Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie zapomnij o rewelacyjnie zapowiadającej się Zeldzie. No i oby zapowiedziano nowe Metroid Prime. Tutaj oszalałbym ze szczęścia. Obowiązkowo musi być 60 klatek, rozdziałka może być 720p. Na szczęście WiiU ma świetne wygładzanie krawędzi i nie rzuca się w oczy niższa rozdzielczość tak jak na Xbox One.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dave: Dopóki będzie trzymać poziom to luzik :) Ciekawe ile takich perełek z poza nurtu N jak ZombiU czy Bayonetta 2 jeszcze wpadnie (jeśli w ogóle).

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Na szczęście WiiU ma świetne wygładzanie krawędzi i nie rzuca się w oczy niższa rozdzielczość tak jak na Xbox One.

Skąd wiesz?

Opublikowano

Fatal Frame na Wii U też się bardzo fajnie zapowiada. No i jest z innego nurtu. A i Pikmin 3 nie jest jeszcze zbyt klepaną serią.

PS: Co do tego wygładzania krawędzi to widać je w grach, ale nie miałem o tym żadnej wiedzy. Dopiero kiedyś, gdzieś, nie pamiętam gdzie, wyczytałem, że WiiU ma specjalną pamięć dedykowaną, ponoć pierońsko szybką, szybszą od tej w Xbox One i PS4 razem wziętej. Jest jej mało, ale odpowiada za same wygładzanie krawędzi.

Edytowane przez Mantis

Opublikowano

Co z tego, że Wii U jest słabsze od konkurencji skoro wygrywa grami? Żal mi tylko producentów third-party bo nie mogą liczyć na dobry zysk - jak Platynowi. To samo działo się już na Wii, taki MadWorld, No More Heroes czy RE Darkside Chronicles poniosły komercyjną porażką pomimo wysokiej jakości.

Konsole Nintendo sprzedają gry Nintendo i są motorem napędowym popytu i podaży.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Zobaczymy jak to będzie z ta Zeldą. Wygląda na to, że w końcu z ALBW pojęli co czyni Zeldę świetna i może być klasyk. A i Retro nad czymś pracuje, co może być niezłym sztosem. Dreamcast choć świetna konsola, to sporo gier nie przeszło próby czasu (Sonic Adventures...).

Opublikowano

Stapasz po cienkim lodzie, synek. 

Opublikowano

Jakie wygladzanie krawędzi xD?

Opublikowano

Weźcie się tak do Nintendo nie fapujcie bo to najgorszy rak branży.

http://www.gamnesia.com/news/nintendo-will-lock-your-wii-u-if-you-dont-agree-to-the-new-license-agreemen

In this case, as opposed to others, the system itself becomes unusable if you don't want to accept the EULA. In most other cases, such as a PlayStation update, declining the EULA would result in not being able to play online or get updates until you accepted, but all offline functionality, such as playing physical games, would be untouched. This part in particular is what's hitting a bad note with gamers. Those uncomfortable with agreeing to the EULA now have an E-Reader that only displays one book.

Opublikowano

Fatal Frame na Wii U też się bardzo fajnie zapowiada.

Na tę chwilę nie ma słowa o wydaniu na Zachodzie, co - w obliczu absencji numerycznej czwórki z Wii u nas i w USA-  może niepokoić. A Wii U posiada niestety blokadę regionalną, więc nici z importu.

Opublikowano

Fatal Frame na Wii U też się bardzo fajnie zapowiada.

Na tę chwilę nie ma słowa o wydaniu na Zachodzie, co - w obliczu absencji numerycznej czwórki z Wii u nas i w USA-  może niepokoić. A Wii U posiada niestety blokadę regionalną, więc nici z importu.

Nigdy nie pojmę braku wydania FF na  Wii u nas :confused:

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Słaba sprzedaż w Japonii. Mam nadzieję że pomogłem

Opublikowano

Kasiorka, głównie kasiorka, nawet w JP to niszowa seria. Imo po wynikach poprzednich części pewnie stwierdzili: fock it.
To samo jest z Yakuzą, choć nie rozumiem, dlaczego Sega nie zaryzykowała z Ishin, początek generacji to dobry czas na takie ryzyko właśnie.

Opublikowano

Czytam właśnie sobie o tych całych j-horrorach i o co chodzi z tymi pokręconymi dziewczynkami rodem z The Ring, Alessą z SH, jej odpowiedniczką z Fatal Frame 2, czy Almie z F.E.A.R. Cholera ciekawe to nawet. Oczywiście na jedynym, słusznym serwisie info. o grach; ps site;

http://www.pssite.com/publicystyka-1397-j_horror__czyli_czym_straszy_nas_kraj_kwitnacej_wisni.html?page=1

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Chcieć gierki gdzie podglądasz wystraszone nastolatki w erotycznej bieliźnie...

20p7g21.jpg

Doniesienie na policje już złożone, miłego grania zza krat i wieczornego co-opa na pryczy.

Opublikowano

Nie chcę wbijać szpilek, ale jeśli na innych europejskich forach i serwisach też używają nazwy "Fatal Frame" to w sumie nie ma się co dziwić, że potencjalny wydawca ma opory przed wydaniem nowej części przynajmniej w Europie. :)

Opublikowano

Nie chcę wbijać szpilek, ale jeśli na innych europejskich forach i serwisach też używają nazwy "Fatal Frame" to w sumie nie ma się co dziwić, że potencjalny wydawca ma opory przed wydaniem nowej części przynajmniej w Europie. :)

Bo jest to lepsza nazwa niż nasze Project Zero. Nigdy mi się nie podobała. Za to nasz zachodni Resident Evil lepiej brzmi i spoko, że była blokada z oryginalnym tytułem.

Opublikowano

Siusiu po olaniu klapkow w DC olal takze ps4 i kupil Xbona. Ten to jest dopiero hardkor.

Powiem tak - miałem PS3 od czasu premiery Gran Turismo 5 Prologue i oczywiście w kwietniu tego roku nabyłem PS4. Po cyrku związanym z Driveclubem naprawdę odechciało mi się konsoli SONY.

(...)

Utwierdziłem się w moim przekonaniu, że dokonałem dobrego wyboru zamieniając PS4 na xbone po przejechaniu pierwszego wyścigu w Forzy - okrążenie McLarenem po Pradze. Cieszę się, że dobrze wybrałem. 

Forza. I tyle w temacie. 

To juz drugi taki przypadek kiedy DC okazalo sie swietnym system sellerem, ale dla MSu. :teehee:

Edit: Jednak trzeci !

Hej, przenosze sie do obozu konkurencji tak wiec mam na sprzedaz PS4. 

(...)

PS. Mam też na sprzedaz DRIVECLUB na plycie w polskiej wersji językowej w stanie IDEALNYM. Cena dla osoby kupujacej konsole 160 zł. Osobno dla kogos 180 zł (z tym ze sprzedam dopiero jak pojdzie konsola).

54913027.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Zapraszamy. Najlepiej oceniane wyścigi arcade tej generacji z działającym online czekają.

Opublikowano

Przecież nikt nie twierdzi ze Horizon 2 to zła gra, to gra w która może wasza dziewczyna pograć używając tylko prawej gałki i prawego trigera, taka rozgrywka ma się nijak do driveCluba wiec oczywistym jest ze

FH2>DC nie wiem po co drążyć ten temat

#tylkoxbox

Opublikowano

Przecież nikt nie twierdzi ze Horizon 2 to zła gra, to gra w która może wasza dziewczyna pograć używając tylko prawej gałki i prawego trigera, taka rozgrywka ma się nijak do driveCluba wiec oczywistym jest ze

FH2>DC nie wiem po co drążyć ten temat

#tylkoxbox

Sam bym tego lepiej nie ujal, w DC mozna grac po prostu maszujac X, probujac nieustannie polaczyc sie z serwerami. Za malo w tym funu ergo FH > DC.

Opublikowano

3 lata grania w mario, wow.

No a Splatoooon! a rzucaniem bananami w wyscigach dla 5latkow?! Zapomniales juz czym niedawno zyles ?
Opublikowano

Prawilnie przypominam - dzisiaj mija 14(USA)/13(EU)/11(UK) dzień cyrku z serwerami DC.

#4theplayers #halfassed60$game 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.