Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

zreszta co tu srednie i co tu opinie, liczy sie zdanie botkow, ktorzy juz wiele razy pisali, ze media molecule nie potrafi robic gier i najlepiej jakby zamknieto to studio

post-23470-Jeremiah-Johnson-HD-gif-Imgur

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Little Big Planet > Half Life, handlujcie z tym

Opublikowano

W ogóle to jedna rzecz jest przykra. O ile tutaj dyskutujemy i gramy w gry wyścigowe, to sam gatunek schodzi do niszy.

Tylko jedno IP się sprzeda(wało)je tak naprawdę: Gran Turismo, a i tu najlepsze czasy ma za sobą. Ciekawe czy w przyszłości jakaś gra wyścigowa będzie potrafiła zrobić 3.5 mln+. Może GT, jeśli sprzedaż 6 była tylko niechlubnym wyjątkiem.

Tak to racery nikogo.

Forza mimo, że dobra to też nikogo w porównaniu do konkurencji w innych gatunkach Przeklęte hamburgery nie lubią się ścigać jednak, za to Fifa dogania Maddena. Koniec Świata.

Przecież obie serie Forza sprzedają się bardzo dobrze. Forza 5 ponad 2 mln i patrząc po leaderboardsach już ok. 500 tys. Horizon 2.

A ten niby niedorobiony Drivecrap sprzedał się już ponoć w milionie :D

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

lococycle>tlou

bomby prawdy

Opublikowano

Little Big Planet > Half Life, handlujcie z tym

1187122.gif

Nie mogłem się powstrzymać.

Opublikowano

W ogóle to jedna rzecz jest przykra. O ile tutaj dyskutujemy i gramy w gry wyścigowe, to sam gatunek schodzi do niszy.

Tylko jedno IP się sprzeda(wało)je tak naprawdę: Gran Turismo, a i tu najlepsze czasy ma za sobą. Ciekawe czy w przyszłości jakaś gra wyścigowa będzie potrafiła zrobić 3.5 mln+. Może GT, jeśli sprzedaż 6 była tylko niechlubnym wyjątkiem.

Tak to racery nikogo.

Forza mimo, że dobra to też nikogo w porównaniu do konkurencji w innych gatunkach Przeklęte hamburgery nie lubią się ścigać jednak, za to Fifa dogania Maddena. Koniec Świata.

Przecież obie serie Forza sprzedają się bardzo dobrze. Forza 5 ponad 2 mln i patrząc po leaderboardsach już ok. 500 tys. Horizon 2.

Tak, tak. W 5 mln.

Opublikowano

To akurat najmniejszy problem.

Wymierają:

-europejskie rpgi - Path of Exile

-gry rytmiczne - Audiosurf 2

-strategie - Nowy dodatek do Crusader: Kings, Civ: Beyond Earth

-rtsy - Total War: Atilla, Planetary Annihilation, Wargame: Red Dragon

-symulatory - ARMA3, Assetto Corsa

-platformery - Abyss Odyssey, Shovel Knight, 

-przygodówki - Deponia, Vanishing of Ethan Carter, The Wolf Among Us.

Wymieniłem kilka gier które już wyszły i kilka nadchodzących. 

Warto też przeczytać post Bansai'a o Wasteland 2 z tematu "Właśnie ukończyłem", śmiesznie przy tej grze wypadają te konsolowe "hity" dla januszy. http://www.psxextreme.info/topic/96750-własnie-ukonczyłem/?p=3223187

Opublikowano

Forza 5 była tytułem startowym, toż to nawet Knack zrobił ponad milion. Horizon nie ma "nóg", pierwszy po miesiącu na rynku w zasadzie przestał się sprzedawać.

Nie jest mainlinem i nie sprzeda się 1mln+ .  Pierwsza część miała dużo większy rynek, a i tak z trudem się przebiła.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Boze jakby drivecrap sprzedal sie faktycznie w milionie, docelowo zalozmy w 5, to juz w ogole nawet nie chcialoby mi sie trollowac - przeciez to sa debile xD

Najlepsze jest to, ze dopiero co krzyczeli jak to m$ DRMem ruc.ha xD

Opublikowano

Wreszcie mogę pisać.....mega zabawne gdy boty kryją się wzajemnie a bany zbiera klapek XD

Czas na urlopie pozwolił mi spojrzeć na ten temat z jeszcze innej strony.

Po pierwsze, nie ma sensu wychwalać konsoli Sony gdyż botki które mają dupościsk na takim poziomie że nie mogą skupić się na graniu, tylko siedzą w tym temacie i czekają co ktoś wkleji lepszą sprzedaż Sony by w czas zareagować.

Po drugie, sprzedałem Xboxa One, by mieć lepsze spojrzenie na temat konsoli o którą się walczy tak jak np. DonSterydo który konsoli nie ma.

Po trzecie:

Tylko

0002G07TCOCM87EE-C116-F4.jpg

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Forza 5 była tytułem startowym, toż to nawet Knack zrobił ponad milion. Horizon nie ma "nóg", pierwszy po miesiącu na rynku w zasadzie przestał się sprzedawać.

Nie jest mainlinem i nie sprzeda się 1mln+ .  Pierwsza część miała dużo większy rynek, a i tak z trudem się przebiła.

Sorry ale piszesz totalne bzdury XD Pierwsze Horizon sprzedało się w ponad 2 mln egzemplarzy. 

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

To jestem  "debilem", lubię Driveklap.
Dzięki, czas iść po rentę :sorcerer:

Edit: To pokaż dane o 2mln. Oficjalnie seria się sprzedała w ponad 10 mln rozciągając to na 5 gier, z czego najlepsze Forzy robiły po 3 mln+
Ja ostatnie dane jakie widziałem to było coś ok 1.2 -1.5 dla Horizon.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Tak to racery nikogo.

Tak, tak. W 5 mln.

Plotki póki co, ale i tak botków już piecze z tego powodu :D

Opublikowano

Tak to racery nikogo.

Geneza sukcesu jest powszechnie znana i jest analogiczna do sprzedaży PS4. Nikt bardziej nie ściemnia w tej branży, taka jest prawda.
Opublikowano

To jestem  "debilem", lubię Driveklap.

Dzięki, czas iść po rentę :sorcerer:

pola > skillowe trasy

Opublikowano

Skillowe. XD

Opublikowano

Wiadomo ze lepiej sie sprzedadza nextgenowe wyscigi od crossgenowego tasiemca.

Opublikowano

Wystarczy sprawdzić leaderboardsy w DC...

A nie, sorry - nie działają albo ich nie ma :P

Opublikowano

Ciekaw jestem jak Share Play bedzie dzialal po aktualizacji. Ta funkcja to swietny pomysl, szczegolnie na Playstation, gdzie gry prawie w ogole nie dostaja wersji demonstracyjnych.

Edytowane przez easye

Opublikowano

to bedzie dzialac w oparciu o streaming danych wiec patrzac na to jak ostatnio dzlaja serwery pewnie beda lagi, rozlaczenia i jedynie 30 lutego przy pelni ksiezyca i wilgotnosci powietrza 40% zagramy bez problemow

Opublikowano

Z tym brakiem demówek to lipa totalna. Tylko mi się o uszy obiło, że każda gra miała mieć demo?

Opublikowano

Plusy NPD:

-Hyrule Warriors sprzedało się lepiej niż Forza Horizon.
-Ps4 pobiło miesiąc premiery Halo 3 na Xboxa360 ( 550k~ vs. 520k~ )
-Smash dobry wynik
-Mordor to samo
-coraz większa sprzedaż cyfrowa, rekompensująca spadek w retail.
-meltdowny w dużej ilości
-WiiU nawet nieźle

Minusy NPD

-Forza bomba w sumie, następny Driveklap pewnie :(
-MS poniżej 300k.
-3DS relatywnie dalej sobie nie radzi, Smash mimo dobrej sprzedaży nie pomógł.
-WiiU nieźle, ale powinno być lepiej

P.S
Nie specjalnie mnie obchodzi bronienie sprzedaży Horizon, bo obiektywnie to bomba i basta.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

jak nie macie demek?

demko KI, early access do driveluba, beta battlefield4

nikt nie pisal, ze te demka beda za darmo

Opublikowano

to bedzie dzialac w oparciu o streaming danych wiec patrzac na to jak ostatnio dzlaja serwery pewnie beda lagi, rozlaczenia i jedynie 30 lutego przy pelni ksiezyca i wilgotnosci powietrza 40% zagramy bez problemow

Czekam na ludzi którzy mają te 10Mbps wysyłu i 30Mbps pobierania które jest wymagane do płynnego działania z sekundowym opóźnieniem.

Druga sprawa to że Share Play był już wykorzystywany w Hugo xD

Opublikowano

Hugo na polsacie goty - dzwonilem pare razy ale nigdy sie nie dodzwonilem :( za to raz dodzwonilem sie ( i przekazalem tacie bo dzieci nie mogly brac udzial ) do drzewka szczescia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.