easye 3 333 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 dopiero teraz nadrabiam i jestem zachwycony. Najlepiej wydane 35 zł na ostatnich promocjach! Przepiekna oprawa audio wizualna, soundtrack, pomyslowe poziomy, do tego gra wcale nie nalezy do najlatwiejszych (podziwiam tych, co scalakowali i przeszli gre z 1 zyciem - nawet jak ratowali sie zapisami w chmurze...). Bylem przekonany, ze gra to bedzie bardziej pokazem wrażliwości estetycznej, a tu nieraz musimy sie wykazac małpą zręcznością, przez co gra bardzo przypomina mi Quacamele! Do tego swoboda eksploracji z cala masa sekretow do odkrycia - zdecydowanie POLECAM! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 To spodziewałeś się czegoś innego niż wszyscy pisali od dnia premiery? Średnia zgonów przy przejściu gry to jakieś 300 na gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zrób grę która naśladuje i stawia pomnik metroidowi janusze napiszą, że gra przypomina quqamele. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Metroid xDD za mala dawka trawy dzisiaj zostala przyjeta ? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) A co innego niby przypomina jak nie Metroida/Castlevanie kolego? Raymana? XD Ciekawostka: po wpisaniu hasła "metroidvania" na stemie - pierwsze wyskakuje właśnie Ori. Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) No kukumele! xD Edytowane 14 Grudnia 2016 przez easye Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Pewnie jeszcze zaraz isis napisze, że kukamele też nie był inspirowany Metroidem/Castlevania xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Tak to jest jak się granie zaczęło od plejstejszyn dwa Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Ej easy powiedz, że trollujesz Kukumele xD Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Co za giera, brak na nią odpowiednich emotek, jeszcze dużo czasu i wiele tytułów może wyjść, ale wiem, że żadna lista najlepszych gier obecnej generacji nie będzie kompletna bez Oriego. A teraz pytanie: w lokacjach gdzie na przykład na bieżąco zmieniają się drogi, jak w tej z mgłą, mam 94% terenu odkryte, ale na mapie widzę jedynie prosty korytarz, a możliwe jest, że coś ominąłem w czasie, gdy teren schizował. Będę mógł tam wrócić i odblokować pewne rzeczy, czy już tylko w kolejnej grze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Będziesz mógł. O ile nie przejdziesz do koncowej lokacji (ale gra o tym informuje) Edytowane 18 Grudnia 2016 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 W wersji DE można biegać po świecie po przejściu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Po zalanym drzewie też? Wątpię. A jest tam parę znajdziek do pominięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Po wszystkich lokacjach, także po tych trzech world eventach (zalane drzewo i dwa kolejne tego typu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 (edytowane) Jest 100%, trochę Forlorn Ruins powkurzało, ale w końcu znalazłem jedną dziuplę przez, że tak powiem, półprzypadek, mianowicie widzę świecącą kulę, której wcześniej jakby nie było, to zaczynam obskakiwać ściany w poszukiwaniu iluzji i jest!... Tylko że tamta kula to był ten taki rdzeń w ognistych zaokrągleniach między prostopadłymi płaszczyznami, a inna kulka była w tym zaułku :I No i myślę o calaku, chociaż może być ciężko, minus też taki, że grałem na hardzie, gdzie skille kosztują więcej i brak mi połowy umiejętności ofensywnych A, odnośnie eksploracji lokacji z eventami- drzewo można całe, za to w drugiej jest niezniszczalna blokada przed miejscem początku sekwencji, ostatnia natomiast nie ma raczej nic do zebrania i kończy grę. Edytowane 24 Grudnia 2016 przez gkihdghdhj Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 To co to za ploty są o "dwójce" co latają po forumku? Poważna sprawa z neogafa czy nieładne prowo? Btw. Ori Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Prędzej czy później sequal będzie, a czy w tym roku to Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 "Jedynkę" robili przez ile? 4 lata? Wątpię w tak szybką kontynuację. Aczkolwiek brałbym ją w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Myślę, że w tym roku zapowiedzą, ale premiera w 2018. Sequel jest pewny, na samym tylko Steamie sprzedali prawie milion sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 "Jedynkę" robili przez ile? 4 lata? Wątpię w tak szybką kontynuację. Aczkolwiek brałbym ją w ciemno. Ale robili tyle czasu od podstaw. Teraz mając cały core gry, asety itp a do tego doświadczenie i może im to szybciej pójść przy dwójce. Oj brałbym mega mocno dwójeczkę <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Nawet jak zrobią grę szybciej to ze 3 lata będą na to potrzebować, a dopiero co minęły dwa lata od premiery gry. Może w marcu 2018 (miną 3 lata). Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Niech tylko będzie większa ta gra bo mimo wszystko jak na metroidvanie to króciak. Do tego brak ng+, dopiero w dodatku. Cała reszta petarda, a soundtrack to jeden z lepszych jakie slyszalem w grach. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Według mnie długość gry jest bdb bo po skończeniu nie czułem zmęczenia, teraz biorę sie za drugie przejście tym razem definitive edition Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 https://www.microsoft.com/en-us/store/p/ori-and-the-blind-forest-definitive-edition/bw85kqb8q31m?wa=wsignin1.0 Definitive Edition za darmo dla posiadaczy zwykłej edycji gry Oferta ważna tylko dzisiaj! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Można to w pudełku kupić czy tylko cyfra? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi