ASX 14 658 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 8 godzin temu, sprite napisał: Nie wyobrażam sobie lecieć solo misji "Assault on the Control Room" w Halo CE na heroicu/legendarnym(chyba że speedrun do mety). We dwóch już to była katorga i męczenie buły(niekończące i powtarzające się killroomy), a co mówić samemu. To w ogóle chyba najdłuższa misja w całej serii Halo, więc szykuj się już każda część skończona solo kilkukrotnie na legendary. Z wyjątkiem yebanego Halo 2 gdzie flood i jackale ze snajperkami dawały mi w kość nawet na heroicu więc dałem sobie spokój z legendary. IMO najbardziej przegięta część Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 7 hours ago, Aleks said: @sprite @SetoPL ja w pierwszym momencie przy otwartej przestrzeni - gdzie jest mapa? Ja ciągle sprint chce wciskać oraz nigdy nie wiem gdzie jest guzik by coś włączyc. Jednak i tak gra się bardzo przyjemnie Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Halo 1 na legendary to większość można przebiec metodą prób i błędów. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Pomaga też czasami fakt, że po iluś failach checkpoint łaskawie wyskoczy i nie trzeba powtarzać większej części. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 Jakiś update 20gb się pojawił. Ktoś wie co to? Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 https://www.halowaypoint.com/en-us/news/mcc-development-retrospective-december-2020 1 Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 W dniu 15.12.2020 o 21:44, Dr.Czekolada napisał: Powiem tylko, że pomimo licznych frustracji warto na tym poziomie grę zaliczyć bo między tym a normalnym jest ogromna przepaść. Nie spodziewałem się, że będzie o tyle łatwiej. Teraz mam dylemat. Na normalu za łatwo. Z drugiej strony nie chcę się męczyć i powtarzać po kilkanaście razy trudnych sekwencji - tyle innych dobrych gier czeka. Podejmę chyba jeszcze jeden dzień prób na Heroic i zobaczę. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Zawsze mogę pomóc w coopie ewentualnie. Póki co saga podoba mi się na tyle że chętnie mogę ją jeszcze raz obskoczyć. 1 Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Dzięki, jak coś będę pamiętał. Punkty kontrolne w Halo 1 najbardziej mi dokuczają. Przytaczałem już moment gdzie trafiłem bez amunicji w ciężki moment. Teraz łapie schemat - wymian ognia, mało zdrowia - punkt kontrolny - następna fala przeciwników - częste zgony z małą ilością zdrowia. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 W H1 to czasami w ogóle te checkpointy nie łapią, bo nie zrobiłeś danej rzeczy w konkretny sposób. Przynajmniej tak było w coopie online. W następnych częściach już jest dużo lepiej. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Podnosisz na bieżąco bronie przeciwników, ze wszystkich się wystrzelałeś? Cytuj
Sedrak 771 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Ja właśnie jestem po 7 rozdziale i chyba najciekawszy z dotychczasowych. Dość dużo wnosi fabularne no i shotgun Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 4 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: Podnosisz na bieżąco bronie przeciwników, ze wszystkich się wystrzelałeś? Rozdział 3. Jak grałem za pierwszym razem wylądowałem w statku przeciwników bez pestek. Na dole wystrzelałem się z karabinu i snajperki, wszedłem w miejsce gdzie załączyła się animacja i cyk jestem na statku - niewidzialny przeciwnik kroi mnie na kawałki co kilka sekund (szybkie wczytywanie) Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 5 godzin temu, SetoPL napisał: Ja właśnie jestem po 7 rozdziale i chyba najciekawszy z dotychczasowych. Dość dużo wnosi fabularne no i shotgun Biblioteka? No to już kultowa misja w serii. Full push i do przodu 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Biblioteka jeszcze to jak cię mogę. Późniejsze ciasne korytarze i zalew Flood np w misji Keyes jprdl gdyby nie te checkpointy z litości to nie wiem. @AleksPodstawowy błąd nigdy nie pchać się do przodu wcześniej nie uzupełniając się w broń. Fakt ten moment też mnie z początku wybił balans H1 w 2020 to niezły lol ale uwierz mi potem jak już grę skończysz to wjechalbyś tam jak John Wick Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 3, 4 rozdział za mną. Nawet łatwo poszło. Dzięki za rady. Jak się już ogarnia, to ten Heroic nie taki straszny. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 Skończyłem, solo na Heroic'u. Dzięki za radę, aby skończenia na tym poziomie trudności. Zaczynając pierwsze Halo miałem obawy, że odrzuci mnie tak stara gra i będę się męczył z każdym kolejnym rozdziałem. Bardziej nie mogłem się pomylić. Jak już ogarnąłem mechanikę, to każdy kolejny pokonany przeciwnik, to była przyjemność. Jedynie w pewnych momentach miałem dość powtarzających się pomieszczeń. Ta sama geometria, ta sama kolorystyka - zastanawiałem się czy już tu nie byłem. Można odnieść wrażenie zagubienia. Krótka przerwa i startuje z drugą częścią. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 Gratsy, myślałem że w H2 poszło mi łatwiej a potem spojrzałem na statystyki ... auć. U mnie aktualnie Reach leci a potem zostaje już tylko czwórka z całej MCC. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 My dzisiaj w nocy z kumplem skończyliśmy maraton całej serii. No nie powiem, mocne feelsy wjechały przy napisach końcowych w h5. H2(ten skok jakościowy po jedynce ) i Reach najlepsze części. Będę tęsknić za MC & spółką i czekam z niecierpliwością na Infinite. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 Taka mała refleksja po jedynce. Czy te dzisiejsze gry są lepsze? Tak, są. Ogólnie jakość wizualiów poszybowała w górę. Ale takie aspekty jak destrukcja otoczenia, zachowania przeciwników stoją na tym samym lub nierzadko na gorszym poziomie. Byłem zaskoczony jak przeciwnicy po ostrzale chowali się lub gdy nie mieli szans uciekali. Proste, a cieszy. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 22 grudnia 2020 Opublikowano 22 grudnia 2020 No AI przeciwników w HALO na najwyższych poziomach trudności to klasa sama w sobie. W h4 i h5 musiałem ich czasami gonić po kilkadziesiąt metrów, taką lotę walili na low hp. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 26 grudnia 2020 Opublikowano 26 grudnia 2020 Została mi czwórka. Moje krótkie podsumowanie Reach: 1 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 31 grudnia 2020 Opublikowano 31 grudnia 2020 Jestem w połowie halo 2 z kolekcji i w coopie tylko host dostaje acziwki, drugiemu nie wypadają (sa ukonczenie misji) Widzę, w necie ze od lat tak jest, a rozwiązania chyba nie ma. Tak? W jedynce problemu nie było. Cytuj
sprite 1 788 Opublikowano 31 grudnia 2020 Opublikowano 31 grudnia 2020 Nie ma rozwiązania niestety. Musicie jeszcze raz całość przelecieć. Najgorsze, że nawet w menu completion status się nie zmienia. Na szczęście tylko w H2 tak jest. Czasami się zdarzy też w innych częściach(obu graczom), ale już tylko w pojedynczych misjach. Więc wtedy szybki replay i bez problemu powinno wpaść. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi