Skocz do zawartości

Targi 2014: E3 (Rozpiska w pierwszym poście)

Featured Replies

Opublikowano

Order będzie dobrą grą, zobaczycie. Pewnie nie GOTG, ale spokojnie na 9. Przypominam, że Ready at Dawn to naprawdę dobre studio, w poprzedniej generacji wydali najlepsze gry na PSP (Daxter <3, GoW), także o gameplay bym się nie martwił. Bardziej martwi mnie żywotność tej gry. 

Wiele razy jeszcze muszą pokazywać korytarz + QTE żeby ludzie zrozumieli, że ich zapowiedzi nijak mają się do rzeczywistości?

A żywotność będzie zerowa. Ani co-op'a, ani multi, ani jakiejś hordy itp.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 64,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zejdz na ziemie i przestan wpadac ze skrajnosci w skrajnosc. Ta konfa byla MEGA .C.H.U.J.O.W.A. Ostatnia szansa Xboxa na ugranie czegos w swiecie gamingu, ploty o super powrotach super IP, a tu wystar

• nadal nie moge wyjść ze zdziwienia co sie odwala w tym temacie....   wczoraj pokazali sporo za(pipi)istych gier a jedyne co było słychać to marudzenie i biadolenie, teraz N pokazało fajną zelde i ki

• Ale czego nie rozumiesz zeratul, że nintendo to święta krowa jest? Gardzenie sequelami od każej korpo i żądanie nowych marek, pomysłów, ale nintendo to nieee, od 130 lat bez nowych serii tylko cały cz

Opublikowano

Co wy macie z tym Conkerem?

MS nic nie obiecywał, sami się nahajpowaliście jakimiś obrazkami w necie i teraz wielki zawód. No karwa, trochę rozumu.

A jak już ktoś zrobi Conkera w tym PS to będziecie pisać "ale zaje.bioza!!!".

Opublikowano

Nie uważasz, że pokazanie na ekranie Conkera, połączone z tekstem "no cóż nie było mnie 10 lat", a potem zrobienie tego, co zrobili nie było skur,wysyństwem?

Opublikowano

I przypadkiem na tweeterze Phila nie bylo jakiejs wzmianki o Conkerze ?

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

I przypadkiem na tweeterze Phila nie bylo jakiejs wzmianki o Conkerze ?

Nie.

Opublikowano

O której ta konfa-direct Nintendo ?

Btw widzę też w rozpisce jakiś pokaz Ordera, o której ?

Opublikowano

Nintendo 18:00

Opublikowano

Nie uważasz, że pokazanie na ekranie Conkera, połączone z tekstem "no cóż nie było mnie 10 lat", a potem zrobienie tego, co zrobili nie było skur,wysyństwem?

A co zrobili? Jakie informacje są oficjalne na chwilę obecną?

Mogę się mylić, ale jeśli chodzi o Project Spark, to zrobienie takiego "oficjalnego pokazu możliwości" w postaci nowej gry z Conkerem, udostępnionej za pośrednictwem tej platformy, byłoby świetnym ruchem marketingowym promującym dwa tytuły jednocześnie. Wiele osób odebrało to jako "sam sobie zrób grę z Conkerem", co mnie osobiście wydaje mi się zbyt absurdalne. Może sama postać będzie dostępna jako asset tego Project Spark, ale oficjalnej "gry w grze/programie" też można się spodziewać? No ale nie jestem na czasie od wczoraj, więc to moje domysły.

Widzę, że Vita TV oficjalnie wyjdzie na zachodzie. Świetna informacja.

Opublikowano

Nope. Ciesz się, że w ogóle Conker będzie w jakiejkolwiek formie aniżeli żeby go w ogóle nie było.

Opublikowano

zrobienie takiego "oficjalnego pokazu możliwości" w postaci nowej gry z Conkerem,

Brzmi świetnie ale nie wierzę, że Project Spark będzie miał takie możliwości.

@suteq

No to powiem ci, że bym wolał aby go nie było.

Opublikowano

Ta, wstawią Conkera do wyboru jako postać i to tyle. Przestań suteq.

Opublikowano

zrobienie takiego "oficjalnego pokazu możliwości" w postaci nowej gry z Conkerem,

@suteq

No to powiem ci, że bym wolał aby go nie było.

"takie możliwości" tzn. jakie? Widziałeś kiedyś godzinne filmy z prezentacją możliwości PS? Zrobienie rozbudowanego platformera, to żaden problem. Można edytować, zdolności efekty przypisywać do zwykłych przedmiotów, robić mo-cap Kinectem i dodawać to do postaci, itd.

Kwestia wyobraźni ludzi, którzy będą się tym zajmować.

W dłuższej perspektywie Conker zrobiony przez MS nie jest wykluczony, tym bardziej jak już zauważyli potrzebę przypomnienia o tym IP.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Zamkniemy wszystkie studia i róbmy gierki w Sparku. Proszę cię xD.

Opublikowano

Ale że niby jak? O to właśnie w tym całym Spark chodzi, że można robić własne gry i ingerować w mechanikę, jeśli się nie mylę. Coś jak edytor StarCraft 2, w którym ludzie robią całkowicie nowe gry - karcianki, wyścigi, MMO, RPG, FPSy i chgw co jeszcze. Chyba nawet ten cały Heroes of the Swarm miał być z początku trybem Arcade w SC2, a ostatecznie przerobili to na osobną gierkę. Dlatego myślę, że tak jak sam Project Spark mógłby mieć problemy by się zaprezentować, tak dorzucenie do niego Conkera na zasadzie "oto jeden z przykładów tego, co możecie zrobić sami", ale w formie pełnoprawnej gry, tylko by pchnęło machinę marketingową.

