Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No ale ja tam lubie dzieci.

czyli jednak moje podejrzenia po zamieceniu sprawy winnera z WKP nie były dalekie od prawdy.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ficuś jak zwykle niczym dziecko we mgle. No ale ja tam lubie dzieci. Nie będę nawet wymagał by wszedł w merytorykę. Ot takie tam rzucanie błotkiem bez pokrycia mnie nie rusza, a jak jeszcze paru prostych ludzi rozbawi, to w sumie nie mam nic przeciwko... :)

Mendrek ile części Halo skonczyłeś i ile przegrałeś w multi? Ale tak szczerze.

Opublikowano

Rano odpaliłem dc, zostawiłem w menu jak ktoś tou podpowiedział, zjadłem śniadanie, powiesiłem pranie, połączyło z serwerem, zaakceptowałem invite do klubu i musiałem spadać do roboty...

Zagrałem dzisiaj 2,5 wyścigu online. Pierwszy raz od premiery! Od Ziela i innych słyszałem, że na torach jest kultura i nikt nie robi głupich stłuczek itd. Pierwszy wyścig skończyłem ostatni bo ciągle ktoś mną obracał. Na zakrętach nikt nie zważa czy ścinając w kogoś przypieprzy. W drugim było lepiej i byłem już 7/10. Jechałem trochę ostrożniej bo wiedziałem już czego się spodziewać. Trzeciego nie skończyłem bo po pierwszym okrążeniu straciłem połączenie z serwerami.

nie no na początku to mnie jeszcze śmieszyło... 

...ale, że dalej taka padaka to beka over 9000 xDDD

Opublikowano

Bluberku, pytanie to jest bezpodstawne. Myślę że to co opisałem na blogu i fakty opisywane przeze mnie tutaj mòwią same za siebie, że mam sporą wiedzę o tej grze. A jeśli chcesz to podważyć, to zapraszam do polemniki z moimi argumentami ;)

Opublikowano

Bluberku, pytanie to jest bezpodstawne. Myślę że to co opisałem na blogu i fakty opisywane przeze mnie tutaj mòwią same za siebie, że mam sporą wiedzę o tej grze. A jeśli chcesz to podważyć, to zapraszam do polemniki z moimi argumentami ;)

Nie wchodzę na ppe.pl Po prostu mi odpowiedz na pytanie i tyle.

Opublikowano

komiksy czytałeś i powieści czy wikipedie?

Opublikowano

mam sporą wiedzę o tej grze

xDDDDD

Przecież ty nawet nie ogarniasz tytułów na swoja platformę, co za koleś. Tak w ogóle w tym twoim żałosnym tekście na PPE jeden koleś ładnie ci wytlumaczył co i jak, no ale ty masz sporą wiedzę xD Bez kitu, co za czubek ;]

Opublikowano

Widuje się czasem takich ludzi na ulicach. Nieogarnięty, wzrok skierowany w dół i mamrocze coś pod nosem. 

Opublikowano

Im blizej premiery MCC, tym wiecej " znowcow " i hejtu Halo

Opublikowano

2ds3fq.jpg

Opublikowano

Nie masz o tej serii pojęcia.

ale o to mi chodzi - Mendrek od zawsze i na zawsze ma najwiecej do napisania o exach na xboxa i o tym jakie gry na ta konsole sa tragiczne, teraz wysmarowal jakis artykul na milion znakow o serii w ktora nie gral i nie ma pojecia o co w niej chodzi - no ale wiadomo krasnale i to krasnale od microsoft to trzeba atakowac, oczywiscie jakby teraz ps4 dostalo jakiegos exa z duza srednia to tez zaczal by go bronic i gadac jaki on super - kij z tym, ze ps4 kupi pewnie za 3lata, a w gierke zagralby przy okazji jakby za 5 dalszych lat wyladowala w plusie

czemu on merytorycznego artykulu nie napisze o bijatych czy gierkach z plusa - zna sie, ogrywa, na pewno bylaby to ciekawsza lektura oparta na wlasnym doswiadczeniu niz suchary na podstawie filmikow z youtube

to mi przypomina te laski dziennikarki z tvn24 co to nawet nie wiedza co to spalony ale jest akurat jakas impreza sportowa czy inny mecz i prowadza kilkugodzinne programy na zywo z innymi ekspertami

Opublikowano

mam sporą wiedzę o tej grze.

Wiedza oparta o tym, co wyczytałeś z internetu.

Dyskusja jak z blacharzem w gimnazjum.

Opublikowano

Ma wiedzę. Przeszedł kampanię na easy i ukończył 2 mecze na social slayerze. Czego więcej potrzeba? Jak coś to doczyta się z neogafa.

Opublikowano

No, ale u kulegi pewnie ogral dwa etapy Halo CE i hejt jest bo go kransale ubiły.

Opublikowano

Zagrał w jedynkę na PC z Geforcem 4 64mb na pokładzie.

W porównaniu do tego też wolałbym gierki z plusa.

Jest wiarygodny.

3770540-9806396372-34718.gif

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Niestety - muszę Cię rozczarować. Piszesz o Master Chiefie, że jest odwzorowaniem amerykańskiego bohatera. Symbolem i generalnie jak czytałem ten żałosny artykuł (wystarczy przeczytać komentarze pod tekstem) twierdzisz, że owa postać nie ma osobowości. Ty nawet nie miałeś kontaktu z uniwersum Halo - poza oczywiście YT. Wiesz, kim tak naprawdę jest Szef? To archetypiczna postać w swojej klasie, bohater z którym bez problemu identyfikuje się każdy gracz i postać, która jednocześnie swoim zachowaniem i sposobem w jaki została zaprojektowana i przedstawiona w taki sposób aby w mgnieniu oka uzyskać status legendarnej. Czaisz bazę czy znowu będziesz udawał, że to Power Ranger i pif paf do krasnali jak reszta pół-debili, którzy widzą w Halo tylko i wyłącznie kolorowe przestrzenie i wspomniane małe Covenanty.

Powiedz mi szczerze - czy Ciebie tak boli, że ludziom z Bungie udało się wykreować jedną z ikon gamingu bez zapatrywania się w szczegóły, po prostu kosmiczna zbroja, nieodłączny hełm i ciągłe poczucie pełnienia wielkiej misji? Gdybyś taki smart za jakiego się uważasz to słusznie przyznałbyś, że największe ikony świata gier są właśnie takim typem bohaterów. Pozwoliłem sobie przytoczyć jeden z fragmentów Twojego super-tekstu:

Poza tym, czy to że postać ma twarz, charakter i historię, oznacza że już gorzej radzimy sobie z utożsamianiem, albo że wcale tego nie robimy? IMO bzdura, gramy w gry po to by się w te postacie wcielać, by się nimi poczuć. 

Uwierz mi, że nie tylko Ty. Użyłeś mega-tanich sloganów co z góry wskazuje, że z gierkami pokroju Mario, Halo czy Zelda nigdy nie miałeś styczności. Wyjaśnię Ci jedną rzecz: wiesz dlaczego taki Drake czy Kratos nigdy nie staną w jednym szeregu z Marianem i Szefem? Dlaczego to oni są ikonami branży gier? Skoro sądzisz, że Drake i Kratos są tacy uber-charakterystyczni (niczego nie umując tym bohaterom, piszę to w innym kontekście) to czemu to Mario albo Master Chief zawsze się pojawiają na okłdkach książek o grach albo na serwisach? Zastanowiłeś się kiedyś czemu premiery Halo są takie pompatyczne, że gra jest na ustach wszystkich, że za parę lat napiszą o tym kronikarze branży?

Jak widać nie. Zrozum jedną rzecz:. Master Chief  nie potrzebuje złożonej osobowości do tego aby być ikoniczną postacią. Ma odzwierciedlać cechy typowego bohatera gier wideo. Kiedy się na niego patrzy, nie wieje żadną tandetą, nie powiesz, że to byle postać z jakieś strzelanki. Jest to o tyle fenomen, że on sam nie ma jakiegoś super-designu a jednak zna go każdy z nas. W identycznym kontekście w takim razie powinienem teraz zarzucić to samo Crashowi - i co na to odpowiesz? Nie powinno się w taki sposób kwestionować legend. Dlatego ci bohaterowie są legendarni - bo identyfikuje się z nimi automatycznie każdy gracz - dotarło? To my nadajemy im osobowość. Dzięki temu takie postacie mogą być eksploatowane ponad swoją miarę. Idealnym przykładem jest tutaj Marian. Aha i jeszcze jedno:

W Halo mi tego brakuje, bo Master Chief najzwyklej w świecie nie przestaje Master Chiefem być. W dawnych wywiadach i tekstach designerów postaci, można przeczytać że chodziło o utożsamianie postaci MC-a z graczem. To gracz miał być wręcz owym MC-em. Ale przecież MC nie był graczem.

Teraz widzisz czemu takie teksty nigdy nie przejdą. Widać, że jesteś osobą, która całe życie jest zapatrzona tylko w jedną markę. Idealny przykład below:

Bo pod tymi względami niczym nie różnił się od Kratosa, Drake'a, czy Samus Aran.

Oczywiście celowo podałeś Samus, żeby Ci nie zarzucano tego co ja teraz piszę. Nie wymieniaj proszę postaci, o której nie masz bladego pojęcia i którą nie było Ci dane sterować. 

W moich oczach chciałeś tym tekstem błysnąć - wyszło jak zawsze - dlatego mam dla Ciebie złotą radę - mniej teorii a więcej praktyki. Wtedy inaczej zaczniesz patrzeć na niektóre aspekty. Na koniec pozdro w imieniu zainteresowanego:

halo_2.jpg

Opublikowano

Widać, że wspòłpraca z MS wypala. Gdy juź developerzy są dostatecznie wyruchani i wymiętoleni przez korpopazerniakòw z Redmont, ci pozwalają im odejść. Tylko, że to już są wraki. A wtedy MS kupuje/zakłada nowe studio pełne świeźych, niewinnych, zdolnych twòrcòw, ktòrzy skończą klepiąc tasiemce, z żelazna kulką w ustach, i łańcuchem u nogi. Wspierając MS, wspieracie takie praktyki i niszczycie genialne studia. Brawo...

Cos jak polyphony? GT wypaliło sie juz dawno, a oni jak na łańcuchu dalej dają symulator kartona.

Polyphony skonczylo sie na omega boost. Szkoda. 

Opublikowano

Halo od Bungie to sam miód i tyle,  czwóreczka zraziła mnie okropnie, w sumie ODST też (Reach było wporzo). Master Chief jest ikoną gamingu i basta.
Btw, wygląd Szefa zawsze kojarzył mi się z okładkami "Wiecznej Wojny" Haldemana, imo inspirowali się pancerzami z książki :D

Edit:
No i byłem wkurzony bo Halo miało wyjść na Ps2 , koniec końców musiałem kupić X'a, Bill why ?! :(

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Zrozum jedną rzecz:. Master Chief  nie potrzebuje złożonej osobowości do tego aby być ikoniczną postacią. Ma odzwierciedlać cechy typowego bohatera gier wideo.

a ma głos janusza boberka? nie ma. to go ostatecznie przekreśla.

Opublikowano

Od zawsze będzie mi się kojarzyła z działem f.a.q w N+, gdzie rozdawali Omega Boost za "Frajerów" :D (kwiatki z czasopism itp. dotyczące gier, tak gwoli wyjaśnienia)

Opublikowano

Do tej pory mam gdzieś Omega Boost, które właśnie wygrałem w Omega Boost za "Frajerów" :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tym czasem w swiecie #sonyslave

Ludzie jaki tu burdel się zrobił. Zaprosiłem i zgłosiłem na pierwszy post listę z SiuSiu i MichAelis a Hendrix i tak wysłał im invite'y. Nie mam czasu siedzieć 24/7 i pilnować, aż mnie połączy z serwerami na 5 minut, tym bardziej, że póki co i tak nic to nie da. Bo invite wysyłałem kilkukrotnie.

Pisałem wiadomość na psn (SiuSiu) a kolo i tak to olewa. Byle tylko szybko zapisać się do jakiegoś klubu.

Skoro słowo pisane do niektórych nie dociera, to proszę Fanka o wykasowanie mojego klubu. Zgłoszę się jak już będzie kilku członków i online będzie działał w 100%. Póki co to jakaś farsa umawiać się z ludźmi.

#community #siusiumnieolal #Fanektorescue

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Byl w 3 sezonie Testera, ktos mu sie wlamal na konto, dostal perm bana, Sony powiedzialo "sam jestes odpowiedzialny za swoje konto, fuck you" i wszystkie gry stracil (bo wiekszosc mial digital), gry na Vite, PS3 i PS4 XD

Digital kurtyzano.

Edytowane przez Bansai

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.