Opublikowano 15 marca 201510 l Siłą tej gry jest, że czerpie znane patenty z różnych gier i realizuje je perfekcyjnie. Sterowanie postacią to czysta przyjemność przez co wszystkie etapy, nawet te najtrudniejsze, pozostają wymagające, ale nie frustrujące. Plus oczywiście świetny design i muzyka. Nawet się plot twist znalazł
Opublikowano 15 marca 201510 l No mam tak samo. Ori kojarzy mi się z Dark Souls, jeśli chodzi o poziom trudności. Gra jest wymagająca i trudna, ale właśnie w taki fajny motywujacy sposób jaki był w Soulsach. No i kapitalny pomysł z punktami zapisu. Można sobie walnąć punkt odrodzenia przed trudniejszym etapem i próbować do woli. Bez znienawidzonego: podejście nr 36-zgon-napis game over - loading - podejście nr 37- zgon...
Opublikowano 15 marca 201510 l W menu masz ranking. Ktoś tam zszedł poniżej 3h bez ani jednego odrodzenia generalnie te osiągnięcia są na prawdę dla największych hardkorow.
Opublikowano 15 marca 201510 l Przejście gry bez zgonu to jeden z najtrudniejszych achivów jakie pojawiło się w grach ever Mam 50% gry i 170 zgonów, znajomi którzy przeszli grę lub mają 60-80% gry, mają po 300-500 zgonów. Powodzenia w zdobyciu tego achiva
Opublikowano 15 marca 201510 l Faktycznie. Zapomniałem o centrum gry z poziomu konsoli... myślę, że czas 3h i przejście bez wykupienia skilli jest w miarę do osiągnięcia... ale ten ostatni achiv to jakaś pierdzielona masakra.
Opublikowano 15 marca 201510 l Wiadomo już w którym momencie gry tracimy dostęp do początkowych lokacji ? Jak zniszczyć pionowe pęknięte ściany blokujące przejście w niektórych miejscach ?
Opublikowano 15 marca 201510 l Wiadomo już w którym momencie gry tracimy dostęp do początkowych lokacji ? Jak zniszczyć pionowe pęknięte ściany blokujące przejście w niektórych miejscach ? Pod koniec gry dostaniesz zdolność wybijania się z podłoża i niszczenia pionowych i poziomych ścian. Punkt bez powrotu musi być gdzieś pod sam koniec gry. PS. Wreszcie drzewko na max'a EDYTA: Te zgony Edytowane 15 marca 201510 l przez DonSterydo
Opublikowano 15 marca 201510 l Zalezy kiedy zacznie sie zbierac energy i life orby, ja przez wiekszosc gry mialem 4 zycia i ginalem bardzo skutecznie potem jak wyzbieralem life orby to juz rzadko sie ginie. Edytowane 15 marca 201510 l przez Copper
Opublikowano 15 marca 201510 l Zgadza się. To zależy w jakiej kolejności się poszczególne rzeczy robiło. Ale po statystykach znajomych w Game Hub widzę, że średnia po ukończeniu gry będzie spokojnie na poziomie 400 zgonów
Opublikowano 15 marca 201510 l Oj to ja będę miał chyba nieco więcej. Nieraz specjalnie ginę, by wrócić do chechpointu i zacząć sekwencję z pełnym życiem. Póki co u mnie wygląda to tak: I mały Ester Egg, nie wiem, czy ktoś już go wrzucał: Edytowane 15 marca 201510 l przez Humulin
Opublikowano 15 marca 201510 l Skończyłem już dziś, ale przyznam że zrobiłem to jak najszybciej możliwie bo zwyczajnie miałem dość tej gry xD gra jest ostro frustrująca, zginąłem w ciągu tych 8 godzin ponad 600 razy, dla mnie kolce, one hit kille i levele prawie jak w supermeatboyu to nie dla mnie. Oprócz tego reszta miodzio, pomijając że gra jest po prostu kolejną metroidvanią. 8+/10 szkoda że nie można wrócić do świata i pozbierać resztę rzeczy, ominęło mnie parę aczików i nie wiem czy wrócę do nich. Edytowane 15 marca 201510 l przez MaZZeo
Opublikowano 15 marca 201510 l Ja bym na Twoim miejscu odpalił jeszcze raz i zrobił tego aczika z przejściem gry bez zgonu
Opublikowano 15 marca 201510 l nie mam cierpliwości do takich gier. Grałem nie skupiając się też, stąd taki wynik śmierci. No i nie zbierałem w ogóle tych punktów życia więc przez 3/4 gry byłem na 1 lub dwa hity.
Opublikowano 15 marca 201510 l casual .... przynajmniej wiesz już na pewno że nintendo i serie dark souls nie dla ciebie
Opublikowano 15 marca 201510 l nie no, ja lubię trudne gry ale w późniejszych etapach gry trzeba cuda na padzie robić żeby nie ginąć.
Opublikowano 15 marca 201510 l teraz dopiero widzę że można było skopiować sejwy, mogłem to zrobić przed pewnymi momentami. Wezmę się za tę gierkę za parę tygodni i spróbuje ją skończyć z mniej niż 300 zgonami
Opublikowano 15 marca 201510 l Taa, tez sie kapnalem, ze mozna kopiowac save na sloty jak juz skonczylem gre ale na pewno jeszcze do niej wroce.
Opublikowano 15 marca 201510 l Autor kurde etap gdzie uciekamy przed woda to male mistrzostwo swiata ;d jaram sie strasznie
Opublikowano 15 marca 201510 l kurde etap gdzie uciekamy przed woda to male mistrzostwo swiata ;d jaram sie strasznie hehe... Dalej są jeszcze mocniejsze jazdy
Opublikowano 16 marca 201510 l kurde etap gdzie uciekamy przed woda to male mistrzostwo swiata ;d jaram sie strasznie też to miałem wczoraj, po ukończeniu szybko chciałem nagrać ten moment, okazało się, że 30 sek to już była końcówka, ładna miazga
Opublikowano 16 marca 201510 l Mi się powoli szykuje kolejny world event i już się boję... Co za gra.
Opublikowano 16 marca 201510 l widzialem na wlasne oczy tego Ori u kumpla blacharza - cos pieknego, tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ktore glosze od dawna, ze 2d>3d jesli chodzi o urok, ile bym dal by ktos znowu zrobil jrpg w starym stylu czyli w 2d na next geny, wiecej platformowek tez byloby wskazane
Opublikowano 16 marca 201510 l Właśnie, ile ja bym dał za Lunara, albo Legend of Mana (nawet odświeżenie wersji z Ps1) w takiej oprawie...No nic, takie produkcje jak Ori zawsze będę wspierał, dlatego oprócz większych zakupów pewnie jeszcze spróbuję wcisnąć Axiom Verge (demo z early access było przerewelacyjne) jeszcze, chociaż może dopiero na początku kwietnia, bo przez chorobę nawet Ori nie mogę dokończyć.