YETI 11 045 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 (edytowane) https://giant.gfycat.com/ClosedGleamingErin.gif https://giant.gfycat.com/DefenselessRequiredJabiru.gif https://giant.gfycat.com/WeeFlusteredCaiman.gif https://giant.gfycat.com/BewitchedDemandingBarnacle.gif https://giant.gfycat.com/GaseousNervousDodobird.gif Edytowane 24 kwietnia 2016 przez Square Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 (edytowane) Z tą jakością Pixara to bym się wstrzymał bo gra wygląda ładnie ale bez przesady Strzelania jest rzeczywiście sporo i w dodatku nie jest jakieś wybitne ale może to wina pada bo jednak trigery na dualszoku są mizerne. Dobrze że jest dużo znajdziek bo mnie wciągnęło jak bagno, ostatniego mózgu do pewnego questa szukałem chyba z godzinę latając po mapie Edytowane 24 kwietnia 2016 przez hav7n Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Mam takie pytanko - widział ktoś już film? Bo jestem ciekaw ile wykorzystano cut-scenek z gry. Na pewno początkowe scenki plus te podczas, których jest wyłączone nagrywanie. Jestem ciekaw jak całość wypadnie w kinie. Wczoraj skończyłem i bawiłem się świetnie. Brakowało mi Ratcheta, bo te ostatnie odsłony opuściłem po demach/betach (CiT ogrywałem jako ostatni). Sporo zmienili w stosunku do oryginału, a najwięcej to oczywiście w samym zakończeniu fabuły. Całość zajęła mi ponad 15h, może nawet pod 20, ale maksowałem w zasadzie wszystko przy pierwszym przejściu (hard). Grafika wypala miejscami oczy, jedynie tych 60 klatek brakuje, ale nic nie tnie więc jest ok. Szkoda jedynie, że jest mało bonusów do odkrycia, szczególnie tych związanych z wyglądem. Jest sporo filtrów, ale liczyłem na więcej kostiumów i malowań do statku (R&C 3 pod tym względem rządził). Broni też mogło by być więcej, chciałem klasyczne RYNO, a tu dali takie coś. Na szczęście jest Groovitron, który cieszy jak zawsze podczas używania. Szkoda, że nie pokusili się o skill pointy, bo przy poniższym nawiązaniu się uśmiałem Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 (edytowane) Wyświetla wam sie lista trofików po polsku? Gdy zmieniam na język polski nic sie nie dzieje http://psnprofiles.com/trophies/4536-Ratchet-and-Clank?lang=pl#content Pograłem dziś niecałe 3h i pierwsze wrażenia "troche nudno, gierka dla dzieciaków", ale teraz jestem zachwycony, wciąga strasznie. Aż nie chce sie wyłaczać, świetna animacja, piękna grafika, która momentami aż zachwyca jak kreskówka. Fajny motyw z szukaniem sekretów. Bardzo fajny tytuł po Soulsach, zbieramy śrubki Edytowane 24 kwietnia 2016 przez Fanek Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Nie ma skill pointów?! To strasznie słabo, bo to zawsze był dodatkowy motywator do robienia więcej i inaczej. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Mam takie pytanko - widział ktoś już film? Bo jestem ciekaw ile wykorzystano cut-scenek z gry. Na pewno początkowe scenki plus te podczas, których jest wyłączone nagrywanie. Jestem ciekaw jak całość wypadnie w kinie. Wczoraj skończyłem i bawiłem się świetnie. Brakowało mi Ratcheta, bo te ostatnie odsłony opuściłem po demach/betach (CiT ogrywałem jako ostatni). Sporo zmienili w stosunku do oryginału, a najwięcej to oczywiście w samym zakończeniu fabuły. To mnie zaskoczyłeś, że nie grałeś w Into the Nexus. Koniecznie nadrób! Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Jak zrobie szybki przejazd na Rigar to nie pojawiaja sie dopalacze :-( chyba minusy aktualizacji? Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Mam takie pytanko - widział ktoś już film? Bo jestem ciekaw ile wykorzystano cut-scenek z gry.Na pewno początkowe scenki plus te podczas, których jest wyłączone nagrywanie. Jestem ciekaw jak całość wypadnie w kinie. Wczoraj skończyłem i bawiłem się świetnie. Brakowało mi Ratcheta, bo te ostatnie odsłony opuściłem po demach/betach (CiT ogrywałem jako ostatni). Sporo zmienili w stosunku do oryginału, a najwięcej to oczywiście w samym zakończeniu fabuły. To mnie zaskoczyłeś, że nie grałeś w Into the Nexus. Koniecznie nadrób! Tiaaa. Nexus to pełnoprawna (tylko ciut krótsza) część. To nie crapik jak te dwa twory (tower defense i All4One). Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 (edytowane) Gierka wyglada bardzo ladnie, ale na litosc boska, po ponad 10 latach postac dalej przenika przez roslinnosc, ktora kompletnie na nic nie reaguje. Ogien z miotacza nawet trawy nie strawi. Moze doczekam sie takich fajerwerkow przy PS10. Edytowane 24 kwietnia 2016 przez bebbop Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 @Voytec i Balon, Może kiedyś nadrobię. Swego czasu miałem takie plany, żeby ograć to co ominąłem. @bebbop Może jeszcze zaawansowaną destrukcję otoczenia i realistyczny gameplay byś chciał? Po co komu takie pierdoły kiedy ma się takie efekty? Banan na twarzy murowany jak się widzi tańczący czołg 1 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 A po co to komu? Po to aby prawdziwe życie mieszało się z grą! Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Do tego typu gier nie potrzeba realistycznego gameplayu, ale jakas podstawowa fizyka by sie przydala. A po co? Dla lepszego klimatu i wiekszej immersji ze swiatem. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Immersji w grze w której grasz wiewiórką i strzelasz z kuli disco. Okej. Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 24 kwietnia 2016 Opublikowano 24 kwietnia 2016 (edytowane) Sorry bluber, ale nie zgadzam sie. Gdyby pieski olaly sprawe i nie wprowadzily swego czasu cyklu dnia i nocy w Jak & Daxter to nie byloby takiego lal jak na tamte czasy. To bylo wlasnie to co dawalo +100% do klimatu. Tutaj mysle, ze byloby podobnie. Chyba po to wydaja te mocniejsze konsole, aby byl jakis ciagly progress, a nie stanie w miejscu. Edytowane 24 kwietnia 2016 przez bebbop Cytuj
Figuś 21 258 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Jak zrobie szybki przejazd na Rigar to nie pojawiaja sie dopalacze :-( chyba minusy aktualizacji? Same dopalacze nie wystarczą żeby wbić czas poniżej 1:35, musisz dużo tricków w powietrzu robić Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) Odnosnie filmu to widać doskonale na trailerze, że większość scen z gry przeniesli do tego w polskiej wersji są inni aktorzy niż w grze. Raczej słabizna. PlayStation 4 exclusive Ratchet & Clank has topped the UK all-format charts - and has become the first game in Sony's long-running series to do so. But Nintendo's Wii U exclusive Star Fox Zero fared less well - it only made the chart's sixth place. To put the new Ratchet & Clank's success into perspective, it now has the highest UK launch sales of the series by some margin. It has tripled the release week total of the franchise's previous best release week, for Ratchet & Clank: A Crack in Time on PS3. Potrojony wynik najlepiej sprzedającego się Ratcheta na ps3. Edytowane 25 kwietnia 2016 przez _Be_ Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 No powiem Wam, że uczucie deja vu sprzed 12 lat jest wspaniałe normalnie jakbym zasnął i obudził się w piękniejszym świecie. Kto ogrywał oryginał swego czasu wie o czym piszę Cytuj
Jeez_PS 870 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 MIeliście problem w tym segmencie? Kilkanaście razy dopłynąłem dalej niż koles w filmiku, nie zalicza mi i Ratchet umiera - do powierzchni nie dopływam - wiadomo. Gość na filmiku tez nie wynurza sie, ledwo do tunelu dopłynął i jakby nigdy nic zalicza mu. Ja gdzies tak do połowy tego tunelu dochodze. WTF. Cytuj
Daffy 10 629 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 ja za drugim razem bez problemu to zaliczylem, moze za wczesnie sie zanurzasz przed tym ostatnim odcinkiem podwodnym i dlatego odcina ci tlen 1 Cytuj
Square 8 711 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 W Challenge Mode za pierwszym razem pomimo obaw, a jeszcze miałem z 40% tlenu w zapasie. 1 Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) Jak zrobie szybki przejazd na Rigar to nie pojawiaja sie dopalacze :-( chyba minusy aktualizacji? Same dopalacze nie wystarczą żeby wbić czas poniżej 1:35, musisz dużo tricków w powietrzu robić Wpadłem na to po fakcie. Przy kolejnych wyzwaniach skorzystam P.S Jake czasy byly przed patchem na Rigar(1.28) ? Edytowane 25 kwietnia 2016 przez iMEVEK Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 PlayStation 4 exclusive Ratchet & Clank has topped the UK all-format charts - and has become the first game in Sony's long-running series to do so. But Nintendo's Wii U exclusive Star Fox Zero fared less well - it only made the chart's sixth place. To put the new Ratchet & Clank's success into perspective, it now has the highest UK launch sales of the series by some margin. It has tripled the release week total of the franchise's previous best release week, for Ratchet & Clank: A Crack in Time on PS3. Zapewne cena jak i głód na tego typu gierkę zrobiła swoje. To co, na E3 zapowiedz Crasha, a przyszłości nowy Ratchet od Insomniac? 1 Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 MIeliście problem w tym segmencie? https://www.youtube.com/watch?v=Z-c7sDi3hiE Kilkanaście razy dopłynąłem dalej niż koles w filmiku, nie zalicza mi i Ratchet umiera - do powierzchni nie dopływam - wiadomo. Gość na filmiku tez nie wynurza sie, ledwo do tunelu dopłynął i jakby nigdy nic zalicza mu. Ja gdzies tak do połowy tego tunelu dochodze. WTF. Musisz omijać wsio i skakać za pomocą skoku z śmigłem (2 x R1 z tego co pamiętam) zamiast normalnego skoku (x). Dzięki temu zaoszczędzie dużo czasu (poziomu wody) i przejdziesz bez problemu. Co do sprzedaży to tylko się cieszyć. Może ruszy to segmenst "dużych" platformówek 3d AA/AAA. No i mogą zrobić jeszcze remake 2 i 3, byle tylko nie robili remasterów serio future bo nie ma takiej potrzeby. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Balon jak 12 milionów Mario Galaxy nie ruszyło segmentu "dużych" platformówek 3D to już nic ruszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi