Skocz do zawartości

Halo: The Master Chief Collection

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Halo 5 jeszcze się pat(pipi)e(50gb lul) , od czasów Halo 4 nie uruchomiłem żadnego Halo więc zapomniałem co i jak ale muszę przyznać że dalej jest to najbardziej miodne strzelanie sieciowe na konsolach.Po uruchomieniu Destiny czułem że feeling jest jak w Halo no ale srogo się myliłem. Halo jest dalej dość unikatowe i specyficzne no i przedewszystkim dalej mocno bawi. Ogrywam po kolei wszystkie kampanie i tryb sieciowy bawiąc się jak za czasów Halo 3 , szkoda że już nie ma Polskiego community gdzie bez problemy znajdowało się mase ogarniętych graczy to wspólnej gry bo samemu to jednak ciężko coś ugrać. Ale zdecydowanie warto było Xone S kupić dla samej kolekcji a jeszcze Halo 5 czeka .

• Plusik 6
Opublikowano

Halo 5 się nie patczuje tylko update do multi ma obszerne tak, że rozrosło się do 100gb prawie. 

Opublikowano

No tak patrzę na pamięc 500gb konsoli i po instalacji z płyty halo MCC, Halo 5 plus te patche jestem ciekaw czy jeszcze wejdzie 76gb Gears 4 i 50gb Forzy H3. Szkoda że w kolekcji nie ma halo reach , fajnie jakby chociaż była możliwość kupna jako DLC? By gra była podpięta do kolekcji i wtedy można by było ogrywać Reach z menu MCC plus wrzucić je w inne tryby. Z tego co widziałem jest w wstecznej ale jako osobna gra nie część kolekcji.

Opublikowano

stracilem kilka godzin, sprobowalem juz chyb wsyzstkiego, ale moze ktos mi jeszcez cos nowego doradzi.

probuje zainstalowac z plyty MCC, ale niezaleznie od tego czy instaluje offline, czy online, to wywala mi blad instalacji 0x87e00064. już kiedyś to MCC z tej płyty instalowałem i poszło normalnie, dlaczego teraz wywala błąd? 

Opublikowano

Rozwiązanie 1 nie próbowałem z dość oczywistych powodów (ale może spróbuję, przeniosę gierki na zewnętrzny dysk i spróbuję zainstalować na wew), sposób drugi nie pomógł

Opublikowano

Ewentualnie można wejść do sklepu na konsoli, tam znaleźć MCC i uruchomić ściąganie z neta - wystarczy, że płyta z MCC będzie w napędzie, aby pojawiła się taka możliwość. Niestety będzie się to wiązało z czasochłonnym ściąganiem wszystkich plików gry...

Opublikowano

Tez nie działa. Tzn jak znajduje mcc to mogę tylko kupić. Próbowałem to zrobić na około tj zacząć ściągać patcha, wtedy wejść do sklepu i tam kontynuować no ale ponownie, błędy instalacji.

Opublikowano

Czy błąd zawsze wywala Ci przy tym samym % postępu instalacji? Jeżeli tak, to miałem kiedyś podobny problem. Po wielu nieudanych, podobnych do tych, które już Ci tu proponowano, próbach rozwiązaniach problemu oraz po próbie instalacji u kumpla, która zatrzymywała się w tym samym momencie co na mojej konsoli - wniosek był prosty. Uszkodzona płyta, czego nie sugerował jej stan, nie udało mi się znaleźć na niej żadnych śladów, zadrapań czy rys.

Po zakupie nowej płytki wszystko śmiga. :lapka:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

byłem dzis przetestować płytkę na innej konsoli - niestety, to samo, przy 2gb staje. przy okazji znajomy rzucił fachowym okiem na płytę i powiedział, że ona już była kiedyś polerowana, więc coś wcześniej musiało być z nią nie tak. poza tym zwrócił uwagę na to, że w jednym miejscu płyta ma ślad po "biciu" jakby spadła na podłogę z dużej wysokości i to też mogło coś popsuć. No nic, trup, do kosza się nadaje, strata żadna bo idzie za grosze wyrwać MCC :dunno: 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kupować ODST za te 18 zeta? Chciałbym wreszcie sobie przejść te universum Halo ciągiem, głównie dla fabuły, dlatego właśnie pytam. Mam też pytanie o Reach - dobrze to chodzi na One? Bo wiem, że problemy były spore

Opublikowano

Halo Reach dostało patcha który naprawił problemy z frameratem. 

ODST to całkowicie odrębna zamknięta niewiele wnosząca historia. Fajny, króciutki spinoff ce(pipi)ący się bardziej skradandkowym gameplayem, wolniejszym tempem i naprawdę dużą ilością jazzu  (soundtrack jest genialny) 

Opublikowano

ODST w dość oryginalny (jak na HALO) sposób przedstawia fabułę, moim zdaniem zdecydowanie warto spróbować. Nawet jak się nie spodoba, to fortuny na to nie wydasz.