Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Tak zapiekło, że klapy jakieś alterkonta z 2004 roku z jednym postem uruchomiły haha. Szczerze to po części się zgadzam z yetim 2015 to rok ps4 bo jak nie wtedy to kiedy? Konsola 2 lata na rynku będzie a oni ani jednej porządnej gry nie wypuscili.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Listy gier są najlepsze: Mamy lepsze, nie to my mamy lepsze, mamo ale on oszukuje i  kupuje eksluziwy.
Mniej więcej tak to wygląda.

Idę grać w Driveklapę, choć nie powinienem bo na internetach mówią, że be, choć mnie się Ryse całkiem podobało, więc się nie znam.
No, a drugą najlepszą  grą poprzedniej generacji była ta z ekipą w stylu gadająca księga, hermafrodyta i koleś co za szybko osiwiał.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Szczerze to po części się zgadzam z yetim 2015 to rok ps4

the-great-gatsby-2013-trailer-screenshot

Edytowane przez YETI

Opublikowano

@Yeti a mógłbyś podać daty premier tych gier ? Moga byc przybliżone xD

Remake remastera z ps3 i port z ps3, serio oplaca sie kupowac ps4 jak sie trzyma wszystkie konsole.

No ale kolekcją Halo to się już jaracie non stop. Hipokryzja.

Hmm widzisz różnice że jedna gra została wydana 10 lat temu, a Tlou w tamtym roku ?

Opublikowano

Ten post dedykuje kidnappie, dla którego gra z pc na konsoli to nie ex

Bloodborne

Wild - TBA

Order 1886

Ratchet Clank Redux - remaster remake z PS3

Hellblade - time ex

Uncharted 4 - TBA

Zaginiecie Chmielarza - PC

Tearaway - port z vity

Until Dawn TBA

Amplitude (fuck yeah!) TBA

Deep Down TBA

Persona 5 - port z PS3

Rime - TBA

PlanetSide 2 - PC                       

Dragon Quest Heros - TBA

Let it Die - TBA

Yakuza - TBA

Alienation - TBA

Evrybodys gon the Raptur - PC

SOMA - PC

Guilty Gear Xrd - PS3

The Witness - PC

No Man's Sky PC

H1Z1 PC

Disgaea 5 - TBA

Na zielono gry, które mają potwierdzoną datę premiery na 2015rok, na niebiesko te, które nie mają i co najmniej połowa z nich nie wyjdzie na pewno, na czerwono kłamstwa, że wyjdzie tylko na ps4.

Przypominam, że Driveclub miał być na premierę ps4.

Beczunieczka.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Hahah, aleeeeż booooli :))))))))

Zaraz wypisze "eksy" xbona, która pojawiły się na innych platformach, dopiero będzie beka, a na dokładkę wrzucę listę zapowiedzi na 2015, wówczas będzie zbyt śmiesznie.

Opublikowano

+ Dodał MODERATOR
kategoryczne NIE dla cytowania drabinek. noszenia w sumie też xD

Po tym poście i kolejnych wnoszę, że chyba bardzo zabolała cię moja wypowiedz. Z tym nazywaniem idiotami, to Ty napisałeś. W końcu to, że ktoś daną grupę traktuje jak idiotów wcale nią idiotami nie czyni. Czyż nie? A zaboleć cię musiało, że ja znakomicie przy PS4 się bawię i aż zaczynam żałować, że czas poświęcony na granie tracę na dyskusje tego typu. 

Opublikowano

No właśnie, lista w listę powinna być, linia frontu musi się utrzymać.

Edit:

No, przyszła żona czytając ten wątek zastanawia się czy wszyscy zdrowi.
Musiałem jej wytłumaczyć, że kiedyś na podwórku (albo na polu), duża część z nas słyszała:

"Atarowca wal z gumowca" i tak nam jakoś zostało.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Remake remastera z ps3 i port z ps3, serio oplaca sie kupowac ps4 jak sie trzyma wszystkie konsole.

Hmm widzisz różnice że jedna gra została wydana 10 lat temu, a Tlou w tamtym roku ?

A co ma piernik do wiatraka? Jedno i drugie to odgrzewany kotlet. Jednym się jaracie z drugiego śmiejecie. Żałosne.

Opublikowano

2015 to rok ps4

Zawsze szanowałem wegetarian.

Opublikowano

Ten walking simulator coś tam rapture wyjdzie na ps4 tylko bo bodajże Santa Monica im pomaga zrobić najlepszy walking simulator na ps4.

2015 to rok ps4

Zawsze szanowałem wegetarian.

Ale ja nim nie jestem.

Opublikowano

mi sie podobaja porownania, ze jesli klapki traktuja exem gre na ps4 mimo, ze mozna ja ograc na vicie to jako ex mamy tez liczyc botowe gry wydane na pc :D :D

Opublikowano

A co ma piernik do wiatraka? Jedno i drugie to odgrzewany kotlet. Jednym się jaracie z drugiego śmiejecie. Żałosne.

halo to jak odświeżona wersja obcego z 1979, a tlou to jak kevin sam w domu na polsacie na swieta (no kuwa przeciez rok temu lecialo!11)

Opublikowano

2 gry na zielono czytaj premiera 2015 vs sunset overdrive i kolekcja pif paf do skrzatów 2014 na konsolę dla biedaków

aha, ok 

Opublikowano

No boli, brzuch ze śmiechu :teehee:

Boli to cie poniżej pasa, chciałeś listę, to dostałeś rzeczywistością prosto w twarz.

Będziecie długo się prosić, dajcie tą listę na 2015 botki. Wiem, że ciężko wam to będzie wstukać w klawiaturę, ale ja mogę to zrobić za was. Poza tym jak już się czepiacie, że np. No Man's Sky wyjdzie nie wiadomo kiedy na pc po wersji na ps4 i że to nie eks, to ile ich jest na xbonie? F5, FH2, KI, o czymś zapomniałem?

Opublikowano

Będziecie długo się prosić, dajcie tą listę na 2015 botki. 

halo 5

quantum break

screamride 

Opublikowano

Po tym poście i kolejnych wnoszę, że chyba bardzo zabolała cię moja wypowiedz. Z tym nazywaniem idiotami, to Ty napisałeś. W końcu to, że ktoś daną grupę traktuje jak idiotów wcale nią idiotami nie czyni. Czyż nie? A zaboleć cię musiało, że ja znakomicie przy PS4 się bawię i aż zaczynam żałować, że czas poświęcony na granie tracę na dyskusje tego typu. 

Dobrze ze ciebie nie traktuja jak idiote z driveclubem.

Masz racje, glupota wylewajaca sie z tamtego posta boli mnie tak bardzo ze az sobie PS4 musialem odpalic aby zapomniec o problemach tego swiata.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

No boli, brzuch ze śmiechu :teehee:

Boli to cie poniżej pasa, chciałeś listę, to dostałeś rzeczywistością prosto w twarz.

Będziecie długo się prosić, dajcie tą listę na 2015 botki. Wiem, że ciężko wam to będzie wstukać w klawiaturę, ale ja mogę to zrobić za was. Poza tym jak już się czepiacie, że np. No Man's Sky wyjdzie nie wiadomo kiedy na pc po wersji na ps4 i że to nie eks, to ile ich jest na xbonie? F5, FH2, KI, o czymś zapomniałem?

No chciałem listę i dostałem pokłady beki, których oczekiwałem. Mogę w każdym momencie kupić PS4, a ta lista zdecydowanie mnie do tego nie zachęciła, biorąc pod uwagę, że mam PS3.

Zapomniałeś o  D4 i Sunset Ovedrive. Ogółem ilość "prawdziwych" exów jest porównywalna z PS4 (Killzone, Knack, Infamous i Driveklap), z tym, że te na Xbone'a są po prostu lepsze.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

halo to jak odświeżona wersja obcego z 1979, a tlou to jak kevin sam w domu na polsacie na swieta (no kuwa przeciez rok temu lecialo!11)

Po pierwsze powtórzę pytanie jeszcze raz, co ma piernik do wiatraka? Oby dwie gry to odgrzewane kotlety i to, że jedna wyszła rok a druga 10 lat temu niczego nie zmienia. Jaranie się odgrzewanymi kotletami jest śmieszne.

mi sie podobaja porownania, ze jesli klapki traktuja exem gre na ps4 mimo, ze mozna ja ograc na vicie to jako ex mamy tez liczyc botowe gry wydane na pc :D :D

No chyba mimo wszystko jest różnica jak coś wychodzi na konsole z pod szyldu Sony czyli np. PS4 PS3 i Vita. a co innego jak wychodzi po za konsole na inną platformę czyli PC.

@Koper, wymień te lepsze exy.

Edytowane przez Colin

Opublikowano

No różnica taka, że żeby kupić vitę czy ps3 trzeba wydać 4 stówki, a żeby kupić pc, który odpali DR 3 czy Ryse trzeba wydać 4 kafle.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

Tak jak mówił koper, kupić kompa za 3k do grania a vite za 500zł to chyba różnica cnie? No i powiedz mi jaka jest róznica, że gra jest na ekosystemie sony i jest jej eksem a jak jest w ekosystemie microsoftu to nie jest jej eksem? Bo jak dla mnie żadna. Ale wy to macie ładnie czasem tam w obozie, hejt jaki przewinął się przez internet kiedy okazalo się, że nowy TR to time-ex to była niezła masakra, ale jak sony wydaje eksa from software to wszystko jest super. Ot podwójne standardy takie same jak z lepszymi/gorszymi multiplatformami, grami indie/arcade, płatnym online itp.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ale co ma cena sprzętu do tego wszystkiego, bo jakoś nie czaje? Jeżeli gra jest tylko na konsole xbox jak np 2gi horyzont czyli XO i X360 to jest exem. Jeżeli wychodzi też na inną platformę czyli np PC czy konsole z pod szyldu Sony to już nim nie jest. Proste i logiczne i większość tak na to patrzy tylko nie botki, żeby sobie sztucznie powiększyć listę rzekomych exów. Ot pierwszy lepszy przykład z brzegu, ktoś tu jakiś czas temu wrzucał top 10 gier na x360 od serwisu gram24 i oni na dzień dobry powiedzieli, że nie licza sobie gier typu gears of War 1 bo to nie ex jako, że wyszedł również na PC. Zresztą jakbyście sobie mieli mówić, że to co wyszło rownież na PC jest exem to byście mogli wpisywac sobie do listy exow np takie tytuły jak Divinity, bo przeceiż jest jak to nazwaliście w ekosystemie Ms'u, no i nie ma na PS'a

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Jest exem. Konsolowym. A PC nikogo.

Edytowane przez kermit

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.