Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dobrze, że Sony takie dobre. Dba o wszystkich. Wspiera potrzebujących w krajach trzeciego świata i leczy raka. Wszystko to by żyło się lepiej i 4theplayers.

możesz sobie głupie żarciki stroić, ale co jak co - o swoje znakomite studia wewnętrzne takie jak naughty gods, media molecule, santa monica czy guirella games sony dba niezmiennie od lat.

Najbardziej mi szkoda Rare, microsoft zniszczy kazdego.

no ku.rwa. banjo jako jakiś dziwny racer, killer instinct w modelu "f2p", conker dostał jedynie remake a teraz bezczelny plaskacz wymierzony w twarz oddanych fanów w postaci "zróbcie sobie sami" w project smark. patrzyłem na upadek tej firmy pod skrzydłami microsoftu ze łzami w oczach.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Jakie studia Sony zamyka? Tych od Socoma czy Wipeouta? Czyli w pierwszym przypadku crapa, a w drugim mesjasza za trudnego dla 90% graczy, który przynosi straty a nie zyski? Microsoft zaś uśmierca studia, które wydawało znane i popularne ip.

Opublikowano

pierwsze recki Bayo2...ehhh ze to nigdy nie wyjdzie na ps4/xone :( :(

GameSpot - 10

Edge - 10

Joystiq - 5/5

IGN - 9.5

Official Nintendo Magazine - 93%

Game Informer - 9

NintendoLife - 9

NintendoWorldReport - 9

Eurogamer - 9

Eurogamer Italy - 9

Gamekult - 9

Famitsu - 38/40

Polygon - 7.5

fajnie, sprzedaz pewnie na poziomie 50k

bo wychodzi na martwy juz system :confused: nic juz WiiU nie uratuje, nawet Zelda :confused: z genialnymi ocenami i slaba sprzedaza nastepny w kolejce bedzie X2

Kup PS4, narzekaj, że to porażka. Wychodzą killery na WiiU i płacz, że konsola jest martwa.

"LOGIC"

Opublikowano

nughty dog - ok, studio goty

media molecule - lbp im wyszlo ale juz kontynuacja nie liczac edytora juz nie, do tego tearaway ma bardzo zmarnowany potencjal

santa monica - niech wreszcie zrobi nowe ip

guirella - ja to bym zaprzegl ich tylko do pisania engine'ow graficznych bo tylko w tym sa na prawde dobrzy

Opublikowano

Jestem graczem, nie fan boyem. Szanuję obie marki, nikogo nie "gryzę" Na chwilę obecną Playstation ma dużo więcej do zaoferowania i nie chodzi tylko o piłkę. A przewrotnie xbox oferuję tylko forzę, to świetna gra ale za mało bym decydował się na kupno konsoli.

Słucham co ma playstation do zaoferowania? Nie działające serwery drivecluba czy konserwację psn?

1075535_SAM_4027.JPG

180px-Praystation1.jpg

4theprayers

módl się żeby serwery #dc odpaliły :teehee:

Ciągle ten sam argument. Mamy lepszego racera, dc to kupa. Ok, Forza lepsza, to już zostało wyjaśnione i przez większość przyjęte do wiadomości. Ale jeśli chodzi o gry to mówicie tylko o tych ścigałkach, może czas na nowe "bomby prawdy" Rzygać się już chce od wojenki forza vs dc. Miliardy gifów, liczb, drzew... Przecież jest masa innych gier. Co do nie działających serwerów, rzeczywiście jest to bolączka, ale to akurat można naprawić.

Co ma ps4 do zaoferowania? Nie uważam, że najważniejsza jest grafika, ale do cholery mamy kolejną generację i to właśnie moc konsoli i wygląd mutiplatform będzie wpływał na sprzedaż. Na początek wystarczy mi PES, LBP3, TLOU Remastered na maaasę godzin. Potem GTA 5, Wild i wiele innych. Naprawdę mi przykro z tego powodu, ale na xboxie interesuje mnie tylko forza, którą mogę ograć na 360stce.

Edytowane przez Cosmos

Opublikowano
santa monica - niech wreszcie zrobi nowe ip

przecież szykują rewolucyjny symulator chodzenia pt. everybody's gone to the rapture we współpracy z the chineese room - twórcami takich perełek jak dear esther czy amnesia: a machine for pigs.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

O The Order cos cicho, jestem ciekaw o ile premiere przesuna, dobrze ze tam multi nie ma.

Opublikowano

a sony wcale a wcale studiow swoich nie zamyka :D jak sie ciesze, ze dalej preznie gry tworzy np studio liverpool

beka z codemasters f1 2006 > f1 2013 i 2014 pewnie też

Opublikowano

MS usmiercilo Epic XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

@Cosmos

Jestem ciekawy o jakich grach widmo ciagle piszesz. Dzisiaj sie ze gadamy tylko o FH2 i DC ale to wlasnie ostatnio wyszlo. Na XO wyjdzie SO to bedziemy o tym gadac i grac, pozniej dojdzie MCC i Ori, Juz nie wspomne o D4 i Sparkach. A na PS4 co? Kolejne zapowiedzi i gify?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

a na PS4 co?

LBP 3 i nowy Guilty Gear.

Opublikowano

O The Order cos cicho, jestem ciekaw o ile premiere przesuna, dobrze ze tam multi nie ma.

Oby przesunęli, bo w lutym błękitna krew będzie zagrywać się w Bloodborne i lepszą wersje Wiedzmina 3.

Opublikowano

a na PS4 co?

LBP 3 i nowy Guilty Gear.

BOOM HEADSHOT

Opublikowano

the order mógłby wyjść tak mniej więcej między premierą wiedźmina 3 i batmana: arkham knight czyli powiedzmy w kwietniu.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Oby przesunęli, bo w lutym błękitna krew będzie zagrywać się w Bloodborne i lepszą wersje Wiedzmina 3.

To prawda, do tego sprawie sobie jeszcze Driveclub, bo pewnie bedzie juz dzialac.
Opublikowano

@Cosmos

Z jednej strony gadasz ze nowa generacja i grafika, a pozniej chces grac w Horizon 2 na 360, ktory przez to ze jest open world, wygalda gorzej niz czesc pierwsza.

Fuck_logic.gif

I co mnie obchodzi co wplywa na sprzedaz konsol? Czy nie masz swojego zdania i musisz isc za tlumem?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Guilty-Gear-Xrd-17.jpg?8cfc20

Gdybym był fanem bijatyk to już odliczałbym dni do premiery.

Opublikowano

A Red'zi przypadkiem już nie informowali, że nie będą wyróżniać żadnej konsolowej wersji i obie będą działać w tej samej rozdziałce?

Opublikowano

Guilty-Gear-Xrd-17.jpg?8cfc20

Gdybym był fanem bijatyk to już odliczałbym dni do premiery.

nie zapominajmy o tym:

274955-0018_thumb.jpg

Opublikowano

yeti nie będziemy mieć lepszej wersji wiedźmina bo xbox rak branży nas ogranicza.

Opublikowano

Ale to tylko moja opinia. Gry na ps4 podobają mi się bardziej. A kupowanie xona tylko dla jedną z gier uważam za lepszą od konkurenta to trochę nieracjonalne. Uwielbiam forzę, więc pocieszę się 3 i 4 częscią na 360 oraz horizon 1. Być może kiedyś zakupię h2.

Opublikowano

yeti nie będziemy mieć lepszej wersji wiedźmina bo xbox rak branży nas ogranicza.

Zapomniałem o inwalidzie z porażeniem mózgowym jakim jest xbon, wprawdzie jest jeszcze malutka nadzieja, że Redzi nie pójdą w ślady Ubi i xbonowi wybudują rampy aby mogli swoim wózkiem inwalidzkim jechać po zasiłek dla bezrobotnych, zamiast obcinać nogi baronom.

K800_RAMPE-2100%20%288%29.JPG

Dodatek do każdej limitki Wieśka na Xbonie?

Opublikowano

Dodatek do każdej limitki Wieśka na Xbonie?

mapka z kaszmiru i karty do gry, jedyna słuszna elitarna wersja limitowana.

Opublikowano

Mapka z kaszmiru na otarcie lez.

Opublikowano

nintendofagi wycierają łzy szaliczkiem z hyrule warriors, xboty mapką z kaszmiru.

Opublikowano

Rare, Bungie, Epic, Bizarre, Team Ninja, Lionhead, oni albo uciekli z tonącego okrętu albo umarli zarażeni rakiem od microsoftu. Kto następny?

Nie żeby sony nie zamykało studiów

Game Republic - Genji series, Folklore, Dark Mist, Toy Home

Incognito Entertainment - Twisted Metal series, Warhawk

Relentless Software Buzz! series

Bigbig Studios Pursuit Force series

Zipper Interactive SOCOM: U.S. Navy SEALs series, MAG, Unit 13

SCE Studio Liverpool Wipeout, F1

LightBox Interactive Starhawk

Eat Sleep Play Twisted Metal, Calling All Cars!

SuperBot Entertainment - PlayStation All-Stars Battle Royale

oraz zamknięte zostały takie studia jak free radical (twórcy Time Splitters) po genialnym exie na Ps3 - Haze oraz Factor 5 tworcy Lair.

Rumors were already spreading that Sony was about to shut down a handful of development studios, and now Sony Online Entertainment has made the news official. SOE’s Denver, Tucson, and Seattle studios were confirmed to be on the chopping block as SOE announced that it was restructuring to reduce costs and streamline its global workforce.

This likely comes as shocking news to the employees of the closed studios as 205 positions at the online-focused wing of Sony Computer Entertainment America were eliminated. The remaining staff will be transfered to SOE’s San Diego studio where work is being done on two new MMOs based on the PlanetSide and EverQuest properties.

I do tego tacy z was konserzy gejmingu a żal wam 50zł na Journey (widziałem ten płacz po forum, plus temat ze składkami) przez co thatgamecompany prawie zbankrutowało

co-founder Jenova Chen explained during a presentation at DICE 2013 . "A lot of people weren't paid," he said. "We also went bankrupt as a company"

PS. Black Tusk chciał robić zupełnie nowe IP, ale pazerny microsoft powiedział nie, macie robić kolejną część pudzianów, która każdy już rzyga.

No, ale ósma część God of War, piąty Killzone czy czwarty (a z wersją na vitę piąty) Uncharted to jaranko over 9000

Dobrze, że microsoft odrzucił współprace z Quantic Dream i twórcami Rime, pewnie skończyliby tak samo i na rynku byłyby same pifpafy.

Moim zdaniem dobrze, bo nie ukazałyby się takie paźdrzierze jak Beyond i Heavy Rain. Twórcy Rime stworzyli Deadlight, który jest niezłym crapem. No i swoją drogą yeti, możesz oszukiwać kolegów z forum, ale wchodząc na twój profil psn widać w co grasz

pVPVUP1.jpg

własnie widać jak nietuzinkowe perełki traktujesz włączone na sekundę żeby pochwalic w cw że takie gry są na konsoli sony a potem jechane w bf4, którego hejtowałeś, że dla upośledzonych dzieci jest :teehee:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.