zdrowywariat 373 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2019 (edytowane) Co tu taka cisza? Gierka jest trudna nie powiem, jeśli się chce wszystko zaliczyć na A+, o hardzie (nieodkrytym jeszcze) i rangach S to nawet nie myślę. Sukcesem będzie dla mnie ukończenie wszystkiego na A+, a już pare qrw poleciało, gdy na ostatniej sekcji zaliczyłem zgon. Samo zwykłe przejście na normalu to niezły hardcore, a tak pięknie i przyjemnie wszystko wyglądało na trailerze xD. Jestem miło zaskoczony gameplayem, bo to naprawdę dobra strzelanka, a spodziewałem się gry bardziej ciekawostki ze względu na art style z gameplayem tylko na przyzwoitym poziomie. Tak że miłe zaskoczenie, że super się w to gra, no i bossowie są przemyślani i każdy ma coś innego do zaoferowania i to na każdej sekcji. Edytowane 27 kwietnia 2019 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 611 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2019 Cisza bo ograli w 2017. kupiłem na switcha, bo fajny trailer. No jakos nie spodziewalem sie takiego zaorania mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2019 Warto ? Będzie to takie dobre jak np Celeste ? Lubie wyzwania, ale ciągłe pif paf może chyba znudzić, tak nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2019 to bardziej boss run niż klasyczny platformer. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2019 (edytowane) Nie ma co się zastanawiać, ale gra jest trudna, szczególnie końcowy etap związany z "hazardem". Większość gry to boss rush, ale są przerywniki w stylu Contra, więc jakieś elementy platformowe też są obecne. Edytowane 27 kwietnia 2019 przez SlimShady 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 kwietnia 2019 37 minut temu, SlimShady napisał: Nie ma co się zastanawiać, ale gra jest trudna, szczególnie końcowy etap związany z "hazardem". Większość gry to boss rush, ale są przerywniki w stylu Contra, więc jakieś elementy platformowe też są obecne. No jakby nie było wiele walk z bossami to są elementy platformowe Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2019 8 godzin temu, S_600 napisał: Warto ? Będzie to takie dobre jak np Celeste ? Lubie wyzwania, ale ciągłe pif paf może chyba znudzić, tak nie ? Ciężko porównywać do Celeste, bo to inne gry, ale Cuphead to jeden z tych indyków, któremu należy się szansa, że tak powiem. Gra jest oryginalna w każdym calu, no i czuć satysfakcję po pokonaniu bossa, a tym bardziej na A+, podobną do ukończenia jakiegoś c-sidea w Celeste :). To bardzo dobra gra, która nie musi się bronić samym stylem graficznym itp., ona również broni się mechaniką. Bossowie są unikatowi, bardzo pomysłowi, od początku do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 28 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 kwietnia 2019 Dla mnie to jest run n gun z naciskiem na walki z bossami. Jeden z lepszych tytułów tej generacji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 674 Opublikowano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 kwietnia 2019 W dniu 27.04.2019 o 21:52, MichAelis napisał: Cisza bo ograli w 2017. No nie czarujmy się, wtedy też ledwo parę osób wbiło ze 2 strony tematu i cisza. W dniu 27.04.2019 o 23:20, S_600 napisał: Warto ? Będzie to takie dobre jak np Celeste ? Lubie wyzwania, ale ciągłe pif paf może chyba znudzić, tak nie ? Oczywiście, że warto, to rewelacyjna gra, a wbrew pozorom nie na samym strzelaniu zabawa się opiera, dużo tu elementów czysto platformowych, wymagających zręczności i refleksu (nawet na arenach walk z bossami). Zresztą dla samego obcowania z jedyną w swoim rodzaju oprawą należy Cupheada przynajmniej sprawdzić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 2 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2019 Niestety 2020 dopiero... Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 2 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2019 Czyli może wydadzą w pudełku już wszystko, jak w przypadku Celeste. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 2 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 lipca 2019 No i wuj, no i cześć Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 4 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2019 (edytowane) Chwilowo zrobiłem sobie przerwę, musiałem odpocząć od tego poziomu trudności. Mam pierwszy świat cały na A+, a drugi prawie że, oprócz niebieskiego smoka, jak ja go nienawidzę xD. I w trzecim też chyba ze trzech bossów na A+ mam. Dalej twierdzę, że to wybitna strzelanka. Muszę przejść na A+ i chooj. A do Celeste dodatku to się chyba nie doczekam :). Edytowane 4 lipca 2019 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 4 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2019 W dniu 2.07.2019 o 19:17, XM. napisał: Niestety 2020 dopiero... Mam nadzieję, że chociaż spelunky 2 wyrobi się na ten rok W dniu 2.07.2019 o 19:28, giger_andrus napisał: Czyli może wydadzą w pudełku już wszystko Taki mają plan. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2019 31 minut temu, zdrowywariat napisał: Chwilowo zrobiłem sobie przerwę, musiałem odpocząć od tego poziomu trudności. Mam pierwszy świat cały na A+, a drugi prawie że, oprócz niebieskiego smoka, jak ja go nienawidzę xD. I w trzecim też chyba ze trzech bossów na A+ mam. Dalej twierdzę, że to wybitna strzelanka. Muszę przejść na A+ i chooj. A do Celeste dodatku to się chyba nie doczekam :). na S przechodz a nie na A+ :). no i mam nadzieje, ze ru&gun poziomy zobione na P Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 4 lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 lipca 2019 (edytowane) Run&gun wszystkie zrobione, oprócz jednego w trzecim świecie. Jestem tak cienki, że może dlatego gram tylko w wybrane hity, bo inaczej nic bym nie skończył, a backlog by się ciągnął za mną od 1997 xD. Edytowane 4 lipca 2019 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 11 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2020 Nawet łatwa ta pierwsza wyspa, nawet bardzo łatwa. Ale pewnie niedługo odszczekam XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 11 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2020 Jeśli masz dobrego manuala to gra nie będzie szczególnym wyzwaniem. Broń Boże nie mówię, że jest łatwa, ale generalnie do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 12 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2020 (edytowane) A już mi serce zadrżało, gdy zobaczyłem, że coś się dzieje w temacie, heh. Liczyłem na datę premiery DLC. Rozi przejdź grę bez zgonów jak Ci za latwo. Powodzenia z tym chooyem smokiem, albo krupierem. Edytowane 12 stycznia 2020 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 12 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 stycznia 2020 Też mi smaka narobili Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 stycznia 2020 W dniu 12.01.2020 o 17:11, zdrowywariat napisał: Powodzenia z tym chooyem smokiem, albo krupierem. Smok gnojarz padł, aż się cały trzęsę XD W ostatniej fazie spudłowałem strumieniem z głowy i już myślałem, że będzie po wszystkim. A tu bum, dojechany. W sumie ta ostatnia faza jest dość prosta, o ile nie jest się zachłannym i nie strzela za dużo, bo można trafić w płomyki. Głupio stracić życie na tej drugiej fazie bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 18 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2020 Gdy robisz najlepszą rangę to musisz być "zachłanny", musisz strzelać szybko i nie zginąć. Ja nie miałem problemu z przejściem gry, tylko z przejściem na najlepszą rangę, raz przeszedłem smoka bez zgonu, ale za wolno. Mam już 3 wyspy zrobione, ostatnich dwóch bossów zrobię przy dodatku, bo musiałem dychnąć, gra jest trudna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 18 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 stycznia 2020 (edytowane) Ja raczej nie będę masterował gry, skupiam się na przejściu. No i ten robot to niezły gnojek. Edytowane 18 stycznia 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 19 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2020 (edytowane) Ahaha, dobra, jednak robcik był jednym z łatwiejszych bossów w sumie xd Dzisiaj za drugim razem padł. Polecam nabić cały pasek speciala, nie używać go aż do momentu, kiedy będziemy musieli strzelać w latającą głowę. Jeden strzał super bombą i doktor wchodzi w ostatnią fazę. No i czas na King Dice, co za kurła gra Edytowane 19 stycznia 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 19 stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 stycznia 2020 AYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY, za trzecim razem Kostka rozwalony, po drodze miałem cygaro, te szklanki, kostki domino i najłatwiejszą małpę, za każdym razem losowałem bonusik do życia (obrót kostką mam wyćwiczony do perfekcji), wchodziłem do walki z nim z 4 HP, więc mogłem się pomylić, dostał raz z super attacku i potem go wykończyłem, boże, cudowność. Teraz muszę jeden Run & Gun zrobić (ten z krewetkami) i diabełek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi