Opublikowano 19 stycznia 201510 l Co tam się pobiera w tle, podczas instalacji Kolekcji Szefa Kuchni? Mam 45% postępu instalacji i ściągnęło mi już ponad 25GB danych. Wiem, że jakiś plik z mapami miał się ściągać, pewnie jeszcze jakieś patche co się pojawiły od czasu premiery... Ale to zajmuje więcej niż 25GB? Mam wrażenie, że mimo posiadania gry na płycie, to i tak pobiera mi 60GB wersję cyfrową
Opublikowano 19 stycznia 201510 l Instalowałem ostatnio. 18 gb to aktualizacje. Plus dane z płyty i łącznie mam 60 gb. Polecam najpierw zainstalować dane z płyty, dopiero potem zgodzić się na aktualizację. Edytowane 19 stycznia 201510 l przez Humulin
Opublikowano 19 stycznia 201510 l Ale ja mam 45% instalacji i już pobrało ponad 25 GB. Co zatem tam się ciągnie? Jak można pierw zainstalować grę? Zawsze mi instaluje i ściąga patche na raz.
Opublikowano 19 stycznia 201510 l Jak tylko wsadzisz płytę to z miejsca zaczyna się instalacja i konsola jednocześnie pyta czy pobierać aktualizację. Wystarczy wtedy ją odrzucić i zgodzić się na nią po zainstalowaniu gry przy próbie jej włączenia.
Opublikowano 19 stycznia 201510 l To u mnie o nic nie pyta... Instaluje i jednocześnie ściąga patche w tle. Chyba, że błędnie robię, że po włożeniu płyty klikam na kafelek z nią.
Opublikowano 19 stycznia 201510 l Zabawne jak teraz grając po becie H5, kupa ludzi w MCC biega z ARkami myśląc, że to też takie OP, hehe. I ciekawa rzecz, w H4, w które gra się w MCC rewelacyjnie, nie ma zrzutów broni z power weponami po serii killi, po prostu to wywalili! Są tylko te miejsca na mapie gdzie się respawnują i cześć.
Opublikowano 21 stycznia 201510 l Halo 4 nawet nie odważę się dotknąć, ale to pewnie taki setting gry. 5v5 ze sprintem to za dużo na mapy średnie i małe, więc nawet bez dropów panuje pewnie duży chaos. W dodatku przy premierze MCC H4 było w wersji bez patcha, czyli bez x po śmierci i 5sk BR. Nie wiem jak jest teraz. Edytowane 21 stycznia 201510 l przez richie_heinz
Opublikowano 21 stycznia 201510 l BR jest na 4, czy są X nie jestem pewien na 100% ale chyba są. Niektóre mecze są 5vs5 niektóre 4vs4, nie wiem na jakiej zasadzie to dobiera. Pewnie żadnej.
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Ludzie, paranoja. Gra mi się wciąż instaluje. Mam 60% a pobrało mi już prawie 45GB danych. Co w tym obsranym gównie instaluje się z płyty skoro jak na razie wszystko się ściąga z sieci? Patch co ma ponad 45GB? To ile zajmuje gra na HDD skoro pobrało już 45GB a jeszcze nic nie zainstalowało z płyty? 100GB? 200GB? Edytowane 22 stycznia 201510 l przez Emtebe
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Emtebe, jakiego masz neta, że Ci 20 Gb ściąga 4 dni? Mi na 6-7 Mb poszło przez noc w parę godzin.
Opublikowano 22 stycznia 201510 l To po cholerę ta płyta? Myślałem, że z płyty pójdzie instalka, potem patch z netu a tu zonk... Całą grę ściąga? Mam net 6Mbps, ale ciągnę na raty bo ostatnio rzadko w domu bywałem Ściąga 20 gb, całość zajmuje 60 gb. to czemu mi już ponad 45 pobrało?
