Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

że ktoś polubi kolejne Soulsy czy kolejne Assasiny

Stawianie serii Souls obok tych gier dla inwalidów. Ja je.bie :pinch:

Słowo klucz- KOLEJNE. 

Nie widzę tam stawiania tych dwóch serii koło siebie. Ale jak BloodBorne będzie kalką Soulsów, to zrobi nam się tasiemiec- taki sam jak Assasyn.Tyle.

Mój kolega też miał brać xbona, ale jak dowiedział się, ze piłka w nowym PES na tą konsole jest kwadratowy zamiast okrągłą, to jednak zdecydował się na jedynego obecnie dostępnego next gena. Teraz ogrywa Mordor w full hd, lepszymi cieniami i większą ilością kosodrzewiny, a niebawem lepsza wersja DA:I.

Kolega jest inwalidą, bo na PC ograłby to w faktycznym fullhd, a nie z ustawieniami "średnie" LOL 

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jakoś wątpię, aby chodziło tutaj tylko o serwery, zdecydowanie zbyt długo ten online nie działa, ktoś ładnie nawalił.

Już przy okazji ataków DDOS wyszło, że Sony ma przestarzałą infrastrukturę sieciową i nie są w stanie przekierowywać ruchu na inne serwery, więc to żadne zaskoczenie, że to tak długo trwa.

Opublikowano

Ale jak BloodBorne będzie kalką Soulsów, to zrobi nam się tasiemiec- taki sam jak Assasyn.Tyle.

Kończ waść,wstydu oszczędź.

Opublikowano

problem z serwerami DriveClub można było sie domyślić, że jest szerszy, nie jest problemem dostawić 5 fizycznych serwerów by odciążyć ruch, chodzi o software, co Rusty ostatnio potwierdził na twiterze, 120 osób teraz przy tym pracuje, no ale w końcu to ogarną

co do PSN to Sony ma zainwestować od 2015 kilka milionów dolaras w rozbudowe infrastruktury, widzą że dział PlayStation przynosi im duże zyski, info z końca lipca

W ostatnim roku fiskalnym, firma zarobiła prawie 2 miliardy dolarów - prawie 90% tej kwoty pochodziło z wydziału zajmującego się grami wideo. Kwota ta zostanie przeznaczona na rozbudowę infrastruktury sieciowej, nowe serwery i poprawę działania usługi PlayStation Network, ale jest to inwestycja w przyszłość, która ma zwrócić się w ciągu najbliższych paru lat.

http://www.pssite.com/news-35012-sony_chce_zarabiac_wiecej_na_playstation_network.html

(2mld to suma obrotów, zarobili oczywiście mniej)

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

@Fanek

Po pierwsze - news z PSSite xDDD

Po drugie - i Ty jeszcze wierzysz w to co oni mowia xDDD

Po trzecie - apropo 2 Miliardow -

TOKYO— Sony Corp. 6758.TO -0.03% acknowledged Wednesday what analysts have been saying for months: It won't be a major player in smartphones, one of the company's last hopes for turning around its troubled electronics arm.

In the latest of a series of downgrades to its earnings outlook, Sony said it expected to post a loss of ¥230 billion ($2.15 billion)—almost five times what it forecast four months ago—for the current fiscal year as it wrote down the book value of its mobile communications unit.

http://online.wsj.com/articles/sony-net-loss-forecast-raised-higher-for-current-fiscal-year-1410935006

Pozdrawiam i zycze milego grania online.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nigdzie nie napisali ze bedzie dzialac, napisali ze poprawia, wiec ja tam im wierze hav3n, biorac pod uwage miejsce z ktorego zaczynaja, to nawet jak bedzie padac "tylko" raz w tygodniu albo co druga premiere to bedzie uznawane za poprawe.

Opublikowano

Mój kolega też miał brać xbona, ale jak dowiedział się, ze piłka w nowym PES na tą konsole jest kwadratowy zamiast okrągłą, to jednak zdecydował się na jedynego obecnie dostępnego next gena. Teraz ogrywa Mordor w full hd, lepszymi cieniami i większą ilością kosodrzewiny, a niebawem lepsza wersja DA:I.

Kolega jest inwalidą, bo na PC ograłby to w faktycznym fullhd, a nie z ustawieniami "średnie" LOL

Jeżeli chcesz zagrać w najlepszą wersję PES, to musisz kupić grę na ps4, bo tej na pc bliżej do wersji na ps3, co powiedziało samo Konami.

Poza tym kolega kupił PS4 dla lepszych multiplatform i eksow, które go znacznie bardziej grzeja niż kolejne Halo czy Forza.

Tak więc, tylko PlayStation.

Opublikowano

cos czuje, ze to ostatni projekt evolution studio - sony nigdy nie ogarnialo konkretnie uslug sieciowych ale stworzyc gre nastawiona na multi z kodem sieciowym ktory rozkracza sie i sami tworcy nie wiedza dlaczego - tego jeszcze nie grali, a to jeszcze nie jest jakis system seller - jak do teraz z 300tys osob kupilo drivecluba to bedzie dobrze, a za zakretem czeka jeszcze sporo plusowiczow, ktorzy sie rzuca pewnie na te demo z platyna

Opublikowano

DriveClub obecnie to żal.pl ale co do sprzedaży to sądzę, że jednak więcej go poszło. Nawet patrząc na listę PSN u mnie to w uj osób w to gra. Obstawiam 1 tydzien z 500 tys a to juz dobry wynik jak na nowe ip, na dodatek tak okrojone.

Z innego bieguna wg Vgchartz (wiadomo że h.ujnia, itp. ale nie znam innego takiego narzędzia) to w pierwszy tydzień w USA i UK (dwóch największych rynkach xboxa) poszło tylko trochę ponad 220 tys (170 w USA). Jest to tym bardziej dziwne, że marka dość znana, a gra prezentuje się za(pipi)aszczo z tonami miodu.

Opublikowano

Nie ma szans na 500 tys. :P DC zaczęło pojawiać się na amazonach dopiero tak na 2-3 tygodnie przed premierą nawet FH2 na X360 lepiej sobie radziło przez większość czasu.

Opublikowano

@balon

Co jest lepszym wynikiem niz sprzedaz pierwszego Horizon jezeli chodzi o premierowy tydzien. Do tego nie sa liczone wersje cyfrowe, a tego tez pewnie troche zeszlo bo gra starcza na dluuuugo.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Nie wiem, mi się wydaje, że z cyfrowymi wersjami (czyli ci co kupili bo w pluie nie dali;) ) to z pół bańki zrobią. Jednak w tej generacji na PS4 gry dobrze się sprzedają, a biorąc pod uwagę posuchę w tym gatunku na PS4 to tym bardziej.

Opublikowano

Nie wiem, mi się wydaje, że z cyfrowymi wersjami (czyli ci co kupili bo w pluie nie dali;) ) to z pół bańki zrobią. Jednak w tej generacji na PS4 gry dobrze się sprzedają, a biorąc pod uwagę posuchę w tym gatunku na PS4 to tym bardziej.

Biorąc to na logikę, to FH2 powinno zejść z milion mając na uwadze, że na największych rynkach górowała zamówieniami nad DC ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

DC pewnie sie sprzeda niezle, klapy maja juz doswiadczenie z takimi grami - patrz obrona niedorobionego BF4.

Opublikowano

W UK zeszło 50k? Na samym amazonie uk gra od ponad 100dni jest w top100 bestsellerów i to na wyższych pozycjach, skąd te dane?

Opublikowano

Nie wiem na vg w preorerach w USA, DC był chyba wyżej. Z tym że to dalej VG, no i biorąc to na logikę to gry na PS4 sprzedają się znacznie lepiej niż na Xone, co nie zmienia faktu, że DC leży i kwiczy, a w FH2 ludzie zagrywają się namiętnie śliniąc dywany.

Edit:@ Koper w poście z wynikami podałem źródło. 100 dni w top100 to nie jet jakieś wielkie osiągnięcie. Co innego jakby z 50 dni w top10 była.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Horizona 2 zeszło na pewno powyżej 0,5 klocka, czy Driveclubów tyle zeszło? Możliwe, w końcu PS4 jest 2x więcej, a grać nie ma w co.

Opublikowano

Nie wiem na vg w preorerach w USA, DC był chyba wyżej. Z tym że to dalej VG, no i biorąc to na logikę to gry na PS4 sprzedają się znacznie lepiej niż na Xone, co nie zmienia faktu, że DC leży i kwiczy, a w FH2 ludzie zagrywają się namiętnie śliniąc dywany.

Balon Ty serio z tum VGC? :P

FH2 miażdżyła DC w USA w preorderach, a na VGC pokazywali, że niby DC było w TOP10 najbardziej preorderowanych gier w USA, gdy na amazonach DC pojawiło się w TOP100 (i to gdzieś pod koniec stawki) dopiero przed samą premierą.

Także ten ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ale jak BloodBorne będzie kalką Soulsów, to zrobi nam się tasiemiec- taki sam jak Assasyn.Tyle.

Kończ waść,wstydu oszczędź.

Skocz z mostu.

Ja nie mam ochoty grać 3 raz w to samo....

to pewnie w forze, halo czy inne serie tez juz nie grasz

Te wyniki sprzedazy DC obejmuja wersje cyfrowe? Bo z moich znajomych kazdy zrobil upgrade wersji z plusa.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

No dla mnie ten VG jest w miarę spoko tak +/- 10-15 % jak porównuje potem oficjalne wyniki.

Co do Amazonu to też nie jest doa mnie wyznacznik, czy tylko tam gry się kupuje w USA czy GB aby stwierdzić na co jest więcej preorderów?

No bo skąd Don bierzesz te dane że Forza miażdżyła DC w preorderach w USA?

Opublikowano

Edit:@ Koper w poście z wynikami podałem źródło. 100 dni w top100 to nie jet jakieś wielkie osiągnięcie. Co innego jakby z 50 dni w top10 była.

FH2 była ponad 110 dni w TOP100, to prawie 2x więcej niż DC, który był ponad 60 dni.

Opublikowano

Panowie jako, że na razie bez multi nie ma co robić proponuje wyzwanie tak jak rzucił Hendrix :pirate:

Single Drift - Kanada - pierwsza trasa (Cayoosh Point) kto zrobi najlepszy drift, gogo!

ja póki co Aston Martin V12 Vantage S - 9169pkt

Ferrari 430 - 9656pkt

Plac za Plusa, ustawiaj challenge na forumku XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Juz trzy osoby przeszedly DC na 100% XDDD Dla porownania ja po 15h gry w FH2 mam 16.4% Overall Completion.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ograłem tylko Halo 4. 1000GS 

I prawie wbiłem calaka w Forzie 3- brakuję jeden acziw. 

Także.... nie trafiłeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.