balon 5 371 Opublikowano 6 maja 2016 Opublikowano 6 maja 2016 A co są pucharki za użycie każdej broni na każdym przeciwniku? Na ptakach użyłeś na tej planecie cos mózgi się zbierało? Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 6 maja 2016 Opublikowano 6 maja 2016 Tylko Groovitrona trzeba użyć na każdym przeciwniku, było na poprzednich stronach, razem z filmikiem pokazujących wszystkich przeciwników. Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Dobra skończone na hard w zekarkiem w ręku 16:50. Zebrałem/zrobiłem wsio co możba było (nie licząc pucharków), t.j. śtubki, żubra, gadżety. Za (pipi)ista gierka. Mocne 9/10 Teraz pytanie. Czy w trybie wyzwań można normalnie na desce bić czasy na pucharek? Czy trzeba zrobić to w normalnej rozgrywce? ps gierka zostaje oczywiście w kolekcji. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 7 maja 2016 Opublikowano 7 maja 2016 Mozna w trybie wyzwan reszte zrobic 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 9 maja 2016 Opublikowano 9 maja 2016 Ja wiem że U4 i w ogóle ale powiedzcie mi czy hard w trybie wyzwań coś daje? Jakiś puchrek lub chociaż więcej śrubek/ ratanium itp.? Pierwsze przejście prawilnie na hard. ps jaki mnożnik śrubek jest do pucharku? Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 9 maja 2016 Opublikowano 9 maja 2016 (edytowane) 20x, nic nie daje Edytowane 9 maja 2016 przez Welna 1 Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 9 maja 2016 Opublikowano 9 maja 2016 Daje tyle, że nie jest za łatwo, chociaż i tak przelatuje się przez lokacje bez problemu. Poziom trudności mógłby być wyższy. Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 9 maja 2016 Opublikowano 9 maja 2016 (edytowane) Na początku myślałem , że przynajmniej jbronie szybciej się lvluja ale to nie prawda więc easy i jazda zbierać resztę pucharkow Edytowane 9 maja 2016 przez Welna Cytuj
Sep 1 628 Opublikowano 12 maja 2016 Opublikowano 12 maja 2016 Skończone. Teraz zostało jeszcze challenge mode. Bardzo dobry remake, inny deweloperzy powinni się uczyć jak należy odświeżać starsze tytuły. Co prawda parę planet wyleciało względem oryginału, ale też sporo rzeczy pozmieniano, pododawano nowe sekwencje. No i grafika, to jak to wygląda, te wszystkie ruchome elementy które dzieją się w tle, efekty po użyciu różnorodnych broni, coś pięknego Szkoda jednak że duża większość gry to głównie strzelanie i tak mało jest czysto platformówkowych motywów. Ale i tak tytuł zacny. 1 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 Jeśli chodzi o strzelanie to podoba mi się łączenie kilku broni na wielu przeciwnikach. Np. rzucamy najpierw groov'a (żeby zaczęli tańczyć), odpalamy Pana Zurkona, potem rzucamy tą kulę wybuchową (zapomniałem jak się nazywa) i dobijamy na chama plazmą czy inną bronią typowo na dystans i buch! milion śrubek nasze. Mega miodne ^_^ Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 13 maja 2016 Opublikowano 13 maja 2016 Szkoda, że taka wyrzutnia jest OP na 10 poziomie. Brakuje mocniejszych przeciwników i trybu CM2. Cytuj
katib 41 Opublikowano 15 maja 2016 Opublikowano 15 maja 2016 Nie pamietam pierwowzoru, więc dla mnie Ratchet to świeżynka. I gra sie super. Książkowy przykład konsolowego gamingu, ta gra jest taka, nie wiem jak to określic, "smooth". Wsiakasz i grasz grasz grasz Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 15 maja 2016 Opublikowano 15 maja 2016 Te karty do kolekcji wpadną same czy trzeba się jakoś specjalnie gomnastykowac żeby wszystkie uzbierać? Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 15 maja 2016 Opublikowano 15 maja 2016 Wpadną same. Jak chcesz przyspieszyć ten proces, to musisz zbierać te zestawy z sekretnych miejsc i używać broni, które zwiększają szanse na kartę. 1 Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 Właśnie wpadła platyna. UwaŻam, że bardzo udany Ratchet choć na pewno nie najlepszy. Mało takich gier obecnie to fajnie, że w ogóle wyszła. Osobiście bawiłem się super i niezdecydowanym polecam! Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 (edytowane) IMO Ratchet na PS4 to najlepszy platformer. Ani LBP, ani Rayman nie wywarł na mnie takiego wrażenia, jakie zrobił Ratchet, a fanem nie jestem żadnym. Bardzo liczyłem na nowe LBP, no ale wyszło, jak zwykle. Jak tylko skończę U4, wracam calakować Ratchet'a. Edytowane 20 maja 2016 przez iMEVEK Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 20 maja 2016 Opublikowano 20 maja 2016 moze dlatego wywarl bo z ratcheta praktycznie zaden rasowy platformer, tej serii od zawsze blizej do strzelaninki Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 (edytowane) Gram juz w trybie wyzwań na trudnym i wciąż bronie nie chca mi sie levelować. Mam jeszcze kilka niedobitków na 4 poziomie, ale większość jest juz na 5 max dopakowana i nic sie nie dzieje. Czego moze to byc wina ? Zycie normalnie idzie. Edytowane 28 maja 2016 przez iMEVEK Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 Gram juz w trybie wyzwań na trudnym i wciąż bronie nie chca mi sie levelować. Mam jeszcze kilka niedobitków na 4 poziomie, ale większość jest juz na 5 max dopakowana i nic sie nie dzieje. Czego moze to byc wina ? Zycie normalnie idzie. Musisz kupić u sprzedawcy ulepszenia. Dopiero wtedy będzie szedł lvl. 1 Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 28 maja 2016 Opublikowano 28 maja 2016 Gram juz w trybie wyzwań na trudnym i wciąż bronie nie chca mi sie levelować. Mam jeszcze kilka niedobitków na 4 poziomie, ale większość jest juz na 5 max dopakowana i nic sie nie dzieje. Czego moze to byc wina ? Zycie normalnie idzie. Musisz kupić u sprzedawcy ulepszenia. Dopiero wtedy będzie szedł lvl. teraz mnie oświeciło, a ja zydzilem na nie śrubki XD thx Cytuj
Sylvan Wielki 4 639 Opublikowano 16 czerwca 2016 Opublikowano 16 czerwca 2016 Wspaniałe odświeżenie kultowej serii.Biorąc pod uwagę stan bieżącej generacji, mianowicie naprawiane miesiącami po premierze półprodukty za pełną cenę, ewentualnie od groma reedycji po lekkim, często nieudanym liftingu, które również nierzadko kosztują tyle co nowa gra, taki Raczet i Klank to istna perła przywodząca na myśl wspaniałe czasy GC, na którym wprost kapitalnie MGS oraz RE odrestaurowano, ale w tym przypadku tę pozycję na "dzień dobry" otrzymaliśmy za 140zł.Gra jest prześliczna. Raczet i Klank zawsze cudownie się prezentował podczas premier na nowych sprzętach. Czy to na PS Dwa, czy też przy Tools of Destruction na kolejnej maszynie Sony, gry tej serii wyglądały bajecznie.Dokładnie tak samo jest przy przesiadce na PS4. Animacja jest świetna i nie śmie przyciąć nawet na sekundę. Różnorodny świat jest niezwykle plastyczny, zachwyca soczystymi barwami oraz detalami, a przeciętnej tekstury ze świecą tutaj szukać. Obok U4, to najprawdopodobniej najlepiej prezentująca się gra na maszynie Sony.Polonizacja wypadła dobrze. Najlepiej brzmi kapitan Qwark. Szkoda, że głos małego robocika znacząco odbiega od oryginału. Nie jest źle, ale tamten jest rewelacyjny i niezwykle charakterystyczny. Pozostałe dźwięki (szczególnie jak załączy się R.Y.N.O. aka Ż.U.B.R) są takiej klasy, że zastrzeżeń nikt nie powinien mieć.Gra jest znakomita. Jeżeli twórcy myślą o takim odrestaurowaniu kolejnych części trylogii, żaden miłośnik serii zawiedziony nie będzie. Choć chętnie przywitałbym pełnoprawną kontynuację na tym silniku.10/10 - grafika; 8/10 - audio; 9/10 - grywalność; 9/10 - ocena końcowa; 2 Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 24 czerwca 2016 Opublikowano 24 czerwca 2016 Pytanko o trofeum związane z groovitronem. Gram teraz w trybie wyzwań i chyba pominąłem takie głupie macki wystające z pociągu. Jak skończę tryb wyzwań to będę mógł włączyć tak jakby ng++, czy lipa? Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 24 czerwca 2016 Opublikowano 24 czerwca 2016 Pytanko o trofeum związane z groovitronem. Gram teraz w trybie wyzwań i chyba pominąłem takie głupie macki wystające z pociągu. Jak skończę tryb wyzwań to będę mógł włączyć tak jakby ng++, czy lipa?Tak jest coś takiego jak ng++. W sumie to można grać do upadłego. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi