Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Klapki widać powychodziły z norek i w końcu zaczęły naginać czasoprzestrzeni na korzyść swoich maszynek bez gier dla graczy... A wczoraj było tak pięknie.

Edytowane przez Humulin

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No nie wiem co tak slabo.

Opublikowano

No nie wiem co tak slabo.

ostateczne rozwiązanie ogarniętego gracza bez klapek - jednym ruchem zachowuje twarz i ducha prawdziwego gamera zamiast oszukiwać siebie, mame, tate i raniąc uczucia kota

Opublikowano

nie no na powaznie choc i tak to jakbym rzucal grochem o sciane w tym temacie - o ile jakosc tekstur i obiektow wokol trasy jest zdecydowanie do poprawy, za czesto to smierdzi ps3, antyaliasing tez moglby byc lepszy ale za to caly ten engine swietlny jest mega mocarny, zaden inny racer czy nawet zapowiedziany cars nie ma do tego startu - next gen pelna geba i szczeka na podlodze jak sie pedzi pod zachodzace slonce czy jak w pochmurny dzien slonce probuje przebijac sie zza chmur. cos jak kiedys bylo z pacific rift - na statycznych screenach kazdy mial beka z slabych tekstur, a w ruchu jak doszly blury, filtry czy efekty swietlne (tez PR mial je mocarne) to gra wyglada super

miejscowki tez rozne - chile i indie okropne, ale szkocja, kanada, a zwlaszcza norwegia sa mega

model jazdy swietny - tutaj jest na prawde rajcownie

czy bylo ciecie oprawy? trailery sony byly totalnie odpicowane, gameplaye juz byly super podobne jak nie identyczne - jedyne co widze to usuneli kaluze na trasach w norwegii, w wczesnych buildach mialy kaluze od sniegu, teraz sa suche, pewnie z uwagi na to, ze pozniej bedzie deszcz i snieg to je usuneli bo pokazywali je pierw w buildach gdzie jeszcze o zmiennych warunkach nikt nie slyszal

gify - maja smieszna mala rozdzielczosc wiec super retuszuja tekstury z ps3 i lekki aliasing, sam DC ma kolorystyke bardzo wzorowana na palecie realnych kolorow (w odroznieniu np od horizon gdzie specjalnie jest bardziej kolorowo by oddac klimat festiwalu i zabawy) no i ten engine swietlny wiec bez trudu przy takim combo wychodzily gify gdzie DC prawie ocieral sie o fotoreal

na dzisiejszy stan buildu - forza horizon smieje sie i drwi z dc, ale sam w sobie dc zla gra nie jest. To nie jest knack samochodowek bo w tym pierwszym nic nie zagralo ,a  tu mamy bardzo grywalny tytul i mozna sie nim bawic no ale sprawiedliwie kazdy patrzy na niego przez pryzmat obietnic i przekladanych premier

Opublikowano

beka z xbotowych januszy, za mało wybuchów xD

Pifpaf tez jakoś mało, ale podobno to goty wyścigi czyż nie?

Dynamika wyścigu wspaniale ukazana, lecz może to być również efekt wąskich tras

Opublikowano

Powiem Wam tylko jedno: waldus dobrze wiedział co robi spier,dalając z tego tonącego statku cichaczem jakiś czas temu. Żeby bronić DriveCrapa i Sony po tym wszystkim to trzeba mieć naj... dużo szacunku do marki.

Opublikowano

Przegladalem kilka miejsc w internecie i wiekszosc glosow odnosnie DC jest pozytywna. Warto bedzie wziac razem z Bloodborne w przyszlym roku jak gre jeszcze troche doszlifuja.

ale jajca z psn zaczynaja mnie irytowac, szczegolnie ze teraz usluga jest platna.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Powiem Wam tylko jedno: waldus dobrze wiedział co robi spier,dalając z tego tonącego statku cichaczem jakiś czas temu. Żeby bronić DriveCrapa i Sony po tym wszystkim to trzeba mieć naj... dużo szacunku do marki.

kto broni drivecrapa i sony? dobrze ze kazdy jedzie po evolution bo to co zrobili to zenada i dobrze ze kazdy jedzie po sony bo od startu generacji przestali sie starac bo najmocniejsze bebechy konsoli i lepiej wygladaja multiplatformy zapewniaja im sprzedaz - wszystko prawda

mam zaczac pisac, ze w driveclub jezdzi sie beznadziejnie? wtedy bede obiektywny i szanowany przez boty?

Opublikowano

kto broni drivecrapa i sony? dobrze ze kazdy jedzie po evolution bo to co zrobili to zenada i dobrze ze kazdy jedzie po sony bo od startu generacji przestali sie starac bo najmocniejsze bebechy konsoli i lepiej wygladaja multiplatformy zapewniaja im sprzedaz - wszystko prawda

Ty naprawde myslisz, ze to przez to? Ej, serio pytam, bo nie wiem czy traktowac cie na powaznie.

Opublikowano

mam zaczac pisac, ze w driveclub jezdzi sie beznadziejnie? wtedy bede obiektywny i szanowany przez boty?

159.gif

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Ty naprawde myslisz, ze to przez to? Ej, serio pytam, bo nie wiem czy traktowac cie na powaznie.

drogi kolego tak uwazam + jeszcze oczywiscie znaczek Sony bo tego nie dopisalem bo nie myslalem, ze znowu sie do czegos doczepisz ;)

Opublikowano

A tak pytalem, bo serio nie wiem :potter:

Opublikowano

Stara taktyka botòw (odrywanie fragmentu rzeczywistości i robienie z niego całości), ktòra miała drzewiej miejsce przy jednym z cztetech exòw tasiemcòw na rok (w obliczu dwucyfrowej konkurencji), dziś znowu ma się w najlepsze i tylko utwierdza mnie że nic się na poletku sadomasochistycznych relacji MS-boty nie zmieniło.

Przecież nawet jakby uznać DC nieco na wymiar niewypałem, to nic to nie zmienia w wojnie konsol. XO to graficzny middlegen, ktòrego producent rucha lokalne rynki inne niż USA, i szachta kasą na Minecrafty, czerstwe reklamy w prime time, i niszczeniem rynku przez kupowanie zastoju graficznego by ten ich szrot wyglądał choć nieco mniej śmiesznie.

Jako obrońcy konsol przed pctowym bagnem, to wstyd mi trochę za Xbone, gdyż jest trochę jak taki ciamajda w drużynie mistrzòw, ale còż każda stwora...

Opublikowano

Ficuś nie ma obiektywizmu w CW ;)

w pełni sie zgadzam z tym co napisałeś, dodatkowo im dalej tym lepiej

"Panowie co do oprawy graficznej, tras i aut, to na początku to jest jakaś chu.jnia w porównaniu z tym co prezentowano na na materiałach, ale nie przejmujcie sie, im dalej w las tym ciekawiej, wczoraj w nocy doszliśmy do wniosku, że to wygląda jakby ten początek projektowali na samym końcu i czasu im nie starczyło na dopracowanie, przy wyściagach Audi RS5 zobaczycie ogromną poprawe jakości niezależnie od pory dnia"

dynamicznej pogody nie mieli chyba wcześniej w planach dlatego był te kałuże na starszych materiałach

i mi akurat Chile sie podoba, fajnie wyglądają te mega wysokie góry z czapkami śniegu na szczytach

Opublikowano

Stara taktyka botòw (odrywanie fragmentu rzeczywistości i robienie z niego całości), ktòra miała drzewiej miejsce przy jednym z cztetech exòw tasiemcòw na rok (w obliczu dwucyfrowej konkurencji), dziś znowu ma się w najlepsze i tylko utwierdza mnie że nic się na poletku sadomasochistycznych relacji MS-boty nie zmieniło.

Przecież nawet jakby uznać DC nieco na wymiar niewypałem, to nic to nie zmienia w wojnie konsol. XO to graficzny middlegen, ktòrego producent rucha lokalne rynki inne niż USA, i szachta kasą na Minecrafty, czerstwe reklamy w prime time, i niszczeniem rynku przez kupowanie zastoju graficznego by ten ich szrot wyglądał choć nieco mniej śmiesznie.

Jako obrońcy konsol przed pctowym bagnem, to wstyd mi trochę za Xbone, gdyż jest trochę jak taki trochę ciamajda w drużynie mistrzòw, ale còż każda stwora...

O, macierewicz wrocil.

ale còż każda stwora...

I jak, znalazles?

Opublikowano

Jako obrońcy konsol przed pctowym bagnem, to wstyd mi trochę za Xbone, gdyż jest trochę jak taki ciamajda w drużynie mistrzòw, ale còż każda stwora...

Ogien z dupska po prostu :D serio dalej nie uwazasz, ze wychwalanie sony w obliczu wydarzen z ostatnich dni - okrojonego drivecluba, nie dzialajacych serwerow gry czy przelozenia premiery driveclub ps+ edition bo infrastruktura psn sie rozkraczy jest nie na miejscu?

rozumiem jakbys na pre dni byl przynajmniej cicho az do jakiejs informacji gdzie bedzie mozna dopiec posiadaczom xbox one ale kolejne piesni pochwalne to juz totalnie przebywanie w alternatywnej rzeczywiscosci

Takie dni jak wczorajsze to nawet klapki powinny usiasc, wziac glebszy oddech i sie zastanowic qvo vadis sony

Opublikowano

Prezes partii się wypowiedział, reszta się wyuczy na pamięć, przyjmie za niepodważalną doktrynę prawdy i rzeczywisty stan. To nic, że większość tej wypowiedzi to czyste SF.

Opublikowano

najmocniejsze bebechy konsoli i lepiej wygladaja multiplatformy zapewniaja im sprzedaz - wszystko prawda

To dobre gry napedzaja sprzedaz konsol, dlatego wyniki sa takie a nie inne.
Opublikowano

O, macierewicz wrocil.

Witam Palikota konsol. Nie wiem tylko, czy mam ci chamsko odgadać, bo jutro możesz znòw być w obozie Sony, pojutrze zawieje cię do N, a za tydzień obwieścisz Ouya za niedoceniony skarb. Wolę nie ryzykować dla kogoś kto nie ma własnego zdania, tylko powiewa na wietrze.

@Ficuś

Nie spodziewam się, że hejter Sony ktòrym nie przestałeś być (tylko nauczyłeś się to ukrywać między wierszami) będzie umiał spojrzeć na sytuację szerszym okiem i globalnie. Sytuacja z Driveclubem to efekt ogromnego zainteresowania ludzi, Sony nie jest przygotowane do aż takiego sukcesu rynkowego, gdyż nie spodziewali się że MS rozstrzela swoje platfusy z miniguna. Sony musi owszem podjąć kroki by wykarmić tą generację, i to praktycznie sami. Przewaga już jest drastyczna. Gdyby MS był Segą, to już by zwijał konsolowe żagle. Dajmy Sony czas, kasa spływa, sukcesywnie się to rozpędza ;)

Opublikowano

O, macierewicz wrocil.

Witam Palikota konsol. Nie wiem tylko, czy mam ci chamsko odgadać, bo jutro możesz znòw być w obozie Sony, pojutrze zawieje cię do N, a za tydzień obwieścisz Ouya za niedoceniony skarb. Wolę nie ryzykować dla kogoś kto nie ma własnego zdania, tylko powiewa na wietrze.

Mam PS4 i Vite. CO TERAS?

Jestem po prostu obiektywny, panie "przeszedlem gearsy nie wykonujac zadnej egzekucji, NAPRAWDE!"

Opublikowano

Mendrek Waciakiem konsol.

Opublikowano

Podsumowując ostatnie zamieszanie

SONY - karny kutas za te kłamstwa zwiazane z premiera DC - serwery , ps+ wersja , itd i wszsytko co powiemy teraz na Sony ma swoje uzasadnienie

Co do zamego DC - za(pipi)iscie mi sie w to gra (mowie tylko o przyjemnosci z gry samej w sobie) Co nie zmienia faktu , ze biorąc pod uwage ilosc contentu, który obiecali a nie ma , i ile eventów i aut ma byc w płatnym DLC to gra powinna kosztowac 30$/Eur / 120 zł czy jak kto idzie, Połowe ceny.

Nie wiem czego szukacie w grach , ale ja na pierwszym miejscu stawiam fun i DC mi sie (pipi) podoba. Dlatego nigdy juz nie kupie za pełna cene Gry jak MGS i DC zanim (pipi) nie beda skonczone.

Edytowane przez Niewidoczny

Opublikowano

Kasa spływa na spłatę swoich wierzycieli, a nie gierki... Sony potrzebowało takich oddanych żywicieli jak Wy plejstejszony. Kilerów nie było na premierę ps4 bo pewnie sami nie wiedzieli czy dotrwają do tego czasu :D

Opublikowano

najmocniejsze bebechy konsoli i lepiej wygladaja multiplatformy zapewniaja im sprzedaz - wszystko prawda

To dobre gry napedzaja sprzedaz konsol, dlatego wyniki sa takie a nie inne.

gry na wiiu są podobno dobre i to exy, tak na forum slyszalem

Opublikowano

PSN lezy bo Sony nie zakladalo, ze az tylu frajerow sie zgodzi za to placic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.