Skocz do zawartości

Ori and the Blind Forest

kubson

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo
Opublikowano

Siłą tej gry jest, że czerpie znane patenty z różnych gier i realizuje je perfekcyjnie. Sterowanie postacią to czysta przyjemność przez co wszystkie etapy, nawet te najtrudniejsze, pozostają wymagające, ale nie frustrujące. Plus oczywiście świetny design i muzyka. Nawet się plot twist znalazł :)

• Odpowiedzi 740
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No mam tak samo. Ori kojarzy mi się z Dark Souls, jeśli chodzi o poziom trudności. Gra jest wymagająca i trudna, ale właśnie w taki fajny motywujacy sposób jaki był w Soulsach. No i kapitalny pomysł z punktami zapisu. Można sobie walnąć punkt odrodzenia przed trudniejszym etapem i próbować do woli. Bez znienawidzonego: podejście nr 36-zgon-napis game over - loading - podejście nr 37- zgon... :D

Opublikowano

Przejście gry bez zgonu to jeden z najtrudniejszych achivów jakie pojawiło się w grach ever  :D  

Mam 50% gry i 170 zgonów, znajomi którzy przeszli grę lub mają 60-80% gry, mają po 300-500 zgonów. Powodzenia w zdobyciu tego achiva   :obama:

Opublikowano

Faktycznie. Zapomniałem o centrum gry z poziomu konsoli... myślę, że czas 3h i przejście bez wykupienia skilli jest w miarę do osiągnięcia... ale ten ostatni achiv to jakaś pierdzielona masakra.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Wiadomo już w którym momencie gry tracimy dostęp do początkowych lokacji ? Jak zniszczyć pionowe pęknięte ściany blokujące przejście w niektórych miejscach ?

Pod koniec gry dostaniesz zdolność wybijania się z podłoża i niszczenia pionowych i poziomych ścian.

Punkt bez powrotu musi być gdzieś pod sam koniec gry.

PS. Wreszcie drzewko na max'a  :Coolface:

vya4pz.png

EDYTA: Te zgony  :dynia:

mpilv.png

Edytowane przez DonSterydo
  • Plusik 2
Gość DonSterydo
Opublikowano

Zgadza się. To zależy w jakiej kolejności się poszczególne rzeczy robiło.

Ale po statystykach znajomych w Game Hub widzę, że średnia po ukończeniu gry będzie spokojnie na poziomie 400 zgonów :P

Opublikowano (edytowane)

Oj to ja będę miał chyba nieco więcej. Nieraz specjalnie ginę, by wrócić do chechpointu i zacząć sekwencję z pełnym życiem. Póki co u mnie wygląda to tak:

Screenshot-Original.png?sv=2013-08-15&sr

I mały Ester Egg, nie wiem, czy ktoś już go wrzucał:

Screenshot-Original.png?sv=2013-08-15&sr

Edytowane przez Humulin
Opublikowano (edytowane)

Skończyłem już dziś, ale przyznam że zrobiłem to jak najszybciej możliwie bo zwyczajnie miałem dość tej gry xD gra jest ostro frustrująca, zginąłem w ciągu tych 8 godzin ponad 600 razy, dla mnie kolce, one hit kille i levele prawie jak w supermeatboyu to nie dla mnie. Oprócz tego reszta miodzio, pomijając że gra jest po prostu kolejną metroidvanią. 8+/10

szkoda że nie można wrócić do świata i pozbierać resztę rzeczy, ominęło mnie parę aczików i nie wiem czy wrócę do nich.

Edytowane przez MaZZeo
Gość DonSterydo
Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu odpalił jeszcze raz i zrobił tego aczika z przejściem gry bez zgonu  :Coolface:

Opublikowano

kurde etap gdzie

uciekamy przed woda

to male mistrzostwo swiata ;d jaram sie strasznie

też to miałem wczoraj, po ukończeniu szybko chciałem nagrać ten moment, okazało się, że 30 sek to już była końcówka, ładna miazga

Opublikowano

widzialem na wlasne oczy tego Ori u kumpla blacharza - cos pieknego, tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ktore glosze od dawna, ze 2d>3d jesli chodzi o urok, ile bym dal by ktos znowu zrobil jrpg w starym stylu czyli w 2d na next geny, wiecej platformowek tez byloby wskazane

• Plusik 1
Opublikowano

Właśnie, ile ja bym dał za Lunara, albo Legend of Mana (nawet odświeżenie wersji z Ps1) w takiej oprawie...
No nic, takie produkcje jak Ori zawsze będę wspierał, dlatego oprócz większych zakupów pewnie jeszcze spróbuję wcisnąć Axiom Verge (demo z early access było przerewelacyjne) jeszcze, chociaż może dopiero na początku kwietnia, bo przez chorobę nawet Ori nie mogę dokończyć.