Skocz do zawartości

Targi 2014: E3 (Rozpiska w pierwszym poście)

Featured Replies

Opublikowano

No bo każdy ma w du.pie vitę

napisałem to delikatniej, ale idea była ta sama. Mój post nie dotarł, ale blubi z krótkiej piłki w długi róg. 

Wystarczy jakies GTA i sprzedaz idzie mega w góre.

to akurat prawda. Podejrzewam, że to będzie konsolowy system-seller, bo wymagania na PC będą wyśrubowane. 

Edytowane przez waldusthecyc

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 64,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zejdz na ziemie i przestan wpadac ze skrajnosci w skrajnosc. Ta konfa byla MEGA .C.H.U.J.O.W.A. Ostatnia szansa Xboxa na ugranie czegos w swiecie gamingu, ploty o super powrotach super IP, a tu wystar

• nadal nie moge wyjść ze zdziwienia co sie odwala w tym temacie....   wczoraj pokazali sporo za(pipi)istych gier a jedyne co było słychać to marudzenie i biadolenie, teraz N pokazało fajną zelde i ki

• Ale czego nie rozumiesz zeratul, że nintendo to święta krowa jest? Gardzenie sequelami od każej korpo i żądanie nowych marek, pomysłów, ale nintendo to nieee, od 130 lat bez nowych serii tylko cały cz

Opublikowano

A co jeśli Sony jest dogadane z R* i na E3 za rok kiedy będziemy już zakopywać trumnę z Vitą zostanie zapowiedziane GTA VI tylko na Vitę? To byłby największy twist na rynku od kilkunastu lat :D

Opublikowano

Nie bedzie gta. Nie będzie Gran Turismo. Nie dostaniemy God of Wara.

Koniec.

Opublikowano

GTA5 gra roku 2015. Januszowa gra roku 2013 - TLoU. Proste.

> GTAV - konerserstwo gamingu

> TLOU - gra dla januszy

co te spadochroniarze z blachy...

A GTA V fajna gierka, ale spokojnie bierze ją Okami, SOTC, pierwsze MGSy, a nawet RE4. Ludzie szanujcie siebie.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ficuś, odbij ode mnie. Nie gram na handheldach i mam je głęboko w... Vitę pewnie kupię za rok lub dwa za grosze, bo mi się masa gier z plusa nazbierała. Ogram co lepsze tytuły, odłożę na półkę i zapomnę. Sony nie robi gier? I dobrze, przynajmniej się takie studia jak Ready at Dawn nie marnują.

Opublikowano

Nawet w postaci żartu brzmi to absolutnie niedorzecznie.

W każdym razie - jeżeli Sony nie próbuje nawet wypowiadać sie o Vicie, jako o sprzęcie z dobrymi grami, tylko spłyca go do poziomu dodatku do PS4, to ta konsola jest juz przegrana. Prawdopodobnie następca nigdy nie powstanie, bo nie ma po co - telefony bedą juz zbyt mocne, wyrabiają sobie rynek, a ostatnio są przecieki o jakiejś ekskluzywnej dla iOS wersji GTA (nowego tytułu).

Niedługo bedą starcia miedzy platformami mobilnymi, kieszonsolki odejdą do lamusa. Podejrzewam, ze Nintendo pociągnie swój kolejny przenośny sprzęt, a pózniej zmuszeni bedą dostosować sie do sytuacji smartfonów.

Opublikowano

Pytanie jaka gra byłaby w stanie mocno podnieść sprzedaż Vity? Wyszedł Uncharted, Killzone, Little Big Planet i nie pomogło. Albo kilka nowych marek jak Tearaway albo jakieś ekskluzywne GTA. Ja kupię Vitę jak spadnie cena do 500zł z kartą 8GB, może więc duża obniżka ceny też by pomogła.

w japonii - monster hunter dedykowany vicie ale sony nie przedluzylo umowy z capcomem a sytuacje wykorzystalo nintendo

w us i uk - dedykowane gta ale to nierealne

type-0 to byla naturalna i najlatwiejsza droga do lepszego jutra - gotowa wersja z psp, czekala tylko na poprawe tekstur, tlumaczenie na ang, dodanie trofeow i gotowe - walczyli o nia fani vity petycjami, shahid promowal #jrpgvita i wszyscy blagali o ten deal - ostatecznie zostal dopiety ale vita ominieta

lepszego jutra nie bedzie, nie ma co plakac, jak kupie ps4 to pewnie z remote play nie raz skorzystam, w miedzy czasie indyczki jak murasaki baby, velocity x2 i jrpg i inne dziwactwa z japonii

specjalnie wyolbrzymiam moja rozpacz po smierci vity ale chce pokazac niektorym ze sony nawet w gramie nie jest lepsze od microsoftu - ci przynajmniej sie wycofali z swojego samoboja

krolem traktowania klientow jest nintendo - to jak zawsze sa wierni swoim konsolom stacjonarnym i przenosnym i pomimo ze sie nie sprzedaja zawsze robili na nie gry i zawsze w nie wierzyli jest NIEPRAWDOPODOBNE - mozna nie lubic ich podejscia do designu, tego ze kazda ich gra po prostu zyga tecza ale podejscie maja niepowtarzalne

Opublikowano

> TLOU - gra dla januszy

A GTA V fajna gierka, ale spokojnie bierze ją Okami, SOTC, pierwsze MGSy, a nawet RE4. Ludzie szanujcie siebie.

"ksz" Ból dupy aktywowany  "ksz"

Otwórzcie normalne CW. :(

Opublikowano

Ficuś, odbij ode mnie. Nie gram na handheldach i mam je głęboko w... Vitę pewnie kupię za rok lub dwa za grosze, bo mi się masa gier z plusa nazbierała. Ogram co lepsze tytuły, odłożę na półkę i zapomnę. Sony nie robi gier? I dobrze, przynajmniej się takie studia jak Ready at Dawn nie marnują.

nie pierdziel bo sam pisales ze vita dobije do 30-40mln sprzedanych sztuk z palcem w tylku, wystarczy przeczekac i zaraz bedzie kazdy na to robic gry bo przeciez sony takie dobre i dba o konsole

szukac posta klamczuszku bo szczerze nie chce mi sie dla ciebie grzebac w tylu stronach tego tematu, a nie mam w zakladkach jak ty masz w zwyczaju haka na kazdego uzytkownika

Opublikowano

krolem traktowania klientow jest nintendo - to jak zawsze sa wierni swoim konsolom stacjonarnym i przenosnym i pomimo ze sie nie sprzedaja zawsze robili na nie gry i zawsze w nie wierzyli jest NIEPRAWDOPODOBNE - mozna nie lubic ich podejscia do designu, tego ze kazda ich gra po prostu zyga tecza ale podejscie maja niepowtarzalne

jest dokładnie tak jak mówisz. To może też wynikać z faktu, że dla SONY czy ms konsole to jedna z dywizji, dla Nintendo to core biznes. 

Edytowane przez waldusthecyc

Opublikowano

> TLOU - gra dla januszy

"ksz" Ból dupy aktywowany  "ksz"

Otwórzcie normalne CW. :(

Dokładnie. Wytrzymać już tu na poważnie nie można.

Opublikowano

@waldek

Ja kupię nowe call of duty choćby dlatego że w ghost mam nabite ponad 30 h a to u mnie w fps dużo. Na premierę ps4 kupilem bf4 i po miesiącu problemów w multi zmieniłem na cod'a. Lepszej decyzji nie mogłem podjąć.

Ostatni dobry bf to bad company 2 i jego dlc vietnam.

@Ficuś

Ja mam vite już rok a 3ds pół roku. Z 3dsem spędziłem już pewnie ze 150 h więcej. Vita to mój jedyny niewypał konsolowy. Gdybym cofnął czas o ten rok to zamiast Vity kupiłbym wcześniej 3dsa lub wii u.

Opublikowano

KONAMI i CAPCOM - co jest na tym E3 grane? Te firmy będą miały jakieś swoje prezentacje? Bo ponoć Kojima przywiózł 30 min. gameplayu z MGS V, no i gdzie PES 2015? Na razie tylko fabularny zwiastun na konfie Sony odpalili...

Opublikowano

Ja chce zobaczyć re7. Jestem w mniejszości której re6 się umiarkowanie podobał:). Liczę że na e3 ogloszą że robią nowego residenta

Opublikowano

KONAMI i CAPCOM - co jest na tym E3 grane? Te firmy będą miały jakieś swoje prezentacje? Bo ponoć Kojima przywiózł 30 min. gameplayu z MGS V, no i gdzie PES 2015? Na razie tylko fabularny zwiastun na konfie Sony odpalili...

capcom nie wiem ale pes2015 oficjalnie pierwszy raz ma byc pokazany swiatu pod koniec tego miesiaca podczas mistrzostw swiata w brazylii

Opublikowano

Dobra 3 największe megatony targów sprawiają że znów jaram się jak gimbus w czasach psx/n64 i dreamcasta:

Chyba nie tylko ja usłyszawszy o realiach The Order 1886 (4-osobowy team łowców diabelskich pomiotów w XIX w. steampunkowej Anglii) spodziewał się kooperacyjnego wyżynania diabelskich maszkar w wiktoriańskim Londynie, oczami wyobrażnie mając mix Gearsów z... Nightmare Creatures (!):

nightmare+creatures+imagem+2.jpg

Co dostaliśmy dotychczas: pif paf - cinematic exp., qte, pif paf, cinematic experience, cinematic experience, cinematic experience. Bez multi i co-opa. [*]

No i nagle z drugiej mańki pojawia się mega klimatyczny zwiastun następcy Soulsów i jak gdyby nigdy nigdy daje kopa w jaja ekipie gości zapatrzonych w serie GoW, Uncharted i interaktywne gjerki od Cage'a:

small_204685221.jpg

Na dziesiątki h, stawiając na tym samym poziomie walkę, co strategię <pure awsome>

#2 dla Kojimy za trailler MGS V i znowu dziesiątki pytań, mnożenie znaków zapytania, oraz przede wszystkim świetnie pokazana przemiana głównego protagonisty MGS3 w

antagonistę #1 serii

http://www.youtube.com/watch?v=yfoPfF2u1to

#3 to moje osobiste zasko i powód do zakupu Wii U w rodzaju Zeldy i kilku innych "bardziej poważniejszych" gier Big N. <boi się siebie>

From Software, Kojima i Nintendo uratowali honor targów.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Oj tak, reszta to bullshit jest. E3 w tym roku to lipa prawie jak w 2013. Za rok liczę na yebnięcie jak to już zapowiadali parę miesięcy temu.

Opublikowano

nie pierdziel bo sam pisales ze vita dobije do 30-40mln sprzedanych sztuk z palcem w tylku, wystarczy przeczekac i zaraz bedzie kazdy na to robic gry bo przeciez sony takie dobre i dba o konsole

szukac posta klamczuszku bo szczerze nie chce mi sie dla ciebie grzebac w tylu stronach tego tematu, a nie mam w zakladkach jak ty masz w zwyczaju haka na kazdego uzytkownika

Pisałem tak - również wywołany przez ciebie, bo tak mi się wtedy wydawało. Nie uda się? Trudno, mam to gdzieś. Na drugi raz nie zawracaj mi głowy swoimi problemami z Vitą, bo mnie guzik obchodzą, a nad losem konsoli możesz sobie płakać w poduszkę.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

ale wkur.wiły mnie te targi srogo. Teraz nie wiem co kupić - SO + Forza + Halo remaster (a Halo 5 w 2015) + Quantum Break kontra Driveclub i nic więcej w tym roku + Order (meh), Uncharted, Bloodborne i LBP 3 (meh). Liczyłem na większą masakrację z którejś ze stron, a tutaj mamy mecz w kosza dwóch karłów i nikt nie chce wygrać.

A WiiU nie licze bo tu już kupno postanowione.

Edytowane przez Khadgar

Opublikowano

PS4 spokojnie moze poczakac do Swiat 2015 zeby ograc Bloodborne I Uncharted 4. The Order w ogole mnie nie interesuje po ostatnich gameplayach. Zapowiada sie ze multiplatformy juz beda chodzic lepien na Xbonie. GwG tez juz jest, a dojda jeszcze seriale. PS4 nie ma zadnych atutow w tym roku.

