Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Najlepiej mieć wszystkie konsole, prawda stara jak świat. Ale gierki i reszta to już subiektywne odczucia.
Gdyby nie to, że MS zraził mnie do siebie, to tym razem byłby komplet sprzętu, tak to następna gwiazdka witaj WiiU.(poza tym dwie generacje wspierania Małomiękkich wystarczy, pora uśmiechnąć się do Mariana)

aaaaaa no i dobry piecyk się przyda, bo bez Total(bug)Wara ani rusz.

Edytowane przez Hendrix

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

I popatrz na to z perspektywy osob, ktora np 3/4 czasu spedza przy multiplatformach. Tu juz nie chodzi o bebechy, ale wejdz do tematu nawet takiego BF i poczytaj posty ludzi, ktorzy przesiedli sie z PS4 na Xbox One. Jeszcze tekstury bym zniosl, ale dropy do 30klatek na sec ? Jak mialbym posiadac jedna konsole, to nie wyobrazam sobie lupania w MGS V, PESa nowego i pare innych w 720p. A wystarczylo zrobic normalna konsole, a nie (pipi)ic przez pol roku, ze "im nie zalezy na grafice". 

Ile masz dzisiaj gier w 60 fps? Na PS4 jest to BF4 i remastery TLoU czy Tomb Raidera no i Shadow Fall w multi.

Opublikowano

Latwiej zdecydowanie mi policzyc ile gier mam w takiej samej rozdzielczosci jak na PS4, a roznica zamiast sie zacierac jak obiecywal Maciek i jego insiderzy :teehee: , tylko sie poglebia. BF na One tez niby chodzi w 60klatkach, tylze ze ma dropy do 45, w multi zas jak pisza jest jeszcze wieksza kaszana. Jak ktos jest fanem takiego PES'a, to nie kupi One bo tam jest Forza. Calosc sprowadza sie do tego, ze nextgen to powinien byc nextgen, a nie rozdzialka jak z 360tki, z kulejacym frameratem, screen tearingiem i wycieta trawa... ^^

Edytowane przez easye

Opublikowano

A wiesz czemu tak jest?

• PS4 - 538 tysięcy
  • Xbox One - 284 tysiące
  • 120tys na Xone i x360

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=913741

http://www.pssite.com/news-37112-playstation_4_znowu_najlepsze__destiny_prawdziwym_hitem.html

15549172581_35a444c4dd_o.gif

dyskutujmy

Edytowane przez YETI

Opublikowano

This is a sad day for America.

I watched the TGS streams, I know what Playstation is all about. All of you Playstation lovers with your loli obsession and your anime avatars, if you love Japan so much, why don't you just move there? It saddens me that Americans would choose to associate with that rather than the sturdy, rugged, masculine, patriotic The One. Yet, throughout these sad times that we live in, I have still kept alive a lingering flame of hope that the great American values will endure, and Pacther’s predictions this week helped kindle that flame. But if these news are true, I may have to finally abandon that hope.

If these news are true, that is. Anyone else think it’s suspicious how NPD starts hiding console numbers, so that we are left at the mercy of the console manufacturers to provide us with what information they will, and suddenly Playstation starts doing better than Xbox? No one else finds it suspicious how the well-informed and knowledgeable video games analyst Pachter, who usually makes predictions with great accuracy, after consulting his vast retail contact network, predicts that The One will come out ahead, yet when we get “official” numbers, suddenly PS4 has sold more? It’s not like this is the first time that Sony is caught with juking the stats. Esteemed video games sales expert ioi recently revealed how Sony was lying at Gamescom with their 10 million consoles sold number. You may think Sony wouldn’t go that far, but they have lied to us before. They lied to us about the Driveclub PS Plus version and they lied to us about the power of their systems. One lie leads to another and once you have gotten into the habit of lying, it is very hard to stop.

But I guess this is to be expected. People who want to harm America always have a propensity to believe in made-up numbers. Look at how North Korean citizens swallow lies from their own leaders. Or closer to home, look at how liberals are gulping down the Obama administration’s lies. Look at how they are cooking the books on Obamacare and job reports. 250000 new jobs added in September? Hah, where I live, in real rural America, most people have given up looking. 250000 new jobs, my ass. Plus, under President Romney, we would have had at least 400000 new jobs. Or look at how they lie about inflation as an excuse to print money, debasing the dollar further. President Reagan (may he rest in peace) is turning in his grave. Inflation below target? Tell that to my local grocery store and gas station! These Washington types, always coming at you with their fancy numbers and their facts and their smug grins, thinking they know better than you. (And don't get me started on those IRS bullies. Federal income tax is theft and, even worse, unconstitutional, and I'm not paying to help finance a government I never voted for. So they can take their tax return forms and their court summons and shove them up somewhere. Don't bother coming back here!) And throughout all this, the mainstream media keeps cheering the administration on, helping them pull the wool over Americans’ eyes. This is very similar to the gaming media, incidentally, with their strong Sony bias. Kotaku is far too close to Sony. Always has been.

Maybe it’s time we started unskewing the NPD results. Even though they started shilling for Sony only relatively recently, I have always felt that their numbers are suspect. They don’t track sales from online stores, where more and more customers are taking their business these days. Also, it is well-known that they don’t take digital download sales into account. Who knows how many console sales they miss that way?

Still, I am always the optimist. I have hopes for the future. It looks like people are finally starting to see through the Democrats’ lies. If polls are to be believed, we will put a patriotic majority back in the Senate in November. If it can happen there, we can get the powers for good back into power in the video game business at the same time, with the arrival of Halo: The Master Chief Collection and, most importantly, the monthly OS updates. Until then, God bless you all, and don’t forget to vote in November!

:teehee: :teehee: :teehee: :teehee: :teehee: :teehee: :teehee:

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=134658172&postcount=47

Ma ktos link do źródła tej beki?

vQfb.png

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Co tu dużo mówić.

marcsxbonerdestroyedk6u6e.gif

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Klapki sie jaraja grafika, ramem i innymi cyframi. Ps3 tez było mocniejsze na papierze i co z tego wynikało? (pipi) :)

-guernica, możesz minusowac haha

Opublikowano

Wszyscy wiemy o co chodziło z PS3. Skoro takie ND potrafiło dosłownie rozyebać swoim U2 graficznie to wina leżała po stronie devów, którzy nie ogarniali systemu PS3 - ale oni tworzyli na kilka platform jednocześnie, więc nie wiadomo kogo tu winić - czy Sony czy producentów gier multiplatform.

Ale to trwało może do 2011 - potem już było ok chyba.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

A na X1 jest fajny Killer Instict z niegłupim modelem sprzedaży

Zabawne jak szybko taki model sprzedaży staje się dla was głupi jak tylko mówimy o Driveclubie z plusa od Sony. :teehee:

Opublikowano

Dla mnie im mniej jest posiadaczy danej konsoli a nie brakuje na nią dobrych gier - to jej odbiorcy są jakby nie patrzeć elitarni - pozdrawiam wszystkich forumowych właścicieli Wii U xD

Dziękuję za miłe słowa. Dzisiaj kupiłem Pro Controller i jestem elitą pośród elity ;)

Opublikowano

Klapki sie jaraja grafika, ramem i innymi cyframi. Ps3 tez było mocniejsze na papierze i co z tego wynikało? (pipi) :)

Wszystkie multiplatformy są takie same, masz rację.

Opublikowano

@Observer

Szkoda, że nie wziąłeś pod uwagę tego, że to bijatyka gdzie do zabawy wystarczy sobie zakupić kilka postaci i je masterować. Wyścigi to raczej inna liga.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Wszyscy wiedza? Mowa o tym bełkocie z kosmiczna mocą czy o dwoch posadach zeby kupic lol

Wyniki nie podają cyferek, ale xo nie radzi sobie na własnym podwórku. Niczego nie dowodzi- jeszcze, ale fajnie nie jest. Jp, to można pominąć. Jak dadzą monstera na xo jako ex, to cos tam pójdzie. Eu to betoniarnia i klapki z 4 konsola od Sony podrząd. W USA powinien królowac xo. Jak na święta nie bedzie 1, to fail.

Opublikowano

@Observer

Szkoda, że nie wziąłeś pod uwagę tego, że to bijatyka gdzie do zabawy wystarczy sobie zakupić kilka postaci i je masterować.

Tak samo w Driveclubie możesz sobie kupić kilka tras i je masterować. Co za logika.

Opublikowano

Tylko różnice między PS3, a X360 były minimalne, poza tym pisanie gier na PS3 to była mordęga. Teraz masz 50% wydajniejsze gpu i 3 razy szybszy ram. Takim o to sposobem multiplatformy na PS4 mają więcej drzew czy lepsze cienie, o rozdzielczości nie wspomnę. Niestety, zdarzają się przypadki, gdzie rak branży microsoft, płaci aby poobcinać co nieco z wersji na Nadkonsole. Ciekawe jak sytuacja będzie wyglądała za 2-3 lata, gdzie developerzy będą kłaść większy nacisk na grafikę, wówczas 720/20 jak nic na x-złomie. Na szczęście widac po sprzedaży, że xone to ostatnia konsola microsoftu, więc w przyszłości szlachta nie będzie cierpieć z powodu inwalidztwa kolejnego X.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Mam już dosyć impotencji Sony, 3 ostatnie lata miałam PS+ i dwa pierwsze lata były super, natomiast to co stało się z tą usługą po premierze PS4 jest dla mnie niezrozumiałe. Stabilność i szybkość sieci spadła dramatycznie, głupie wysyłanie wiadomości tekstowej 20 znaków potrafi trwać kilkanaście sekund (dla porównania telegraf Hughesa z 1855 roku przesyła 3 znaki na sekundę).

Oczywiście zdarza się, że PSN działa dobrze, ale to żenada, że ludzie muszą się cieszyć gdy to działa.

Przykro mi, że nabrałam się na zakup PS4 w dzień premiery i dodatkowo wywaliłam 400zł w BF4+premium. Tylko dlatego jeszcze odpalam PS4 do grania po sieci. Abonament mam jeszcze ze 3 miesiące i na tym skończy się moja "sieciowa" przygoda z "nextgenem" Sony.

Dodatkowe kreski w poziomie nie rekompensują mi przepaści w jakości działania usług PSN i XBL. Od czerwca mam xboxa one i chwalę sobie bardzo, różnica w grafice w większości przypadków jest niewidoczna bez porównywania statycznych obrazów lub bez specjalnego zwracania na to uwagę - obu rzeczy się nie robi przy graniu. Czy karta grafiki jest sprzed 3 (PS4) czy sprzed 4 lat (XO) - nie obchodzi mnie to. Ważne, że siadam i gram po sieci bez żadnych problemów. Skoro na PC tak mogę robić od dawna za darmo to chciałabym za kasę dostać coś przynajmniej na tym samym poziomie.

Bardzo podoba mi się też fakt, że xbox one jest niemal niesłyszalny. każdy egzemplarz PS4 z odpaloną grą po odpaleniu XMB zaczyna zasuwać swoim wentylatorkiem jak pierwszy xbox 360 - dramat. O padzie też można by sporo napisać, np. o smarowaniu triggerów w dualshocku 4, żeby się nie zacinał, do baterii nie będę się czepiała bo nie robię aż takich długich sesji żeby 5-7h to było za mało.

PS4 zostanie u mnie bo może kiedyś pojawi się nowa część Ratcheta. Może też Uncharted wstanie z kolan po nudnej trójce. No i na pewno Gran Turismo 7 kiedyś wyjdzie i choć pewnie nie będzie tak dobre jak Forza Motorsport 6 to nie ma szans, żebym nie zagrała w tytuł, w którym zakochałam się od pierwszej części na PSX. Ale w sieciowe gry będę grała tam gdzie one działają, czyli na Xboxie, PC i Wii U.

W każdym razie jak ktoś teraz - dziś chce kupić konsolę do grania po sieci to niech nie daje swojej kasy nierobom z Sony bo oni przez ostatni rok nie zrobili kompletnie nic z PSN. I mówię to jako fanka konsol i exów Sony, m.in. posiadaczka 4 sztuk PSP, 2 sztuk PS2 (+1 fabrycznie zapakowana kupiona z ostatniej serii produkcyjnej), PS One, Vity i PS3. 

Edytowane przez Wieslawa

Opublikowano

Multi- pamiętamy beczunie jak barony nie ogarnęły AC4, bo dopiero patch podbił do 1080. Różnice kolosalne, ze nikt tego nie ogarnął lol

Opublikowano

@Observer

Szkoda, że nie wziąłeś pod uwagę tego, że to bijatyka gdzie do zabawy wystarczy sobie zakupić kilka postaci i je masterować.

Tak samo w Driveclubie możesz sobie kupić kilka tras i je masterować. Co za logika.

No to sobie kupuj bo ja bym wolał mieć wyścigi dostępne ze wszystkimi trasami i autami. KI to bijatyka i moim zdaniem taki model sprzedaży w tej gierce w miarę się sprawdza a skoro jak napisał wcześniej DonSterydo, że system zarabia na siebie to w tym szaleństwie jest metoda.

DriveClub raczej nie zarobiłby w taki sposób.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Multi- pamiętamy beczunie jak barony nie ogarnęły AC4, bo dopiero patch podbił do 1080. Różnice kolosalne, ze nikt tego nie ogarnął lol

Haha, ale ogarniasz, że to były szybkie porty, aby tylko zdążyć na premierę.

Powtarzam, 50% wydajniejsze gpu i 3 razy szybszy RAM, różnice będą coraz bardziej widoczne wraz z upływem czasu. Wiem, że rzeczywistość przytlacza botów, ale tak jest, microsoft wydał bubel, a nie next gena.

Opublikowano

Ok, zapamiętam jak podróże w destiny xD

Jeszcze bedzie moc z chmury ;)

Opublikowano

Project Cars opóźnione czyli klapki muszą czekać kolejne pół roku na DOBRE wyścigi, ale czekanie to u nich normalka. :teehee:

Opublikowano

@Observer

No to sobie kupuj bo ja bym wolał mieć wyścigi dostępne ze wszystkimi trasami i autami. KI to bijatyka i moim zdaniem taki model sprzedaży w tej gierce w miarę się sprawdza a skoro jak napisał wcześniej DonSterydo, że system zarabia na siebie to w tym szaleństwie jest metoda.

Oczywiście, że jest. Każdy gracz ma takie gry, które chciałby żeby zostały wskrzeszone i pożyły dłużej niż jednorazowy remake, który będzie finansową klapą i zniknie z rynku na kolejne 10-15 lat. To właśnie MS zrobił z KI, wskrzesił grę na miarę zapotrzebowania na rynku. To samo planują z Phantom Dust, którego swego czasu kupiło porażające 70 tys. ludzi. 

Ale wiele klapersów nie jest w stanie tego pojąć i szczytem ich marzeń, jak w wielu przypadkach na PS3, jest jednorazowy strzał, po którym całe studia są likwidowane i później gadka w stylu "No nie wiem co tak słabo".

Przemyślany epizodyczny model cyfrowej dystrybucji potrafi zdziałać cuda - najlepszym przykładem jest jedna z moich ulubionych gier Pinball FX2. Startowała z 4 stołami, a na koniec zeszłej generacji było ich już ze 30, czyli zawartością można by obdzielić ze 2-3 podobne produkcje.

Opublikowano

W KI ten model jest w miarę opłacalny bo gierka  chyba nie powstawała za miliony dolarów. Co innego taki DriveClub.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.