Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

No to nie ma tematu. Mnie tam zupełnie nie obchodzi gdzie, kto pracuje, gdzie kto przechodzi, te transfery między studiami itp. To nie NBA czy piłka nożna, żeby mniemto interesowało. Wystarczy mi to, że od nastu lat każda gra psiaków jest świetna, to jest dla mnie wyznacznik a nie pojedyncze nazwisko.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ale to właśnie nazwiska tworzą gry. Nie mają ludzi z doświadczeniem w platformówkach = nie zrobią dobrej platformówki.

A gry ND są świetne jak napisałeś dlatego, że zatrudniają ludzi, którzy wcześniej robili podobne gry. Prezesi ND nie powiedzą nagle tym ludziom: "Robiliście wcześniej strzelanki, ale teraz walnijcie nam Crasha", bo znowu czeka ich odejście połowy załogi jak wtedy gdy z Jaka przeszli na Uncharted. Ludzie odchodzili, bo przyszli pracować nad J&D. Tak samo pewnie teraz by odeszli, bo zatrudnili się żeby robić gry takie jak Uncharted i TLoU.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Ale to właśnie nazwiska tworzą gry. Nie mają ludzi z doświadczeniem w platformówkach = nie zrobią dobrej platformówki.

A gry ND są świetne jak napisałeś dlatego, że zatrudniają ludzi, którzy wcześniej robili podobne gry. Prezesi ND nie powiedzą nagle tym ludziom: "Robiliście wcześniej strzelanki, ale teraz walnijcie nam Crasha", bo znowu czeka ich odejście połowy załogi jak wtedy gdy z Jaka przeszli na Uncharted. Ludzie odchodzili, bo przyszli pracować nad J&D. Tak samo pewnie teraz by odeszli, bo zatrudnili się żeby robić gry takie jak Uncharted i TLoU.

Dobra to widzę, że jedziemy od początku. Jak duże doświadczenie w platformówkach 3d /2,5 d miało ND przed robieniem Crasha pierwszego?

Opublikowano

Uwielbiam czytać o takim biciu piany. Głupie gadanie, że ND nie ma doświadczenia w platformerach bo od czasów PSX'a zmieniło się 3/4 ekipy. To niczego nie oznacza. 

Opublikowano

Wii U i - rzekomo - sporo gier na tę konsolę. Obadałem sobie nadchodzące tytuły na PS3 i X360 do końca tego roku. No i sorry, ale te uboższe niż na PS4 i XO multiplatformy prezentują się DUŻO atrakcyjniej niż to, co Wii U dostanie do końca 2014. Gdzieś tam po drodze PS3 dostanie też LBP 3, Tales of Xillia 2 czy Guilty Gear Xrd, a X360 Forze Horizon 2. Kupować ostatnią konsolę Nintendo = nieśmieszny żart.

Opublikowano

Mario 3DWorld

Pikmin 3

Wind Waker

Xenoblade X

Bayonetta 2

Do nogi, oceniaj!

Opublikowano

Od kiedy kupujemy konsole Nintendo dla multiplatform?

A co to (pipi) za mityczny argument, hę? Kowalski kupuję konsolę dla gier. Na Wii U w dalszym ciągu dostawał będzie g.ówno w porównianiu z tym, co oferują i zaoferują mu PS3 i X360, konsole ponad siedmio-ośmioletnie.

Opublikowano

Janusz Kowalski kupuje PS4, a swiadomy gracz WiiU. Taka roznica.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ludzie nie po to biorą konsolę Nintendo żeby grać dokładnie w to samo co na konsolach MS i Sony.

Opublikowano

To Nintendo teraz obrońcą "prawdziwych" graczy? Przypomnę, że całkiem niedawno, bo za kadencji Wii, o mało nie spuścili pięknej przyszłości tej branży w klozecie za sprawą Wii Sports i innych (pipi)zek. W SD.