Opublikowano

w japonii - monster hunter dedykowany vicie ale sony nie przedluzylo umowy z capcomem a sytuacje wykorzystalo nintendo

najgłupsza decyzja sony ever, jak można było wypuścić z rąk gre która sprzedawała sie w 4-5 milionach, i to w samej japonii (2 ostatnie części na psp miały prawie 5mln każda)

dziwie sie im już od lat

zwłaszcza że MH to gra dla hardkorów, trudna i zjadająca mase czasu, na bardziej "dziecinnych" konsolach jak wii i 3ds sprzedaż w japonii była ponieżej 2mln, wiec capcom też na tym zrobił słaby interes (chyba że N dopłacało różnice)

Opublikowano

sprzedaż w japonii była ponieżej 2mln

Porównaj sobie bazę użytkowników 3DSa gdy wychodziło Tri z bazą użytkowników PSP gdy wychodziły te twoje 5 milionowe kolosy. Na czymś bazę trzeba było zbudować. Nintendo ogarnęło, że nie ma co przesypiać boomu na Monster Huntera i ubiło świetny interes.

Związku między ilością sprzedanych gier, a platformą nie widzę. Gracze MonHuna idą tam, gdzie jest MonHun.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

najgłupsza decyzja sony ever, jak można było wypuścić z rąk gre która sprzedawała sie w 4-5 milionach, i to w samej japonii (2 ostatnie części na psp miały prawie 5mln każda)

dziwie sie im już od lat

zwłaszcza że MH to gra dla hardkorów, trudna i zjadająca mase czasu, na bardziej "dziecinnych" konsolach jak wii i 3ds sprzedaż w japonii była ponieżej 2mln, wiec capcom też na tym zrobił słaby interes (chyba że N dopłacało różnice)

Po pierwsze, Nintendo nic nie musi dopłacać bo MH4 sprzedał się powyżej oczekiwań Capcomu.

Po drugie, sprzedaż pod koniec marca wynosiła ponad 4 miliony sprzedanych kopii i na tym się na pewno nie skończyło. Wynik ten osiągnięto przy mniejszej bazie użytkowników (MH3P też z dnia na dzień do 5 baniek nie dobrnął).

Po trzecie, MH pojawiłby się na NDS-ie już dawno gdyby dało się zrobić sensowny port. Sony nie ma tu nic do rzeczy.

Edytowane przez Enkidou

Opublikowano

Vita to kieszonkowy odpowiednik WiiU - od początku żadnej wizji i pomysłu na ten sprzęt. Tak jak Nintendo postanowiło w dalszym ciągu olewać wyścig zbrojeń (oczywiście wszystko w imię dobra graczy, a nie w nadziei na ponowne rozbicie banku minimalnym kosztem) i stwierdziło, że popierdółkowaty tabletopad jest gimmickiem, który ma szansę wywołać szał porównywalny z kontrolerem ruchowym, a teraz musi odciąć tlen 3ds-owi, żeby ratować żenującą sprzedaż swojej stacjonarki, tak samo Vita - mocarne PSP poległo w walce z kiepskim sprzętowo ds-em i okazało się, że nie opłaca się ładować nie wiadomo jakich podzespołów do kieszonki, bo ludzie niekoniecznie marzą o graniu w wykastrowane wersje hitów z ps2. Co zrobiło w te sytuacji Sony ? Wypuściło jeszcze mocniejszego bydlaka, po czym zaczęło w niego rzucać zubożonymi wersjami bestselerów z ps3. Jaki musiał być szok i niedowierzanie, że i tym razem się nie udało ! Później to już tylko niemrawe próby dopasowania lineupu bardziej do platformy przenośnej, a następnie powolne wycofywanie się rakiem i pozostawianie sprzętu na łasce indyków.

Dla mnie i tak niepojęte jest jak w dobie gigantycznego rynku mniej lub bardziej ambitnych gier na androida/iOS tudzież płynnego emulowania wcale nie tak starych konsol przez co mocniejsze telefony, ktoś w ogóle kupuje kieszonki i gry na nie, co wychodzi niewiele taniej niż kupno i eksploatacja stacjonarki. Zresztą nigdy też nie pojmowałem jak ktoś może być aż takim nerdem, żeby nie odrywać się od gierek nawet po wyjściu z domu. No chyba, że ktoś traktuje kieszonkę jako ekwiwalent stacjonarki, ale tego dla odmiany też nie pojmuję.

Opublikowano

Gram w domu i tylko bóg może mnie sądzić.