Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

W Hugo takie wały leciały, że ojej.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

no input lag byl straszny :D

Opublikowano

A gdzie wyczystales Zdunek, ze trzeba miec minimum 30/10 ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak to, dema są płatne? Przesada, chcę spboe przetestować grę przed zakupem i mam im jeszcze płacić. Jak to jest z tym psnem ? Na serio tak ciężko zagrać online? Długo to już trwa? W listopadzie kupuję konsolę i chciałbym na niej grać ONLINE.

Opublikowano

CARS przestraszylo sie mesjasza racerow Drivecluba i przesunieto premiere na marzec 2015 :D

Opublikowano

A gdzie wyczystales Zdunek, ze trzeba miec minimum 30/10 ?

Sony pisało o 10Mb jako minimalnym na blogu

A 30/10 to standard w streamowaniu w wysokiej jakości. 

Opublikowano

Sony wszędzie podawało 5mbps+. Ja osobiście nie kojarzę wartości o których Ty mówisz.

Opublikowano

No jak zwykle z dupy. 10Mb pisali kiedys o Remote Play, o Share nigdzie nie ma zadnej specyfikacji.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Juz tyle gier mialo napedzac sprzedaz - TitanFall, Forza, Forza H, a i tak sprzet bez gier i z niedzialajacym PSNem wyprzedza co miesiac. Tak bardzo MS nikt nie szanuje.

Jakże wielka bomba prawdy baronie, musze sobie zapamiętać to zdanie, przyda się niejednokrotnie w przyszłości.

Co do NPD, Mazzeo twierdził, że dzięki premierze FH2 pęknie 500tys xbonów, chłopak trochę się przeliczył, zupełnie jak Zeratul z tytanfailem. Tak ja kiedyś pisałem, jedyny miesiąc w którym ten złom 792p sprzeda się lepiej, to listopad. Później wszystko wróci do normy, a w lutym to będzie prawdziwy pogrom i odcięcie tlenu inwalidzie.

1726537-hidetakamiyazaki.jpg

Plus Order 1886 (obecnie na drugim miejscu w ilości preoderów w usa, pierwszy cod na xbona, według vgch)

Edytowane przez YETI

Opublikowano

No jak zwykle z dupy. 10Mb pisali kiedys o Remote Play, o Share nigdzie nie ma zadnej specyfikacji.

Z dupy to możesz zrobić wiadro.

Hehehe.

Poczytaj sobie o streamie i wymaganiach łącza.

Przy 5Mb ledwo radzi 720p ale faktycznie usługa wtedy zadziała.

Edytowane przez Zdunek

Opublikowano

Nie chce mi sie. Po raz kolejny wysysasz sobie informacje z palca, ktorych nigdzie nie ma.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobra, skoro to są dla ciebie informacje z "dupy"(skoro mówimy o streamie videoFHD60-gdzie onlive i inne badziewia wymagały jeszcze większego przesyłu) to tylko czekać jak komfortowo będzie ci się grało na niższych parametrach.

Opublikowano

a wiesz juz dokladnie jak to bedzie dzialac ? Nie ! i to nie bedzie w 100% zwykly stream, bo przeciez przejmujesz rozgrywke niby w kazdym momencie przez 60 minut. Moze wykorzystaja do tego czesc serwerow przeznaczonych na PlayStation Now. Narazie nigdzie nie ma zadnych informacji jak to ma dzialac (to ze akurat Ty standardowo wiesz juz wszystko za specjalnie mnie nie dziwi), ale oficjalnie nie podali informacji jakie lacza beda wymagane, wiec przestan wprowadzac ludzi w blad.

Jedno jest pewne - zamiast tworzyc nowe funkcje, wprowadzac Share Play, Playstation Now mogliby przede wszytskim ustabilizowac sam PSN! 

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak ma inaczej działać?
Pulpit zdalny/ stream video. 
LOL. Nie ma innej opcji, nawet w nazwie jest "Share".

A co mają podać? Że na swoich łączach pograją w 720p w 20 klatkach?

Edytowane przez Zdunek

Opublikowano

Istnieja inne mozliwosci - tak jak w pulpitach zdalnych o ktorych wspominasz. Nie zawsze musisz sie laczyc bezposrednio z danym komputerem, czasami wszytsko idzie jeszcze przez dodatkowe serwery, dla wysylajacego roznic nie ma, ale dla tego, ktory przejmuje pulpit juz tak. Nawet w 720p i 25klatkach opcja jest fajna, bo przeciez caly pomysl sprowadza sie glownie do tego, bys mogl zobaczyc jak prezentuje sie gra, ktora np. zamierzasz kupic. Patrzac na znajomych, ktorzy czesto tytuly maja pare dni przed premiera z checialbym korzystal, ale tez mi sie nie chce wierzyc, ze nie bedzie z tym miliarda problemow...

Edytowane przez easye

Opublikowano

PSN częściej nie działa, niż działa, a oni się biorą za coś takiego xD.

Opublikowano

Tez tego nie rozumiem, po co nowe funkcje, skoro lista znajomych laduje sie minute, zamiast 3 sec...

Opublikowano

Jak ja czasem nie ogarniam debili, którzy za argument o tym czy konsolka jest dobra czy na odwrót podają wyniki sprzedaży. Co z tego, że PS4 się sprzedaje w nakładzie 11 mln skoro większość ludzi kupuje to w pakiecie z FIFĄ 15. Xbox One może i jest nieco technicznie słabszy ale to nie ma prawa go od razu dyskwalifikować - skoro infrastruktura sieciowa jest znacznie bardziej stabilna a sam system konsoli ponoć bardziej wydajny i oferujący więcej dodatkowych opcji. A dzisiaj nie ma takiego argumentu, że konsola jest tylko do gier bo to się skończyło wraz z nadejściem PS2 i Xboxa - tylko GaCuś zachował prawdziwie konsolowy charakter.

Dla mnie im mniej jest posiadaczy danej konsoli a nie brakuje na nią dobrych gier - to jej odbiorcy są jakby nie patrzeć elitarni - pozdrawiam wszystkich forumowych właścicieli Wii U xD

Pograłem w tego DriveCluba, sprawdziłem Shadow Falla (graficznie świetnie ale nic poza tym) i najbardziej podobało m i się TLoU Remastered, P.T. i Dust. A X1 ma więcej lepszych gierek na wyłączność. Jako gracz udało mi się w końcu wejść na taki etap, że zakup next-genowej konsoli to nie jest tylko graficzny postęp i lizania każdej tekstury tylko po to, żeby podniecać się jej ostrością. Liczą się w końcu gry a tutaj ani DriveClub ani Killzone mną nie zamiotły a że wyglądają przyzwoicie - no (pipi)a mamy 2014 a to mają być exy - przecież nikt nie zrobi grafiki na poziomie PS2.

A na X1 jest fajny Killer Instict z niegłupim modelem sprzedaży, nadchodzi remaster Halo 2, jest fajny Titanfall do multi bo to ogrywanie każdego poziomu po 1000 razy w Destiny może i wciąga ale nie wiem czy na wystarczająco długo. W Shadow Fall to nie wiem czy ktoś jeszcze gra. Horizon 2 to jednak open-world co oznacza więcej aktywności i dłuższą grę, do DriveCluba nic nie mam bo fajne w nim to, że jest dość trudny - tylko nie wiem czy to kwestia oszukiwania przez AI i czy poziom trudności jest odpowiednio zbalansowany. Killzone kampanię może i ma dobrą ale to pewnie nic w porównaniu z tym co się szykuje w Halo 2 Anniversary - co z tego, że w 900p skoro to większy fun?

Werdykt jest u mnie prosty: PS4 może i ma moc ale na razie najlepsi devi nie spieszą się z jej wykorzystaniem co przekłada się na brak wystarczającej ilości gier. X1 może i słabszy, przez wielu tutaj wyśmiewany oferuje znacznie więcej. Liczy się zawartość a nie same bebechy bo bez odpowiedniego paliwa nie pokażą swojej mocy. Mocno się waham nad zakupem PS4 lub X1. I piszę to jako osoba, która przez całe życie gra na PlayStation.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

aha

Opublikowano

I popatrz na to z perspektywy osob, ktora np 3/4 czasu spedza przy multiplatformach. Tu juz nie chodzi o bebechy, ale wejdz nawet do tematu BF i poczytaj posty ludzi, ktorzy przesiedli sie z PS4 na Xbox One. Jeszcze tekstury bym zniosl, ale dropy do 30klatek ?

Jak mialbym posiadac jedna konsole, to nie wyobrazam sobie lupania w MGS V, PESa nowego i pare innych w 720p. A wystarczylo zrobic normalna konsole, a nie pier(pipi)ic przez pol roku, ze "im nie zalezy na grafice". 

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.