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Ja instalowałem parę dni temu i normalnie 18 Gb pobrało przez noc, resztę zainstalowało z płyty. Edytowane 22 stycznia 201510 l przez DonSterydo
Opublikowano 22 stycznia 201510 l To po cholerę ta płyta? Myślałem, że z płyty pójdzie instalka, potem patch z netu a tu zonk... Całą grę ściąga? Mam net 6Mbps, ale ciągnę na raty bo ostatnio rzadko w domu bywałem Ściąga 20 gb, całość zajmuje 60 gb. to czemu mi już ponad 45 pobrało? Całość ma 61GB; patch ma 18GB, a żeby była dobra instalka każdej gry to RADA: JAK INSTALOWAĆ GRY ABY TO BYŁO SZYBKIE : Jak instalujecie grę to róbcie to nie z poziomu kafla na "Gry i aplikacje" (wtedy automatycznie i jednocześnie instaluje grę, dodatki, patch, itp.). ale zróbcie to z poziomu kafla gry (jest on na dół-prawo i ma znaczek płytki) na "Start" i jak system zapyta się o instalację aktualizacji/dodatku to wybierzcie tą instalację-pobranie na póżniej (co pozwoli uniknąć DŁUUUUGIEGO instalowania gry) i jak gra już zostanie zgrana na dysk to po jej odpaleniu gra zapyta o pobranie z sieci patcha/itp i ją kliknijcie. Edytowane 22 stycznia 201510 l przez Paweł Dziuba
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Mój problem przekroczył właśnie granice dobrego smaku Mam 75% instalacji i pobrane jakieś 52GB. Postanowiłem więc odpalić grę, bo monit o takiej możliwości pojawił się już dawno... Włączam... A tu info, że gra wymaga aktualizacji i pokazuje, że mam do pobrania patch o wielkości ponad 700MB.... #tylkoxbox kufa mać xD Całość ma 61GB; patch ma 18GB, a żeby była dobra instalka każdej gry to RADA: JAK INSTALOWAĆ GRY ABY TO BYŁO SZYBKIE :Jak instalujecie grę to róbcie to nie z poziomu kafla na "Gry i aplikacje" (wtedy automatycznie i jednocześnie instaluje grę, dodatki, patch, itp.). ale zróbcie to z poziomu kafla gry (jest on na dół-prawo i ma znaczek płytki) na "Start" i jak system zapyta się o instalację aktualizacji/dodatku to wybierzcie tą instalację-pobranie na póżniej (co pozwoli uniknąć DŁUUUUGIEGO instalowania gry) i jak gra jużzostanie zgrana na dysk to po jej odpaleniu gra zapyta o pobranie z sieci patcha/itp i ją kliknijcie. No okej, ale ja wybrałem inaczej i zaczęło pobierać patch. Problem jest taki, czemu pobrało mi już ponad 50GB skoro patch ma około 18GB i czemu nie instaluje mi gry z płyty, tylko pobiera tyle danych z sieci? To możliwe, że XOne może działać jak Steam, że gra może się zainstalować z płyty a jak jesteśmy leniwi by włożyć płytę do napędu - to pobiera grę z sieci? No bez jaj, ale nie mam pojęcia o co tutaj chodzi Mam płytę a gra się z niej nie instaluje. Kuriozalna sytuacja.
Opublikowano 22 stycznia 201510 l A co się dzieje, gdy jeśli offline? Może wtedy pójdzie instalacja do końca ile może weźmie z płyty, skoro do serverów nie ma dostępu.
Opublikowano 22 stycznia 201510 l Nie wiem co się dzieje, bo jestem online. Nie próbowałem. Ale skoro już pobrało niemalże całą grę to już tak zostawię. Ciekawi mnie tylko co się stało, że zamiast instalki z płyty pobiera mi wszystko z sieci. Albo mi się wydaje, że pobiera. Odkąd włożyłem płytę do napędu, to zaglądałem do statystyk w ustawieniach konsoli. Tam widnieje, że pobrałem w ostatnim czasie już ponad 50GB... A od początku stycznia nic nie pobierałem. Widniała tam wartość 0. Odkąd włożyłem Szefa do konsoli, to mam aktualnie 54GB.
Opublikowano 22 stycznia 201510 l W jakiś sposób zrobiłeś, że calość konsola pobiera Ci z sieci... Dziwny przypadek, bo poza dość sporym patchem, to chyba większość ludzi gra tego samego dnia, co zakupi grę. Odnośnie samej gry - wczoraj przeszedłem H2A. Oprawa audio wgniotła mnie w ziemie bardziej niż 10 lat temu. Odgłosy broni, muzyka, dubbing... wszystko 11/10. OST z gry od dwóch dni siedzi w samochodzie, zamiast myśleć o jeździe, to słucham muzyki. Teraz pora na trójkę, potem czwórka. Edytowane 22 stycznia 201510 l przez Humulin
Opublikowano 22 stycznia 201510 l No Halo 2: A jest mega. Gram pierwszy raz w życiu i pomimo tego, że gra ma swoje lata to faktycznie może być najlepszy singiel w serii. Do tego te bajeczne cutscenki CG + animowane terminale <3 Graficznie super odświeżone, udźwiękowienie to samo. Do tego ukończyłem 7 misji, a mam już nabite 9h Ta gra jest taka długa albo mi łażenie za terminalami więcej czasu zajmuje Edytowane 22 stycznia 201510 l przez DonSterydo
Opublikowano 23 stycznia 201510 l No Halo 2: A jest mega. Gram pierwszy raz w życiu i pomimo tego, że gra ma swoje lata to faktycznie może być najlepszy singiel w serii. Do tego te bajeczne cutscenki CG + animowane terminale <3 Graficznie super odświeżone, udźwiękowienie to samo. Do tego ukończyłem 7 misji, a mam już nabite 9h Ta gra jest taka długa albo mi łażenie za terminalami więcej czasu zajmuje Dla mnie misje z Arbiterem w roli glownej wydawaly sie troche przydlugie/nudne. Jeszcze H2A nie ukonczylem, ale z H2 pamietam, ze ten gdzie byl Grunt bday party skull (gdzie sie latalo z A do B potem C) byl wyjatkowo wiejacy nuda. H2 jest dosc dlugie i miejscami "puste". Single znienawidzilem za Empire Strikes Back motyw - pewnie jak wiekszosc graczy .
Opublikowano 24 stycznia 201510 l Mój problem przekroczył właśnie granice dobrego smaku Mam 75% instalacji i pobrane jakieś 52GB. Postanowiłem więc odpalić grę, bo monit o takiej możliwości pojawił się już dawno... Włączam... A tu info, że gra wymaga aktualizacji i pokazuje, że mam do pobrania patch o wielkości ponad 700MB.... #tylkoxbox kufa mać xD Całość ma 61GB; patch ma 18GB, a żeby była dobra instalka każdej gry to RADA: JAK INSTALOWAĆ GRY ABY TO BYŁO SZYBKIE : Jak instalujecie grę to róbcie to nie z poziomu kafla na "Gry i aplikacje" (wtedy automatycznie i jednocześnie instaluje grę, dodatki, patch, itp.). ale zróbcie to z poziomu kafla gry (jest on na dół-prawo i ma znaczek płytki) na "Start" i jak system zapyta się o instalację aktualizacji/dodatku to wybierzcie tą instalację-pobranie na póżniej (co pozwoli uniknąć DŁUUUUGIEGO instalowania gry) i jak gra już zostanie zgrana na dysk to po jej odpaleniu gra zapyta o pobranie z sieci patcha/itp i ją kliknijcie. No okej, ale ja wybrałem inaczej i zaczęło pobierać patch. Problem jest taki, czemu pobrało mi już ponad 50GB skoro patch ma około 18GB i czemu nie instaluje mi gry z płyty, tylko pobiera tyle danych z sieci? To możliwe, że XOne może działać jak Steam, że gra może się zainstalować z płyty a jak jesteśmy leniwi by włożyć płytę do napędu - to pobiera grę z sieci? No bez jaj, ale nie mam pojęcia o co tutaj chodzi Mam płytę a gra się z niej nie instaluje. Kuriozalna sytuacja. Zrób jak mówię i grę zainstalujesz w 40 minut i drugie tyle zajmie ściągnięcie patcha.
Opublikowano 24 stycznia 201510 l No Halo 2: A jest mega. Gram pierwszy raz w życiu i pomimo tego, że gra ma swoje lata to faktycznie może być najlepszy singiel w serii. Do tego te bajeczne cutscenki CG + animowane terminale <3 Graficznie super odświeżone, udźwiękowienie to samo. Do tego ukończyłem 7 misji, a mam już nabite 9h Ta gra jest taka długa albo mi łażenie za terminalami więcej czasu zajmuje Dla mnie misje z Arbiterem w roli glownej wydawaly sie troche przydlugie/nudne. Jeszcze H2A nie ukonczylem, ale z H2 pamietam, ze ten gdzie byl Grunt bday party skull (gdzie sie latalo z A do B potem C) byl wyjatkowo wiejacy nuda. H2 jest dosc dlugie i miejscami "puste". Single znienawidzilem za Empire Strikes Back motyw - pewnie jak wiekszosc graczy . Chyba faktycznie H2 ma najsłabszą kampanię - 1/3 misji nudna, bo pusta i powtarzalna w rozgrywce i lokacjach i standardowym-bezmyślnym zachowaniu przeciwników (flood)
Opublikowano 24 stycznia 201510 l Jeżeli uważasz misje w 2 za puste i nudne to najgorsza powinna być dla Ciebie część numer jeden