Gość lpcl Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Ja nie mam dużych oczekiwań bo najlepsze co mogło być już było tj. reach. Tak jak w gearsach jedynka kultowa na zawsze. Trochę jak z muzyką tj. czekasz na nową płytę w nadziei, że będzis sztos jak kiedyś i chuj z tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 997 Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 12 godzin temu, sprite napisał: Odpalaj 4 i nie świruj. Spoko spoko, generalnie chcę przejść całą serię, no ale z braku czasu wolę unikać średniaków:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 17 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Z tego co obiecują Infinite ma mieć właśnie większe mapy na wzór stawiając jedynkę i Reacha. Dla mnie najważniejsze żeby kampania miała zbalansowany poziom trudności i jakieś dobre akcje jak walka ze Scarabem w H3 albo lot w kosmos w Reach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 W dniu 17.05.2021 o 09:40, lpcl napisał: Ja nie mam dużych oczekiwań bo najlepsze co mogło być już było tj. reach. Tak jak w gearsach jedynka kultowa na zawsze. Z tym, że akurat w Gearsach każda następna część jest jeszcze lepsza (przynajmniej w obrębie trylogii póki co). Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 6 godzin temu, Wredny napisał: Z tym, że akurat w Gearsach każda następna część jest jeszcze lepsza (przynajmniej w obrębie trylogii póki co). tyle ludzie ile opinii u mnie na pierwszym miejscu w serduszku zawsze dwójka, potem odpowiednio 5, 1, 3 i 4 z tym że Halo Reach jest najlepszą częścią serii też się nie zgodze, gra ma zjebanego blooma, nie potrzebne spartan abilities, nudne miejscówki (archiektura forerunnerów > industrialne miejscówki z reach) i pod wieloma względami (jak np. skala bitew) to krok wstecz względem Halo 3. Które jest dla mnie zdecydowanie na najukochańszą częścią i jedną z najlepszych gier ever. Halo 4 jest naprawdę spoko jeśli chodzi o prowadzenie narracji, naprawdę duży przeskok względem gier Bungie, ale tak jak pisali koledzy ładną grafikę wyciskającą ostatnie soki z poczciwej 360-tki, okupiła gorszym AI, mniejszą skalą bitew i słabszą fizyką przez co gameplay bardzo mocno traci. Poza tym nowi przeciwnicy i bronie w ogóle nie zdają egzaminu i po prostu nie sprawdzają się w rozgrywce. Na szczęście jest nadzieja że Infinite będzie bardziej przypominać Halo 3 i Combat Evolved Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 btw Halo CE dostało niedawno patcha dzięki czemu wygląda nareszcie tak jak powinno, czyli jak wersja z oryginalnego xboxa a nie pecetowy port Gearboxa, Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Tylko po co tak grać Dali suwak do muzyki może? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 11 minut temu, Moldar napisał: Tylko po co tak grać wczoraj pograłem trochę w MCC i ludzie wciąż grają w Combat Evolved, sprzed prawie 20 lat, niesamowite to jest. Popraw mnie jeśli się myle ale ja nie ma chyba drugiej takiej tak długo ogrywanej konsolowej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 W sensie zmierzam do tego, że jest przecież ulepszenie grafiki z remastera. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 1 minutę temu, Moldar napisał: W sensie zmierzam do tego, że jest przecież ulepszenie grafiki z remastera. Ten remake nie jest niestety najwyższych lotów. Modele postaci, grading kolorystyczny nie trzymają ducha oryginału, przez co wielu ludzi woli grać w starszej grafice 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 9 godzin temu, Wredny napisał: Z tym, że akurat w Gearsach każda następna część jest jeszcze lepsza (przynajmniej w obrębie trylogii póki co). Nie ma opcji. Jedynka miała wszystko tj. grafikę, świetny i wtedy unikalny cover system, wprowadzenie i historię, głównego bossa, mroczny klimat post apo, postacie, z którymi nie mogą się pożegnać do dnia dzisiejszego. Kolejne części już nie miały tego czegoś, były bardzo dobre ale to tylko kontynuacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 59 minut temu, lpcl napisał: Nie ma opcji. Jedynka miała wszystko tj. grafikę, świetny i wtedy unikalny cover system, wprowadzenie i historię, głównego bossa, mroczny klimat post apo, postacie, z którymi nie mogą się pożegnać do dnia dzisiejszego. Kolejne części już nie miały tego czegoś, były bardzo dobre ale to tylko kontynuacje. Dla mnie akurat jedynka nie miała żadnego wprowadzenia i historii, a jedynie fajną ekipę. W temacie "fabuły" to podobnie jak w pierwszym HALO - jesteśmy wrzuceni w środek wydarzeń i zero tłumaczenia kto, skąd i dlaczego. Plus walka z ostatnim bossem i zakończenie znikąd. To fajna gierka, ale jak dla mnie ledwie prolog, takie demo do pełnych gier w postaci GoW2 i GoW3 - tam taż było post-apo, postacie i cała reszta, a do tego była ciekawa historia i wyjaśnienie wielu spraw, na które w jedynce nie mieli jeszcze pomysłu, więc je zwyczajnie przemilczeli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 1 minutę temu, Wredny napisał: Dla mnie akurat jedynka nie miała żadnego wprowadzenia i historii, a jedynie fajną ekipę. W temacie "fabuły" to podobnie jak w pierwszym HALO - jesteśmy wrzuceni w środek wydarzeń i zero tłumaczenia kto, skąd i dlaczego. Plus walka z ostatnim bossem i zakończenie znikąd. To fajna gierka, ale jak dla mnie ledwie prolog, takie demo do pełnych gier w postaci GoW2 i GoW3 - tam taż było post-apo, postacie i cała reszta, a do tego była ciekawa historia i wyjaśnienie wielu spraw, na które w jedynce nie mieli jeszcze pomysłu, więc je zwyczajnie przemilczeli. I bardzo dobrze, że nie wszystko było wyjaśnione a czy musiało być? W grach remedy gówno jest wyjaśnione i ludzie zadowoleni bo tajemnica. Potem to trochę na siłę było uzasadniane imo bo sukces i trzeba robić kontynuację. Wątki z ojcem, śmierć wiadomo kogo i potem w trójce też, emulsja. Ale jako trylogia nadal była w miarę spójna i na tym powinien być koniec w temacie sery i fenixa. Ewentualnie jakieś spinoffy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Dlatego właśnie piszę, że jedynka tylko rozbudziła mój apetyt i dopiero następne części są dla mnie satysfakcjonujące. Podobnie zresztą w Halo - dzięki fabularnemu rozbudowaniu dwójkę też uważam za lepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Odpaliłem wczoraj Halo w 120 fps Ale to się rusza! 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 W dniu 2.06.2021 o 11:55, Lord Protector napisał: Odpaliłem wczoraj Halo w 120 fps Ale to się rusza! A jak inne części z kolekcji? Też mają 120? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 Na XSX każda część śmiga w tym klatkażu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 1 minutę temu, Bzduras napisał: Na XSX każda część śmiga w tym klatkażu. Coś muszę ustawić w opcjach konsoli czy samo od razu ustawia 120? Bo skończyłem Halo CE i teraz się zastanawiam czy w 120 czy jednak 60 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 W ustawieniach konsoli musisz mieć włączony tryb 120Hz, jeśli to masz ustawione to nic więcej nie musisz robić - Halo odpala się domyślnie w tym trybie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 No to muszę sprawdzić w opcjach konsoli bo chyba miałem 60 ustawione. W ori 2 np w menu gry się zmienia ale w kolekcji Halo nie widziałem, ok, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 3 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2021 No to muszę sprawdzić w opcjach konsoli bo chyba miałem 60 ustawione. W ori 2 np w menu gry się zmienia ale w kolekcji Halo nie widziałem, ok, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Panowie chciałem sobie odświeżyć Halo 3, ustawiłem pobieranie (Game Pass na PC) no i zaczęło mi pobierać 174 GB. Da radę jakoś pobrać tylko Halo 3? Czy muszę najpierw ściągnąć całe Halo MCC? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 w sklepie na PC są dostępne też poszczególne części do ściągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 No tak właśnie wybrałem Halo 3 ale pobiera mi się wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Niby miały być zmiany w ostatniej aktualce, a w moim Hejloł niebo dalej wygląda meh Ktoś mi to jest w stanie wytłumaczyć? Na bieżąco aktualizuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi