Hum 3 699 Opublikowano 16 marca 2015 Opublikowano 16 marca 2015 @Chris Ten moment to póki co wg mnie najlepszy w grze. Drugi world event już nie jest tak wymagający, ale również jest świetny. Mam już wszystkie skille - czas na ponowne zwiedzanie całego świata. Widać, że zbliżam się do końca gry, ale specjalnie dozuję ją po max 2-3h dziennie. Takimi perełkami trzeba się jak najdłużej delektować. 1 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Od momentu kiedy dostaje przebijanie przez podłogę, to daleko do końca jeszcze? Tak pi razy drzwi Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 No gdzieś połowa. Po zdobyciu ostatniego skilla już w zasadzie zostaje sama końcówka. Jestem już przed ostatnim world eventem. Wszystkie zielone i niebieskie kule zebrane. Brak mi czterech skilli do pełnego ostatniego drzewka zdolności, brak któregoś map stone'a, brak jednego ability orba. Sejw zrobiony przed wejściem do ostatniej 'świątyni', także będzie można jeszcze pozbierać. 1 Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ostatni map stone jest w ostatniej miejscowce, ale mi go nie zaliczylo. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ale ktoś przekombinował http://i.imgur.com/hGuuqTA.gifv Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Nawet nie wiedziałem, że można tymi belkami tak bujać Jest kilka takich miejsc w grze, gdzie można się dostać na kilka sposobów. Cytuj
Lamkers 20 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Cudowny, magiczny i wymagający momentami tytuł, też robię wszystko aby go nie skończyć...niestety chyba zbliżam się do finału No ale nic, zawsze pozostają osiągniecia Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Jest ktoś mi w statnie powiedzieć gdzie jest żółty kamień do map stone'a w ostatniej świątyni? Wyczyściłem wszystkie komnaty po bokach - jestem przed tą komnatą na dole po lewej i za cholerę nie mogę znaleźć tego żółtego fragmentu. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ja go dosc szybko znalazlem, a zaczalem od prawej strony wiec obstawiam 1-2 komnate od prawej. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ale był w komnacie? to już duży tip. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 No jak dobrze pamietam to tak i byl schowany w "niewidocznej" czesci mapy, jakos przez przypadek tam wskoczylem. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 Ori ukończone, mocne 9+/10 ! + piękna oprawa AV + metroidowa forma rozgrywki (stara szkoła) + trudna + art desgin + klimat + wzruszająca - chciałoby się więcej Przejście zajęło mi 12h, 430zgonów, 90% zebranych sekretów i prawie całe drzewko zrobione. Brakuje mi takich gier dzisiaj, w świecie kolejnych gównianych pif pafów i innych tasiemców. Dzięki Spencer za przygarnięcie Ori, teraz trzeba czekać na Inside i inne perełki. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 18 marca 2015 Opublikowano 18 marca 2015 Właśnie lecą mi creditsy w Ori... Co za muzyka! Ani mi się widzi je przewijać, jak to ostatnio mam w zwyczaju w nowych grach. Przyszło mi coś na myśl. Wiem, że porównanie będzie bardzo na wyrost, ale widzę dużo skojarzeń z Shenmue: 1. Piękna muzyka? 2. Ujmująca historia? 3. Brak możliwości kontynuowania gry po zakończeniu? (To wcale nie musi być minus) 4. Ciarki na plecach w momentach fabularnych? 5. Swego rodzaju nowa jakość w oprawie video? 6. Gra, poza świetnym gameplayem wciąga także w pozornie błachą fabułę? W przypadku obu gier te punkty się pokrywają, mimo tak wielu różnic. Jedynie czas gry i gatunek to zupełnie co innego. Może piszę to wszystko z prostego powodu - dawno nie było tak emocjonującej perełki wśród gier. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 18 marca 2015 Opublikowano 18 marca 2015 Jak oceniacie trudność gry? Coś na poziomie "Kukamele"? Bo właśnie z Guacamelee! dałem radę mimo masy wkurzania się, musiałem się nauczyć paru walk na pamięć + miałem mega satysfakcję po ukończeniu gry. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 18 marca 2015 Opublikowano 18 marca 2015 (edytowane) Jak oceniacie trudność gry? Coś na poziomie "Kukamele"? Bo właśnie z Guacamelee! dałem radę mimo masy wkurzania się, musiałem się nauczyć paru walk na pamięć + miałem mega satysfakcję po ukończeniu gry. Mnie Głakamele momentami irytowało. Ori porównałbym do Dark Souls, trudno ale nie irytująco. To zależy od ciebie jak trudna jest ta giera Im dalej w las ( dosłownie ) tym łatwiej. Poziom trudności maleje z każdą znalezioną zieloną i niebieską kulką. Fajne jest też to, że sam ustalasz sobie punkt kontrolny. Nie uświadczysz też ekranu ładowania w trakcie gry. Według mnie Ori>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Guacamelee jeśli chodzi o fun. edit porównałem Ori do Guacamelee :facepalmz: Edytowane 18 marca 2015 przez chris85 Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 20 marca 2015 Opublikowano 20 marca 2015 Właśnie ukończyłem pierwszy world event. Zajęło mi to chyba z godzinę, już pare razy było prawie prawie i (pipi). Pierwsza gierką, która mnie tak wciągnęła na konsolach nowej generacji. Poziom trudności jak na razie podobny do rayman legends, którego przeszedłem u dziewczyny na koncie i jakoś nie chce mi się do niego wracać. Coś czuję, że tutaj będzie inaczej. Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 21 marca 2015 Opublikowano 21 marca 2015 Nie znasz Ty litości Lamkers XD 2 Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 22 marca 2015 Opublikowano 22 marca 2015 Właśnie skończyłem. czas 9h z hakiem, 500 zgonów. gra jest super, wymagająca, długa, prześliczna, muzyka robi genialną robotę. jedyny element który mnie strasznie irytował to sekcje w których trzeba było uciekać, gdzie wysoki, ale sprawiedliwy poziom trudności zmieniał się w randomowy, przez wymóg wykorzystania otoczenia które nie zawsze zachowywało się tak jak powinno... na szczęście takich etapów było tylko kilka, więc całość oceniam na 9+. jeszcze pytanie odnośnie zakończenia, nie wiem czy coś mi umknęło, czy zostało to niedopowiedziane: czy ori na końcu umarł? czy to on siedział sobie pod drzewem w końcowej scenie, czy to był jakiś inny duszek? Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 22 marca 2015 Opublikowano 22 marca 2015 umarł kiedy zgniotła go sowa, na końcu siedziało na kamieniu i trawie kilka podobnych stworzeń (?) do Ori, prawdopodobnie z liści drzewa życia. 1 Cytuj
ofsajd 1 112 Opublikowano 22 marca 2015 Opublikowano 22 marca 2015 tak właśnie myślałem, dzięki! Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 23 marca 2015 Opublikowano 23 marca 2015 Horu to już ostatnia lokacja i nie da się wrócić? Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 23 marca 2015 Opublikowano 23 marca 2015 (edytowane) Ostatnia lokacja to 'wulkan', i pojawia się info przede wejściem do niej, że nie będzie już powrotu. A jak się nazywa, to nie mam pojęcia:) Edytowane 23 marca 2015 przez Humulin Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 23 marca 2015 Opublikowano 23 marca 2015 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=ME4UC4Vt4eg Edytowane 23 marca 2015 przez Daddy Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 24 marca 2015 Opublikowano 24 marca 2015 Przeszedłem dziś drugi raz - 6h i 13 minut, pełne 100%, 194 śmierci i chce więcej cholera Kapitalna gra, chciałbym zobaczyć jakąś kontynuację, gra wciąga niczym magnes i nie chce puścić do samego końca. Nie zebrałem cholera jednego ability orba, ale wszystkie skille, mapy, kulki i cały świat odkryty Kto nie zagrał, niech kupi czym prędzej jesli lubi ten gatunek. Za trzecim podejściem będę atakować achiev, by przejść grę w mniej niż 3 godziny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi