kazuyoshi 231 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 W dniu 29.03.2018 o 13:41, Wredny napisał: A to remake jedynki jest jakimś spin-offem, czy jak? To już bardziej niepełno(s)prawna jest All 4 One. Oczywiście remake jedynki, to pełnoprawna odsłona. Jednak to tylko remake. I choć jest naprawdę kozacki, to człowiekowi pozostaje niedosyt i ciekawość, co Insomniacy mogliby pokazać nowego w tej materii - nowe światy, mechaniki, przeciwnicy, bronie, itp, zapewne ucieszyłyby japę. Tak wiec przydałaby się nowa opowieść na pełnych Ratchetowych prawach Cytuj
Wredny 10 028 Opublikowano 30 marca 2018 Opublikowano 30 marca 2018 Trochę tych odsłon już naklepali, formuła moim zdaniem wyczerpana już dawno. Przydałoby im się jakieś nowe wyzwanie (w sensie - insomniac'om). Kolejna odsłona Resistance, godna PS4 np, albo coś w stylu Sunset Overdrive. Niech już zostawią R&C w spokoju, bo i tak tych części jest wpissdu. Cytuj
McDrive 3 165 Opublikowano 31 marca 2018 Opublikowano 31 marca 2018 (edytowane) 21 godzin temu, Wredny napisał: Trochę tych odsłon już naklepali, formuła moim zdaniem wyczerpana już dawno. Przydałoby im się jakieś nowe wyzwanie (w sensie - insomniac'om). Kolejna odsłona Resistance, godna PS4 np, albo coś w stylu Sunset Overdrive. Niech już zostawią R&C w spokoju, bo i tak tych części jest wpissdu. Marzę o tym, ale w klimatach pierwszego zwiastuna. Najlepiej prequel jakieś walki w Rosji gdy to się zaczęło. Dla przypomnienia pierwszy zwiastun: Edytowane 31 marca 2018 przez McDrive Cytuj
XM. 11 400 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Powiedzcie mi - jak ta gra ma się do oryginału z ps2? Dużo etapów wypadło czy wszystko jest jak w tamtej wersji tylko w jest genowej oprawie? Cytuj
Square 8 994 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 Wypadło sporo, kilka jest zmienionych/nowych, ale to dalej zajebisty Ratchet. Cytuj
Figaro 8 436 Opublikowano 22 lutego 2019 Autor Opublikowano 22 lutego 2019 Cała gra uproszczona, mniej charakterna, okrojona, w niższych klatkach, ale to wciąż przeprzyjemna gra, którą z przyjemnością dwa razy skończyłem. 1 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 22 lutego 2019 Opublikowano 22 lutego 2019 (edytowane) 4 godziny temu, XM. napisał: Powiedzcie mi - jak ta gra ma się do oryginału z ps2? Dużo etapów wypadło czy wszystko jest jak w tamtej wersji tylko w jest genowej oprawie? Wypadło ponad połowę (!), niektóre są zupełnie zmienione. Muzyki z jedynki praktycznie brak. Broni też wielu brakuje. Fabuła zmiksowana z pierwszej i trzeciej części, z lukami na rzecz filmu... Ogromne rozczarowanie jak dla mnie. Oczywiście gra jest nadal dobra, ale ja chciałem Ratcheta 1:1 z PS2, a nie wariacji na temat. Ni to remake, ni to reboot. Edytowane 22 lutego 2019 przez Berion 1 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 Mam czarny pas w obrzydzaniu gier. :D PS: Splatynowałem, to dobra gra. Po prostu oczekiwałem remake'u na wzór Crashy czy Spyro, czyli pełnych. Dostałem coś w stylu Resident Evil z GC. Osobna kwestią jest cena, do 40zł brałbym bez zastanowienia. ;) Cytuj
Square 8 994 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 Było w Plusie, więc niektórzy mają za free. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 23 lutego 2019 Opublikowano 23 lutego 2019 (edytowane) Nie za darmo tylko za ekwiwalent miesięcznej opłaty P+, i nie mają per se tylko wypożyczają na czas abonamentu i istnienia konta, do którego przypisana jest licencja na tę grę. Kiepski interes jeśli ktoś nie wykupuje plusa z innego powodu niż pseudo darmowe ochłapy. ;p Edytowane 23 lutego 2019 przez Berion 1 Cytuj
XM. 11 400 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 Przeszedłem dziś w nocy i zawód. Nie podoba mi sie wywalenie niektórych planet, muzyka jest slabsza, prostacki do granic mozliwosci humor ktorego na pewno nie było w og... Dla mnie jednak seria już jest stracona, ino jedynie trylogia, grałem w dwie części na ps3, teraz to i w kazda co raz gorsza, część na PS5 to chyba trzeba będzie odpuścić i tyle po tym IP. 3 1 2 Cytuj
kotlet_schabowy 2 820 Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 No po częściach z PS2 seria mocno straciła pazur, a remake to apogeum tej drogi, którą niestety obrali Insomniacy i jak dla mnie też zwyczajny zawód. Jeszcze cały ten motyw filmu pełnometrażowego i wiążące się z tym dziwne rozwiązania narracyjne. Może dlatego jestem dosyć sceptycznie nastawiony do kolejnej części na PS5. Ten świat potrzebuje miękkiego "resetu", za którym pójdą większe zmiany w gameplay'u, zerwanie z pewnym stylem prowadzenia opowieści i słabymi postaciami (a z racji tego, że będziemy skakać po wymiarach i, jak było widać w trailerze, ZNOWU spotkamy arcyzabawny duet pirato-robotów, to można o tym zapomnieć), a najlepiej, żeby dev zajął się jakimś nowym IP w klimatach platformówkowych. 1 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 6 lipca 2020 Opublikowano 6 lipca 2020 7 godzin temu, XM. napisał: Przeszedłem dziś w nocy i zawód. Nie podoba mi sie wywalenie niektórych planet, muzyka jest slabsza, prostacki do granic mozliwosci humor ktorego na pewno nie było w og... Dla mnie jednak seria już jest stracona, ino jedynie trylogia, grałem w dwie części na ps3, teraz to i w kazda co raz gorsza, część na PS5 to chyba trzeba będzie odpuścić i tyle po tym IP. A jak tam się podobało strzelanko? Bo dla mnie było tak słabe, że porzuciłem gdzieś w połowie gierkę bo nie czerpałem żadnej frajdy ze starć. Cytuj
ginn 881 Opublikowano 12 stycznia 2021 Opublikowano 12 stycznia 2021 Widzę, że w PS Collection jest na PS5. Fanem nigdy nie byłem, ba, nie miałem nawet podejścia do serii, ale z ciekawości odpaliłem sobie i kurde faja - jak to wygląda Będzie ogrywane. Podobno szybko się przechodzi - 12-14h? Cytuj
giger_andrus 3 319 Opublikowano 12 stycznia 2021 Opublikowano 12 stycznia 2021 Przy 20h jestem w połowie Challenge Mode (NG+). 1 Cytuj
Wredny 10 028 Opublikowano 15 stycznia 2021 Opublikowano 15 stycznia 2021 Kurde, przez te challenge nigdy w żadnej części nie wbiłem platyny - nigdy nie kumałem, o co chodzi i jak to odpalić - czy nie stracę progresu, jak to zrobić, żeby było NG+, a nie kolejny raz od nowa itp. 1 Cytuj
Boomcio 4 309 Opublikowano 15 stycznia 2021 Opublikowano 15 stycznia 2021 13 minut temu, Wredny napisał: nigdy w żadnej części nie wbiłem platyny A ja nie wyszedłem poza pierwszy level. Cytuj
giger_andrus 3 319 Opublikowano 17 stycznia 2021 Opublikowano 17 stycznia 2021 @Wredny Challenge Mode to inaczej NG+. Wszystko przechodzi plus dodają kilka upgradów. Z całym arsenałem robisz to przejście w 3-4 godziny skupiając się na fabule i wychwytując poczucie humoru. Dzięki temu, że w końcu ograłem swojego pierwszego Ratcheta, złapałem kosmiczny hajp na nadchodzącą część. Cytuj
XM. 11 400 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 W kwietniu będzie patch który zrobi 60 klatek na ps5. Cytuj
Square 8 994 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 Serio? super info, bo i tak planowałem ograć przed Rift Apart. Ok, mam twita. Cytuj
giger_andrus 3 319 Opublikowano 29 marca 2021 Opublikowano 29 marca 2021 Ajaja szkoda, że nie zaczekałem :> Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi