Gość DonSterydo Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Jazda zaczyna się jak zdobywamy zdolność odbijania się od wszystkich pocisków i latarni, wtedy to trzeba czasem zręczności godnej chińskiej gimnastyczki 3 Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Ktos wie czy w jednym podejsciu mozna wymasterowac wszystkie 3 drzewka rozwoju? Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 wyczytalem cos takiego The only problem I have right now with Ori is that you seemingly can't continue your game after beating it -- the save screen doesn't show the option to re-enter your file or start a New Game+, which may be a huge problem for some of you out there. Nor is there a hard mode or other such variant. Personally I didn't find this element to be a dealbreaker, as I immediately started another game after the credits rolled. Some of you will, no doubt. 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Ktos wie czy w jednym podejsciu mozna wymasterowac wszystkie 3 drzewka rozwoju? Da się ale trzeba grindować energię. Nie ma New Game+. 1 Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Kupione, bedzie grane po pracy mam nadzieje ze tym razem automatyczne pobieranie w instant-on zadziala i gra bedzie czekala na dysku, bo ostatnio jak kupilem lords of the fallen to die samo nie pobralo... Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Szkoda troche ze nie ma NewGame + Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 No szkoda, trzeba robić wszystko na jedno przejście. Już teraz widzę, że mi spokojnie może z 15h zejść. Się dzisiaj nawyzywałem Z tego screena zrobiłem sobie tło w dashu: Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 szkoda i pisze to szczerze, że gra wyszła na PCty, byłby świetny szpil dla Xboxa 7 Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Calkiem przyjemna gierka, ale widze, ze achievementy moga byc troche skomplikowane. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 gra jest cudowna (stara szkoła), wygląda lepiej niż rayman a muzyka to absolutny top gier video Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Po odblokowaniu każdej nowej zdolności i odwiedzaniu miejsc gdzie wcześniej nie miało się dostępu nie powinno być większego problemu ze zrobieniem wszystkich zdolności. Jeszcze teoretycznie z połowa gry a mam zrobione ~2/3 skilli: Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Tylko to wymusi chyba ciagly backtraking po kazdym upgradzie bo skad wiadomo czy odblokowany skill otwiera cos tam w danej lokacji? Cytuj
blakuś 597 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Tylko to wymusi chyba ciagly backtraking po kazdym upgradzie bo skad wiadomo czy odblokowany skill otwiera cos tam w danej lokacji? Odblokuj sobie kilka zdolności i dopiero wróć do innych lokacji Tym czasem na jednym z poziomów jest fajny easter egg: 1 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 (edytowane) No po mapie widzisz mniej więcej co możesz zrobić. Jak masz orby ukryte w wodzie, a kupisz skilla z oddychaniem pod wodą, to wiesz, że pewnie możesz je zebrać. Tak samo jak masz jakieś lokacje zblokowane, np. kruchą "podłogą", też widać to na mapie i idziesz do tych lokacji jak nauczysz się stompa itd. Backtracking, ale niebywale miodny. Na tym turkusowym drzewku są zdolności oddychania pod wodą i potrójny skok. One pozwalają dotrzeć do sporej liczby lokacji. Edytowane 12 marca 2015 przez DonSterydo 1 Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 O kurde, a ja nurkowalem i tracilem życia i potem na jednym ledwo ledwo:/ Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Tylko to wymusi chyba ciagly backtraking po kazdym upgradzie bo skad wiadomo czy odblokowany skill otwiera cos tam w danej lokacji?No właśnie, jakbyśmy wiedzieli jakie będą skille, to by było łatwiej. Jak ktoś odblokował wszystkie to niech pisze w spoiler. Ja mam dopiero podwójny skok. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 Ale część skilli odpowiedzialnych za poruszanie masz normalnie na drzewkach, wystarczy przeczytać Cytuj
MaZZeo 14 186 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 pograłem pół godziny i mam nadzieję że ta gra mnie czymś zaskoczy bo póki co czuje deja vu. Cytuj
Mejm 15 315 Opublikowano 12 marca 2015 Opublikowano 12 marca 2015 No juz w 3 levelu zdobywasz plazmagun i mozesz sadzic hedszoty galaretowatym grzybkom. 3 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 12 marca 2015 Autor Opublikowano 12 marca 2015 wlasnie pierwszy raz odpalilem Ori TA MUZYKA W MENU Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 pogralem sobie troche i mimo ze pozniej jest trudno i ginie sie wiele razy to faktycznie jeśli fail to z naszej strony bo sam system skoku itp jest dopracowany, wina pozostaje jedynie po naszej stronie muzyka i graficzka + ta historia <3 (też mi troche ten narrator nie leży ale luz) Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 (edytowane) Mi wcale nie przeszkadza. Po jakichś 3 godzinach w grze wcale dużo go nie ma, a i klimat odpowiedni stwarza swoim głosem. Gra z każdą kolejną lokacją robi się przyjemnie coraz bardziej wymagająca. Skakanie musi być niekiedy mega precyzyjne i raczej się nie zdarza, by dany ekran/etap przejść bez spierniczenia czegoś. Fajnym motywem jest auto-dvr, gdy coś dobrze się uda zrobić. Tak myślę, by po odkryciu stompa oraz wykupieniu potrójnego skoku i pływania wrócić się i pozbierać sekrety w niedostępnych wcześniej miejscach - czy też może to być już za późno by cofnąć się do początkowych miejsc? Edytowane 13 marca 2015 przez Humulin Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 13 marca 2015 Opublikowano 13 marca 2015 Humulin, podobno w pewnym momencie gry jest punkt bez powrotu, więc nie czekałbym do ostatniej chwili. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi