Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

what-boom.gif

Piękna słowa PING.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Każdy się czymś kieruje, moi znajomi mają ps4 olewając kość, do tego gry od Sony bardziej mi podchodzą, pad lepiej mi lezy, wiec wybór był oczywisty.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Każdy się czymś kieruje, moi znajomi mają ps4 olewając kość, do tego gry od Sony bardziej mi podchodzą, pad lepiej mi lezy, wiec wybór był oczywisty.

Ale co to się stało, że obecnie najcięższym argumentem wytaczanym w konsolowej wojnie jest rozdziałka i to, która konsola gorzej sobie radzi z dropami klatek? (odchyły rzędu 2 klatek na niekorzyść kloca).

Dwie generacje wstecz ludzie lali na Xboksa i kochali PS2, pomimo że sprzęt był dużo słabszy niż microsoftowy kombajn, ba, to już nawet nie była kwestia tego, że w grze jest kilka pikseli mniej, tylko niektóre tytuły różniły się diametralnie - w Splinter Cellu twórcy musieli przemodelować niektóre poziomy, bo z maszynki Sony nie dało rady wycisnąć tyle ile z klocka. Wtedy to były brutalne bomby prawdy, a jakoś nikt się nimi nie przejmował tylko napierdalał w DMC, Gran Turismo, Final Fantasy i setkę innych prawdziwie konsolowych masakratorów, których na próżno było szukać na PC.

Obecnie rynek konsolowy (pomijam tu Nintendo, bo oni zawsze idą pod prąd i BARDZO dobrze) przypomina mi bitewki AMD vs. Intel, NVidia vs ATI. Konsole się zpecetowały, lineup koniec końców i tak w 95% jest identyczny, a banda typów, którzy może 10 lat temu byli prawdziwymi graczami dała się wpędzić w ten śmieszny wyścig szczurów i liczy klatki. Siedzą na eurogamerze, czekają na analizy digital foundry, byle się dopieprzyć do 1fps mniej, byle racjonalizować sobie zakup zabawki za 1500zł. Ja tam wolę grać i gram, na lepszej - dla mnie - platformie. A PS4 niech sobie czeka, aż wyjdzie coś wartego uwagi. Jedyna gra na jaką czekam to Ryu ga Gotoku Zero, które równie dobrze mógłbym ograć na PS3, bo grafę to mam na PC, na konsoli chcę mieć fun.

Opublikowano

Dwie generacje wstecz ludzie lali na Xboksa i kochali PS2, pomimo że sprzęt był dużo słabszy niż microsoftowy kombajn, ba, to już nawet nie była kwestia tego, że w grze jest kilka pikseli mniej, tylko niektóre tytuły różniły się diametralnie - w Splinter Cellu twórcy musieli przemodelować niektóre poziomy, bo z maszynki Sony nie dało rady wycisnąć tyle ile z klocka. Wtedy to były brutalne bomby prawdy, a jakoś nikt się nimi nie przejmował tylko napierdalał w DMC, Gran Turismo, Final Fantasy i setkę innych prawdziwie konsolowych masakratorów, których na próżno było szukać na PC.

niestety wyszła VII generacja i boty przekoanały nas że resolution/framerate ma znaczenie. I co teras robimy? kłócimy o spadki 2-3 klatek do przodu lub do tyłu ;/ czy MS naprawdę musiał wydać gorszy bubel, by ci sami ludzie zmienili swoją opinię o 180 stopni? :(

Opublikowano

Ping ładne bomby prawdy, tylko nadal nie jaraja mnie te xboxowe exy. Ps4 warte kupna bedzie dopiero dla Bloodborne.

Opublikowano

Ping ładne bomby prawdy, tylko nadal nie jaraja mnie te xboxowe exy. Ps4 warte kupna bedzie dopiero dla Bloodborne.

Za to D4 to mega prawilny, koszerny tytuł. Szkoda tylko, że na kontynuację sezonu marne szanse (a gra kończy się bezczelnym cliffhangerem) - niestety tytuł sprzedał się jak gó.wno...

Tak japońskiej gry (w tym dobrym sensie, choć momentami archaizmy mogą zrazić) dawno nie było. Cała nadzieja w tym, że Microsoft będzie ciągnął temat dalej i wyłoży siano na kolejne epizody (bo ich stać), w przeciwnym wypadku kiepsko to widzę. Szkoda mi Swery'ego - świetny dev, przypomina o co chodzi w japońskiej szkole.

Opublikowano

Tu się zgodzę, że gry i fun związany z nimi jest najważniejszy. Dlatego zawsze wyżej stawiałem PS3 nad Xboxa 360. Dlatego też stawiam na PS4. Xbox One coś mi majaczy, ale grami nie zachęca. Na pewno zakupię Wii U, bo jest ogrom gier genialnych na ten system.

Opublikowano

Za to D4 to mega prawilny, koszerny tytuł. Szkoda tylko, że na kontynuację sezonu marne szanse (a gra kończy się bezczelnym cliffhangerem) - niestety tytuł sprzedał się jak gó.wno...

Tak japońskiej gry (w tym dobrym sensie, choć momentami archaizmy mogą zrazić) dawno nie było. Cała nadzieja w tym, że Microsoft będzie ciągnął temat dalej i wyłoży siano na kolejne epizody (bo ich stać), w przeciwnym wypadku kiepsko to widzę. Szkoda mi Swery'ego - świetny dev, przypomina o co chodzi w japońskiej szkole.

O kontynuację raczej możesz być spokojny.

Opublikowano

Nie bedzie zbyt wielu takich gier, chyba ze multiplatformy. Reszta bedzie powstawac na jedyne sluszne w japonii ps4 a my moze laskawie dostaniemy tlumaczenie.

Opublikowano

Ale co to się stało, że obecnie najcięższym argumentem wytaczanym w konsolowej wojnie jest rozdziałka i to, która konsola gorzej sobie radzi z dropami klatek? (odchyły rzędu 2 klatek na niekorzyść kloca).

Ludzie kochali PS2 bo po prostu miażdżyło inne konsole grami. Różnica jest taka, że z exów to na obie konsole nie ma nic miażdżącego, na jednej konsoli jakiś jeden ex więcej i to by było na tyle, reszta to zwykłe pieprzenie i ten sam gif od daddiego.

Opublikowano

Bz7JGZ1CMAAOF5R.jpg

Bluber ida po Ciebie, musisz kupic Xbona.

Opublikowano

Tu się zgodzę, że gry i fun związany z nimi jest najważniejszy. Dlatego zawsze wyżej stawiałem PS3 nad Xboxa 360. Dlatego też stawiam na PS4. Xbox One coś mi majaczy, ale grami nie zachęca. Na pewno zakupię Wii U, bo jest ogrom gier genialnych na ten system.

Za pewność zakupu Wii U masz plusa.

Fakt, masa gier jest infantylna i z boku sprawia wrażenie kupy gó.wna, ale jak już się wgryziesz to nie pożałujesz - to jedyna rozsądna opcja dla kogoś, kto nie ma wszystkich konsol, a chce druga maszynkę z masą exów.

@Don

Oby tak było. Niby z Deadly Premonition jakoś się udało, a pozornie był to większy balas od D4 (jedna z moich ulubionych gier na past geny). Oby tylko MS nie spuścił projektu w kiblu, nie raz im się zdarzało psuć pięknie zapowiadające się rzeczy (RARE).

Edytowane przez ping

Opublikowano

Teraz są bardziej elastyczni jeśli chodzi o modele dystrybucji mniej mainstreamowych IP - dobrym przykładem jest KI, które stworzone w sposób tradycyjny byłoby pewnie kompletną klapą finansową, a obecnie zarabia na siebie.

Obstawiam, że w pewnym momencie albo grę wrzucą do GwG i w ten sposób de facto dofinansują Swery albo zwiększą sprzedaż oferując na stałe prolog za free z dopłatą za resztę.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Sorry panowie ale wizja ogrywania MGS5 w 720p w 2016 (?)  w przypadku XO to jednak z lekka (pipi)nia :( PS4 do mulltiplatform i exów , XO tylko do exów :)

Opublikowano

Sorry panowie ale wizja ogrywania MGS5 w 720p w 2016 (?)  w przypadku XO to jednak z lekka (pipi)nia :( PS4 do mulltiplatform i exów , XO tylko do exów :)

To nie lepiej iść na całość, osrać wersje konsolowe będące odpowiednikiem czegoś pomiędzy pecetowym med-high, wstawić sobie piecyk za telewizor i zagrać w piątkę w detalach ULTRA? :)

Opublikowano

W 2016 multiplatformy beda takie same.

Opublikowano

Taaa, tak sobie mów. Jest źle, ale będzie lepiej, pewnie, będze kiedyś jak na ps4, jasne.

Opublikowano

Gry Nintendo w moim sercu wpisały się na stałe. Takie Metroidy kocham bezgranicznie i jeśli Nine zapowie nową część to oszaleję. Ogromną ochotę mam powrócić do Zeldy WW na WiiU, a najnowsza część to must have na premierę. Przygody Mario też mnie rozwalają. Wyliczanka w sumie bez końca. W exach, w ich ilości i jakości wygrywa u mnie Nintendo. Sony tuż za, ale tutaj zaś jest większe zróżnicowanie i gry bardziej dojrzałe, oraz merytorycznie lepiej opracowane. Ale u Nintendo znowu nastawienie na czystą zabawę. Mam dylemat z tymi firmami i już zawsze będę brał obie konsole. Niemniej Nintendo to moja ulubiona firma.

Opublikowano

Ale to nie jest niczyja wina, że Konami to ułomny developer.

Opublikowano

Od Nintendo na chwilę obecną życzyłbym sobie kompilacji wszystkich Metroidów (oprócz trylogii Prime i Other M, bo wyszły na Wii, więc nie ma parcia) w ładnym pudełku. Wersje z NESa/SNESa/GB/GBA ewentualnie w dwóch wariantach - oryginalna i remaster. Do tego DVD z materiałami o serii.

MIaoLPG.jpg

Z Super Mario Collection dali radę, tu też bym się nie obraził.

Opublikowano

Naprawdę w to wierzysz?

Opublikowano

Naprawdę w to wierzysz?

Ja wierzę.

Zartowalem. Mam to w (pipi)e.

Opublikowano

Ale to nie jest niczyja wina, że Konami to ułomny developer.

To xbox jest ułomny a nie konami. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Ty Koper wracaj do oglądania sprzedaży z Amazona. Oczywiście tylko tego z UK xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.