Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Przy okazji premiery Pokemon Ruby Omega też im skoczy bo wychodzą przy okazji nowe wersje 2DS (transparent) - u nas w bundlu taka konsola z nowymi pokemonami 540 zł :P

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

zapomnialem o tym nieszczesnym nowym 3ds, byla premiera i stad taka sprzedaz, japonia nie jest nikogo - mgs5, kh3, sh, ffxv, ew, p5,pes15 - japonia dalej dostarcza i to oni sa mistrzami w tworzeniu nietuzinkowych gierek, a nie kolejnych mdlych fps i fpp na jedno kopyto

Zostało kilka marek, które sobie radzą i pewnie tak zostanie.

Jeśli Ps4 przy premierze DW: Heroes, Mgs5 i reszty tytułów w 2015, dostanie wiatr w żagle to może jest szansa na zachowanie status quo z poprzedniej generacji.

Nie mniej wydawcy ograniczają produkcje na stacjonarki i przerzucają siły na mobile

Rynek nie ten sam, szkoda bo taką Valkyrie Profile, Viewvtiful Joe czy Suikodena biorę nad każde Gyrosy, Killzony czy inne pif-pafy :(

No i Ono, jeśli łazi do Klapek HQ co chwilę,  to fajnie byłoby gdyby chodziło o Onimushę nową. Marzenia :(

Opublikowano

Tutaj mamy tekst polygamii o problemach z serwerami DC 

A tutaj PPe, "profesjonaliści"

5ahu7d.jpg

ja pie.rdole xD jaka to jest żenada, wszedłem z ciekawości a tam takie bomby prawdy

izUIcCj.png

a tutaj yeti próbuje zakrzywiać czasoprzestrzeń jak napisze, że wraca do drivecluba i wklei gifa :hi:

dla sonowców wyscigowców steam ma super zadanie, na weekend dają 10 gier za free

• Awesomenauts
  • Blade Symphony
  • Company of Heroes 2
  • Don't Starve
  • Grid 2
  • Injustice
  • Killing Floor
  • Payday 2
  • Trine 2
  • XCOM: Enemy Unknown

do dzieła i kto więcej przejdzie gier temu stawiam piwo

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Zagraj to zobaczysz ile gra daje frajdy, to nie bezstroska jazda po burakach i cofanie czasu. Problemy z online to żenada, ale jeździ się wspaniale.

Opublikowano

Nie mniej wydawcy ograniczają produkcje na stacjonarki i przerzucają siły na mobile

Rynek nie ten sam, szkoda bo taką Valkyrie Profile, Viewvtiful Joe czy Suikodena biorę nad każde Gyrosy, Killzony czy inne pif-pafy :(

niestety wiele japonskich firm nie zaadaptowalo sie do ery gier hd z roznych powodow (np finansowych) i albo padly albo przenioslo swoje projekty i dzialanosc na handheldy bo one sa bardziej zblizone do starszych maszynek

mega bardzo ubolewam, Suikodena VI czy kolejna Valkyrie od Tri-Ace klepnal bym w preorderze z miejsca - sto razy mnie bardziej jaraja niz wiekszosc tytulow co teraz wychodzi

nie mniej jednak mega trzymam kciuki za KKW - jest swiatelko w tunelu, ze sie wreszcie ogarneli i moze za sukcesem tych gier jakie podalem pojda inni w ich kraju

Opublikowano

mega bardzo ubolewam, Suikodena VI czy kolejna Valkyrie od Tri-Ace klepnal bym w preorderze z miejsca - sto razy mnie bardziej jaraja niz wiekszosc tytulow co teraz wychodzi

nie mniej jednak mega trzymam kciuki za KKW - jest swiatelko w tunelu, ze sie wreszcie ogarneli i moze za sukcesem tych gier jakie podalem pojda inni w ich kraju

Też mocno trzymam kciuki, Konami np. ma naprawdę niezły własny silnik, kto orientuje się w game devie, ten wie jak ważne to jest.

Większość znanych silników typu CryEngine, Unreal, nie ma szczegółowej dokumentacji w języku japońskim, co prawda w tej generacji

to się o dziwo zmienia (U4 ma podobno nawet, nawet). Szkoda, że S-E znowu ma problemy z własnym silnikiem :(

Najważniejsze będzie Final Fantasy XV (potem nowy mainline BioHazard i MGS), dużo zależy od sukcesu tej gry. I nie są to specjalnie moje gdybania, tylko wypowiedzi devsów z JP. Dorzuciłbym Dragon Questa, ale dopóki Horii, nie określi się czy rzeczywiście XI będzie na Ps4, to nie mogę tego zrobić.

Opublikowano

Zagraj to zobaczysz ile gra daje frajdy, to nie bezstroska jazda po burakach i cofanie czasu. Problemy z online to żenada, ale jeździ się wspaniale.

Nie lubię kiedy za ruch.anie w dupala musze jeszcze płacić.

niestety wiele japonskich firm nie zaadaptowalo sie do ery gier hd z roznych powodow (np finansowych) i albo padly albo przenioslo swoje projekty i dzialanosc na handheldy bo one sa bardziej zblizone do starszych maszynek

Ficek po raz kolejny mówi co innego robi co innego, tak jarasz się japońskimi grami i zamiast grać w Fire Emblem czy Bravely Default czy Fantasy Life to kupuje Vite z killzonem :teehee:

Też mocno trzymam kciuki, Konami np. ma naprawdę niezły własny silnik, kto orientuje się w game devie, ten wie jak ważne to jest.

Większość znanych silników typu CryEngine, Unreal, nie ma szczegółowej dokumentacji w języku japońskim, co prawda w tej generacji

Ku.rwa co to za tłumaczenie xD cały game dev opiera się na języku angielskim i jak chcą robić gry na zachodnich silnikach to by mogli się nauczyć angielskiego a nie, ojej biedaczki z nas nie znam dokumentacji i zrobienie porządnego silnika to dla nas imposibrru robota

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

jesli XI dragon questa jest produkowana na ps4 to bedzie ona miala dlugie i piekne zycie w KKW - niestety dalej nic nie wiadomo i nie mozna wykluczac, ze to bedzie np ex na tego nowego 3ds

masz racje, ze MGS5, niezapowiedziany RE7 i FFXV to beda kamienie milowe dla stacjonarek hd w tym kraju, od ich sukcesu lub porazki zalezy czy jeszcze bardziej developerka KKW nie skreci na handheldy i urzadzenia przenosne

duzo by wyjasnila premiera P5 na ps4 w kwestii daleszej milosci tego kraju do stacjonarek, jednak z uwagi, ze wychodzi to na ps3 raczej jakiegos mega skoku popularnosci ps4 nie wroze przy tej okazji

Opublikowano

Ku.rwa co to za tłumaczenie xD cały game dev opiera się na języku angielskim i jak chcą robić gry na zachodnich silnikach to by mogli się nauczyć angielskiego a nie, ojej biedaczki z nas nie znam dokumentacji i zrobienie porządnego silnika to dla nas imposibrru robota

Ja tam miałbym więcej szacunku do innej kultury, we Francji devsi też specjalnie nie banglają po angielsku. A dokumentacja silnika, to nie pitu pitu z kolegą po skypie, tylko mnóstwo branżowej terminologii itp. Jestem pewny, że wiele osób tutaj odpadłoby przy polskiej wersji dokumentacji prostego(w miarę) Unity.

Epic przestał robić gry by skupić się na tym. Crytek, robi gry TYLKO po to aby sprzedać silnik, co im się nie udaję, bo zaczynają być niewypłacalni.

A tymczasem Fox Engine napędza jedyny Open-World 1080p w 60fps i jest na tyle "giętki", że i przy sportówkach można go wykorzystać (super trudne zadania, dla większości innych, nie pisanych pod taki rodzaj gier)

MT Framework też był bardzo dobrym silnikiem. Tylko S-E próbuje więcej niż może, Crystal-tools był w zamysłach cholernie dobry, ale różne problemy

sprawiły, że wyszła kiszka. LE z kolei, pewnie w bólach zostanie skończony albo przekształci się dalej w hybrydę jaką jest teraz.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Chcą pracować i zarabiać hajs a nie umieją angielskiego? Ojej jak mi przykro.

Opublikowano

Ficek po raz kolejny mówi co innego robi co innego, tak jarasz się japońskimi grami i zamiast grać w Fire Emblem czy Bravely Default czy Fantasy Life to kupuje Vite z killzonem :teehee:

dragons crown, muramasa rebirth, disgaea4, remastery final fantasy X, persona4, gravity rush, luminues - wcale wcale nie gram w japonszczyzne na vicie

do tego juz wiele razy duzo ludzi pisalo - vita pod wzgledem gier typowo japonskich to mega dobra konsola - co chwile cos wychodzi w tym klimacie - masz danganrompy, freedom wars, soul sacrifice, toukideny, tales of hearts, sangan kagura, sword art online, phantasy star nova, pelno atelierow + milion innych gier

mega japonska to konsola - obecnie to praktycznie japonszczyzna + indyki to jedyne co na nia wychodzi

Opublikowano

niestety wiele japonskich firm nie zaadaptowalo sie do ery gier hd z roznych powodow (np finansowych)

Jest tylko jeden powód - Nintendo i oszukiwanie developerów.

Opublikowano

jesli XI dragon questa jest produkowana na ps4 to bedzie ona miala dlugie i piekne zycie w KKW - niestety dalej nic nie wiadomo i nie mozna wykluczac, ze to bedzie np ex na tego nowego 3ds

masz racje, ze MGS5, niezapowiedziany RE7 i FFXV to beda kamienie milowe dla stacjonarek hd w tym kraju, od ich sukcesu lub porazki zalezy czy jeszcze bardziej developerka KKW nie skreci na handheldy i urzadzenia przenosne

duzo by wyjasnila premiera P5 na ps4 w kwestii daleszej milosci tego kraju do stacjonarek, jednak z uwagi, ze wychodzi to na ps3 raczej jakiegos mega skoku popularnosci ps4 nie wroze przy tej okazji

Z twojego postu wynika, że jeśli gra nie wyjdzie na stacjonarkę (czyt. PS4) to będzie to jakaś ułomna albo niegodna uwagi pozycja, która zaraz straci cały powab. Wydanie np. DQXI na 3DS-a to nie musi być katastrofa, naprawdę. DQVII jest bardziej rozbudowany od VIII chociaż ukazał się na o wiele słabszym sprzęcie (DQIX w sumie też nie odstaje w większości aspektów). Grafika będzie gorsza, ale cała reszta nie musi.

Opublikowano

Z twojego postu wynika, że jeśli gra nie wyjdzie na stacjonarkę (czyt. PS4) to będzie to jakaś ułomna albo niegodna uwagi pozycja, która zaraz straci cały powab. Wydanie np. DQXI na 3DS-a to nie musi być katastrofa, naprawdę. DQVII jest bardziej rozbudowany od VIII chociaż ukazał się na o wiele słabszym sprzęcie (DQIX w sumie też nie odstaje w większości aspektów). Grafika będzie gorsza, ale cała reszta nie musi.

DQX na 3ds jest ułomne więc wiesz.

Opublikowano

Chcą pracować i zarabiać hajs a nie umieją angielskiego? Ojej jak mi przykro.

No to zwykły angielski nie jest. Poza tym leją na resztę świata, jak zawsze. Pracę mają, więc ich gajin nie obchodzi.

No i mówimy o koderach i programistach, nie o gadających głowach z działu marketingu.

Porażka Ps3 swoje zrobiła, sukces Wii nie odkupił tego, bo tam rządzi i wybija zęby Ninny z kluczem hydraulicznym.

3rd party w JP stracili kupę publiczności. 3DS to nadal porażka Wąsatych, do DS;a droga dłuuuuga i daleka. O sytuacji Ps2 vs. Ps3

nie wypada nawet mówić.

@Enkidou

To w końcu S-E, jeszcze wpadną na FABULA NOVA CRYSTALIS w wersji DQ i walną wersje na stacjonarkę, obydwa handheldy + mobile.

Ich nie przewidzisz.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

bron boze Enkidou - mi tylko chodzi o sytuacje, ze wydanie XI na ps4 i jej sukces mogloby spowodowac, ze znowu japonczycy zaczeli by kochac stacjonarki i hurtowo gry robic na nie, teraz obserwujemy coraz wieksze skrecenie w kierunku rynku przenosnego

LE i cale zamieszanie wokol niego jest dosc dziwne - nie ma juz jego glownego architekta, KH3 byl pisany pod niego, teraz uznali, ze wola ta gre dalej tworzyc juz pod UE4, zostaje tylko FFXV na LE, ktore tez co mnie zdziwlo - dopiero teraz jest na niego przepisywane - troche to dziwne majac w pamieci ta slynna prezentacje i spusty square jakie to cudo tworza

Opublikowano

mega japonska to konsola - obecnie to praktycznie japonszczyzna + indyki to jedyne co na nia wychodzi

Ale to są jakieś przeciętniaki gdzie na 3ds masz totalnie goty w swoim gatunku. Zresztą Vita to jest konsola do pogrania w Persone 4 i puszczenia dalej tak to widzę ja.

Opublikowano

LE i cale zamieszanie wokol niego jest dosc dziwne - nie ma juz jego glownego architekta, KH3 byl pisany pod niego, teraz uznali, ze wola ta gre dalej tworzyc juz pod UE4, zostaje tylko FFXV na LE, ktore tez co mnie zdziwlo - dopiero teraz jest na niego przepisywane - troche to dziwne majac w pamieci ta slynna prezentacje i spusty square jakie to cudo tworza

No ja mam wrażenie, że teraz ekipa od LE została oddelegowana do pomocy przy FF XV, muszą się wyrobić do końca fiskalnego 2015, a najlepiej na następne święta.

Jeśli projekt silnika był już ogarnięty, to architekt mógł odejść po prostu. Swoje zrobił, zwykle czeka się do pierwszej gry z tym, ale S-E, mogło nie być zadowolone ze

współpracy. Najważniejszy jest team wew. który ma go ogarniać.

KH3 musi być tworzony teraz i nie mogą czekać na XV. 

Pierw all hands on deck i od nowa zrobili MMO, no kurna MMO w kilkanaście miesięcy ( Gratki po kompromitacji z pierwszą wersją FF XIV)

Teraz pewnie tak samo jest  z XV.  Poprzedni managment w S-E tak nawalił, że to się w głowie nie mieści.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Czy wiadomość od nielubianego przez was Ubi, z nielubianego przez was NeoGAFa, już ktoś wklejał?

I'm happy to enlighten you guys because way too much bullshit about 1080p making a difference is being thrown around. If the game is as pretty and fun as ours will be, who cares? Getting this game to 900p was a BITCH. The game is so huge in terms of rendering that it took months to get it to 720p at 30fps. The game was 9fps 9 months ago. We only achieved 900p at 30fps weeks ago. The PS4 couldn't handle 1080p 30fps for our game, whatever people, or Sony and Microsoft say. Yes, we have a deal with Microsoft, and yes we don't want people fighting over it, but with all the recent concessions from Microsoft, backing out of CPU reservations not once, but twice, you're talking about a 1 or 2 fps difference between the two consoles.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=913010

Opublikowano

Ale to są jakieś przeciętniaki gdzie na 3ds masz totalnie goty w swoim gatunku. Zresztą Vita to jest konsola do pogrania w Persone 4 i puszczenia dalej tak to widzę ja.

Lubię Cię bluber, ale bardzo źle to widzisz, bo wiele z gier wymienionych przez Ficusia jest równie dobra, lub tylko trochę gorsza od Persony.

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Czyli co - bo chyba nie te gry co wymieniłeś?

Opublikowano

Teraz już rozumiem dlaczego wciąż nie posiadasz XO. MS to przecież mistrz w ruchaniu w pupkę.

Opublikowano

Nikt jeszcze nie kręcił beki, że na xbonie do ea access dorzucili do abonamentu za 15zł, do 5 innych gier,  plants vs zombies, które kosztuje 169zł na psstore?

Faktycznie usługa ta nie leżała w interesie klapkowiczów, nie mogliby wtedy być tak ostro ruchani przez ukochane sony :teehee:

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Fire Emblem nie jest goty? Aha. Coper pokaż mi jeszcze jakieś super gry na vitę, bo póki co grałem w tego Gravity Rush i wrażenia na mnie to nie zrobiło, ograłbym Persone i puscił chyba do żyda.

Teraz już rozumiem dlaczego wciąż nie posiadasz XO. MS to przecież mistrz w ruchaniu w pupkę.

Argumenty jakieś posiadasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.