balon 5 343 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Ale wiesz Sony nie jest w ciemie bite i wie że gry z Mario zawsze się dobrze sprzedają, więc to taki se wyznacznik. Trzeba być dobrej wiary! Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Taka sprzedaż ogromnie mnie cieszy. Ciekaw jestem co z tym zrobią Remake 2 i 3 przyjąłbym z otwartymi ramionami. Jakąkolwiek nową część również. Ale podejrzewam, że po sukcesie filmu powstanie film na podstawie kolejnych części wraz z grami. I tak odświeżą trylogię. Swoją drogą wczoraj grę skończyłem i nie wiem ile mi to zajęło, bo grałem w kilku sesjach nie mierząc czasu, a nigdzie raczej nie można tego sprawdzić. Jednak jak dla mnie po takim czekaniu jest jedna wada, która mnie trochę raziła - cutscenki w grze, czyli te "wyjęte" z filmu są odczuwalnie porwane. Ratchety zawsze miały takie scenki, które kończyły się wyciszaną muzyką w tle i czarnym ekranem, ale tutaj było to wyjątkowo zauważalne. Ale ich wykonanie jest fantastyczne. Teraz można iść do kina. Gra jest krótsza od Crack in Time ale dłuższa od Into the Nexus, z ostatnio przeze mnie ogrywanych. Cytuj
Gość Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 MIeliście problem w tym segmencie? Kilkanaście razy dopłynąłem dalej niż koles w filmiku, nie zalicza mi i Ratchet umiera - do powierzchni nie dopływam - wiadomo. Gość na filmiku tez nie wynurza sie, ledwo do tunelu dopłynął i jakby nigdy nic zalicza mu. Ja gdzies tak do połowy tego tunelu dochodze. WTF. Ja miałem problem z prostej przyczyny, facet na filmiku przechodził grę po kolei i ma już "helikopterek", ja do tego etapu dotarłem jeszcze bez tej umiejętności. W takim wypadku przejście tego jest wyzwaniem. Biegnąc taką trasą jak na filmiku bez helikopterków nie masz szans zaliczyć tego etapu. Trzeba ścinać i na ostatnim odcinku właśnie zanurzyć się ciut wcześniej (bo pod wodą płyniesz po prostu szybciej). Nie polecam tej opcji, zwłaszcza, że nie ma się jak wrócić. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Świetny tytuł kurde, gra dla dzieciaków a oderwać sie nie można! 2 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Świetny tytuł kurde, gra dla dzieciaków a oderwać sie nie można! Co to znaczy gra dla dzieciaków? Ja mysłałem, że wszystkie gry są dla dzieci. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) Wiele gier ma pegi 18+, Ratchet ma 7+ Edytowane 25 kwietnia 2016 przez Fanek Cytuj
Gość suteq Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Pegi przecież nic nie znaczą. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Bajki Pixara też są dla dzieci? Swoją drogą gra własnie pękła, ładna i szybka strzelanka, trochę za mało skakania ale niech im będzie Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Co do tych zawodów na desce to złoto jakoś wbiłem po kilku próbach ale Square coś pisał, że pucharek jest za win w mniej niż 1:35. Wkręciłem sobie, że go od razu wbiję. No że ku rwa ja pier dole. Próbowałem 45 min i d upa. Jak fartem udało mi się zejść poniżej to byłem drugi, a jak wygrywałem to z czasem 1:35,2 itp. Dałem sobie spokój na dziš kończąc to lotem DS4 w stronę TV. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 (edytowane) Gra skonczona. No pod koniec to killroomy juz byly calkiem pokazne., palce nie schodzily z prawego triggera. Ogolnie gierka fajnta, taka bezstresowa na trzy wieczory. Edytowane 25 kwietnia 2016 przez hav7n Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Opublikowano 25 kwietnia 2016 Świetny tytuł kurde, gra dla dzieciaków a oderwać sie nie można! Co to znaczy gra dla dzieciaków? Ja mysłałem, że wszystkie gry są dla dzieci. Jak bym słyszał własnego ojca. Aktualnie jestem na bagnach. Gram bardzo zdawkowo. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 No ja nie mam pojęcia jak ktoś to kończy taką gierkę w 2-3 posiedzenia, przecież to musi się wkraść montoonia. Ja mam od premiery i gram po trochu, wyciskając przy okazji 100% (bo w "platformówki" 3d nie wyobrażam sobie inaczej grać. Jestem obecnie na planecie z pierwszymi wyścigami, które wczoraj maksowałem. Na hardzie nawet nie jest tak całkiem lajtowo i bardzo dobrze że dali te poziomy trudności, a nie z urzędu obniżyli względem pierwowzoru. Tak czy owak świtna gierka i po tych 5 planetach 9/10 jak dla mnie. Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Tam gdzie jesteś to byłem pierwszego dnia, mnie każdy Ratchet wciagał. Wcześniej pisaliście o wydaniu w taki sam sposób reszty trylogii, co bardzo chętnie bym przyjął bez zastanowienia (trójka <3). Może Sony się skusi, bo sprzedaż chyba jest na dobrym poziomie. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Tam gdzie jesteś to byłem pierwszego dnia, mnie każdy Ratchet wciagał. Wcześniej pisaliście o wydaniu w taki sam sposób reszty trylogii, co bardzo chętnie bym przyjął bez zastanowienia (trójka <3). Może Sony się skusi, bo sprzedaż chyba jest na dobrym poziomie. Gra wypaliła. Jak jeszcze film powtórzy sukces to nie widzę innej możliwości Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 ja mam za soba 9 planet i gra mi sie arcygenialnie, oprawa dodatkowo poteguje doznania gameplayowe, ojjj udal sie imsomniac ten remake ojj udal, choc chyba nikt nie spodziewal sie innego obrotu sprawy Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Około 8h zajeła mi ta przygoda, dwa posiedzenia i pykło, nie wkradła mi się monotonnia a tą część znam i z ps2 i później z ps3. Mam ochotę na platynę bo grywalność w tej grze jest wysoka. Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Tam gdzie jesteś to byłem pierwszego dnia, mnie każdy Ratchet wciagał. Wcześniej pisaliście o wydaniu w taki sam sposób reszty trylogii, co bardzo chętnie bym przyjął bez zastanowienia (trójka <3). Może Sony się skusi, bo sprzedaż chyba jest na dobrym poziomie. Gra wypaliła. Jak jeszcze film powtórzy sukces to nie widzę innej możliwości Z tymi filmem to może być problem, bo podobno jest dość średni. Na dodatek w premierowym tygodniu we Francji (film miał tam premierę już 13 Kwietnia) nie załapał się nawet do TOP 5. Nie twierdzę, że tak będzie wszędzie, ale pierwsze informacje box office są niepokojące. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Dzis byłem na filmie, beznadziejny wiec niestety nie polecam. Natomiast gra swietna , dzis juz ja pewnie skoncze ale pozostaja złote śrubki i challange wiec jest co robic Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Ja tam olewam film. Kiedyś kupię na jakiejś przecenie wersję na bd i obadam z dziećmi. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Ja z filmem mam o tyle problem, że wolałbym go zobaczyć w angielskiej wersji, ew. potem po polsku. W kinie nie mam co na to liczyć. Cytuj
Gość Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Z tego co widzę cut scenki z gry pokrywają się w sporej mierze z tym co widać na trailerze filmu, więc zapowiada się żałośnie słabo. Pomijając, że humor w tej grze jest podłej jakości, to jako lekka strzelanka z (podkreślmy to wyraźnie) elementami platformera jest bardzo przyjemna, a i grafika cieszy oko. Żaden mesjasz, ale na takim bezrybiu całkiem smakowity kąsek. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 No taki średniaczek na ok 90% Cytuj
Gość Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Nie nazwałbym jej średniakiem, raczej skrojoną odpowiednio do przyjętej koncepcji. Mi ta koncepcja sprawia przyjemność, ale z żadnym orgazmem czy nawet udawanym zachwytem nie miałem podczas rozgrywki do czynienia. Bo niby czym się tam zachwycać oprócz warstwy wizualnej (chociaż ta nie jest perfekcyjna i gierka lubi zauważalnie tracić klatki)? Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 No to że gierka stawia na czyst growy fun, przypominają się czasy PS2. Żadnych skryptów, przejęć komtroli nad postacią, do tego mega oprawa, świetny design i ogólnie cały wykreowany świat. Dla mnie taka gierka AA/AAA w obecnych czasach wydana w pudełku to istny rarytasik i ze świeczką szukać podobnych gier na tej generacji. Mam nadzieję że sprzedaż tego Ryszarda to zmieni. Co mega świadczy o tej grze to także to, że w dedykowanym temacie nie ma złej opinii. Można wziąć np ostatnie duże pudełkowe hity jak nowy TR czy QB mimo, że b.dobre gierki, przewijały się też opinie, że się nie podoba, że jednak zawód itp. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 26 kwietnia 2016 Opublikowano 26 kwietnia 2016 Jeżeli chodzi o czysty growy fun to bez problemu znajdziesz masę współczesnych tytułów, które dają go znacznie więcej i na znacznie dłużej niż R&C. Czyli co zmieni sprzedaż Ratchera? Że powstanie więcej remasterów? Cały czas powstają, tyle, że tym razem z mocniej niż zazwyczaj (przynajmniej na konsolach SONY) przypudrowanym nosem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi