Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

A:mozna kupic dwa razy doladowanie 100zl z allegro za 86zl , wykorzystac 20zl kod i miec go wtedy za 66zl i czekac az plus na ps store bedzie przeceniony = zakup za troche ponad 100zł

B: to samo co A ale kupić bez czekania na promo

C: kupic z allegro za 165zł

zawsze wychodzi ponizej 200zł

mam ps3,vite i ps4, za (zaokraglijmy) 160zł dostaje 6 gier miesiecznie czyli 6x12=72 gry rocznie, koszt jednej w tym rozrachunku to 2,22zł za roczne wypożyczenie

a wy botki jakie gry w ramach golda dostajecie na PC??? bo to przeciez tez system w waszym ekosystemie, i ile wychodzi wam za jedna gre?

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano
  • Autor

Czyli Nintendo nie ma swojego ekosystemu bo nie ma crossbuy'a?

Co te Sony z wami robi. Mózgi smarzy.

Opublikowano

nadinterpretacja niegodna admina szanowny Panie - smieje sie po prostu i drocze z botkow odnosnie wciskania PC do EKOSYSTEMU XBOX ONE w kontekscie wyliczanki tytulow eksluzywnych i porownywania tego do ps4-ps3-vita

Nintendo <3

Opublikowano

vita i ps4 tworza ekosystem - jest cross play, cross buy, cross save, jest jedna lista znajomych, impreza, remote play, drugi ekran, trofea itp

rozumiem, ze ci co kupili dr3,ryse,gow1 itp itd wersje na pc dostaja za free tak i reszta przytoczonych bajerow na linii xone - pc tez?

Wiesz wczesniej było coś takiego jak games of windows live, ale że #pc nikogo i tam są same piraty, gry za dolara z cebula bundle to zrezygnowali plus na pc grasz tylko w bluescreen to wiesz. Zresztą nie wiem czemu Ficek tak sie naśmiewasz z tego skoro sam mówisz, że PC nie używasz od lat, nie grasz na tym wolisz z padem w ręku na kanapie przy 55 cali telewizorze więc dla takich graczy, którzy by chcieli pograć w najładniejszą grę na konsolach nie ładując w pc 4 tysie jest Xbox One.

Opublikowano

Widzę po Twoim trophycardzie jak grasz w te gry z plusa xD Czyli za te 160zł dostajesz kajdanki, żeby kupować plusa, bo inaczej nie będziesz mógł grać w te gry, które nazbierałeś, a i tak w nie nie grasz.

Za te pieniądze mógłbyś kupić od czasu do czasu w promocji grę, która naprawdę Cię interesuje i mieć ją na stałe.

Ale co zrobisz, klap logic.

Opublikowano

A:mozna kupic dwa razy doladowanie 100zl z allegro za 86zl , wykorzystac 20zl kod i miec go wtedy za 66zl i czekac az plus na ps store bedzie przeceniony = zakup za troche ponad 100zł

B: to samo co A ale kupić bez czekania na promo

C: kupic z allegro za 165zł

zawsze wychodzi ponizej 200zł

mam ps3,vite i ps4, za (zaokraglijmy) 160zł dostaje 6 gier miesiecznie czyli 6x12=72 gry rocznie, koszt jednej w tym rozrachunku to 2,22zł za roczne wypożyczenie

a wy botki jakie gry w ramach golda dostajecie na PC??? bo to przeciez tez system w waszym ekosystemie, i ile wychodzi wam za jedna gre?

oczy mi łzawią jak czytam takie posty

cebula-%C5%BC.jpeg

a nic nie przebije składanie się w dwóch na gierki za 30zł (bo przecież krótka jest!11!) tfu klapersi gardzę

Opublikowano

przemyslalem i masz racje - PLUS RAKIEM BRANZY, 2,22zl faktycznie to za duzo za wypozyczenie np Okami, Wipeout'a, Uncharted3, Tomb Raidera, Dragons Crown itp

Opublikowano

Microsoft wymyślił płatny online, za który płacimy do dziś i jest najgorszą rzeczą jaką wymyślono i co gorsza, Sony to skopiowało.

Sony wymyśliło wypożyczanie gier w ramach abonamentu. Najlepsze co nas spotkało od lat i zostało skopiowane przez Microsoft i EA. Ehh, niedobry ten plus.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Bawi mnie ostatnio kierunek w którym zmierzają konsolowe gry i ogólny obraz dzisiejszego "konsolowca" z CW. To takie zabawne jak ludzie którzy kiedyś gardzili licytowaniem się na sprzęt, rozdzielczość i klatki animacji dziś tak zacięcie walczą pisząc posty którymi nie pogardził by najtwardszy beton z PCLaba.

Co do gier natomiast zabawne są te wydmuszki których przybywa z każdym miesiącem. Ile to było gadania o technologiach użytych przy Drajwklapie, milionie drzew, dźwięku i bajerach które teraz się dla nikogo nie liczą bo to gra na 6+ (MC i przekupione recenzje się nie liczą) która w dodatku nie działa online.

I jeszcze ten żałosny konsolowy marketing wciskający januszom pokroju Yeti'ego, że są dla Sony kimś wyjątkowym, a dzięki temu plastikowemu pudełku przeżyją najwspanialszą przygodę swojego życia. Później wchodzi taki janusz do CW z nieuzasadnionym poczuciem wyższości nad posiadaczami innych sprzętów do grania, wrzuca gify z wydmuszek i wypisuje gry które będą miały premiere w 2016 z których większość odpuści bo i tak będzie grał w Amerykański Żołnierz Szczela 5.

VJSYr0U.jpg

Opublikowano

Microsoft wymyślił płatny online, za który płacimy do dziś i jest najgorszą rzeczą jaką wymyślono i co gorsza, Sony to skopiowało.

Sony wymyśliło wypożyczanie gier w ramach abonamentu. Najlepsze co nas spotkało od lat i zostało skopiowane przez Microsoft i EA. Ehh, niedobry ten plus.

Szkoda, że Sony nie skopiowało działających serwerów.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

no ale botek ci tego nie przyzna, beka z plusa, PLUS rakiem planszy!!!!!!!!!!!!!

cudowna jest linia obrony przestraszonych botkow - temat zaczalem odnosnie beki ze xone i pc to jeden ekosystem i exow, a teraz cisza i atak na plusa i serwery drivecluba :D :D :D

Opublikowano

Oraz dobrej jakości pada, headsetu czy rozmów głosowych. Ale zaraz ktoś wyjdzie mi, że liczą się tylko gry i 1080 :teehee:

Opublikowano

Niech pomyślę. Jeżeli na rok bot wydaje 120 zł na golda, to na luzaku zostaje mu 40 zł na gierki z pieca. Przy dobrych wiatrach, kupi za to z 40 gierek. Fordeplejers.

Chciałbym uzmysłowić klapkom, że najlepsze co spotkało graczy od lat, to są ceny gier na pieca. Płacisz raz, za co chcesz i grasz kiedy chcesz.

Opublikowano

cudowna jest linia obrony przestraszonych botkow - temat zaczalem odnosnie beki ze xone i pc to jeden ekosystem i exow, a teraz cisza i atak na plusa i serwery drivecluba :D :D :D

:D :D :D i zobacz czy możesz dzisiaj pograć w klubie w grze pod tytułem DRIVECLUB czy może nadal nie można się połaczyć :D :D :D

w przyszłym miesiącu w plusie będzie znów jedna gra więcej - DriveClub, ale pewnie znów zostanie offline granie, w grudniu to samo, ale może przynajmniej będzie można wreszcie przejechać wyścig 4 minuty bez wyje.bania z serwerów. #4theplayers

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Oraz dobrej jakości pada, headsetu czy rozmów głosowych. Ale zaraz ktoś wyjdzie mi, że liczą się tylko gry i 1080 :teehee:

No i miliard exów 6/10.

Opublikowano

Oraz dobrej jakości pada, headsetu czy rozmów głosowych. Ale zaraz ktoś wyjdzie mi, że liczą się tylko gry i 1080p/60fps :teehee:

Nigdy nie zapominaj o 60 fpsach, NIGDY!!

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

6 to nadal gra dobra, warta uwagi i wydania na nią 200 zł lub poczekania 2 lata, aż dadzą w plusie.

Opublikowano

Ile tych gier jest w 60fps dwie? FIFA I PES?

Opublikowano

no ale ja juz 100 razy pisalem ze serwery w driveclub to porazka i dalej tak twierdze ale powiedz mi co wspolnego maja serwery driveclub z tematem ekosystemu pc-xone i rzekomych exow na ten prezny ekosystem? mega bekowe uciekanie od tematu :D

sorry ale wasza obrona ostatnio i na przyszle bomby prawdy w postaci gorszych multiplatform i lineupu na 2015 jest byla i ciagle ta sama - bla bla bla, beka z driveklapa, bla bla serwery nie dzialaja bla bla

Opublikowano

6 to nadal gra dobra, warta uwagi i wydania na nią 200 zł lub poczekania 2 lata, aż dadzą w plusie.

Wydania 200 zł za demo i poczekania, aż dokończmą i łaskawie wypuszcza patch na nikt-nie-wie-dlaczego niedziałające serwery.

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

A propos tych nazw i kreatywności w Japonii

Sony:
Tu zaczęli od "GK" (gate keeper) , które przekształciło się  z czasem w Gokiburi (Karaluch), sama ewolucja była super śmieszna.

Nintendo:
Tutaj to najbardziej popularnym jest Ninton i Ninbuta (Nintendo-Świnia). Ewolucja w sumie jest prosta, bo z zabawy słowem Nintendo. Ogólnie jest więcej nazw.
Tradycja i ilość wydanych platform zobowiązuje.

Xbox:
"chikan" - (człowiek molestujący ) - wzięło się to od pewnego wywiadu dla NicoNico przy premierze Xboxa, jedna z osób zapytanych co kupuje, wymieniła jakieś VN dla dorosłych.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

No to niezłe ancymonki w tej japonii 

Opublikowano

Tomb Raider. Feature dostępny tylko na PS4.

Opublikowano

no ale ja juz 100 razy pisalem ze serwery w driveclub to porazka i dalej tak twierdze ale powiedz mi co wspolnego maja serwery driveclub z tematem ekosystemu pc-xone i rzekomych exow na ten prezny ekosystem? mega bekowe uciekanie od tematu :D

sorry ale wasza obrona ostatnio i na przyszle bomby prawdy w postaci gorszych multiplatform i lineupu na 2015 jest byla i ciagle ta sama - bla bla bla, beka z driveklapa, bla bla serwery nie dzialaja bla bla

Nie to ja próbowalem u was wyciągnąć co za różnica czy gra wychodzi na ps3/ps4/vita, ale nadal jest eksem a gdy wychodzi na 360/one/pc to już eksem nie jest, ale odpowiedzi nie uzyskałem. Zresztą wystarczy wejść do tematu o Wiedźminie 3 i pytania czy jeśli nie grałem w 1 i 2 część przygód Geralta to jest sens brać się za trójkę. Tak własnie ogrywacie gry z PC czy Xboxa w teorii albo YT. Ja nie mialem problemu z ps3 w moim domu skonczyłem dwie cześci Uncharted (na więcej nie miałem siły) czy The Last of Us i nie miałem z tym żadnego problemu, tlou to dla mnie jedna z najlepszych gier 2013 (takiego januszowego top 3 razem z Risigiem i GTA V). Ale dla was to hehe xbon nie ma gier, bo so na pc, hehe 360 martwa bo gierki nie wychodzą, ale jak już coś wychodzi to nie hehe bo na XO też jest i taka gadka jest z wami.

uważajcie żeby dual shocka nie zespsuć jak będzie się próbowali dostać na serwery #driveklapy :teehee:

Tomb Raider. Feature dostępny tylko na PS4.

kijem przez szmatę bym tego drugi raz nietknął nawet w 1080/60

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Znajomy przesiaduje na 2ch, CW i forumek to pikuś przy tym. Leją się ostro, choć "chikany" odpadają, bo konsola nikogo w Japonii ( no PS4 i WiiU też w sumie, ale fanboye jeszcze posiadają Wii i ps3)

Edytowane przez Hendrix

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.