Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Na zmywaky u Mahomeda rzadko takie rzeczy sie slyszy :/

Edytowane przez hav3n

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Widzieliście skasowane Star Warsy na Wii?

:( :( :(

Opublikowano

Hendrix: Nie dam sobie ręki uciąć, ale Xone chyba (analogicznie do PS4) ma lepszą sprzedaż niż X360 w analogicznym okresie od premiery.

Do tego cały czas otwierają się nowe rynki jak chociażby Chiny.

Do Chin jestem sceptyczny, tam rządzą kafejki internetowe i MOBA.

Raczej nie zrekompensują Japonii.

Co do sprzedaży, jeszcze jest wyższa, ale  tendencja jest spadkowa, po prostu kiedy poprzednia generacja zaczęła przyśpieszać, to ta sprzedaję się równo, ale bez rewelacji.  Wtedy inaczej wyglądały premiery konsol jednak, więc bardzo dobra sprzedaż tej generacji podczas premiery, trochę przyćmiewa problem, jakim jest kurczący się rynek.

Najgorzej mają wydawcy gier (o LoL bronie EA prawie  :sick: ),  dolar ma mniejszą wartość, gry są droższe w produkcji , a słupki muszą się zgadzać.

Mamy co raz mniej ekip robiących gry, japońscy wydawcy w totalnym odwrocie, otwierają się na rynek mobilny. Twórcy AA zniknęli prawie z rynku

konsol. Tak krytykowani przez niektórych Indie Devsi, przynajmniej łatają dziurę po tym.

@DonSterydo

No.   R.I.P  Rogue Squadron :(

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

kogoś jeszcze interesują gry z tego uniwersum?

Opublikowano

kogoś jeszcze interesują gry z tego uniwersum?

Pewnie wszystkich tych, którzy czekają aż w końcu wyjdzie jakaś dobra. A tu okazuje się, że taka została skasowana.

Opublikowano

Platformówkim na PS3 to 4 części Ratcheta (tak, tak strzelanina, wiemy to, szczególnie dla tych co nigdy nie grali w te gry), LBP1, LBP2, Puppeteer, Sly 4 jeżeli chodzi o pudełka. To co pudełkowego z tego gatunku wyszło na x360, którego też dość mocno męczyłem ale jakoš nie przypominam sobie?

Skoro tak stawiasz sprawę, to: banjo, 2 części naruto, kameo wyszły w pudełkach i tak jak powinno pisałem dużo więcej wyszło w dystrybucji cyfrowej.
Opublikowano

Ja żyję nadzieją, że SW BF będzie dobre, ale potem przypominam sobie, że robi je EA i nadzieja pryska. :(

Opublikowano

A dlaczego akurat takie daty przyjmujesz? 

Bo mija 5 lat od kiedy jrpg zdechło oraz 9 od kiedy MS wydał platformer wart uwagi (na pierwszego x-boxa w dodatku), bo od 2010 firma miała swoich użytkowników za intelektualnych prostaków, co zresztą odzwierciedlała sprzedaż ich jrpg?

Bo przed 2009 Sony zupełnie olewało gatunek na którym budowało swoją markę, za to M$ wydał kilka niezłych produkcji (w tym jedną świetną) tego typu? 

No faktycznie, olewało jak diabli. xDDDDD

valkyria-chronicles-20080630033905351_64

ratchet_and_clank_future_tools_of_destru

wipeout-hd-fury-playstation-3-ps3-032.jp

siren-blood-curse-its-the-townsfolk-see-

5.jpg

Persona4-1.jpg

imagen-de-Metal-Gear-Online-3598.jpg

Tekken_5_dark_resurrection_13.jpg

Ja tu naliczyłem co najmniej 2x tyle gier na których Sony zbudowalo swoją potęgę niż było dostępnych wówczas na x-boxie 

Po tym czasie X doczekał się świetnego wieśka, a plejka co takiego ciekawego w słowiańskich klimatach dostała? 

Cała jedna gra AAA skonwertowana z pc bez uzwględnienia poprzedniczki? Bogactwo.

Platformówki na PS3, to temat rzeka... Podobno LBP, to dobry platformer, którego na Nintendo nikt by nie zauważył, a zwolenników LBP próżno szukać wśród osób ceniących dobre gierki z tego gatunku. Najwięcej entuzjastów znajdziemy tam, gdzie Journey jest platformerem. To tyle jeżeli chodzi o duże produkcje tego typu na ps3. 

Prawilnie przypominam LBP - GOTY 2008 i 10/10 od prestiżowego Edge, oraz 9/10 od zagranicznego Eurogamer (ci od 6 dla Driveclub). No ale ok, nie każdego kupiła ta mechanika skoku. Jeśli nie to, to może odsłony Ratchet & Clank z lat 07, 09, 13. Jeśli lepsza mechanika skoku nie pokrywała zawiedzeniem ilością strzelaniny, to może klasyczny platformer 3D; Sly Cooper 4 i Pupeteer? No ale ok, w tym wypasku MS > Sony, bo nie wydał ani jednego.

Odpowiednik Demona na X? Dark niech będzie? No fakt, "jedynka" nie wyszła na Xa. Dla sporej ilości osób Anal Wake jest odpowiednikiem TLOU(dla mnie nie, bo TLOU lepsze, ale obie są równie "nietuzinkowe"). 

Dark który wg analizy DF nie dość ze obecny na ps3 to jeszcze lepiej działający, oraz AW który sam uważasz za balasa, no ale klimat ma podobny,więc uznałeś go za zamiennik TLOU? <ok> 
Opublikowano

Ciekawe czy doczekam się kiedyś gry w uniwersum SW na poziomie dowolnego Jedi Knighta :(

Opublikowano

Platformówkim na PS3 to 4 części Ratcheta (tak, tak strzelanina, wiemy to, szczególnie dla tych co nigdy nie grali w te gry), LBP1, LBP2, Puppeteer, Sly 4 jeżeli chodzi o pudełka. To co pudełkowego z tego gatunku wyszło na x360, którego też dość mocno męczyłem ale jakoš nie przypominam sobie?

Skoro tak stawiasz sprawę, to: banjo, 2 części naruto, kameo wyszły w pudełkach i tak jak powinno pisałem dużo więcej wyszło w dystrybucji cyfrowej.

Na to kulawe Banjo to niech lepiej spadnie kurtyna zapomnienia.

Opublikowano

Na to kulawe Banjo to niech lepiej spadnie kurtyna zapomnienia.

To samo można powiedzieć o Pupeteerze skoro już wrzucamy do wora te smieszne platformówki z obu konsol. Dla prawdziwych platformerów to tylko Wii potem Raymany oba, Sly, Ratchety i reszta indie/arcade z XBL jak Super Meat Boy, Limbo, Mr Splosion Man, Fez, Braid, Cave Story, Gucamelee, Banjo-Kazooie / Banjo-Tooie

Opublikowano

Soban- ja to samo mogę napisać od praktycznie każdym platformerze na ps3. Z wyjątkiem pierwszego ratcheta, który jest w moim serduszku, reszta to średniaki, których nawet mi się kończyć nie chciało.

Nobody- pisałem przecież o jRPGach, a ty wrzucasz screeny z wyścigów...

Co do wieska, to przeczytaj na co to była odpowiedź.

Na temat platformówek z ps3 się wypowiadałem. Ograłem wszystkie z wymienionych, tak jak odpowiedniki na xa i nie wiem czym takie LBP, pupeteer czy sly mają robić na mnie wrażenie. Zwłaszcza, że dyskutujemy tylko o wersjach pudełkowych, a te dwie ostatnie to produkty, które powinny wylądować w dystrybucji cyfrowej.

No ale jakich odpowiedników oczekujesz? Chodzi o poziom, gatunek czy co?

Opublikowano

Nobody- pisałem przecież o jRPGach, a ty wrzucasz screeny z wyścigów...

A to już taka będzie dyskusja z Nobodym jak wrzucisz tytuły, które ukazały się na PC to zaraz będzie, ale to przecież pecetowa gra, ale to indie, a to z cyfrowej dystrybucji gra na 3h lecz nieprzeszkadza to nobodiemu wrzucać w każdą dyskusję wipeouta hd czy tekkena z psp albo persony, która jest też na vicie. No ciężki typ do dyskusji i tyle.

Dark który wg analizy DF nie dość ze obecny na ps3 to jeszcze lepiej działający, oraz AW który sam uważasz za balasa, no ale klimat ma podobny,więc uznałeś go za zamiennik TLOU? <ok>

I ty znów z tymi kłamstewkami.

360_003.bmp.jpg

PS3_003.bmp.jpg

wersja ps3 bardziej zblurowana i większe zęby widać

chodzą bardzo podobnie, czasem na ps3 spadnie mocniej a czasem na 360 a na df piszą

Interestingly, destroying multiple crates or urns - a physics-based task which should favour the PS3's more powerful CPU - incurs frame-rate drops down to 25FPS, while, the 360 version typically gets away unscathed. During the boss fight demonstrated in the video below, however, destruction physics on the asylum columns have a dramatic impact on both consoles, with the PS3 version even nose-diving down to10FPS for a spell. On the flip-side, Microsoft's console appears to have its own specific issue with the volumetric fog used in the doorway barriers, which is unusual given that this should be handled by its more proficient GPU.

no rzeczywiście lepiej chodzi jak spada do 10 fps :teehee:

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

ups nie połaczyło

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

@pajgi

Wybacz. Sony budowało swoją potęgę w takim samym stopniu na arcade racerach, jrpg, jak i platformerach. Plus błędnie przeczytałem gatunki. Przed 2009 ukazały się wspomniany R&C ToD oraz LBP. Nie każdemu przypadła mechanika skoku tej drugiej pozycji nie każdy lubi styl R&C, nawet pomimo wysokich not i opinii graczy o jego odsłonach z 2007, 2009 i 2013. MS nie wydał zaś żadnego dużego projektu tego typu. Na obu sprzętach ukazało się za to kilka dobrych typowo konsolowych gier jak DoA4, PGR3&4 (grałem we wszystkie 3 jak coś) i stad ów zestawienie. To był naprawdę przyjazny konsolowym korzeniom sprzęt przez pierwsze 2.5 roku swojego życia, ale od ostatnich 5 lat to prawidłowy kandydat do raka branży. Miło że w 2015 w końcu ogarną dupy (Scalebound, Phantom Dust, Ori vs Bloodborne, Persona 5, Rime, reboot Ratcheta z 2002).

Opublikowano

Remake remastera z ps3 i port z ps3, serio oplaca sie kupowac ps4 jak sie trzyma wszystkie konsole.

Opublikowano

Nobody Ty sam jesteś jak rak branży :P

MS cały czas wypuszczał na X360 (i dalej wypuszcza) świetne gry, a jak ktoś jest ograniczony co do gatunków i form dystrybucji, to już jego problem jak udaje, że gier nie było. 

Niektóre szpile, które MS w cyfrowej dystrybucji puszczał za śmieszne pieniądze brałbym w ciemno ponad hordę super duper pudełkowych gier Sony.

I jeszcze ta tendencja Sony do puszczania w pudełkach po 150-200 zł gier, które powinny być sprzedawane cyfrowo za max 60 zł.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@bluber

oj blubi, ty wiesz w ogóle ile contentu zawiera cyfrowa wersja Wipeout HD z 08 i w jakiej była cenie? Ile nowego contentu zawiera w końcu jego wersja pudełkowa, która wyszła w 2009? No i co za diss z tym tekkenem z psp? XDD czy zagrasz w niego równie wygodnie i bezproblemowo 1v1 z ziomkiem obok in 1080/60?

Z tymi klamstewkami też sobie daruj, no chyba że serio uważasz że mając ogólnodostępne medium mogę tu chcieć kogoś celowo oklamać. Doczytałem dokładnie analizę DS wg DF i tak jak mówiłeś obie wersje działają podobnie oraz dopełniają się innymi plusami i minusami. Mea Culpa. Czy zmienia to coś dla meritum, gdzie w akcie desperacji przywoływane są multiplatformy z braku kontr exów?

Ps Dowiedziales się w końcu że NG2 wbrew twoim zapewnieniom od dawna nie był już exem, choć tu też zarzucales mi kłamstwo?

@DonSterydo

w życiu nie kupiłem zadnego Assasins, COD, BF, zakup ps4 odłożony do 2015 z myślą o Bloodborne, gry kupuje zawsze nowe i większość trzymam w kolekcji. Rok 2016 uzupełnię o wii u z myślą o Zeldach i Xenoblade. Także nie. :(

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Czy tylko ja mam wrażenie, że nobody to alter Mendrka ?

Opublikowano

Ps Dowiedziales się w końcu że NG2 wbrew twoim zapewnieniom od dawna nie był już exem, choć tu też zarzucales mi kłamstwo?

Pokaż mi gdzie tak napisałem :hi: zresztą Yap ci napisał, że tylko wersja z xboxa się liczy.

Opublikowano

Ja już nawet nie pamiętam w której edycji cw o tym dyskutowaliśmy.

Cwaniaku. >.<

Opublikowano

Gadajcie sobie co tam chcecie ale to PS3 ma dziś najwięcej różnorodnych exów. 

Opublikowano

xbox360

There are currently 1,125 games (multiplatform: 925; exclusive: 187; console exclusive: 72)

ps3

There are currently 796 games (multi-platform: 636; exclusive: 150; console exclusive: 10)

Opublikowano

10 lat po premierze. Well done Sony, zakup PS4 w 2023 wydaje sie uzasadniony

Opublikowano

xbox360

There are currently 1,125 games (multiplatform: 925; exclusive: 187; console exclusive: 72)

ps3

There are currently 796 games (multi-platform: 636; exclusive: 150; console exclusive: 10)

A gdzie kategoria "różnorodne eksy"?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.