Skocz do zawartości

Terminator universe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten aktor grający Connora wygląda jak ofiara molestowania.

Tam wszyscy byli molestowani przez roboty.

Już wolałbym żeby Disney kupił prawa i może wyszłoby coś chociaż na poziomie Avengersów.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Trochę beka z tego gościa - w przyszłości opanowanej przez mordercze maszyny miał najwidoczniej całkiem sporo czasu na siłkę :P No i lico chłopca :)

Opublikowano

skojarzenia z planeta malp nie usuniesz, taki troche ciapowaty jak na przywodce

ale ja tam czekam i jestem dobrej mysli, nie oczekuje epopei ani osmego cudu swiata, licze na to ze bedzie fajnie sie to ogladalo

Opublikowano

Ja osobiscie mam dosyc zabaw w czasie,ratowania chronienia itp srania.Chce wojne ludzi z maszynami.Salvation bylo dobrym poczatkiem/przedsmakiem  do takiej czesci.

Opublikowano

salvation jakby sie nie nazywalo terminator takie zle by nie bylo choc dalej drazni kilkoma akcjami, trojka to tragedia, zmarnowany potencjal i pieniedze bo ponoc mega duzo kosztowal, ta czesc nawet potencjalu nie ma - arni pocisk no kule bele, jeszcze brakowalo sceny ze Arni zwija sie w klebek i ktos go popycha jak kule do kregli ktora bedzie taranowac wrogow

• Plusik 1
Opublikowano

Wiadomo,

T2>=T1>T:S>T3>..........................>gówno obesrane>T:G

W ogóle te wszystkie ostatnie sequele, remake'i, rebooty to poziomy średni/słaby albo w ogóle kupa. Ja się boję o Blade Runnera 2. Scott nie wie czy chce reżyserować. Jedno chyba wie na pewno: jak już wziął się za Łowcę Androidów to lepiej żeby tego nie spierdolił.

Opublikowano

Ej, ale wstawianie Terminator: Salvation gdziekolwiek poza ostatnim miejscem, to jakieś nieporozumienie. Przecież to crapiszon i parodia serii.

Ujeżdżanie terminatorów-motocykli, hakowanie centrali Skynet'u przy użyciu Atari Portfolio, nielogiczne zachowanie Skynetu co do Kyle Reese'a (nie mogli go po prostu zabić jak go schwytali?), zahibernowany terminator-człowiek, a przede wszystkim olanie kanoniczności. Wrzucanie na początek wojny T-600 (który notabene miał być infiltratorem pokrywanym gumową skórą, a tu wyszedł jakiś kolos z minigunem którego da się czasowo zneutralizować nożem) i T-800 (które tu napędzane były nie ogniwami termoelektrycznymi, tylko nuklearnymi - co było ulepszeniem dostępnym od modeli T-850; dlatego po przebiciu ogniwa modelu T-800 w T2 przez model T-1000 nie tylko nie wyje*bało huty w powietrze, ale też Arnie mógł podładować się zebranym wokół ciepłem), pominięcie w ogóle T-700, i takich bzdur w tym filmie można byłoby liczyć i liczyć, ale szkoda mi czasu na tą kupsztangę która pogrążyła serię w niebycie przez długi czas. Ten trailer z T: Genisys sam w sobie zapowiada średniackiego terminatora, ale i tak lepsze to niż produkt terminatoropodobny którym była część poprzednia...

Opublikowano

I tak stawiam wyzej TS od T3 bo tam to nic nie gralo. Nawet Arni ktory zagral bo.. Zagral. Koncept filmu nie odpowiadal ale kasa juz tak. Stad trojka imo najgorsza jak na razie. Jedynie scena rozwalania miasta w poscigu dala rade. Kobieta Terminator to debilny pomysl.

Opublikowano

Mi się T-X podobała, sam zamysł też. Jak wiadomo ruch oporu i zbuntowane T-1000 przejmowały modele T-800 (ruch oporu je przeprogramowywał, T-1000 zdejmowały blokadę uczenia się i przekabacały), więc naturalną koleją rzeczy było stworzenie modelu do niszczenia innych modeli (plazmowy miotacz był stworzony właśnie do stapiania T-1000), i ogólnie mi się część tak trochę nawet podobała... :)

Opublikowano

pyzowata laska terminator, oddzial poszukiwawczy - auta na zdalne sterowanie, kilka nietrafionych zartow przez co czasem czulem sie jak w jakiejs parodii, do bolu prosta fabula, ktora i tak sie serii nie trzymala jak pisze mendrek, mimo budzetu sceny akcji tez niemrawe i pozbawione epeickosci procz tego poscigu przez miasto, ktory tez jakis szalowy nie byl, no i ten film trwal chyba niecale 90min czy cos kolo tego z tego co pamietam