Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No ale newsmani z głównej też niespecjalnie rozumieją, przykleić można :D

Jakby ktoś chciał wyjaśnienie:
Graph pokazuje to co od dawna wiadomo,  modyfikacje karty Ps4 pozwalają na odciążenie CPU w symulacjach fizycznych. Dodatkowe ACE ( w baaardzo dużym skrócie takie cuś pozwalające przy odpowiednim kodzie programu, wykorzystywać wolne cykle i de fecto uderzać ponad zwykłą moc przerobową) to główna zaleta imo, oprócz samej różnicy w mocy kart, jeśli chodzi o klocuszka. Devsi dopiero smyrają GPGPU. Ino Dylan z ekpipą z Q-games(to ten o którym już wspominałem, zięciu Shigeru) robią pierwsze bardzo konkretne rzeczy z tym.*

* oświetlenie z wykorzystaniem Cascaded Voxel Con Ray Tracing

No ale i tak piecyki gniotą all.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Pytanie do botów MS planuje coś wydać na XO w Q1-Q2 2015 skoro QB ma rzekomo wyjść dopiero we wrześniu czy jednak po SO* , XO czeka hibernacja do Q3 ?

*Tak wiem że wychodzi kolekcja szefa ale mnie ona mnie (pipi)i jak wszystkie odgrzewane kotlety pomimo szacunku do Halo i gorącego oczekiwania na 5 ;)

Wstępnie Q1-Q2: State of Decay, ScreamRide i Fable Legends.

Opublikowano

że GPU PS4 jest prawie 50% wydajniejsze od tego w X1

A ram 3 razy szybszy, to wiadomo było jeszcze przed premierą next gena od Sony i amerykańskiego szrota. Teraz pytanie, czemu Unity chodzi w 900/30 na obu dwóch konsolach.

Microsoft rakiem branży.

psballchainjxst9.jpg

Opublikowano

Ubisoft przeprowadził test renderingu modelu tancerek w 3d, PS4 wygenerowało ich 1600, gdy Xbox wygenerował tylko 830 tancerki

po zakończeniu testu doszli do wniosku, że GPU PS4 jest prawie 50% wydajniejsze od tego w X1

No to czemu do ch.uja AC Unity jest w 900p? :teehee: Yeti nie kłam, chciałbyś z kolegami z Xbox Live pocisnąć na Guardianie, ale zacisniesz zęby i będziesz próbował połaczyć się z serwerami w #dc.

Opublikowano

że GPU PS4 jest prawie 50% wydajniejsze od tego w X1

A ram 3 razy szybszy, to wiadomo było jeszcze przed premierą next gena od Sony i amerykańskiego szrota. Teraz pytanie, czemu Unity chodzi w 900/30 na obu dwóch konsolach.

Jak pytanie to powinien być pytajnik na końcu.

Spieszę mimo wszystko z odpowiedzią:

PS4 jest słaba technologicznie i nie radzi sobie z większą ilością klatek.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie kupie konsoli dla 12 letniej gry, mimo że ją szanuje. Może będzie to Halo5, jeżeli będzie grywalne w multi.

Opublikowano

@ Bluber

Gdzie Ty tam masz GPGPU w PS3 :teehee:
To tylko dane z CPU.

No i X360 była mocniejsza w ostatecznym rozrachunku, teoretycznie Ps3 ma więcej mocy i kompletnie inny (wielu devsów nadal nie ogarnia) system rozkładania jej.
Nie mniej pamięć zabiła tą wydajność. SPU i Cell to pomyłka, przy reszcie komponentów w Ps3

No ale Ken "4D" vel "Druga Robota" Kutaragi tak chciał :D

A czemu Unity jest w 900p ?
Bo produkcję ze 3 lata temu zaczęli ot co. Zanim ogarną wykorzystanie wolnych cykli to "troszku" czasu minie.
Silnik musi być dostosowany do tego. Tyczy się to też X'a, tam po prostu mniej zyskają (dużo mniej, ale jednak)

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Zaczynają się gify- DC który okazał się dobrze ssacym średniakiem. 

bloodborne- tu może być ciekawie. 

Czuje w kroczu, że Order okaże się jałowym pifpafem. 

Opublikowano

@ Bluber

Gdzie Ty tam masz GPGPU w PS3 :teehee:

To tylko dane z CPU.

No to CPU jeden kij. GTA IV w 640p/20 fps pamiętamy.

Opublikowano

PS4 jest słaba technologicznie i nie radzi sobie z większą ilością klatek.

Niebawem pewien developer pokaże na co stać Nadkonsole (w sumie już to pokazuje kilka tytułów), a po prezentacji ich gry inni twórcy zarumienią się ze wstydu i ustawią się w kolejce po praktyki.

uncharted-4-ps4-2-column-image_vf1.jpg

Opublikowano

Może do czasu Uncharted 4 postawią więcej niż 5 serwerów psn na krzyż.

Opublikowano

Ech. Praca devsów jest trudna w dzisiejszych czasach i najchętniej broniłbym nawet pracowników EA.
Jakimś cudem chce im się babrać w tej kołchozowej robocie, a ciepluteńkie posadki w softwarze czekają...

A tak to silniczki, dłubanko, optymalizacja na sprzęcie, który "mógłby" być lepszy i przyjdzie Ci klapek, albo bocik na Twittera i od szmatek powyzywa.
Projekcik się kończy i od nowa cykl, albo bruczek.

Jakiś melancholijny nastrój po tych technikaliach mnie się uczepił

LoL, a właśnie wspominałem o epitecikach na temat gier.
Drajvklapa, to przynajmniej zabawa słowna, to na dole ino nie, więcej po Szlachcie się spodziewałem :P

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Czy mi się wydaję czy AI w Drajwsrace oszukuje od czasu do czasu ?  xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Czy mi się wydaję czy AI w Drajwsrace oszukuje od czasu do czasu ?  xD

Skadze, czasami po prostu uzywaja portal guna.

Opublikowano

Polygon o tej gierce polaków

The worst trailer of the year revels in slaughtering innocents

hehehe

Opublikowano

Na pclabie lepsze, normalnie rak z przerzutami murowany. Utylizowałbym.

Opublikowano

Oj forumek z Gry Online to kupa śmiechu, wątki o wklęsłej Ziemi, Reptalianie i Miłość/związki. Gry są tam dodatkiem, no chyba, że "wejdzie mi" czy "pujdzie", wtedy poczytać można.

Opublikowano

8-10 dni multi w DC nie działa, w tzw. międzyczasie przerwa na konserwację, a teraz PSN ma awarię XD

Śmiechy hihy, ale użytkownicy PS4 serio zaczną nabierać nawyku, że po przyjściu do domu będą sprawdzać newsy w necie czy psn DZIAŁA.

Opublikowano

gta - strzelasz do przestępców z przykrywką fabularną, możesz też zabijać niewinnych przechodniów czy ich rozjeżdżać albo podpalać - GOTY, 99 na metacritic, 200 nagród od serwisów, najlepsza gra wszechczasów

hatred - możesz zabijać ludzi bez otoczki fabularnej - najgorsza gra roku, najchyowszy trailer, brutalna gra, twórcy muszą mieć nasrane w bani, nie zagram w niom!!!!11

jaką ja mam beke z takich januszy hipokrytów to nawet nie

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Różnica jest taka, że w GTA to nie jest główną rzeczą w grze i można się bez tego obejść, a w Hatred nie, bo to cały cel gry.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

to wystarczy że wrzuci się jakąś historie do hatred i gra od razu będzie jednym z bardziej obiecujących tytułów w tym roku na pc? heheszki

Opublikowano

dobra a manhunt? gra polegała na wykonaniu jak najbardziej wykręconych egzekucji najbardziej wymyślnym "brońmi" gra wyszła ponad 10 lat temu i imo brutalniejszej gry nie zaznałem w swoim życiu. hipokryzja i poprostu dac ludziom internet, co drugi w internecie porządny a w domu pewnie posuwa matke w dupe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.