Nie chce mi się szukać, ale jedyne co pokazali, to "Conker, coming to Project Spark". Za wcześnie imo by wyciągać pochopne wnioski, że będzie to tylko model wiewióra i "zrób to sam".

Opublikowano

Order będzie dobrą grą, zobaczycie. Pewnie nie GOTG, ale spokojnie na 9. Przypominam, że Ready at Dawn to naprawdę dobre studio, w poprzedniej generacji wydali najlepsze gry na PSP (Daxter <3, GoW), także o gameplay bym się nie martwił. Bardziej martwi mnie żywotność tej gry. 

Wiele razy jeszcze muszą pokazywać korytarz + QTE żeby ludzie zrozumieli, że ich zapowiedzi nijak mają się do rzeczywistości?

ale ja naprawdę mam w du.pie to, co teraz pokazują na 5-sekundowych filmikach. RaD zrobiło genialne gameplayowo gry na PSP więc o to się akurat nie martwię. Klimatycznie też będzie OK. tak jak pisze,obawiam się tylko, że gra będzie jak z PSP - czyli 8-10 godzin i nara.

Opublikowano

Team Ico powinno kupić xboxa z Project Spark. Moze to przyspieszy produkcję TLG.

Opublikowano

Widzę, że Vita TV oficjalnie wyjdzie na zachodzie. Świetna informacja.

czemu swietna? to jest urzadzenie do niczego - niby w zalozeniach mialo wspierac sprzedaz samej vity bo jesli by sie zaczelo dobrze sprzedawac to i wiecej devow zaczeloby pisac gry na vite, a w praktyce wyszedl bubel gdzie wiekszosc tych wartych ogrania gier z vity nie odpalisz - do dzis vita tv nie wspiera chociazby uncharted golden abbys, tearaway czy kazdej ktora wykorzystuje kamerke

funcje oba urzadzenia maja identyczne (remote play z ps4, odpalanie gier z psp, playstation now) wiec do mnie o wiele lepiej by bylo jakby zapowiedzieli po prostu vite z wyjsciem tv

Opublikowano

Ta, wstawią Conkera do wyboru jako postać i to tyle. Przestań suteq.

Mnie to rybka i tak mnie to nie interesuje. ;p

Opublikowano

Ficuś, a wiesz czy Wipeouta obsługuje? Tam niby tylko menu jest dotykowe no ale jednak.

Opublikowano

czemu swietna? to jest urzadzenie do niczego

Dużo gier wymagających ekranu dotykowego jest patchowana, by wykorzystywała touchpad DS4. Poza tym mnie osobiście nie zależy na kamerkach, pierdołach, ekranach dotykowych itp. tylko na taniej alternatywie do ogrania tych kilku prostych exclusive'ów na Vitę. Na Vicie jako handheldzie mi nie zależy na chwilę obecną.

Zamkniemy wszystkie studia i róbmy gierki w Sparku. Proszę cię xD.

Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile gier tworzonych jest w mniej lub bardziej skomplikowanych narzędziach. Począwszy od RPG Makera, z którego wyszedł To The Moon, przez Game Makera dającego o wiele większe możliwości co do gatunków, po całe silniki programowania, typu Unreal Engine, Crytek czy Unity. Project Spark to nic innego, jak bardziej przyjazna użytkownikom forma takiego edytora. Nie mając pojęcia o niczym zrobisz prostą siekankę, a osoby, które zasiądą na dłużej do tego zrobią kompletnie nowy gatunek gry.

Ciągle to porównuję z edytorem StarCraft 2. Nie wiem, czy widziałeś jego możliwości. To nie bajer na miarę LBP tylko pełen programator. I teraz pytanie - czy edytor bez samego SC2 byłby tak popularny? Nie sądzę. Dlatego też uważam, że można spodziewać się Conkera w formie pseudo-oficjalnej gry właśnie za pośrednictwem tego Project Spark. Póki nie ma żadnych oficjalnych informacji na miarę "tak, to tylko model wiewióra i nic więcej", to nie ma co tragizować.

Opublikowano

ale ja naprawdę mam w du.pie to, 

W du.pie masz tez fakt, ze sami tworcy mowia, ze chca zrobic jak najbardziej filmowe expyrjens ale niestety nie maja jak "obejsc" gameplayu ?

Opublikowano

Ficuś, a wiesz czy Wipeouta obsługuje? Tam niby tylko menu jest dotykowe no ale jednak.

nie obsluguje a studio nie zyje to raczej nikt patcha nie wypusci, gravity rush czy little big lanet vita tez nie obsluguje

oczywiscie caly czas pisze o japonskim odpowiedniku, zawsze jest cien szansy ze dobre sony zatrudni z dwoch studenciakow i specjalnie dla premiery ps tv w us i eu wyjda patche do wiekszosci tych gier ale ja bym na to nie liczyl.

z takich ciekawszych eksluzywow to na bank dzialaja oba soul sacrifice, ys celceta, toikiden, persona4golden i zapowiedziano juz patcha do killzone mercenary

na 13lutego z vita tv kompatybilne bylo 80 gier z vity co stanowailo 17% jej calego repertuaru - SZALENSTWO

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Kupuję Sparka zrobię MediEvil 3, jeśli ktoś chce bym przygotował co innego, pisać PW. Gwarantuję średnią ocen 95%.

Żeby nie było, że spam o której dzisiaj jakieś konfy ? :P

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Chłopaki, nie napalajcie się na 2015 i gierki z których pokazano logo oraz jakiegoś rendera. Przecież połowa z tego na 100% wyleci z 2015, ew. zobaczycie to 24 grudnia 2015. No cały rok grania w exy na nad i pod konsoli...

Opublikowano

Kto wziął pod skrzydła markę WipeOut? Rozczarował mnie jej brak na e3, nawet w formie gry "arcade".