Skocz do zawartości

Halo: The Master Chief Collection

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jemu chodziło o nazwę chaptera w grze, a nie poziomu trudności :D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zrobiłem sobie jednak kilku miesięczną przerwę pomkędzy kolejną częścią. No i gram w trójkę (jestem w okolicach 4/5 rozdziału) i jakoś nie mogę się przełamać. Jak H1 i H2 bardzo mi podeszły tak do tej nie mogę się przekonać. Jakoś tak załatwo i bez wyrazu.

Będzie to miało jakieś mocne/epickie momenty?

Tak w ogóle jaka jest wasza hierarchia poszczególnych części

Opublikowano

halo 3 ma epickie zakończenie i końcowe walki epic shit. Ja halo 3 stawiam na pierwszym miejscu bo od niej zacząłem przygodę z serią a dopiero potem nadrobiłem h1  i 2. Teraz dzięki remasterowi chyba najbardziej podobało mi się halo 2...

Opublikowano

W Halo 3 to własnie ostatnia misja i zakończenie robi robotę, a później ma się ochotę na czwórkę -no i bardzo dobrze.

Ja mam identycznie jak blantman, również zacząłem przygodę z Halo od trójki, a później grałem w multi ponad 3 lata.. także faworyzuję tą część. 
Kampanię zrobiłem z 10x  :obama: , choć poza końcówką nie ma w niej nic ciekawego :P

Opublikowano

Pierwsza część ma feeling nie do podrobienia. Strzelanie w tej części ma wyjątkową moc, dodatkowo na swoje czasy gra była rewelacyjna niemal pod każdym względem. Grafika urywała dupę, gejmplej i miodność całą resztę. Muza, boże coś pięknego. Kupiłem Xboxa dla tej gry. Jak za(pipi)iście przechodziło się grę w coopie. Albo granie na 2 konsole w 8 typa . no ja (pipi)e jakie emocje. Dzisiaj tego nie ma. Piękne czasy. Pamiętam jakie wrażenie robiły na mnie tekstury z bliska, ta trawa, skały, coś niesamowitego. 

Dwójkę przeszedłem najwięcej razy, bodajże 8, z czego 5 razy w coopie. Wszystko lepsze, ale nieco inaczej i co najgorsze strzelanie straciło swoją moc, ma się wrażenie jakby strzelało się kapiszonami, zamiast wypasionymi giwerami.

O reszcie nie ma za bardzo co pisać a ODST to w ogóle porażka.

1>2>3>4

W piątkę nie grałem, ale chyba w końcu się zabiorę za najnowszą część

Opublikowano

Halo 3 ma najlepsze levele w całej serii. The Covenant to pier/dolone mistrzostwo świata, kwintesencja Halo. Balon, jesteś na tym etapie w dżungli? Początek jest słaby, nie zawiedziesz się.

Teraz jestem w Ghost City.

Opublikowano (edytowane)

Halo Reach -> Halo = Halo 3 = Halo 4, 5

tylko czemu tak mało gra sie chiefem :(

-> Halo 2 -> Odst

Edytowane przez kubson
Opublikowano (edytowane)

nie no...dobra po tym co napisał Mazzeo to The Covenant było najbardziej epickie ev4r.
Pamiętam, że H3 dostałem jakoś na święta 2007 - co to było ! 

muzyka....klimat + wybuch Scaraba, szczęka na podłodze !

29:00

to trochę niesamowite kiedy zna się w grze każdy model, każdy dźwięk, a nawet teksturę... 
w moim przypadku to się już nie powtórzy- mimo iż Halo5 jest wspaniałą grą, to trójka wessała mnie totalnie :) Edytowane przez II Noxx II
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj dokończyłem ostatnią misję w Halo 2 po wielu miesiącach przerwy - pierwotnie się zatrzymałem bo pod koniec z tego co pamiętałem jeden etap musiałem wiele razy powtarzać bo jakoś tyle przeciwników wyskakiwało...

Po przejściu Halo 5 solo na Legendary na premierę, wczoraj siadłem do tej misji w Halo 2 *pyk pyk* przeciwnicy nawet nie wiedzieli co ich rozwaliło :P Serio, pomiędzy Halo 5 a starą trylogią to jest przepaść pod względem gameplay'u na korzyść Halo 5, że głowa mała. Przy Halo 2 albo Reach które jakiś czas temu odpaliłem, to jakbym w slo-mo grał, a przeciwnicy stali w miejscu :)

Te cut-scenki Blura robią robotę  :banderas: Halo 2 generalnie super gra :)

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano

Przerywniki wykonane mistrzowsko. Wspaniale odświeżyli tą gierkę bo i jest niby nowa oprawa ale gameplay w żadnym stopniu niezmieniony. 

Aż mnie dziwi to co piszesz w kontekście poziomu trudności pomiędzy H2 a H5. Dla przykładu grałem ostatnio w H4 i ta część w porównaniu ze starą trylogią to spacerek po lesie, serio. 

A w H2 grałeś też na Legendary?

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nemesis, ale Halo 5 nie ma nic wspolnego jesli chodzi o gameplay z Halo 4 :)

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nie chodzi o co-op'a. Movement postaci zostal calkowicie zmieniony, mozna dashe robic, a kluczem jest ich laczenie z mozlwoscia wspinania po elementach otoczenia i wszystkie etapy gry sa tak zbudowane zeby z tego korzystac. Trzeba byc w ciaglym ruchu.

Opublikowano

Właśnie skończyłem Halo 3 na Legendary i dla mnie znacznie łatwiej niż jedynka, a nawet dwójka na normalu i w sumie jakoś tak bez emocji (nie licząc walk ze skarabeuszami).

Mazzeo który to był level ten Convenant?

Od razu po 3 odpaliłem 4. Bożesz ty mój Panie Jeremiaszku skok w grafice jak pomiędzy generacjami, a to ten sam sprzęt.