Opublikowano

Zrozum, że konsole Ninny gracze kupują dla gier Ninny. Żaden Kowalski nie kupi Wii U bo nie ma o tej konsoli pojęcia. Po za tym dystrybutor i tak będzie zachęcał do kupna w reklamach konsoli właśnie z jakimś Marianem a nie CoD'em. Widziałeś trzy lata temu spoty po wydanu Pogody na Polsacie? Nie podam ich teraz bo nie mogę ich znaleźć na YT. Były dwie reklamy: jedna z 3DS i Zeldą a druga z Wii i Mario Kartem.

Piję do tego, że nikt nigdy nie kupuje konsol Nintendo dla innych gier niż te ze stajni Mariana i reszty ekipy. Wii było wyjątkiem przez sterowanie.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

To Nintendo teraz obrońcą "prawdziwych" graczy?.

Tak.

Opublikowano

To Nintendo teraz obrońcą "prawdziwych" graczy?.

Tak.

Prowo lub beton.

Opublikowano

Mario Kart 8

Donkey Kong TF

Lego City Undercover

New Super Mario Bross U

Wonderful 101

Mario 3DWorld

Pikmin 3

Wind Waker

Xenoblade X

Bayonetta 2

Do nogi, oceniaj!

Fix

No ale tragiczne wersje Watch Dogs, Wolfa czy kolejny taki sam LBP to napewno lepszy lineup. Co za troling!

Opublikowano

Prowo lub beton.

Odezwał się największy z nich.

wersje Watch Dogs

Kupować WiiU i potem ten syf to niezłe nieporozumienie.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Przynajmniej twoja sytuacja jest klarowna.

Beton i beton.

Opublikowano

To Nintendo teraz obrońcą "prawdziwych" graczy? Przypomnę, że całkiem niedawno, bo za kadencji Wii, o mało nie spuścili pięknej przyszłości tej branży w klozecie za sprawą Wii Sports i innych (pipi)zek. W SD.

Szkoda, że nie wspomniałeś o takich premierach jak Mario Galaxy czy Zelda TP na sam start konsoli. Wii dostało świetne gierki, które teraz sam ogrywam. Galaxy 2 to po prost esencja platformingu, designu, pomysłowości i żywotności. Czeka mnie jeszcze pierwsza część, Donkey Kong, Mario Kart, Mario Bros. i Skyward Sword. Ale tak, Wii to tylko Wii Sports i Fit...

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Kolejny klapek co nie szanuje Niny. Spalic.

Opublikowano

wiiu jest przede wszystkim obronca starej szkoly gatunkow i rodzaju gier , ktore definiowaly konsolowy gaming

ps4 i xone poszlo zupelnie inna droga

roznica polega na postrzeganiu wspolczesnego gamingu - dla niektorych stara szkola gier juz sie przejadla, dla niektorych jest ona jedyna wlasciwa

Opublikowano

wersje Watch Dogs

Kupować WiiU i potem ten syf to niezłe nieporozumienie.

Chodziło mi o wykastrowane wersje na PS360 . Na WiiU ta gra jeszcze nie wyszła. Oczywiście, że Nintendo nie kupuje się dla takich gierek.

Edytowane przez balon

Opublikowano

Było też No More Heroes1/2,Madworld,Fatal Frame 2 i troszkę jeszcze innych świetnych gierek. No ale Nintendo to przecież tylko kolejne Mario i Zelda według niektórych.

Opublikowano

Jeszcze Muramasa, RE Darkside Chronicles, Shattered Memories...

Opublikowano

muramase ogralem na vicie i ta gra jest totalnym sredniakiem - backtraking i system walki gdzie wszystkie ciosy postac znac od pierwszej sekundy jest skandaliczny, sliczna i klimatyczna ale totalny sredniak

Opublikowano

Fragile Dreams też ponoć jest niezłe,no i Xenoblade,Last Story.Jak kupię WiiU to będę miał co nadrabiać. A są przecież jeszcze Residenty z GC w edycjach na Wii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.