Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

a mnie wlasnie to najbardziej - pierwszy raz w grach ida w taka strone :D niestety procz tego nie wiadomo czy to bedzie jakis badziewiak na 2h czy cos wiekszego w stylu Raymanow

na mojej konsoli duze nadzieje pokladam w Rime choc poki nie potwierdza, ze to wieksza przygoda to staram sie nie hypowac - tu znowu jara mnie klimat wysp ciut zblizony do Wind Wakera

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Wind Waker spotyka Ico....

Grałbym.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Tworcy Ori zapowiadali ze gra ma dostarczyc gameplayu na ok 10h.

Opublikowano

Ale wiesz, że zapowiadać, to sobie może każdy. Prawdziwym argumentem są porządne gry, tymbardziej takie, które nawet za 10-15 lat będą wyglądały tak samo świeżo, będą sprawiały tyle samo radochy, co w momencie premiery, będą ciągle odkrywcze. Moim zdaniem na minionej generacji nie ma takich Chrono Crossów, Wind Wakerów, REZa czy Okami. Branża schodzi na psy... czytaj Pecety.

nie ma bo upadla Japonia (...)

Japonia właśnie podniosła się z kolan - 2015 i 2016 będzie bardzo mocny, jeśli chodzi o japońskie gry na stacjonarki. Ach, gdyby więcej devów z Nipponu olało klepanie gier na modłę PS2 na 3DS-a i Vitę, tylko brało przykład z Kojima Productions, FromSoftware, Platinum czy Nintendo, świat byłby lepszym miejscem. Za rok o tej porze będziemy czytać artykuły o powrocie króla.

KKW podniosło się z kolan ? Porównajcie sobie gry z pierwszych 3 lat x360/ps3 do xo/ps4 w 2013/14/15. Jest jeszcze gorzej, sytuacje ratuje jedynie nintendo i platinium.

KKW robi ostatnio tak mało dobrych gier (nie licząc Big N) że jeszcze trochę i MY z sąsiadami ich przegonimy, już nie wspominając o zachodnich grach bo ci dolecieli do innej galaktyki a Japonia siedzi na orbicie ziemi. 

Opublikowano

atlus, vanillaware tez ponizej pewnego wysokiego poziomu nie schodza ale skad to mozesz wiedziec.... :whistling:

Opublikowano

Jak dla mnie swietne gry robi From Software i chetnie sie dowiem jacy devi z KKW sa obecnie na ich poziomie.

Edytowane przez ssxx1

Opublikowano

Ori ma oscylować w granicach 10h + w rózne etapy produkcji grali już dziennikarze z kilkudziesięciu portali na świecie, a do tego tysiące ludzi na różnych eventach i nikt nigdy złego słowa o grze nie powiedział. Do tego podobna gra jest trudniejsza niż na to wygląda, a rozgrywka jest zręcznościowa i opiera się na dobrym timingu

To nie Sony  :Coolface:

Jezeli chodzi o ponadczasowe tytuly jak Chrono Cross i inne perełki z przeszlosci to jak dla mnie obecnie Bravely Default zapadlo mi mocno w pamiec i napewno do tej gry wroce w przyszlosci bo poczulem stary dobry klimat grajac w ta gre. No ale to na 3DS, na handheldy moge bez problemu wymienic kilka tytulow ktore sa mega cool, ale gorzej z konsolami stacjonarmymi.

Ostatnio często przeglądam oferty 3DS'a i chyba moją kolejną konsolą będzie zestaw startowy 2DS + Persona Q + Bravely Default. Lekko zliczyłem już z 6 ciekawych gier, a jak wziąć jeszcze zaległości z DS'a to :yes2:  

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czyli nawet już pracownicy M$ unikają zakupu tego szrota jak diabeł wody święconej ?

Opublikowano
Capcom ze swoim nowym silnikiem też robi świetną robotę.

Tak sie sklada ze Capcom ma niemaly problem z ogarnieciem tego silnika, ktos nawet mowil ze poprzedni silnik pozwalal im na wiecej interkacji w swiecie jaki buduja, z tym tak nie bedzie (dlatego chodzi i bedzie sie chodzic w DD sie po klaustrofobicznych korytarzach).

Ogolnie DD szykuje sie na potezny niewypal, ciagle przesuwaja bete a o premierze juz nie mysle nawet, szkoda bo po pierwszym trailerze ostro sie napalilem na ten tytul, ale to ciagle przekladanie, wiesc ze to tylko multiplayer, F2P - niech spierdalaja z tym gownem i robia Dragon's Dogme 2 lepiej.

PS. Nabilem 70 godzin w Dragon Age'u nowym i jeszcze konca nie widac, masakra, moja frekwencja w CW ucierpiala ale warto, zaskoczylem sie pozytywnie tym tytulem, jest sporo SJW, ale ogolnie wyszlo im - jak ktos sie jeszcze waha to niech bierze bo warto, gwarantuje tez ze spedzicie z tym tytulem sporo czasu.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

mi sie nie podobaja te klimaty sf - z poczatku myslalem, ze to bedzie klasyczny tytul w calosci w sredniowieczu, a tu znowu cudakuja jak w assasin creed

Opublikowano

Czyli nawet już pracownicy M$ unikają zakupu tego szrota jak diabeł wody święconej ?

W przeciwieństwie do posiadaczy PS4 ja nie muszę rozpaczliwie szukać innego nextgena żeby w jakieś dobre gry pograć :)

WiiU > Xone > PS4

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To ten nowy DA nawiązuje w ogóle jakoś do pierwszej części? Czy podobnie jak dwójka odlecieli, tym razem dosłownie w kosmos, przy okazji tworząc tęczowe homo postacie z plastiku?

Meh....

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

PS. Nabilem 70 godzin w Dragon Age'u nowym i jeszcze konca nie widac, masakra, moja frekwencja w CW ucierpiala ale warto

Mam nadzieję, że gra trwa chociaż 200 godzin będzie wszystkim bardzo miło  

Opublikowano

Mam nadzieję, że trzeci wiesiek ponownie namiesza, a takie DA będzie mogło mu najwyżej buty polizać...

Jak to miało miejsce w porównaniu drugiego wiesława do (tfu!)drugiego DA.

Opublikowano

Bansai jak mialem 13 lat to tez byl czas na gry video :(

Ale DA3 mnie wciagnal niesamowicie, jutro wolne w robocie i plan dzialania wyglada tak:

1. Pobudka

2. Gram az zemdleje

To bedzie dobry dzien.

Opublikowano

[Z] FC4 NA DRAGON AGE 3 XBOX ONE
http://www.psxextreme.info/topic/108549-z-fc4-na-dragon-age-3-xbox-one/

Kolejny - 3/4 postow o raku branzy, fatalnych grach, EA to gow(pipi)o dla januszy, a jak przyjdzie co do czego, to pierwsi koncza...

Edytowane przez easye

Opublikowano

PS. Nabilem 70 godzin w Dragon Age'u nowym i jeszcze konca nie widac, masakra, moja frekwencja w CW ucierpiala ale warto

Mam nadzieję, że gra trwa chociaż 200 godzin będzie wszystkim bardzo miło  

Haha, sie usmialem.

Bansai jak mialem 13 lat to tez byl czas na gry video :(

Ale DA3 mnie wciagnal niesamowicie, jutro wolne w robocie i plan dzialania wyglada tak:

1. Pobudka

2. Gram az zemdleje

To bedzie dobry dzien.

No ja sobie wolne wzialem zalegle wiec moge nolajfic, niestety od jutra juz koniec tego dobrego :( ... Sadzilem ze gre spokojnie skoncze do konca urlopu a tu wychodzi na to ze jeszcze z 30-50 godzin bedzie mi potrzebne w tym tempie zeby skonczyc te gre.

Opublikowano

jak far cry to tylko jedynka

Ale tylko do mutantów,bo dalej to (pipi) się robi.

Opublikowano

każdy far cry to tylko tech demo

Fix'd

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

ochłońcie trochę, fc3 był fajny, fc4 z poczatku tez ale po tych paru aktach serio was nie nudzi odtwórczość tych misji itp? sam ktoś z was pisał, że to po czasie jednak fc3,5 - no ja liczylem na jednak na coś bardziej odkrywczego..

nie wiem, chyba serio gry od ubi trzeba dawkować jedna na rok maksymalnie.

@easye assasssina - never ever, po jedynce mam dość

a jak ktoś grał w neverwinter nights ponad 150h, mass effecty - każdy ukończony to dziwne, żeby przeszedł obojętnie obok DA3, biorąc pod uwagę, że jak FPP mamy na tej generacji full, tak RPG praktycznie zero.

Edytowane przez kermit

Opublikowano

Buehehe, jak mi szkoda sonoklapow - przeciez na tym PS4 to totalnie nie ma w co grac. 

A u nas - FC4 juz skonczony, zaraz DA 3! Tylko Xbox!

(pipi)ac EA i UBI !  :stupid:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jezeli chodzi o ponadczasowe tytuly jak Chrono Cross i inne perełki z przeszlosci to jak dla mnie obecnie Bravely Default zapadlo mi mocno w pamiec i napewno do tej gry wroce w przyszlosci bo poczulem stary dobry klimat grajac w ta gre. No ale to na 3DS, na handheldy moge bez problemu wymienic kilka tytulow ktore sa mega cool, ale gorzej z konsolami stacjonarmymi.

Ostatnio często przeglądam oferty 3DS'a i chyba moją kolejną konsolą będzie zestaw startowy 2DS + Persona Q + Bravely Default. Lekko zliczyłem już z 6 ciekawych gier, a jak wziąć jeszcze zaległości z DS'a to :yes2:  

Jezeli chociaz troche lubisz rpgi to z 3DS'em bedziesz mial grania az sie usrasz :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.