MEVEK 3 442 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 3 godziny temu, ASX napisał: Na switchu gra chodzi w 720p w trybie przenośnym i w 900p w docku W moim przypadku 4K/120fpsow a przynajmniej takie robi na mnie wrazenie - magia wylewa sie z ekranu takze ta arytmetyke mozna sobie w buty wsadzic Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 widzę, że magia konsolowa udziela się użytkownikom playstation nawet jak graja na innej konsoli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 To chyba ta tzw. magia Switcha tak działa, że 900p wygląda jak 4k Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Switch ma ~237 ppi a TV 4k 55 cali ppi~80 więc obraz na Switchu może się wydawać ostrzejszy. Jednak po podpięciu do TV magia znika Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 453 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Po prostu na każdej konsoli są tytuły z duszą/magią/pieprzem (czy co tam teraz za termin na forumku obowiązuje), nawet na tym bezdusznym, zimnym, amerykańskim, korporacyjnym XBOXie. ORI to właśnie jedna z takich gierek. Inny przykład to chociażby cudny Sunset Overdrive Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 po prologu praktycznie płakałem, ale niestety gameplay trochę nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Kozak przygoda. Naprawde game must play A teraz przy okazji. Gralem na hardzie a wciaz mam do odblokowania jedna umiejetnosc, a na mapie wiele wrot jest wciaz zamknietych. Jak sie tam dostac teraz ? Reedycja. Znalazlem po godzinie grania Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 I ja przeszedłem w końcu pierwszą część Oriego, wystarczyło zrobić sobie dłuższą przerwę od Will of the Wisps i ten rozpaćkany obraz już nie przeszkadzał. Tak czy inaczej gierka świetna, choć w mojej opinii druga część jest lepsza, bardziej rozbudowana, ma fajne walki z bosami, gdzie w jedynce nie ma nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 442 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Tu sie zgadzam. Potyczki z bossami w 2 sa epickie. Tak samo jak te nowe bajery jak: gwiazda - uratowala mi zycko bo ten luk to o kolano rozbic. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 323 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Świetnie się w to gra. Ogólnie nie przepadam za tymi oklepanymi "trudnymi 2d platformerami" i bałem się, że od Ori też się odbije, ale gra ma mega dobrze wyważony poziom trudności. Sterowanie jest precyzyjne i rzadko ma się wrażenie, że coś nam nie wyszło przez ułomność gry, nie ma też przegiętych przeciwników wyskakujących z dupy, byle tylko nas ubić znienacka i sztucznie przez to utrudnić rozgrywkę, co mnie najbardziej irytuje w tego typu grach. Oprawa na XSX mega, ciesze się, że tyle lat czekałem na ogranie tego tytułu, bo teraz mogę go sprawdzić na oledzie z ambilightem, a że kolorów i wybuchów tam pełno, to wygląda to momentami po prostu wspaniale. Dobrze, że gra nie jest zbyt długa, masterował raczej nie będę, ale dzięki temu od razu będzie ochota na sequel Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 O panie, jeśli uważasz, że oprawa na oledziku bożym jest mega w tej części, to czekam aż ograsz drugą część i wyrazisz opinie, bo ja nie mogłem grać w Blind Forest dopóki nie zapomniałem jak wygląda Will of the Wisps. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 424 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Dwójka ogrywana na oledzie to musi być ostra martwica mózgowa Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 323 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 23 godziny temu, Wooyek napisał: O panie, jeśli uważasz, że oprawa na oledziku bożym jest mega w tej części, to czekam aż ograsz drugą część i wyrazisz opinie, bo ja nie mogłem grać w Blind Forest dopóki nie zapomniałem jak wygląda Will of the Wisps. słyszałem już podobne opinie, dlatego pewnie dość szybko odpalę dwójeczkę. Wczoraj stwierdziłem, że jedyne co mnie wkur.. w tej grze (i w podobnych zresztą też) to etapy "uciekane". No osiwieć przy tym idzie i to jedyne momenty kiedy czuję, że gra bywa niesprawiedliwa. przy tym tempie czasami nie da się nie nadziać na nadlatującą akurat przeszkadzajkę. Ale jestem już w wulkanie i zaciąłem się na spierdalaniu przed ptakiem, to chyba końcówka? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Już nie pamiętam, ale chyba tak, to już końcówka. Ale w jedynce etapy uciekane to małe piwo, przygotuj dużo cierpliwości na te etapy w dwójce, bo jest ich więcej i potrafią być dużo bardziej irytujące. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 etapy ucieczkowe to peak Ori, są mega efektowne i gra wtedy zawsze fajna muzyczka. To prawda, że trzeba się ich nauczyć na pamięć, bo margines błędu jest w nich niewielki, ale nigdy nie są przesadnie długie także moim zdaniem sprawiedliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 323 Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 20 minut temu, ASX napisał: etapy ucieczkowe to peak Ori, są mega efektowne i gra wtedy zawsze fajna muzyczka to akurat prawda, podniesienia adrenaliny i epickości im nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi