Skocz do zawartości

Halo: The Master Chief Collection

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ukonczylem kazda czesc Halo w pojedynke na legendary z wyjatkiem dwojki ( co prawda gralem bardzo dawno temu, ale jednak )

Poza tym co-op nie jesy miarodajny poniewaz mozna rushowac trudne momenty w nieskonczonosc ze wzgledu na nieskonczone respy

Opublikowano (edytowane)

Właśnie skończyliśmy z Insem kilkugodzinne zmagania w kampanii Halo: CE. Było wspaniale. :fsg:

Aczkolwiek obaj się zgodziliśmy, że Bungie zdecydowanie zabrakło pomysłów na konstrukcję leveli. Taka Biblioteka jest totalnie zyebana, ciągle miałem deja vu, wszystko tam wyglądało tak samo. 

Edytowane przez suteq
Opublikowano
  W dniu 12.08.2015 o 17:01, blantman napisał(a):

No ja właśnie biblioteki przejść nie mogę :D Zatrzymałem się tam i kurna za dużo ich wychodzi. Myślicie że lepiej nie walczyć ze wszystkimi a po prostu ich omijać bo mi ammo zaczyna brakować :)

Omijaj, zabijaj tylko tych niezbędnych. My też w sumie przelecieliśmy to od połowy. 

Opublikowano

Pograłem dzisiaj z chłopakami w H4, przeszliśmy połowę kampanii.

Grę oceniam tak:

Pokaż ukrytą zawartość

Kur.wa graficznie jest kosmos, ale gameplay to średniawo bardzo. Do jedynki nie ma całkowicie startu w tej kwestii. Zrobili z tej części takiego prawie coda w tym uniwersum. Przejdę raz i raczej nie zanosi się abym odpalał więcej chyba, że ofc w multi, wtedy spoko. Na Legendary w 3 to jest śmiech na sali, przechodzi się grę bez problemu. 

Pograliśmy też w multi. Mazzeo co wyczyniał. :obama: Ogólnie świetnie się gra w multi tylko jestem taką straszną lamą chociaż dzisiaj ze 3 razy miałem ratio na plus co mnie zdziwiło, ale celowanie u mnie jeszcze leży i kwiczy. Niemniej multik bardzo mi się podoba, szczególnie ten z 2. 

Opublikowano

No ja w multi asem nigdy nie byłem. Choć kilka akcji ładnych się udało.

Za to w co-opie klapki ładnie były niszczone.

Ins czekam na filmik gdy jechaliśmy na quadzie. :obama:

Gość DonSterydo
Opublikowano
  W dniu 12.08.2015 o 23:41, suteq napisał(a):

Pograłem dzisiaj z chłopakami w H4, przeszliśmy połowę kampanii.

Grę oceniam tak:

Pokaż ukrytą zawartość

Kur.wa graficznie jest kosmos, ale gameplay to średniawo bardzo. Do jedynki nie ma całkowicie startu w tej kwestii. Zrobili z tej części takiego prawie coda w tym uniwersum. Przejdę raz i raczej nie zanosi się abym odpalał więcej chyba, że ofc w multi, wtedy spoko. Na Legendary w 3 to jest śmiech na sali, przechodzi się grę bez problemu. 

Pograliśmy też w multi. Mazzeo co wyczyniał. :obama: Ogólnie świetnie się gra w multi tylko jestem taką straszną lamą chociaż dzisiaj ze 3 razy miałem ratio na plus co mnie zdziwiło, ale celowanie u mnie jeszcze leży i kwiczy. Niemniej multik bardzo mi się podoba, szczególnie ten z 2. 

Przecież jedynka ma najgorszego singla w serii - połowa gry to backtracking :P

Opublikowano (edytowane)

No nie, w 4 to bardziej cod niż halo. W dodatku ten żenujący poziom trudności. 

Edytowane przez suteq
Gość DonSterydo
Opublikowano

Zależy co rozumiesz przez gameplay. Jakoś nie przypominam sobie by w 4 wzorem CoD'a przeciwnicy kisili się za osłonami i czekali, aż do nich podejdziesz. Rozgrywka dalej opiera się na dobrym AI przeciwników i specyficznym feelingu broni. 

Opublikowano (edytowane)

Jak już, to jest podobny Don. Tylko ten z H4 jest po prostu najmniej ciekawy. Walka z nowymi przeciwnikami zbyt długo nie stała obok tej z Covenantami, nowe bronie na dłuższą metę są mało ciekawe, z wyglądu ciężko je odróżnić od siebie. W przypadku strzelania z nich też szału nie ma - zwyczajne wariacje tych, co były do tej pory po stronie ludzi.

Edytowane przez Hum
Opublikowano

No przeciwnicy przede wszystkim uciekają albo lecą na pałę do gracza. Coś takiego jak taktyka u nich nie istnieje. 

Dodali bieg, grę zrobili szybszą, bardziej widowiskową, sekwencje pościgów - uciekaj przed siebie bo wszystko się wali. 

Grając w halo 4 miałem cały czas przed oczami coda tylko z krasnalami i power rangers. :kaz:

Gość DonSterydo
Opublikowano
  W dniu 13.08.2015 o 13:20, suteq napisał(a):

No przeciwnicy przede wszystkim uciekają albo lecą na pałę do gracza. Coś takiego jak taktyka u nich nie istnieje. 

Dodali bieg, grę zrobili szybszą, bardziej widowiskową, sekwencje pościgów - uciekaj przed siebie bo wszystko się wali. 

Grając w halo 4 miałem cały czas przed oczami coda tylko z krasnalami i power rangers. :kaz:

Ukończyłeś Halo 3 ;)?

Opublikowano

Dla mnie to bez znaczenia w jakiej kolejności gram w tę serię. 

Opublikowano
  W dniu 7.08.2015 o 11:16, Ins napisał(a):

Tzn. co poprawili ? Ja tam nie spotkałem się z żadnym problemem. No chyba, że chodzi o ściągniecie gry z angielskiego sklepiku, wtedy na polskim dashu nie ma dubbingu.

W dniu 7.08.2015 o 11:29, Hum napisał(a):

Właśnie o brak dubbingu mi chodzi. Zostało to jakoś rozwiązane?

Jakby kogoś to interesowało to naprawili ten problem. Można ściągnąć grę ze sklepiku w UK i po przełączeniu na polski dash mieć podpisy w naszym języku i angielski dubbing.