Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Płyta główna, ram, procesor do wymiany, bo chyba za(pipi)ałeś ten komputer z epoki lodowcowej.

XD

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

co nie wymysla jesli (to warunek konieczny) microsoft nie bedzie sie w to wpier.dalac to bedzie co najmniej dobrze - moze ich gry to nie system sellery ale to jedni z tych nielicznych firm w branzy, ze ich gry ZAWSZE sa co najmniej dobre

o jejku zły m$ się wpierdala w Forze - crap, horizon - crap, Halo 4 od 343 - crap, Gears of War - crap, Alan Wake - crap. Ech ten zły Microshit :( całe szczęście, że Sony się nie w(pipi)alo w produkcję DC i mamy GOTY mesjasza wyścigów.
Opublikowano

a nie bo http://www.eurogamer.pl/ i http://arhn.eu/ chociaż tutaj wolę zdecydowanie ich kanał na YT

Tylko video recenzje Archona.

Ci geniusze gameplay'u popełnili tez Vanquisha którego tak "uwielbiasz" także...

Jedna wpadka każdemu może się zdarzyć. PG + MS + SMOKI = to nie może się nie udać ;)

Nie wiem co wy chcecie od Vanquish, bardzo fajna gierka. Z wielką chęcią ujrzałbym dwójkę. Gierka dumnie pręży się u mnie na półce w fajnym "3D opakowaniu"

edyta. Colin, przecież to nie była wcale długa drabinka. Jak chcesz to ci mogę pokazać drabinki w tym temacie zawierające po 9, 10 czy więcej postów i jakoś żaden admin nie ma pretensji. Zresztą ja bardzo rzadko robię takie drabinki więc też nie przesadzaj. jak jest już dłuższa czy co to zawsze biorę w spoiler.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

kiedy ty się nauczysz odpowiadać na konkretne kwestie zamiast cytować drabinki?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Fani TLoU inaczej nie potrafia.

Opublikowano

Zaorane. :yes:

Opublikowano

Pozdrawiam wszystkich konsolomaniaków :hi:

Opublikowano

Blacharnia znów dostała resztki ze stołu pana.

Czy The Evil Within działa na PC w 1080p przy stabilnym 60 FPS?

Najpotężniejsza karta graficzna nie daje rady.

Bethesda zapewniła graczom narzędzia do zniesienia blokady 30 klatek na sekundę w The Evil Within, ale jaka konfiguracja jest potrzebna, by wygenerować obraz w rozdzielczości 1080p przy stabilnych 60 klatkach na sekundę? Okazuje się, że nawet nasz testowy komputer z procesorem Core i7 3770K podkręconym do 4,3 GHz, 16 GB RAM-u i najpotężniejszą kartą graficzną z jednym chipem na rynku - GTX 980 - nie dają sobie rady z tym zadaniem.

Intrygujące jest, że pomimo wysokich wymagań sprzętowych - co jest najpewniej oznaką słabo przygotowanej konwersji na PC - gra działa stosunkowo dobrze nawet na dużo słabszych komputerach. Jak widzieliśmy już w przeszłości, blokada do 30 FPS zapewnia układom CPU i GPU nieco swobody, a w przypadku The Evil Within nawet Core i3 4130 z GTX 750 Ti oferuje wrażenia na poziomie PlayStation 4. Problemem jest skalowanie: utrzymanie 30 klatek na sekundę nie nastręcza większych trudności przy sprzęcie średniej klasy nawet przy wyższych rozdzielczościach, ale zablokowanie grafiki do 60 FPS nie było po prostu możliwe na żadnej z testowanych konfiguracji.

Materiał wideo poniżej oferuje ogólne porównanie. Poza GTX 750 Ti, 760 i 980 sprawdziliśmy także inne karty graficzne, w tym GTX 780 i Radeona R9 290X. Ani razu nie udało się nawet zbliżyć do płynnego 1080p60.

Obecnie jedynie rozdzielczość wydaje się być wartością możliwą do zmiany. Jeśli mowa o dostępnych ustawieniach, to nie ma tu opcji umożliwiających znaczne poprawienie jakości obrazu względem PS4. Szkoda. Trzy ustawienia wygładzania krawędzi - FXAA, MLAA i SMAA - nie radzą sobie z licznymi problemami poszarpanych krawędzi. Wymuszenie multi-samplingu (MSAA) w panelu kontrolnym GPU także nie daje dużo lepszych rezultatów, a wymagająca opcja super-samplingu od Nvidii (DSR) nie jest obsługiwana w tym tytule.

Bethesda ostrzegała, że korzystanie z poleceń konsoli na PC nie jest oficjalnie wspierane, ale wspominano o możliwości włączenia 60 klatek na sekundę. Bazując na kilku dniach spędzonych z grą można stwierdzić, że The Evil Within dołącza do rosnącego grona rozczarowujących konwersji, osiągając jakość na równi z konsolami na średniej klasy komputerach, ale nic ponadto.

W przypadku tego horroru jest to o tyle dziwne, że mamy do czynienia z silnikiem id Tech 5, bazującym na pracy Johna Carmacka i jego kolegów, którzy stworzyli tę technologię z myślą o 60 FPS. Jak wspominał dyrektor kreatywny Jens Matthies, zastosowanie id Tech 5 na dobrą sprawę wymusiło działanie Wolfenstein: The New Order w 60 klatkach na sekundę.

Jasne jest, że silnik znacznie zmodyfikowano dla nowej gry - The Evil Within może pochwalić się całkiem innymi oświetleniem. Ograniczenia zauważone na PC są jednak głęboko rozczarowujące.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-10-18-czy-the-evil-within-dziala-na-pc-w-1080p-przy-stabilnym-60-fps

Wydać kilka tyś na pc i być tak ruchanym, blacharnia to serio na samym końcu łańcucha pokarmowego. W sumie nie dziwi się, że developerzy tak traktują tą bandę złodziej.

https://www.youtube.com/watch?v=ZOlnx7oyOTI

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Graie z pasami. Za 2 bańki xD. To jest dopiero oszustwo.

Opublikowano

YETI jak zwykle czyta tylko nagłówki, bo po co czytać cały artykuł? XD

w przypadku The Evil Within nawet Core i3 4130 z GTX 750 Ti oferuje wrażenia na poziomie PlayStation 4

Handluj YETI. ^_^

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Nudno coś dzisiaj panowie, wczorajsza nocna dyskusja też jakaś za bardzo friendly xD

Opublikowano

Przypominam, gdzie jest miejsce złodziej.

yGCQWdT.jpg
Taki oto cytat wpisany przez programistę można znaleźć w plikach gry na peecee, mowa o Watch Dogs.

Handluj YETI. ^_^

A ty z tym.

Okazuje się, że nawet nasz testowy komputer z procesorem Core i7 3770K podkręconym do 4,3 GHz, 16 GB RAM-u i najpotężniejszą kartą graficzną z jednym chipem na rynku - GTX 980 - nie dają sobie rady z tym zadaniem.

Ciekawe jak czuje się osoba, która wydała kilka tysiecy na komputer, który ma problemy z grą, która wygląda mega średnio. Blacharnia przyzwyczajona, że robi się z nich idiotów. Który to juz przypadek po W_D czy Wolfie?

Opublikowano

Graie z pasami. Za 2 bańki xD. To jest dopiero oszustwo.

Ktoś musi brać na siebie tą odpowiedzialność za rozwój branży. 

Ale można i tak:

h1Nf9Ci.jpg

Opublikowano

Wczoraj wyszedłem z czterema kolegami na piwko. Wszyscy grają i wszyscy posiadają różne konsole. Są to gracze z krwi i kości, ale nie zagłębiają się nazbyt szczególnie w czytanie postów pod newsami, czy fora tego typu. Opowiedziałem im jak to botki się jarały, że jest szansa iż w końcu będzie miesiąc gdzie Xbox One lepiej się sprzeda od PS4 w Ameryce. Oczywiście poinformowałem ich, że jest zupełnie inaczej, co znajomi skwitowali wypowiedziami o mniej więcej takim brzmieniu - "Przecież nowy Xbox to szrot, kupa graficzna", "Przeto to wielkie, brzydkie i gier brak", "Żadnych ciekawych zapowiedzi, tylko kolejne gyrosy, forza, halo". Ogólnie nikt się nie zdziwił takim stanem, bo obecnie dla graczy wybór stanowi tylko PS4, bądź WiiU. Nie ma co się dziwić, że gracze na całym świecie chętniej wybierają PS4, bo większość z nich nie czyta wypowiedzi botków o tym jak zaginają czasoprzestrzeń i jak to w ich świecie Xbox One jest niby lepszym wyborem niż PS4. Takie są realia i tak gracze widzą obie konsole.

Opublikowano
A ty z tym.

Okazuje się, że nawet nasz testowy komputer z procesorem Core i7 3770K podkręconym do 4,3 GHz, 16 GB RAM-u i najpotężniejszą kartą graficzną z jednym chipem na rynku - GTX 980 - nie dają sobie rady z tym zadaniem.

Ale wiesz czemu tak jest czy dalej będziesz pier.dolił bez sensu jak to masz w zwyczaju?

Podpowiem, że odpowiedź jest w artykule, ale musisz go najpierw PRZECZYTAĆ.

@Mantis

Twoi koledzy to nie gracze tylko janusze.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Tylko, że ci janusze w swoim życiu ograli takie gry, że niezbyt pasuje do nich te określenie. Samymi mediami mocno się nie interesują, ale w gry grają najlepsze.

Opublikowano

Januszowanie jeśli chodzi o gry nigdy mi nie pasowało, taki jeden z mi bliskich gra tylko w Fifę, ale kuna faq, gra pewnie więcej niż ja na kilku platformach razem w inne gry.

A no i nie lubię narzekać na gust innych w sumie, stąd te obiekcje do tego terminu.
Ogólnie neutralny ze mnie człek. Nie lubię tylko złej muzyki, o tego nie cierpię, hejt od razu leci.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Też mam takiego znajomego, który całe dnie spędza na graniu w Fifę. Każdą nową edycję bierze na premierę. Bierze tez udział w jakiś turniejach.

Opublikowano

Też mam takiego znajomego, który całe dnie spędza na graniu w Fifę. Każdą nową edycję bierze na premierę. Bierze tez udział w jakiś turniejach.

ale ci co graja non-stop w cs-a to juz sa spoko?

Opublikowano
Wczoraj wyszedłem z czterema kolegami na piwko. Wszyscy grają i wszyscy posiadają różne konsole. Są to gracze z krwi i kości, ale nie zagłębiają się nazbyt szczególnie w czytanie postów pod newsami, czy fora tego typu. Opowiedziałem im jak to botki się jarały, że jest szansa iż w końcu będzie miesiąc gdzie Xbox One lepiej się sprzeda od PS4 w Ameryce. Oczywiście poinformowałem ich, że jest zupełnie inaczej, co znajomi skwitowali wypowiedziami o mniej więcej takim brzmieniu - "Przecież nowy Xbox to szrot, kupa graficzna", "Przeto to wielkie, brzydkie i gier brak", "Żadnych ciekawych zapowiedzi, tylko kolejne gyrosy, forza, halo". Ogólnie nikt się nie zdziwił takim stanem, bo obecnie dla graczy wybór stanowi tylko PS4, bądź WiiU. Nie ma co się dziwić, że gracze na całym świecie chętniej wybierają PS4, bo większość z nich nie czyta wypowiedzi botków o tym jak zaginają czasoprzestrzeń i jak to w ich świecie Xbox One jest niby lepszym wyborem niż PS4. Takie są realia i tak gracze widzą obie konsole.

czysta brudna prawda. fani playstation przynajmniej mają kolegów z którymi mogą na weekendzie wyjść na piwko i pogadać o tym jak to na xboksie nie ma gier. tymczasem xboty siedzą w domu i grają z e-znajomkami w forzę horizon 2, a niedługo w halo: combat evolved na niezawodnych dedykowanych serwerach giganta z redmont .

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Najładniejsza gra nowej generacji na xboxie, ale kupa graficzna :teehee: xbox niszczy dużymi aaa znakomitymi tytułami jak forza horizon 2, dead rising 3, killer instnict, titanfall te śmieszne gierki na ps4 do tego nadchodzące bomby jak ex od platiunium, screamride, nowy tomb raider oraz insajderzy zapowiadają, że micosoft na 2015 szykuje coś dużego a jak wiadomo nie robią tak jak sony, że nabierają baranów na kupno konsoli dla gry widmo juz przez drugą generację. Handluj z tym :hi: A na ps4 zapowiedzi, gify i teasery uncharted 4 lol. I te śmieszne gadanie "poczekajcie na nowe gry guerilla czy ssm" buahah kupsztale grywalnosciowo jak killzłom pif paf to jest to na co czekam :teehee: Aha jeszcze megatona połączona z serialem czyli coś mega nowatorskiego jak QB w 2k15 więc to juz jest totalny K.O. TYLKO XBOX

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

KI (pipi) DR3 past gen ale gra sie przyjemnie w cinematic 24fps Titanfall nudne pif paf gra ktos w to jeszcze?

Horizon 2 GRALBYM 

Opublikowano

Nie to co knack 5/10 framerate 15 fps, killzlom sf za darmo nikt tego nie chce a w multi graja chyba tylko synowie devów z guerilla, driveklap nudne jezdzenie w kółko gra ktoś w to juz czy nadal nie da sie połączyć?

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.