Skocz do zawartości

Halo: The Master Chief Collection

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie, single playerowca, w 2006 Halo:CE na kompie na max detalach i rozdziałce, zupełnie nic nie robiło.

Przeciętna giereczka, z ubogą, pustą grafiką. Na mały plus: AI przeciwników coś kombinowało.

Do HL1, HL2 i wielu innych nie miało startu.

• Plusik 1
  • Minusik 4
Opublikowano

Dla mnie, single playerowca, w 2006 Halo:CE na kompie na max detalach i rozdziałce, zupełnie nic nie robiło.

Przeciętna giereczka, z ubogą, pustą grafiką. Na mały plus: AI przeciwników coś kombinowało.

Gdybym patrzył na Halo: CE wtedy przez pryzmat gier dostępnych na PC, pięć lat po premierze, to prawdopodobnie też nie byłbym w stanie docenić tej gry. I cieszę się z jednej strony, że odpaliłem dopiero teraz, bo dzięki temu łatwiej mi było zrozumieć pewne ograniczenia, a jednocześnie podziwiać ich wybitnie małą ilość :)

No i ta uboga, pusta grafika już absolutnie nie razi, kiedy podziwiamy wersję zremasterowaną :)

Opublikowano

Ile to już było :facepalmz: .... Halo CE na pececie jest mizernym portem z Xboxa za którego jest odpowiedzialny Gearbox autor słynnego remejka Duke Nukem

Opublikowano

Ile to już było :facepalmz: .... Halo CE na pececie jest mizernym portem z Xboxa za którego jest odpowiedzialny Gearbox autor słynnego remejka Duke Nukem

Pamiętajmy, że Gearbox zrobił pierwszego HL wraz z dodatkami, Brothers in Arms, Borderlands, a to nie były i nie są złe gry, Halo na PC to w ogóle było nieporozumienie spowodowane przez M$, bo z tego co kojarzę platformą wyjściową był "fenomenalny" Windows Vista.

Aczkolwiek przeszedłem i było całkiem miło, Anniversary też niczego sobie, ale puste, podobne przestrzenie zawsze mi się będą kojarzyły z pierwszym Halo.

Opublikowano

Mylisz się to przy Halo 2 platformą wyjściową była Vista, która była wówczas wciskana mocno na siłe

A port Halo:CE Gearbox mimo, że szanuje studio i ich dorobek wyraźnie spartaczyło

Opublikowano (edytowane)

Hmm coś poprawili chyba, a przynajmniej jeżeli chodzi o wyszukiwanie w pojedynke. Za każdym razem znajduję mi grę w matchmakingu w 2-3 minuty max.

EDIT:

7 meczy zagranych bez żadnego problemu (nie licząc wrzucenia na Lockoucie 6vs5:P). Trzeba będzie później sprawdzić czy np. w czwórke też dobrze wyszukuje.

Edytowane przez Ins
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Słabo mi, słabo O_O

Tylko nie remaster, tylko nie remaster....

W tle słychać głos kobiety:

"Captain wake up. Somethi9ng has happened."

Pewnie jakiś internetowy dow(nene).

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Chodzą plotki, że 343 Industries przygotowuje jakiś tytuł obok Halo 5 w tym samym momencie, studio jest bardzo duże. Kto wie, czy to nie Halo Wars 2 ;)

Oby nie remaster.

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano

przecież to fake i co niby jest 15/16 grudnia ?  ale HW2 chętnie bym przytulił, gra od której polubiłem serie (H2, H3 to bieda) mój ulubiony konsolowy RTS z mega klimatem i miażdżącym OST 

Opublikowano

Hmm coś poprawili chyba, a przynajmniej jeżeli chodzi o wyszukiwanie w pojedynke. Za każdym razem znajduję mi grę w matchmakingu w 2-3 minuty max.

EDIT:

7 meczy zagranych bez żadnego problemu (nie licząc wrzucenia na Lockoucie 6vs5:P). Trzeba będzie później sprawdzić czy np. w czwórke też dobrze wyszukuje.

Fakt, dzisiaj grałem dość dużo i mecze szukał w miarę szybko. Po 17tej tak do 10 minut max. Pierwszy raz w życiu grałem w stare H2 na multi, wspaniały feeling. BRa bardzo przyjemna w użyciu.

Natomiast jakiś bug w kampanii H2 zresetował mi postęp, w misji na przedmieściach. Gram na legendarnym i przebiłem się do rzeki przez uliczki, teraz wracam do gry a tu zonk, gra staruje od początku po rozbiciu pelikana. No nic, bólu wielkiego nie ma ale mogło by się takie coś nie dziać..