no ale omija nas pewnie kilka całkiem niezłych przedmiotów i trochę doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 16 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2016 (edytowane) Ktos mi powie jak sie dostac do Swiatyni Zrodla ? Jestem przed jakimis kamiennymi drzwiami z 4 podswietlonymi znakami i nie mam pojecia co z tym zrobic Dobra - zobaczylem ze trzeba przeniesc 3 statuly i pociagnac za wajche:ALE nadal nie wiem jak mam dostac sie do tego przelacznika - teleportacja nie dziala ! Edytowane 16 stycznia 2016 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 16 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2016 Jeszcze tam nie dotarłem, mam tylko nadzieję że nie jest to jakiś bug. Daj znać jak się z tym uporasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 16 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2016 (edytowane) Ladna matura - okazuje sie, ze akurat w to miejsce dostac sie nie trzeba, bo jest jeszcze 1 znak niedaleko totemu z pulapkami. Zacznij od gory od totemu - niedaleko znajdziesz posagi, ktore trzeba ulozyc, pojawi sie lustro teleportacyjne/podzielisz swoj zespol i pierwsze 2 przyciski znajdziesz bez problemu (trzeba przelaczac 2 dzwignie) . Do kolejnych uzylem teleportacji jednego z czlonkow przez kraty, zeby ominac lawe mozna teleportowac straznika na pulapke. Ostatni za kratami w glownym wejsciu - z lekka sie zeszlo... Ciekaw jestem jak niby ten fragment przechodzi sie w trybie Lone Wolf xD Edytowane 16 stycznia 2016 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 16 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2016 Gdy jedna z dwóch głównych postaci ma talent Lone Wolf to druga dalej może zwerbować jakiegoś kompana. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 16 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2016 Hmm, jak raz przydzielilem ten talen do postacii to wszytskich mi odeslal do domu. Trzeba z nim startowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 16 stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2016 Nie do końca wiem jak to działa ale przykładowo dwie główne postacie mające ten perk od początku nie mogą potem werbować żadnych kompanów. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 12 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2016 (edytowane) Jak mnie ta gra w(pipi)ia… Zarzadzanie ekwipunkiem to jakis dow(nene) i predkosc poruszania postaci jest niesamowicie wolna. Z drugiej strony ta gra jest genialna - interakcje ze srodowiskiem w trakcie walki, poziom trudnosci, masa klimatycznych questow, brak prowadzenia za reke. Doszedlem jednak do momentu, ktory przelal czare goryczy. Robilem questa gdzie klikamy na kolumny w dwoch roznych pomieszczeniach i przywolujemy jakiegos ziomka i panienke, ktorzy dropia amulety - jeden okragly, drugi kwadratowy. Pozniej te amulety trzeba polozyc na takich dwoch piedestalach, zeby zniszczyc magiczne bariery. Problem jest taki, ze gra nie lapie mi gdy klade te amulety. Wchodze do ekwipunku i rzucam amulety na piedestaly - nic. Rzucam amulety na ziemie i przenosze je z ziemi na piedestal - nic. Chodzi mi konkretnie o tego questa i ten moment (od 3:05): Czy komus udalo sie tego dokonac na konsoli? Edytowane 12 lutego 2016 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 12 lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 lutego 2016 Znany bug. Próbuj do skutku. Jak się nie uda, to się nie przejmuj. To jest poboczny quest (z tego co pamiętam) na początku gry. Nic nie stracisz jak go pominiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi