Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Już nie przesadzaj. Co prawda MaZZeo jest jedną z 3 osób na świecie, które uważają, że FH2 wygląda równie dobrze lub lepiej niż DC.. Wizualnie to jednak nie do końca ta liga.. ale wciąż wygląda przynajmniej bardzo dobrze. Z mokrą nawierzchnią wyglada wręcz świetnie. Mam tylko wrażenie, że jednak nie zrezygnowali całkiem (ale przynajmniej mocno go zredukowali) z tego żółtawego odcienia z jedynki.

Jest różnica między moim "wygląda równie dobrze" a klaperskim "inna liga, inny świat, obraza dla drivecluba porównywanie go". Na normlanych direct feedach oba tytuły wyglądają porównywalnie, ale emet naczelny analityk forzy widzi tylko w jednym popup i ząbki.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Przestańcie wklejać te gify z Horizon 2, bo jest zbyt śmiesznie.

GPU ZA 350ZŁ xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

PS. Mustang, PS4 jest bardzo ciche.

Jak nie odpalasz bo nie ma gier to naprawde, nic nie slychac. A tak to chodzi jak odkurzacz po kilku godzinach.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Jaja sobie robisz? No już bez przesady.

oie_9211859GGanYr8J.gif

7UsGIwO.jpg

Przypominam sobie chwile spedzone z FH1 na 360tce i nie widze tutaj jakis ogromnych roznic, jedynie fakt ze wszystko sie swieci jak psu jajca za czym specjalnie nie przepadam. Kupie na 360tke.

inlXoTXVQGrO8.gif

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

iKUiGYSp6oWY3.gif

inlXoTXVQGrO8.gif

Bansai, idź do okulisty kiedy jeszcze jest co ratować :P

Opublikowano

Jaja sobie robisz? No już bez przesady.

oie_9211859GGanYr8J.gif

7UsGIwO.jpg

Przypominam sobie chwile spedzone z FH1 na 360tce i nie widze tutaj jakis ogromnych roznic, jedynie fakt ze wszystko sie swieci jak psu jajca za czym specjalnie nie przepadam. Kupie na 360tke.

inlXoTXVQGrO8.gif

Na 360 ma podobno miejscami wygaldac lepiej.

Opublikowano

iGYAChpLO1VJ8.gif

inlXoTXVQGrO8.gif

Bansai, idź do okulisty kiedy jeszcze jest co ratować :P

fix'd ;). Obraz jest troche ostrzejszy, wyglada to swietnie no ale bez przesady :confused:. Ciekaw jestem jak wypadna materialy z 360tki w takim razie

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Już nie przesadzaj. Co prawda MaZZeo jest jedną z 3 osób na świecie, które uważają, że FH2 wygląda równie dobrze lub lepiej niż DC.. Wizualnie to jednak nie do końca ta liga.. ale wciąż wygląda przynajmniej bardzo dobrze. Z mokrą nawierzchnią wyglada wręcz świetnie. Mam tylko wrażenie, że jednak nie zrezygnowali całkiem (ale przynajmniej mocno go zredukowali) z tego żółtawego odcienia z jedynki.

Jest różnica między moim "wygląda równie dobrze" a klaperskim "inna liga, inny świat, obraza dla drivecluba porównywanie go". Na normlanych direct feedach oba tytuły wyglądają porównywalnie, ale emet naczelny analityk forzy widzi tylko w jednym popup i ząbki.

Ale Maz, nie jest porównywalne, różnica pomiędzy DC a H2 jest bardzo duża, od oświetlenia przez detale na zewnątrz i wewnątrz po udzwiekowienie o otoczeniu nie wspominając.
Opublikowano

Hahaha :turned: Jak to wy, xboty mówicie... ból dupy :lol:

Emet, naczelny analityk Forzy, przeanalizował już swego większość gier, które go interesują (w tym GT5, GT6, U3 i inne) i każdej "się oberwało" (polecam odpowiednie tematy jeśli uważasz, że wytykam błedy tylko Forzy, bo jest na Xboxa, z nas dwójga tylko jedna osoba jest zaślepionym fanboyem.., ja natomiast nie ukrywam, ze faworyzuję Sony (a raczej ich gr).. ale w rozsądnym stopniu). Robię to, bo interesuję się kwestiami technicznymi i takie to trochę moje zboczenie. 

ps. No chyba oczywiste, że między "równie dobrze" a "inna liga" jest różnica.. w końcu te zwroty mają mieć inne zaczenie, nieprawdasz? A, że pierwsze z nich w tym wypadku nie ma pokrycia w rzeczywistosci, to już nie mój problem ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Oooo zaraz nam Pan 60FPSGif powie, że DC w tych swoich 50 autach jest lepiej udźwiękowione od Forzy.

Otoczenie? Na chwilę obecną 80% otoczenia DC to lasy, sooo...

Opublikowano

Obejrzyjcie sobie jakis gameplay w dobrej jakosci na gamersyde albo gdzies a nie debata nad gifami jak podludzie ze skaza RemasterStation 4 :O

Opublikowano

Generalnie to dziwię się (kogo ja oszukuję), że nie ma beki z tego, że DC dostanie zmienne warunki pogodowe w patchu "niedługo" po premierze.

Oby te "niedługo" =/= "jesteśmy blisko poznania daty premiery" ;)

Opublikowano

Generalnie to dziwię się (kogo ja oszukuję), że nie ma beki z tego, że DC dostanie zmienne warunki pogodowe w patchu "niedługo" po premierze.

Oby te "niedługo" =/= "jesteśmy blisko poznania daty premiery" ;)

Narazie developerzy sa zajeci sadzeniem lasow, pozniej (czytaj 2015) beda sie zajmowac przywolywaniem deszczu.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

boty boli bardzo, że ktoś krytykuję H2, ale dla mnie jako wielkiego fana jedynki też nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku w grafie, wygląda bardzo dobrze, szczególnie oświetlenie, ale bez szału

DC z kolei praktycznie w ogóle mnie nie jara, wydaje się strasznie nijak w porównaniu z kolorowym i radosnym stylem w Horizon

Opublikowano

DC ma mieć tylko 50 aut? :o

Czyli podsumujmy:

Horizon 2 ma ponad 200 pojazdów, każdy możesz zobaczyć wewnątrz, obejść, obejrzeć z każdej strony (+ dźwięk też jest genialny, szczególnie dobrze słychać to na przykładzie Pagani w tym materiale: http://api.viglink.com/api/click?format=go&jsonp=vglnk_jsonp_14023491369409&key=de2ccb8ca8943c06669720e0a267a9f6&libId=9af5ddbb-246d-4fbb-a8bd-a8d090cc0437&loc=http%3A%2F%2Fwww.neogaf.com%2Fforum%2Fshowthread.php%3Ft%3D834036%26page%3D4&v=1&out=http%3A%2F%2Fnews.xbox.com%2Fapi%2Fmediacart%2Fdownload%2F8202a5a333ff46c59c6e3ac08098b499&ref=http%3A%2F%2Fwww.neogaf.com%2Fforum%2Fforumdisplay.php%3Ff%3D2&title=Forza%20Horizon%202%20-%203%20Gameplay%20videos%20(IGN)%20-%20Page%204%20-%20NeoGAF&txt=http%3A%2F%2Fnews.xbox.com%2Fapi%2Fmediacart%2Fd...6e3ac08098b499)
W pełni otwarty świat, kluby do 1000 graczy, zmienne warunki pogodowe i uzasadnione predyspozycje na genialny gameplay + soundtrack.

DriveClub ma genialną grafikę, zamknięte trasy, 50 aut, świetny dźwięk, 15 sekundowe ekrany ładowania (tylko, Horizon 2 nie ma ich wcale) + eee... genialną grafikę i sztywny gameplay (chociaż opinie są pozytywne, wiec może będzie ok ;))

Opublikowano

nie wiem co za lasy, ale właśnie sie dowiedziałem o bloodborne, który będzie eksem dla PS4. exem. na PS4

Opublikowano

I na litość, przestańcie się ośmieszyć z ta Forza.

A co do Ciebie Maciomaniak to przykro mi to pisać ale nie da się ciebie ostatnio czytać, kupiles xboxa i za każdym razem twoje posty wyglądają jak wmawianie sobie na siłę czegoś z czym nie możesz się pogodzić.

Opublikowano

boty boli bardzo, że ktoś krytykuję H2, ale dla mnie jako wielkiego fana jedynki też nie ma jakiegoś wielkiego przeskoku w grafie, wygląda bardzo dobrze, szczególnie oświetlenie, ale bez szału

DC z kolei praktycznie w ogóle mnie nie jara, wydaje się strasznie nijak w porównaniu z kolorowym i radosnym stylem w Horizon

Jesli o mnie chodzi to nie tyle co krytykuje bo bardzo chetnie zagram w FH2, po prostu spodziewalem sie wiekszej "zmiany" w kwestii oprawy na "next genie" wzgledem jedynki. Na poczatku myslalem ze to z H1 ale ogarnalem po chwili ze HUD sie nie zgadza. Jestem jednak pewien ze gra bedzie syta i wraz z DC beda mi sie swietnie uzupelniac na polce jako 2 rozne typy aracade'ow.

Tak macio, oceniaj grywalnosc scigalki po filmiku.

uzasadnione predyspozycje na genialny gameplay

Wow, to zdanie pasuje teoretycznie do kazdej gry ktora nie miala jeszcze premiery, no brawo, pieknie napisane. DC tez ma uzasadnione predyspozycje na genialny gameplay.

HEHE

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

nie wiem co za lasy, ale właśnie sie dowiedziałem o bloodborne, który będzie eksem dla PS4. exem. na PS4

powod dla ktorego liczy sie tylko PS4, ex dla xbone od platinum nikogo

dowod:

http://www.strawpoll.me/1881884

Edytowane przez erix

Opublikowano

Ja rozumiem że GT mogło odzwyczaić od normalnego audio, ale w FM od dawna jest taki sam poziom jak na tym filmie.

Emet jak zwykle 0 konkretów. No ale milion drzew.

Opublikowano

Nie wyśmiewa się oprawy z dobrego exa, ponieważ i tak nie ma alternatywy. Nie róbcie z siebie blaszek które grzały z aa i innych w GTAV, a potem po nocach i tak łkały w poduszeczkę, że nie zagrają. 

Poużywać można sobie na multiplatformach. 

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

A co do Ciebie Maciomaniak to przykro mi to pisać ale nie da się ciebie ostatnio czytać, kupiles xboxa i za każdym razem twoje posty wyglądają jak wmawianie sobie na siłę czegoś z czym nie możesz się pogodzić.

W drugą stronę to też działa, jak Ciebie nie porywa nic na Xbonie ;) Dało się mnie czytać, jak robiłem tak z PS4, jakie to zrozumiałe. Uważam, że posiadacze PS4 wmawiają sobie wiele rzeczy na siłę.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Ja rozumiem że GT mogło odzwyczaić od normalnego audio, ale w FM od dawna jest taki sam poziom jak na tym filmie.

Emet jak zwykle 0 konkretów. No ale milion drzew.

Nie jest, gram w Forze od 2 do 5, tylko ostatnie need for speedy mogły pochwalić się zbliżonym audio.

Oczywiście GT to absolutne dno, no może poza VTECami.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Na podstawie dwóch (jednego?) filmików na youtubie uznałeś że DC ma lepsze odgłosy aut niż FH2. Ciekawe. 

Opublikowano

Ja ze swojej strony doradzam ci poczekać na okres świąteczny

Oj nie. Na starszej generacji na X360 (a zakupu PS3 nie rozpatruję) zaliczyłem wszystko co chciałem, na nową jest już kasa odłożona, tylko czasu brakowało jak dotąd żeby zakup miał sens. Ba, nawet miałem PS4 z rezerwacji, ale przez nawał nauki nie rozpakowałem i sprzedałem.

Od miesięcy byłem nastawiony na PS4, ale MS utrudnił wybór wywalając Kinecta.

Edytowane przez Mustang

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.