Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

nie no nowe marki pewnie od sony beda ale maja one minimalizowac ryzyko porazki i fiaska wiec sila rzeczy to oznacza ze maja reprezentowac najpopularniejsze gatunki i byc wyj.ebane graficznie zeby sie zwracala i pozwalaly zarabiac sony

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Sony nie stać na ryzyko, wystarczy przypomnieć, że pod rządami cudownego Kaza zaliczyli kolejne 3 lata na stratach i nic nie wskazuje na to by miało to się zmienić.

Opublikowano

urochomilem zrodla i dowiedzialem sie co nieco o sytuacji vity jak i samego sony:

co do ps4 to dowiedzialem sie tylko tego, ze zgodnie z nowa polityka, zeby minimalizowac ryzyko i straty i maksymalizowac zyski - exy od devow wewnetrzych to bedzie koniec eksperymentow i nie pewnych i ryzykownych gier - klepiemy to co sie sprzedaje, to co jest popularne w gatunkach i gameplayu i sposobie rozgrywki jaki jest sprzedaje i daje najwieksza szanse ze ludzie to kupia

No faktycznie ma to bardzo potwierdzenie w 1 roku życia PS4. Nowe wydane IP w postaci Knacka (jaki by nie był jest nowym pudełkowym ip), Drive Club, Order 1886, Bloodborne, nowe ip od GG. No jak byk same stare i sprawdzone marki...

Ficuś skąd masz takie przecieki? :)

Edytowane przez balon

Opublikowano

knack - platformowka robiona pod bundle dla japoncow

order - korytarzyk w najpopularniejszym rodzajem gameplaya ery x360/ps3

driveclub - wyscigi, jeden z najstarszych gatunkow od zawsze

nowe ip od gg - konkurent dla wiedzmina i dragon age jak sie potwierdza plotki

blodborne z tego co wiem nie robi sony tylko team zewnetrzy a oni tylko klepneli deal ze to bedzie ex

nikt nie pisal i mi nie mowil ze beda to same kontynuacje znanych marek tylko ze exy maja reprezentowac najlpopularniejsze gatunki i trendy by minimalizowac ryzyko i to sie na razie potwierdza

to ze beda same kontynuacje to nadinterpretacje, moze byc tak jak pisze mazzeo - dali czerwone swiatlo dla projektow takich jak mag, sorcerer, lair, socomy, twisted metal - swoje kosztuja a nie ma szans ze sie zwroca itp

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Śmiechłem bo lepszej rzeczy na poprawę humoru nie mogłem dzisiaj przeczytać :rofl2:

Opublikowano

A co mają zrobić innego ? Każde nowe IP niezależnie od gatunku jest ryzykiem. Od udziwnień będziesz miał indyki.

Opublikowano

z punktu widzenia sony oczywiscie, rpg od GG to bedzie wydmuszka graficzna jak kazda gra tego studia dotychczas, nie wierze ze nagle zrobia super fabule a to w rpg bardzo wazne

Opublikowano

knack - platformowka robiona pod bundle dla japoncow

order - korytarzyk w najpopularniejszym rodzajem gameplaya ery x360/ps3

driveclub - wyscigi, jeden z najstarszych gatunkow od zawsze

blodborne z tego co wiem nie robi sony tylko team zewnetrzy a oni tylko klepneli deal ze to bedzie ex

nikt nie pisal i mi nie mowil ze beda to same kontynuacje znanych marek tylko ze exy maja reprezentowac najlpopularniejsze gatunki i trendy by minimalizowac ryzyko i to sie na razie potwierdza

Ojezu tak to można każdą grę opisać, co nie zmienia faktu, że są to niwe pudełkowe ip. Co do tego schematu sprawdzonych gatunków dla mas to tak od lat robi MS z grami pudełkowymi i ile fanów pozyskał. Ja tam i tak sądzę, że Sony wyda kilka innych gier m.in. Od QD czy MM (jakaś nowa marka). No chyba że twoim informatorem był COE SCE to faktycznie słabo.

Z drugiej strony jeszcze bardziej wtedy fajne będzie kombo next gen+WiiU. Gry dla mas i inne gtunki. Nie ma co płakać będzie dobrze i będą dobre gierki.

Opublikowano

Sony niby chce ciąć koszta i idzie w pewniaki, a niby GG mają robić rpg? Przecież to będzie jeszcze większa padaka i porażka niż KZ3.

Opublikowano

nie no nowe marki pewnie od sony beda ale maja one minimalizowac ryzyko porazki i fiaska wiec sila rzeczy to oznacza ze maja reprezentowac najpopularniejsze gatunki i byc wyj.ebane graficznie zeby sie zwracala i pozwalaly zarabiac sony

No swietnie pokazuje to taki BloodBorne. Jak maja byc same takie ip to gitara. Piszesz o platformówkach a na nowy rok masz juz Ratcheta. Sly tez napewno bedzie. I bardzo dobrze ze nie bedzie juz takich crapow jak te Battle Royale, Lair,MAG i inne.

Opublikowano

Tytułem końca n.t. MGS2

Fabuła: 10/10

Scenariusz: 9/10

Realizacja: 5/10

Nie żeby mnie obchodziła ta dyskusja, ale skoro fabuła jest na 10, scenariusz na 9... to co to znaczy, że realizacja jest na 5/10?

Opublikowano

Nie żeby mnie obchodziła ta dyskusja, ale skoro fabuła jest na 10, scenariusz na 9... to co to znaczy, że realizacja jest na 5/10?

To znaczy że błędnie wyszedłem z założenia że w przypadku mgs2 oceniamy go uczciwie, jak wszystkie pozostałe tytuły w CW (AW, czy The Order)- czyli jako dobra grę video przerywaną od czasu do czasu dobrymi filmikami., a nie film interaktywny, gdzie przez 65% czasu gry odkłada się pada i słucha codecu z wyjątkowo słabym designem i monotonią gameplayu.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

MAG, Socomy, jakieś Twisted Metale

Takich gier mi akurat nie szkoda.

TWISTED METAL na PS3 to jedna z najbardziej niedocenianaych gier minionej generacji. Rozgrywka to sam miód, na wyższych poziomach trudności trzeba szaleć jak pijana nastolatka na studniówce. Polecam obadać listę trofeów - gdyby ktoś się pisał na platynę, to z całego serca życzę powodzenia - Hardkor przez wielkie "H".

Opublikowano

Wiesz, że kiedyś nie było platyn, a wychodziły dobre gry? Poziom trudności niekoniecznie jest wyznacznikiem jakości.

Opublikowano

To znaczy że błędnie wyszedłem z założenia że w przypadku mgs2 oceniamy go uczciwie, jak wszystkie pozostałe tytuły w CW (AW, czy The Order)- czyli jako dobra grę video przerywaną od czasu do czasu dobrymi filmikami., a nie film interaktywny, gdzie przez 65% czasu gry odkłada się pada i słucha codecu z wyjątkowo słabym designem i monotonią gameplayu.

Czyli trzeba było napisać realizacja gempleju, bo samo realizacja nic nie znaczy c'nie.

Opublikowano

@pajgi

Bardziej chodziło mi o całokształt, czyli proporcje i ich jakość na obydwu płaszczyznach, więc jednak nie. 

Opublikowano

wiedźmin 3 wyciekł, a Wy co cicho siedzicie?

Opublikowano

Niech ktos rzuci spoilerem z Wieska a zayebie.

Opublikowano

Spoiler z Wiedźmina 3, klikacie na własną odpowiedzialność:

bedo cycki!

z punktu widzenia sony oczywiscie, rpg od GG to bedzie wydmuszka graficzna jak kazda gra tego studia dotychczas, nie wierze ze nagle zrobia super fabule a to w rpg bardzo wazne

Powinno być dobrze:

2q8wrpk.png

https://www.linkedin.com/in/johnrgonzalez

BTW. Kiedy zostałeś insajderem? :P

Opublikowano

scenariusz wyciekł, myślałem ze juz gre mozna zassac z torrentów, chyba resident evil 6 miał jakąś beke ze gra miała premiere za kilka miesiecy a ktos chyba w polsce sprzedawał wersje ps3 za 600zł

Opublikowano

Do premiery jakieś 9 miesięcy, coś czuje, że sporo osób padnie ofiarą poznania zakończenia. Jak dobrze, że mnie spoilery nie bolą :)

Opublikowano

ciekawe, nigdy nie czytałem scenariusza gry. poproszę o link na pw jeśli ktoś dysponuje.

Opublikowano

- gier na vite bedzie sporo....strategia sony co do niej to lokalizacje czego sie da z japonii gdzie sprzedaje sie ok, 

czyli koniec szuterków i gierek robionym pod burgery i zalew japońszczyzny w tym tona jrpgów?

nie no

mnie sie podoba

o ile w ogole japonce wypuszczaja na to jakies fajne gierki, bo jak nie to lipa

Opublikowano

Sony niby chce ciąć koszta i idzie w pewniaki, a niby GG mają robić rpg? Przecież to będzie jeszcze większa padaka i porażka niż KZ3.

A tu nagle się okaże że radzą sobie zdecydowanie lepiej w tego typu gierce aniżeli w ich flagowym Killzonie.

Opublikowano

Belarusy kupią niemiecki Crytek, nosz kur xD To jest zbyt śmieszne.

Dlaczego ? IT na Białorusi jest bardzo mocne. Ja bym prędzej obstawiał Hindusów ( 63 mld $ roczny obrót w oprogramowaniu ). Świat jest wielobiegunowy Mazz, high tech nie jest domeną Zachodu od dawna. A to że białoruskie/ruskie/chińskie firmy wykupią niemieckie ? Nihil novi. Saab np. od 2 lat jest chiński i daje radę.

a to że Sony leci w pewniaki - nic niespodziewanego.

Edytowane przez aphromo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.