Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Dokladnie. A bayo i tak rozlozy nogi przed wszystkimi jak druga czesc sie dobrze sprzeda.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

A wiedzialem zeby wstawic slowo walka w cudzyslow xD

Opublikowano

Oj tam walka zawsze była i będzie, nie tylko u konsolozabawek, piecyki też się kłócą. Wątki Radeon vs. Geforce, kiedyś jeszcze AMD vs. Intel, a teraz... Czerwonym partyzantka została.

P.S
Sega vs. Nintendo to nie tylko walka na piksele, ale i dźwięki midi xD ! Wyższość Hydraulików nad Jeżami, tła w bijatykach 2d i masę innych rzeczy. Fani Segi zresztą to zawsze gruby kaliber był !

Opublikowano

Quake vs UT to też była piękna wojenka. Szkoda,że obecnie nie ma się kto bić o tytuł najlepszego sieciowego fpsa bo to co wychodzi to jakieś śmieszne pierdy przy królach gatunku sprzed lat.

Opublikowano

Au. ;/ Mogłeś dać w spoiler jakie gry zostaną tam wymienione. Spoiler za spoilerem, a #2 już wyjątkowo chamski ze strony tego gościa. 

Opublikowano

Fani Segi 

Dzisiaj to brzmi jak nazwa jakiejś mitologicznej rasy :P

Opublikowano

Quake vs UT to też była piękna wojenka. Szkoda,że obecnie nie ma się kto bić o tytuł najlepszego sieciowego fpsa bo to co wychodzi to jakieś śmieszne pierdy przy królach gatunku sprzed lat.

niby jest halo vs killzone, ale wiadomo, że przy arcydziele guirella games gejlo odpada w przedbiegach.

Opublikowano

Za ten Twój mega słaby trolling to Cię chyba w końcu zablokuję :P Że też przez ten miesiąc(?) jeszcze Ci się nie znudziło :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

niby jest halo vs killzone, ale wiadomo, że przy arcydziele guirella games gejlo odpada w przedbiegach.

To nie jest strzelanina FPS tylko symulator CZOŁGU zamkniętego w ciele typa. Pełny obrót robi się ze dwie sekundy, kiedy ja na Quake Live w ułamek sekundy obracam się o 180 stopni, wciskam środkowy, namierzam typowi łeb i ładuje z REILGUNA - to jest moc, to jest power, a nie jakieś światełka i śmieszne granaty.

Najlepszym sieciowym FPSem jest Quake Live, jedynie nowy UNREAL może namieszać.

Opublikowano

Dokladnie. A bayo i tak rozlozy nogi przed wszystkimi jak druga czesc sie dobrze sprzeda.

to się nie zdarzy, tak samo jak nie zdarzy się Zelda czy Mario na konsole inne niż Nintendo

#niedlajanuszakiełbasa

Opublikowano

Liczę na to, że nowy UT wróci w pełni chwały. Od czasów UT'04 seria dostała zadyszki i gdzies się zatracił jej impet.

Obsługa modów jest potwierdzona, tak samo współpraca twórców z graczami przy tworzeniu gry. Więc może wyjść z tego solidny następca. Gdyby tak jeszcze ID się ogarnęło i wydało nowego Quake'a nastawionego tylko na multi jak Q3 to byłoby wybornie.

Do tego Wolfenstein:ET w jakiejś odświeżonej wersji i jestem w fps'owym raju:D

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Wolf:ET > UT99 > Quake3.

A jakby zrobili nowego Wolfa z odswiezonym Oasis, Goldrush, Fueldump czy The Supply to bym na konsole nawet nie spojrzal...

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Za ten Twój mega słaby trolling to Cię chyba w końcu zablokuję :P Że też przez ten miesiąc(?) jeszcze Ci się nie znudziło :)

nie znudzi mi się jeszcze przez długie miesiąca a nawet i lata. #sony4lajf

Wolf:ET

scena jeszcze żyje? bo muszę przyznać, że nigdy nie grałem :(.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Nawet nie wiesz jak te slowa mnie rania :confused: Chyba ze trollujesz xD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

A jakby zrobili nowego Wolfa z odswiezonym Oasis, Goldrush, Fueldump czy The Supply to bym na konsole nawet nie spojrzal...

Lepiej bym tego nie ujął.

Sam jeszcze pykam w ET ale boli strasznie tak mała ilość serwerów ustawionych na ETpro,większość śmiga na pubach, a tam troszkę inna specyfika zabawy jest. Ale nie będę aż tak narzekał bo jednak sam fakt,że po tylu latach od premiery ( maj 2003r.) da się znaleźć serwery by sobie pograć to już duży plus. I za to też lubię granie online na piecykach.

Ponoć były plany aby zrobić z ET coś na kształt QLive ale słuch o tym zaginął.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Nawet nie wiesz jak te slowa mnie rania :confused: Chyba ze trollujesz xD

nie no serio. ja tam nigdy specjalnie nie siedziałem w piecowych fpsach. grałem sporo w kwejki (najwięcej w dwójkę), MOH: AA, CSa. UT i chyba tyle. liczyło się tylko halo. na szczęście wyrosłem.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Lepiej bym tego nie ujął.

Sam jeszcze pykam w ET ale boli strasznie tak mała ilość serwerów ustawionych na ETpro,większość śmiga na pubach, a tam troszkę inna specyfika zabawy jest. Ale nie będę aż tak narzekał bo jednak sam fakt,że po tylu latach od premiery ( maj 2003r.) da się znaleźć serwery by sobie pograć to już duży plus. I za to też lubię granie online na piecykach.

Ponoć były plany aby zrobić z ET coś na kształt QLive ale słuch o tym zaginął.

Enemy Territory od zawsze bylo pozostawione na laske fanow. Przeciez ta gra miala zero wsparcie od wydawcy :confused: Ale gracze pozwolili jej oddychac pelna piersia przez wiele lat. Sila community.

@teka

sceny na powaznie juz nie ma, jak pisal Paliodor jest jeszcze kilka serverow ale to raczej dla gimby na dziwacznych ustawieniach.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Szukajka serwerów Splatterladder pokazuje mi obecnie 661 serwerów. Niezły wynik jak na 13letnią grę:

http://et.splatterladder.com/?mod=serverlist

Od siebie polecam DemolitonCenter, HBC i Hintot/Hirnlos,wszystkie śmigają na ETpro i działają już od wielu lat.

Gdyby Crimson-Soldiers nadal było aktywne to bym jeszcze ich polecił.W latach świetności mieliśmy 4 serwery pełne ludzi. Ale niestety community się wykruszyło na przestrzeni lat i teraz jedyne co zostało to martwe forum i  grupa na Steam :/

Opublikowano

sceny na powaznie juz nie ma, jak pisal Paliodor jest jeszcze kilka serverow ale to raczej dla gimby na dziwacznych ustawieniach.

to instalujcie i gramy. mogę nawet chwilowo zawiesić oręże i pograć z xbotami.

Opublikowano

Szukajka serwerów Splatterladder pokazuje mi obecnie 661 serwerów. Niezły wynik jak na 13letnią grę:

Pewnie wiecej serverow niz w Killzonie xD

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Od roku? część graczy z ET się przerzuciło na jego poprawioną - fanowską wersję:
http://www.etlegacy.com/

Poprawiono m.in kod sieciowy, jest sporo serwerów, można pograć :)

Opublikowano

Pewnie wiecej serverow niz w Killzonie xD

killzone nie potrzebuje serwerów bo jak masz pracę i życie to offline z zupełności wystarcza.

Opublikowano

Pewnie serverow wiecej niz w Killzonie xD

Jakoś mnie to nie dziwi :teehee: Sam troszkę pykałem w multi KZ2/KZ3 ale szybko zdałem sobie sprawę,że tracę czas na jakieś wydmuszki i wróciłem do grania w ET i sporadycznego fragowania w QL. Jedyny dłuższy epizod ze współczesnymi szuterkami miałem z BC2 na pc,które miło wspominam.

Co się tyczy zostawienia ET na pastwę losu to nie uważam to za aż taką złą decyzję. Gra miała być normalnym dodatkiem do RtCW z singlem ale po czasie twórcy zdecydowali się wypluć ET za free na rynek. I to była imo świetna decyzja bo tysiące graczy mogło sobie ściągnąć gierkę i obadać.Był ogromny napływ graczy,którzy chwalili świeże podejście do tematu sieciowych fpsów. Do tego doszło wsparcie sceny modderskiej i klanowej co zaowocowało swego czasu istnym boomem na grę.

Powstawały nowe community/klany/mapki itd Były turnieje Clanbase itd, ba nawet nasza wspólnota graczy Crimson-Soldiers zogranizowała parę takich mini turniejów między innymi community z ET. To były piękne czasy i cieszę się,że mogłem w nich brać udział.

Na dysku po dzisiaj mam mnóstwo megabajtów filmików/screenów i innych plików związanych z ET czy Crimsonem. Ot taka pamiątka po czasach jako zwykły gracz potem pomocnik na serwach, na końcu ref/co-admin.

Od roku? część graczy z ET się przerzuciło na jego poprawioną - fanowską wersję:

http://www.etlegacy.com/

Poprawiono m.in kod sieciowy, jest sporo serwerów, można pograć :)

Będę musiał to obadać.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Chętnie bym pyknal w ET z forumkiem. Ktoś coś w weekend?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.